- 31 Ağustos 2016
- 197
- 181
- 103
- 36
- Konu Sahibi nurella3449
Kizlar merhaba. 4 aylik hamileyim. Istanbulda yaşıyoruz. Esimin memlketine 2 saat benim memlketime 9 saat uzaktayiz. Su an evimize 4500 civarı maas giriyo ve bunun 1000 lirasini kredi ödüyoruz. Kredimiz 5 aya bitecek. Ben devlet memuruyum esim ozel sektorde. Asil sorunumuz su, Istanbulda hayat zor pahali. Ayda 1000 lirada kira veriyoruz. Esimle bu seneyide bitirip haziranda daha küçük bi sehre yerlesmeyi dusunuyoduk. Bu sirada ben tüp bebekle hamile kaldim ve isler degisti. Esim kendi memleketine gitmek istiyo ama kayinvalidem ben bebege bakamam dedi. Benim annem buraya gelirseniz ben bakarim zaten sabahtan oglene kadar bakiciy vermeyin kucucuk bebegi dedi. Bu arada ben sabah 8 den oglen 1 e kadar calisiyorum. Istanbulda kalirsak ya da baska bi sehre gidersek ben calismayi dusunmuyorum 2 sene ucretsiz izne ayrilcam. Benim memlketime gelirsek annem bakack ben calismaya devam edecegim. Bu arada benim memlketimde sadece annem ve iki kardesim var. Esimin memleketinde 6 kardesi evliler. Kayinvalidem ve kyinpederim var. Ama bebege bakacak kimse yok. Esimi kendi memleketime gelmeye nasil ikna edebilirim? Inanin sadece bebgim icin istiyorum. Bakiciyq vermek istemiyorum. 4 aylik olacak bebegim. Calismasamda 1000 lira kirayla istanbulda gecinemeyiz. Kocamin maasi 1700 lira. Esime ne soylesem nasil davransam ikna edebilirim? Sadece bebegim icin istiyorum yoksa ne ailme ne esimin ailesine yakın olmak istemem aslinda.