Eveeet uzun bir konu belirteyim.
2 haftadır içimi kemiren bir soruya yanıt bulamayınca hem sizden fikir alayım istedim hemde gerçekten kendime dert ettiğim hatta uğrunda kendimi liseli ergen gibi hissettiğim bu konuyu daha fazla içime atmak istemedim. Toparlamaya çalışacağım.
Evlenmeden önce iş vasıtasıyla tanıştığım bir kadınla tesadüfen aynı sokakta oturuyoruz. Telefon numaralarımızı almıştık, arada bir kahve içerdik ta ki pandemiye kadar!
Bu arada belirtmeliyim ki yaş,hayata bakış açısı,fikir olarak bambaşka insanlarız.
Oturduğumuzda da zaten keyif alarak sohbet edemediğim için sık görüşmemeyi tercih ediyordum ve pandemi döneminde iyice kesmiştim görüşmeyi ama sürekli oturma teklifinde bulunuyordu bende haklı olarak hamile olduğum için covidden ekstra korktuğumu söyleyerek reddediyordum.
Geçenlerde market dönüşünde karşılaştık, parkta oturduk biraz. Eve beraber yürüdük, onun evinin önüne geldiğimizde bana kapıya gelmemi bir şey vermek istediğini söyledi. Gittim, doğum sonrası giymek istersem diye elbiseymiş “yok, teşekkür ederim” dediysem de “çekinme canım giyersin” diye ısrar etti o esnada eşi geldi, kadın hala uzatıyor hadi iyi dedim aldım. Niyetim tabii ki kullanmadan geri vermekti çünkü ortak kıyafet kullanımı doğru bulmadığım bir olay.
Hoş, ihtiyacım yoktu nereden aklına geldi anlamadım öyle bir konu geçmedi aramızda.
Ertesi gün beni aradı, internetten oğluna alışveriş yapıyormuş “ zaten kargo parası vereceğim senin çocuklara da alayım hediyelerini dedim, sana gelip göstermek istiyorum” dedi. Bende teşekkür edip eşimin evde olduğunu söyledim, baya bi bozulunca “yarın bahçede oturalım istersen” dedim. O da “sabahtan gelebilirsem gelirim, öğleden sonra bir yere gideceğim” dedi.
Ertesi gün oldu, aramadı bende aramadım. Saat 14:00 gibi sağlık ocağına gittim. Hatta konu açmıştım burada, gebelik kolestazından şüphelenmiştim. Giderken beni aradı gelmek için ben de sağlık ocağına gittiğimi, dönüşte gelebileceğini söyledim. Sağlık ocağında işim biraz uzun sürdü hemşireyi bekledim, bazı testler yaptık derken hemşire acile yönlendirdi ben tabii o sırada çok endişeliydim.
Çıkınca doktorumu aradım o da kan vermemi istedi, sonra eşim aradı eve geldim diye. Tam eşimi kapattım, arkadaşımı arayacaktım ki apartman bahçesine gelmiş suratı beş karış.
Beni çok beklemiş, o geleceğim demiş ben sağlık ocağına sabahtan gidemez miymişim??? Hep eşim evde oluyormuş?? Ben onun evime gelmesini istemiyormuşum, o çok meraklı değilmiş çocuklarıma hediye almak için gelmek istemiş vs. En vurucu noktası da, apartmanımızın çift otoparkı var ben ona “eşim eve gelmiş” diyince suratıma dik dik bakıp “eşinin arabası yok burada? Hani nerede eşin?” demesiydi. Bana resmen yalancı muamelesi yaptı.
Ben kendisine açıklama yapmaya çalıştım önce şaşkınlıkla. Sonrasında baktım ağır saçmalıyor “sağlık ocağından geliyorum, şimdi evden birkaç şey alıp acile gideceğim ve sen ‘iyi misin?’ diye sormayıp tavır yapıyorsun. Eşimin esnek çalıştığını biliyorsun, neyin hesabını soruyorsun bana?” diye bir miktar çemkirip “haydi görüşürüz” diyip eve girdim. O gün bugündür konuşmuyoruz. 2 yıldır kahve içemiyoruz diye sitem eden kadın “iyi misin, bebeklerin iyi mi, neden acile gittin?” diye aramadı bile.
Şimdi bu kadının bende istemediğim halde zorla elime tutuşturduğu kıyafeti kaldı. Ben bunu nasıl geri vereceğim? Yani kesinlikle vereceğim orası net ama verme şeklimi kestiremiyorum.
Yani verirken tüm bu tatsızlığın üzerine nasıl davranmalıyım? Silip atmalı mıyım bu kişiyi?