• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl evleneceğim?

Peki ne yapmamı önerirsin canım? Sevgilim diyor ki en olmadı seni kaçırırım. Onlar yok dedi diye senden vazgeçecek değilim diyor. Ama ben kaçmakta istemiyorum. Az önce evi aradım annem düzelmiş, abim desen hayret hala annemi doldurmamış. Annem diyoki tlfnda şimdilik müsaade et bana ki özümseyim meseleyi. Şuan için bahsini açmayalım ama konuyu tamamen kapadığım anlamınada getirme bunu dedi. Bu bile mutlu etti beni..

temmuza kadar zaman olduğunu ve tanıştıktan kısa bir süre sonra istemeye gelmeyi planladıklarını hatırlat annene.. tabi ki kaçma , ailenin rızasını al ama sen onlara bu kadar iyimser yaklaşırken böyle davranmamalılar.. 30 yaşına kadar bekle ne demektir yahu..

Evet bir de annemi korkutan evlenip şehir dışına gidicek olmam. Bi çok kız gurbete gelin gitmiyor mu? Kaldıki aramızda otobüsle 5 uçakla 40 dakkalık bi mesafe var..

Canım yaa...
Sen eminsen sorun yok önemli olan senin ne düşündüğün yani kendini hazır hissediyorsan ha bugün ha yarın bir gün olacak.Tabi aileni kırmamaya çalış ama benim babamında bir sürü borcu var bende bekleyeyim diyorum ama sonunu göremiyorum ki borçların,oyüzden bitmezz kuzum borçlar bitmez,ailen biraz bencil sanırım seni anlamaları zor.Zor olucak biraz ama zor olacak ki sonu güzel olsun:)

Hayırlısı ise kısa zamanda olsun insalllah

30 yasına kadar beklemek ne demekmıs ya gıcık oldum valla:47:
borc kımın borcu ve ne ıcın yapıldı bılmıyorum ama evlenıp yuva kurmak sızın en dogal hakkınız
abınızın bu lafını sevgılınıze sakın soylemeyın boyle bır seyede razı olmayın rabbım yardımcınız olsun

30 yasına kadar beklemek ne demekmıs ya gıcık oldum valla:47:
borc kımın borcu ve ne ıcın yapıldı bılmıyorum ama evlenıp yuva kurmak sızın en dogal hakkınız
abınızın bu lafını sevgılınıze sakın soylemeyın boyle bır seyede razı olmayın rabbım yardımcınız olsun

Çok teşekkür ederim dualarınız için. Bana diyoki hadi diyelim sen çalışmıcan evlendikten sonra.. Erkek arkadaşın alıyor 900 tl maaş. Neyinize yeticek? Ya Allah aşkına ben zaten çalışıcam ama dielim çalışmıyorum. Bu durumda olupta ağız tadıyla geçinen ne kadar çok insan var. Rabbim paradan önce huzur mutluluk versin diyorum..

Zamana mı yayayım bu konuy. Yani sevgilime desem isteme olayı hemen değilde tanışmadan 6-7 ay gibi sonra mı olsa?

canım sadece adını koysanız bir söz yüzüğü taksanız çok iyi olur.....bende hem okudum hem çalıştım babam iflas etmişti ozamanda eşimle 6 yıldır çıkıyorduk enazından adı konulsun dedik aramızda bir söz yüzüğü taktık hem ben babama yardım ettim hemde okulumu bitirdim benim ailemin öyle çalışmam için isteği bile olmadı babam bikere bile benden para istemedi ama ben kendim isteyerek onlar için çalıştım 2 yıl nişanlı kaldık rabbim yardım etti evlendik....aileni güzelce ikna etmeye çalış özellikle de anneni canım hemen istemeye gelmeyecekler sadece adı konsun de....ayrıca 30 yaşına kadar kimse beklemez neden sevdiğin kişiyle evlenmeyesin abine de çok kızdım sana olan sevgisi bu muymuş?burada abin çalışıyor mu canım?

canım sadece adını koysanız bir söz yüzüğü taksanız çok iyi olur.....bende hem okudum hem çalıştım babam iflas etmişti ozamanda eşimle 6 yıldır çıkıyorduk enazından adı konulsun dedik aramızda bir söz yüzüğü taktık hem ben babama yardım ettim hemde okulumu bitirdim benim ailemin öyle çalışmam için isteği bile olmadı babam bikere bile benden para istemedi ama ben kendim isteyerek onlar için çalıştım 2 yıl nişanlı kaldık rabbim yardım etti evlendik....aileni güzelce ikna etmeye çalış özellikle de anneni canım hemen istemeye gelmeyecekler sadece adı konsun de....ayrıca 30 yaşına kadar kimse beklemez neden sevdiğin kişiyle evlenmeyesin abine de çok kızdım sana olan sevgisi bu muymuş?burada abin çalışıyor mu canım?

Abim sağlık problemlerinden dolayı çalışmıyor cnm. Malülen emekliydi oda şuan gitti.. Bazı sebeplerden dolayı..

canım Allah evlenene evlenecek olana öyle bir yardım ediyor ki hiç dert etme. Geçen hafta kuzenim evlendi aynen senin durumunda abisi var çalışıyor durumları çok iyi değildi ama maşallah her şeyi çok kolay oldu amcaları , halaları dayıları her biri bişeylerini aldı ve her şeyi tam. Hepsi olur sıkma canını.

Abim sağlık problemlerinden dolayı çalışmıyor cnm. Malülen emekliydi oda şuan gitti.. Bazı sebeplerden dolayı..

çalışmadığını tahmin ettim canım oyüzden sordum zaten çalışıyor olsaydı bu kadar tepki vermezdi....eee sen evlenince parada kesilecek diye düşünüyor....rabbim önce huzur,mutluluk versin parayla herşey olmuyor canım ayrıca 900tl ile geçinip çokta mutlu olanlar var...rabbim gönlüne göre versin canım ama arkadaşın dediği gibi bu konuyu erkek arkadaşına açma....

canım Allah evlenene evlenecek olana öyle bir yardım ediyor ki hiç dert etme. Geçen hafta kuzenim evlendi aynen senin durumunda abisi var çalışıyor durumları çok iyi değildi ama maşallah her şeyi çok kolay oldu amcaları , halaları dayıları her biri bişeylerini aldı ve her şeyi tam. Hepsi olur sıkma canını.

Allah yuvalarından mutlu etsin cnm ya çok sevindim. Darısı benim başıma. Birde benim sevgilime tutup bunları anlatsam beni napar eder alır ama bidaha hayatta ailemin yüzüne bakmaz... Ben ondan da korkuyorum. Abim annemi gaza getirp salarsa çocupun üstüne. Annemde pat die patlarsa o zaman tam rezalet olur :(

Allah yuvalarından mutlu etsin cnm ya çok sevindim. Darısı benim başıma. Birde benim sevgilime tutup bunları anlatsam beni napar eder alır ama bidaha hayatta ailemin yüzüne bakmaz... Ben ondan da korkuyorum. Abim annemi gaza getirp salarsa çocupun üstüne. Annemde pat die patlarsa o zaman tam rezalet olur :(

yapar mı abin öyle bir şey ? sakın anlatma ama arkadaşına çünkü gör düzelir her şey abin kaç yaşında acaba o da evlenmek istiyo olabilir mi?

Allah evlenene yardım edermiş, bundan hiç kuşkun olmasın canım... Evlenip yuvanı kurmak her genç kız gibi senin de en doğal hakkın, abin bence abartmış ve sana haksızlık yapmaya hakkı yok bence. Geçinemeyecek durumda mısınız peki, sen evlendiğinde ailen aç mı kalır? abin bir erkek olarak anneciğine ve kendine bakamaz mı? Bence bunda kötü birşey yok, evlenmek istemen çok güzel ayrıca... sen abini fazla kafana takmamaya çalış, üzmemeye çalış kendini canım... Erkek arkadaşın seni seviyorsa ne yapar ne eder alır seni, hakkınızda hayırlısı olsun canım...

Annenize söyleyin bence " annecim ben Size yük olmadan, mağdur etmeden halledeceğim inşallah en uygun zamanda. Temmuz gibi geldiklerinde resmiyete dökülmesi bizim için önemli, sonrasını Sizi de üzmeden halledeceğiz. Ama bana destek olmalısınız ki ailemin beni desteklediğini hissetsinler " gibi.
Kaçmaya gerek yok.
Her şeyi dürüstlükle ve öz güven ile açıklayın.
Siz net, sakin ve kararlı durun. Onlar işin ciddiyetini anlayacaklardır.
Ama tavsiyem mümkün mertebe Siz annenizle muhatap olun, ağabeyiniz ile gerektiği dilde anneniz muhatap olsun.

Çok sağol cnm. İnan sabah öle moralsiz geldim ki işe.. Ama bu konuyu açıpta sizden destek aldıkça moralim yerine gelşmeye, kendime inanmaya başladım iyice. Dün gece erkek arkadaşıma olanı biteni anlattım. Abimin halini tavrınıda. Beni üzmüş olmasına çok içerledi erkek arkadaşım. Abinde olsa ben varım arknada seni ezdirecek mahcup edecek değilim aşkım dedi sağolsun bitanem.. Zaten acele değil işimiz. Onun işlerini halletmesi düzlüğe çıkması felan 1-2 yılı haliyle bulur zaten.. E bu süre içinde ikimizde iyice olgunlaşırız.. E daha ne istiyoki ailem? Kaldıki abimin durumu geçici. Emekliliği şuan donduruldu ama tamamen iptal edilse bile 8 ay bilemediniz1 yıl sonra gene eski düzenimze kavuşmuş olucaz Allahın izniyle. O daha neyin derdinde anlamadım? Kaldıki ben türkiyenin öbür ucunada gitsem onların üzerinden elimi çekecek değilim. Beni ve karakterimi çok çok iyi biliyor. Kendim aç kalırım gerekirse ama onları açta açıkta koymam. Bunuda çok iyi biliyo. Tek istediğim kardeşim arkandayım asma yüzünü herşey kader ve olacağına varır demesi.. Bunu dese bi....

Annenize söyleyin bence " annecim ben Size yük olmadan, mağdur etmeden halledeceğim inşallah en uygun zamanda. Temmuz gibi geldiklerinde resmiyete dökülmesi bizim için önemli, sonrasını Sizi de üzmeden halledeceğiz. Ama bana destek olmalısınız ki ailemin beni desteklediğini hissetsinler " gibi.
Kaçmaya gerek yok.
Her şeyi dürüstlükle ve öz güven ile açıklayın.
Siz net, sakin ve kararlı durun. Onlar işin ciddiyetini anlayacaklardır.
Ama tavsiyem mümkün mertebe Siz annenizle muhatap olun, ağabeyiniz ile gerektiği dilde anneniz muhatap olsun.

Bugün annemle telefonda konuştuğumda, şuan için bu konuyu bir süre kapayalım ben bi özümseyim bunu sonrasında yine konuşuruz. Ben erkek arkadaşınla tanışıcam tabiki ama yinede çok acele etmeyin yavrum dedi. Annem gene daha ılımlı... Zaten erkek arkadaşım kararkter olarak dünyalar iyisi bir insan. Sadece biraz sert ve açık sözlü hemde fazlasıyla.. Annemde insanları psikolojik olarak baskı altına alarak denemeyi çok sever. Bakalım böyle bir durumda tepkisi ne olacak gibisinden. Bunu erkek arkadaşımada anlattım kendisi şuan hazırlanıyo zaten :) Ama o da kendini tutamamaktan korkuyor. Çünkü annemle sevgilimin telefon görüşmelerinde hep gs- fb atışması yaşanıyor :1: :1: :1: :1: Annem koyu fb li aşkımda koyu gs li olunca siz tahmin edin gerisini..

Back
X