• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl evleneceğim?

Dou_You_Wanna

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
Arkadaşlar günaydın... Şuan çok zor bir yoldan geçtiğimi biliyorum. Öyle çetin bir yol ki; ben nasıl adım atacağım bilmiyorum.. Sevgilim temmuzda annemle tanışmaya bulunduğum şehre gelecek.. Annemde kendisiyle tanışmayı çok istiyor zaten buraya kadar problem yok... Sorun şu ki; erkek arkadaşım konuyu ailesine de açmış ve annem ile tanıştıktan en geç 1 hafta sonra beni istemeye gelmeyi planlıyorlarmış.. Bu çok hoşuma gitti.. Ben de konuyu uygunca aileme açtım. Daha doğrusu öncelikle anneme açtım. Ben ailenin tek çocuğuyum. Tek kızım.. Bir ağabeyim var ama aslında öz abim değil. Fakat özden de öte benim için.. Şu sıralar hem maddi hem manevi zor bir dönem yaşıyoruz.. Bütün ailenin psikolojisi berbat anlayacağınız.. Konuyu anneme açtığımda annemin yüzündeki renk değişimlerini saniye saniye gözlemleyebildim. Tepkisi beklediğim gibiydi. ( sevgilim şehir dışında yaşıyor, çalışıyor ve çalıştığı işin yüksek getirisi yok ama hamdolsun Allaha beni açta açıkta koymaz. canı gibi sahipleneceğinden eminim ) Annem parantez içerisinde belirttiğim nedenleri bayağı bir sorun etti. Ağabeyinle bir konuş dedi. Bende kendisine anlattım durumu.. Ağabeyimde beklediğim tepkiyi verdi. Bağırmalara çağırmalar, kapıları yumruklamalar... Ve en önemlisi bencilce edilen sözler... Şu kadar borcumuz var, bu durumda nasıl olsun bilmem ne.. Ben o borçları ödemek için zaten canla başla çalışıyorum dedim ağabeyime. Ama kızlar gelmişim 23 yaşıma. Seviyorum, seviliyorum. Ha ufak tefek tartışmalar olmuyor mu aramızda? Elbette oluyor. Ama onunla olur ya.. Sevgilim evlilik düşünebileceğim yapıda bir erkek ve beni çok seviyor eminim bundan... Sevgilim ne olursa olsun seni bir kez isteyeceğim ailenden diyor. Allah razı olsun. Ama aileminde hali ortada. Annem şuan evde hasta yatıyor. Peki neden? Karalar bağladığı için.. Ağabeyim şu an uyuyor. Birazdan uyanır ve ilk işi ne olur? Annemi dolduruşa getirmek... Peki beni ne yapıyorum? İş yerinde öyle bu konuyu düşünüyorum. Kızlar benim hakkım değil mi sevdiğimle evlenip yuva kurmak..? Ağabeyimin dediği şey en azından 30 yaşına gelseydin de; şu borçlara bir yardım etseydin.. Bu nasıl bi haksızlık kızlar?​

Anne ve babam ayrı. Babamın bana bugüne kadar hiç hayrı dokunmadı, benimle hiç ilgilenmedi. Abi dediğim kişi; dayımın oğlu ama bebekliğinden beri annem büyütmüş. Annemi anne bilir.

abi dediğiniz kişi kim bilemiyorum
ama anladığım kadarıyla ailenizde baya söz sahibi birisi
annenizle tanıştırmadan önce abinizle tanıştırsanız
belki tanıyınca sevebilir sevgilinizi
ailenizin borcu olabilir tabikii
sizden fazla birşey beklemiyorum yanımda olun yeter dersiniz
sonra da güçleri yettiğince ufak tefek şeyler alsalar
olmaz mı?

Anne ve babam ayrı. Babamın bana bugüne kadar hiç hayrı dokunmadı, benimle hiç ilgilenmedi. Abi dediğim kişi; dayımın oğlu ama bebekliğinden beri annem büyütmüş. Annemi anne bilir.

anladım....
keşke tanımadan önce bu kadar aşırı tepki vermeseymiş..
biraz zaman tanı onlara alışssınlar bakalım...
elbettte seni üzmek mutsuz etmek istemezler...

Ah demez miyim? Ama abim çok bencilce davranıyor. Diyorum ki; abicim bu işler kader kısmet Allah kimi yazdıysa o olur hepimizin ağzı dili bağlanır lütfen ön yargılı olma zaten acelemiz yok sadece adı konsun istiyoruz diyorum. Geç bunları bu kader kısmet işleri safsatadan romandan başka bişey değil diyo:53: :53: :53:

Maddi imkansızlıklar illa ki son bulacaktır,sonuçta sen de çalışıp eve yardım ediyosun. Kusura bakma ama abinin düşüncesi ne kadar çalışırsa,ne kadar borçlara yardım ederse o kadar iyi. Annemle babam ayrı demişsin,çocukluğundan beri zaten o evden sıkılmışsındır bi eksikliğini hissetmiştir. Özlem duyduğun şeyleri yaşamak için beklemen mantıksız olur.

23 yaşındasın hayatını istediğin zaman kurabilirsin. Borcunuz mu var bu yüzden baskı kurmaya çalışıyolar üzerinde? Çünkü 30 yaşını bekle sonra evlen demeleri çok saçma geldi bana,düğün merasimlerinde kız tarafının yaptığı şeyler bellidir. Ki sevgilinin durumu varsa bunları minimum düzeyde o bile karşılayabilir. Bence mutluluğunu erteleme.

Zamana mı yayayım bu konuy. Yani sevgilime desem isteme olayı hemen değilde tanışmadan 6-7 ay gibi sonra mı olsa?

tabiki önce bi tanışsınlar. Hemen haftasına isteme faslına gecmeyin..Belkide bu kadar ani olmasına sinirlendiler...
benim abimde 3 gün küsmüştü konuşmamaıştı benimle..Ama eşimi tanıyınca cok sevdi kabullendi Birde kısmetmiş ki onunda ağzı dili bağlandı. Üzerinde emeği çoksa kabullenmek zor gelebilir...Emin ol senin üzülmeni istmez..inş

Borçla alakalı sorun...
Bu kadar borcun içinde sana nişan,düğün,çeyiz yapamayız değil sanırım.
Benim anladığım,borçları bize bırakıp çekip gidemezsin diyorlar.
Erkek arkadaşının maddi durumu iyi olsaydı,yardım etme ihtimali olacağı için olumlu bakacaklardı.

Bu durumda,erkek arkadaşının iyi veya kötü olması onlar için hiç önemli değil.
Bence hemen tanıştırıp çocuğu rencide etme çünkü karar baştan belli.
Reddetmeleri veya tavır yapmaları,ilişkinizi de zedeler.

Size denseydi ki;
" Kardeşim/kızım, elbette tanışalım. Biz de isteriz Senin yuva kurmanı ama şuanda kız tarafı olarak destek olamayız. bunu sorun ederler mi? Acaba maddi yetersizliğimi konuştun mu?" gibi.
Derdim ki tanışın, çalışıyorsunuz biriktirin evinize yük olmadan müstakbel nişanlınızla kurun yuvanızı.
Ama ortada Sizin mutlu olup olamayacağınıza dair en ufak bir endişe göremedim ben anne ve abinizde.
Bir tanışalım sonrası Allah Kerim dememiş kimse.
" Borç" ,"Para getirirdin bize" lafları dışında bir şey dönmemiş.
Bence eminseniz anne ve abinize kesinlike maddi bir beklenti içinde olmadan kurun yuvanızı.
Allah nasip ederse ilerde annenizi zaten darda bırakmazsınız diye düşünüyorum.

Abimin tavrı çok canımı sıktı. Adam resmen diyorki 30 yaşına kadar bekle, şu borçlar biraz bitsin sonra belki.... Bu bencilliğinde ötesinde bir şey yaa. Ben sevip mutlu olduğum kişiyi bulmuşum neden ne gereği var o kadar beklemenin? Şuan evi aramaya korkuyorum annemi kesin doldurmuştur diye.. Her mutlu anımda önüme geçti bu adam benim. Üniversiteye bile onun yüzünden gidemedim.. Bu sefer engel olsun istemiyorum. Ama annemide çekicek kendi tarafına :( Dayatma yapsam sevgilimi renxide edicekler diye korkuyorum çünkü o lafını sakınmaz. Bir susar iki susar sonunda da patlar...

Para vermeyi kes bak bakalım veriyolar mı vermiyolar mı. Ben anlamıyorum bu bana para vermek zorundasın tarzındaki insanları. Sen karşılık bekleyerek mi doğurup büyütüyosun bu çocuğu da büyüyünce verdiklerini istiyosun anlamadım ki :47:

Bu borclar nerden geldiki?? Borcu kim yaptiyse o odesin bence…

Tabiiki evlenmek herkesin hakki, kac yasinda olacaginada o mu karar verecek???

Cogu abiye kalsa zaten kizlar evde kalir…garip bir durum var ortada bencede…

.

Arkadaşlar günaydın... Şuan çok zor bir yoldan geçtiğimi biliyorum. Öyle çetin bir yol ki; ben nasıl adım atacağım bilmiyorum.. Sevgilim temmuzda annemle tanışmaya bulunduğum şehre gelecek.. Annemde kendisiyle tanışmayı çok istiyor zaten buraya kadar problem yok... Sorun şu ki; erkek arkadaşım konuyu ailesine de açmış ve annem ile tanıştıktan en geç 1 hafta sonra beni istemeye gelmeyi planlıyorlarmış.. Bu çok hoşuma gitti.. Ben de konuyu uygunca aileme açtım. Daha doğrusu öncelikle anneme açtım. Ben ailenin tek çocuğuyum. Tek kızım.. Bir ağabeyim var ama aslında öz abim değil. Fakat özden de öte benim için.. Şu sıralar hem maddi hem manevi zor bir dönem yaşıyoruz.. Bütün ailenin psikolojisi berbat anlayacağınız.. Konuyu anneme açtığımda annemin yüzündeki renk değişimlerini saniye saniye gözlemleyebildim. Tepkisi beklediğim gibiydi. ( sevgilim şehir dışında yaşıyor, çalışıyor ve çalıştığı işin yüksek getirisi yok ama hamdolsun Allaha beni açta açıkta koymaz. canı gibi sahipleneceğinden eminim ) Annem parantez içerisinde belirttiğim nedenleri bayağı bir sorun etti. Ağabeyinle bir konuş dedi. Bende kendisine anlattım durumu.. Ağabeyimde beklediğim tepkiyi verdi. Bağırmalara çağırmalar, kapıları yumruklamalar... Ve en önemlisi bencilce edilen sözler... Şu kadar borcumuz var, bu durumda nasıl olsun bilmem ne.. Ben o borçları ödemek için zaten canla başla çalışıyorum dedim ağabeyime. Ama kızlar gelmişim 23 yaşıma. Seviyorum, seviliyorum. Ha ufak tefek tartışmalar olmuyor mu aramızda? Elbette oluyor. Ama onunla olur ya.. Sevgilim evlilik düşünebileceğim yapıda bir erkek ve beni çok seviyor eminim bundan... Sevgilim ne olursa olsun seni bir kez isteyeceğim ailenden diyor. Allah razı olsun. Ama aileminde hali ortada. Annem şuan evde hasta yatıyor. Peki neden? Karalar bağladığı için.. Ağabeyim şu an uyuyor. Birazdan uyanır ve ilk işi ne olur? Annemi dolduruşa getirmek... Peki beni ne yapıyorum? İş yerinde öyle bu konuyu düşünüyorum. Kızlar benim hakkım değil mi sevdiğimle evlenip yuva kurmak..? Ağabeyimin dediği şey en azından 30 yaşına gelseydin de; şu borçlara bir yardım etseydin.. Bu nasıl bi haksızlık kızlar?​

onlar neden çalışmıyorlar borçları ödemek için..? annen sözde karalar bağlamış , paşa ağabeyin uykuda.. sen iş yerinde hem onları , hem geleceğini düşünüyorsun..? madem onlar senin mutluluğunu düşünmeden , bu kadar bencilce davranıyorlar , sende onları bu kadar dert etme kendine..

onlar neden çalışmıyorlar borçları ödemek için..? annen sözde karalar bağlamış , paşa ağabeyin uykuda.. sen iş yerinde hem onları , hem geleceğini düşünüyorsun..? madem onlar senin mutluluğunu düşünmeden , bu kadar bencilce davranıyorlar , sende onları bu kadar dert etme kendine..

Peki ne yapmamı önerirsin canım? Sevgilim diyor ki en olmadı seni kaçırırım. Onlar yok dedi diye senden vazgeçecek değilim diyor. Ama ben kaçmakta istemiyorum. Az önce evi aradım annem düzelmiş, abim desen hayret hala annemi doldurmamış. Annem diyoki tlfnda şimdilik müsaade et bana ki özümseyim meseleyi. Şuan için bahsini açmayalım ama konuyu tamamen kapadığım anlamınada getirme bunu dedi. Bu bile mutlu etti beni..

Annem emekli kreş öğretmeni. Onun emeklisinden kesiliyor zaten evin kredi borcu. Abimde emekliydi ama şuan emekliliği iptal edildi. O yüzden geldi zaten o borçlarda. Geçen gün anneme evde oyalansın hemde iki üç kuruş elimize geçer diye evde yapılan bileklik tarzı bi iş buldum. Kadın öle bi küstü ki.. Sana ağırmı geliyorum kızım diye. Annem canımın içi benim herşeyimm. Ama abim çok canımı sıkıyo.

Back
X