bu konuya yazmayalı baya olmuş, umarım konuyu açan arkadaş ev almıştır:) benım eşim de memur(inşaat mühendisi), maaşı 2050 lira, ben ise özel sektörde proje bazlı calısıyorum maaım ıyı(2300) ama hem işim garanti değil(6 ay da bır projeler bitince iş aramam gerekiyor) hem de şu an evlenirken çektiğimiz kredi var ayda 700 ama biz önden önden önden ayda 3 kredi ödeyip bitirmeye çalışıyoruz, bu kredimiz biter bitmez ev alalım diyoruz, yaşımız 28, ben de kpss'ye girip atanmaya calısıcam, ben calısmasam bıle(en kötü ihtimal) esımın 2050 lıra maası artı her bayram da 1000 lıra ıkramıye toplam 2 kere ıkramıye alıyor, sızce bu sartlarda 2+1 kucuk bir ev alsak ben memur olunca da benım maasın nerdeyse tamanına yakınını bankaya atıp bırıktıkce ara ödeme yapıp evın borcunu erken bıtırsek dıye düşünüyoruz, size mantıklı mı? en azından eşimin maaşı garanti, bu arada calıstıgı beledıye sosyal denge tazmınatını ımzalarsa maası 2500 lıra olcak ama kesın degıl daha, ılerde evın borcu bıtınce satığ daha buyuk 3+1 ev alırız dıyoruz
Bir fikir hanımlar