Nasıl ev alınır ?

selinaycım iyi söylüyorsun ben de 660 TL kiraya veriyorum ama ev alabilmem için ödemem gereken aylık miktar bunu kat kat üstünde

tabi ki ele ödemek zor ama şimdi bir bankanın hesaplamasına baktım 120 ay 100.000 TL konut kredisinin aylık geri ödemesi olarak 1.469,00.-TL görünüyor bu ödemenin de 1.000 TL'den fazlası faiz kalan miktar anapara olarak ödenmiş oluyor başka bir deyişle 100.000 TL 10 yıl vade ile 170.000 küsur olarak geri ödeniyor yani ele kira vermiyorsunuz ama 70.000 TL gibi ciddi bir rakamı bankaya veriyorsun o nedenle bana çok mantıklı görünmüyor

arkadaşım sizin de çekeceğiniz miktar ne kadar bilmiyorum ama 10 yıl bu kadar sıkıntı çekip bir de neredeyse anapara kadar bir rakamı havadan bankaya vermek için çok uzun bir üsre sanki şu anki koşullarınızı bilemem ama en azından iki yıl birikim yapmaya çalışıp daha sonra daha kısa vadeli krei çekmek fazladan faiz ödememek için mantıklı görünüyor

nerede yaşadığına bakmadım ama ben yaşadığım yer için düşünüyorum 70 milyar Eryaman civarında bir ev ediyor Ankara'da eski bina da olsa

700 tl ile çoğu aile hem kira ödeyip hem geçiniyor maalesef ama tabiki hayat standardı çok düşük bi durumda,siz kira vermeyeceksiniz sadece geçineceksiniz.

Eşinin işinin garanti olması kredi alma konusunda cesaret verici bence.ilk yıllar ödemede biraz zorlansanız bile ileriki yıllarda ödeme sabit kalıp maaş artacağından rahat edeceksiniz.Yıllar çok çabuk geçiyo 2000 yılı daha dün gibi ama 10 sene geçmiş bile.Eğer maaşla çalışansanız borçsuz bişey alınmıyor,para biriktirip alırım diyorsanız parada birikmiyo inanın ama borç bi şekilde ödeniyor.

faiz konusunada katılmıyorum 10 yılda ödeyeceksin hemde sabit taksitlerle elbette faizde olacak bundan daha normal bişey olamaz.Kirada otursanız kiranız sabitmi kalacak yani 10 yıl sonraki kira miktarını siz düşünün artık.Emin olun toplamda ödediğiniz kira miktarı,kredi miktarından çok daha fazla olacak üstelik hayatınızın sonuna kadarda ödemeye devam edeceksiniz.

mutnojmet arkadasım haklısın ben zaten 100.000lık evlere bakmıyorum 50-60 arasında kucuk bısey bakıyorum yoksa alamayız odemesı kıraya denk gelecek sekılde bakıyorum yoksa dıger sartlarda asla olamaz benım kardesımde nısanlımda avukat ne yazıkkı bu meslekte adımını dıkkatlı atmak zorundasın gelırını net olarak bılemıyosun memur gıbı degıl bı bakıyosun harıka ıs bı bakıyosun yok bende onun ıcın dıkkatlı hareket edıyorum...

İlk yıl belki biraz zorlanırsınız ama daha sonra maaşınız yükselince, ödemeler sabit kalacağı için sizi fazla zorlamaz. Risk almadan birşey sahibi olunmuyor maalesef.

insanin kendi evi gibi yok. Allah herkese nasip etsin Kendi adıma ben krediye karşıyım. Faiz işin sevmiyorum.
Ama sizin öyle bir niyetiniz var ise peşinatınızı mümkün olduğunca yüksek tutup vadeyi kısa tutmaya bakın derim.
10 yıl dile kolay. Evet seneler çok çabuk geçiyor ama o seneleri rahat geçirmek var birde zar zor geçirmek var.
Bana göre 700 tl ayda çok az bir rakam. Birkaç ay değil burada 10 seneden bahsediyoruz. ılerde maaşa zam gelse bile hayat şartlarındada bi okadar zam gelecek. Değişen birşey olmıcak yani.

Valla benim annem 20 senedir ev icin sızlanıyor ama maleseff olmayınca olmuyor iste bunada sükür ac degiliz,acık ta degiliz..Babamın isyerimiz ile ilgili sorunlarından ev almaya sıra gelmedi.bir zamnlar almak kolay olsa da basit diye babam rahat davranmıs..

Netice de nasip bu isler adam da haklı kac kisi eline bakıyor 3 kardesiz ben ve kız kardesim üni okuyoruz allahtan o memlekette okuyor senede 4,75 tl yurda veriyoruzakannehir

Babam da krediyle düsünüyor ama uzun vadeli istemiyor ölene kadar kredi ödeyemem dediginden uygun zamanı bekliyor.. Ama artık alınması sart babam 55 yasında artık basını sokacak bir evleri olması gerekiyor

biz eşimle memurz toplam 2300 gelirimiz var. 1500 kredi + 400 taksitleirmiz var geri kalanıda ev giderlerine gidiyor biraz zorlanıyorum ama ödüyoruz allaha şükürler olsun... sıkıntı çekmeden refaha erilmiyor maalesef. evlendim evleneli borç ödüyoruz ama mevlam sabrını veriyor inan bana. size tavsiyem bütçenize göre ödeme planı hazırlayın ona göre bir ev alın küçük felan demeyin.

devlet sektöründe olsam 2 kere düşünmezdim.. ya benim yerimde olsanız ne yaparınız ?
tekstil ayakkabı satan 2 mağaza sahibiyiz eşimle.. krizden satş düştü 60.000 liralık çeki ödemede zorlanık 35.000 ilk krediyi çektik geri ödemesi 50.000..
12 ay geçtiki çıkmaza girdik 40.000 daha kredi çektik geri ödemesi 63.000
şimdi iki bankanın toplam 50.000 ödemesi kaldı yarısı bitti yani..
ama bunun teselli neresinde sen borcunu ödeyince ev sahibi olacaksın ben sıfıra çıkmış olcam halinize her zaman şükredin. biz hala şükrediyoruz..

eşiniz özel sektörde olmadığı için ben olsam kredi alırdım hemen biraz sıkıntı çekerdin belki ama sonuna değerdi :lepi:

bu konuya yazmayalı baya olmuş, umarım konuyu açan arkadaş ev almıştır:) benım eşim de memur(inşaat mühendisi), maaşı 2050 lira, ben ise özel sektörde proje bazlı calısıyorum maaım ıyı(2300) ama hem işim garanti değil(6 ay da bır projeler bitince iş aramam gerekiyor) hem de şu an evlenirken çektiğimiz kredi var ayda 700 ama biz önden önden önden ayda 3 kredi ödeyip bitirmeye çalışıyoruz, bu kredimiz biter bitmez ev alalım diyoruz, yaşımız 28, ben de kpss'ye girip atanmaya calısıcam, ben calısmasam bıle(en kötü ihtimal) esımın 2050 lıra maası artı her bayram da 1000 lıra ıkramıye toplam 2 kere ıkramıye alıyor, sızce bu sartlarda 2+1 kucuk bir ev alsak ben memur olunca da benım maasın nerdeyse tamanına yakınını bankaya atıp bırıktıkce ara ödeme yapıp evın borcunu erken bıtırsek dıye düşünüyoruz, size mantıklı mı? en azından eşimin maaşı garanti, bu arada calıstıgı beledıye sosyal denge tazmınatını ımzalarsa maası 2500 lıra olcak ama kesın degıl daha, ılerde evın borcu bıtınce satığ daha buyuk 3+1 ev alırız dıyoruz

Bir fikir hanımlar

Allah ev alan herkese kolaylık versin.
borç ödemekle bitiyor.
sıkışmadan zorlanmadan kasmadan bazı şeylerın sahıbı olunmuyor.
Allah yardım ediyor.
peşinatı çok tutup krediyi az çekmek daha mantıklı.
o kadar para biriktirmekle toplanmaz sonuçta.şu şartlarda.
benim alacağım evde en fazla 80 mılyarlık.
şuan 15mılyar peşinatım var.
evi seneye alıcam.seneye kadar 5 mılyar biriktirebilirim.
yani 50 mılyar kredi çekmem gerekecek.
tabii bunun geri ödemesi 85 mılyar falan yapıyo.
buda 8-10 seneye tekabül ediyor.
eşimin işi garanti 1100 maaşı var.
benim maaşım 700.
1000 krediye versek çokmu sıkışırız.
her ay 300 annem verecek fakat bızde her ay 300 eşimin annesine vereceğiz.
bide çoocuk olacak..
zor gibi gözüküyor..
offf

Allah ev almayı düşünen herkese kolaylıklar versin. Ev almak gerçekten zor bir iş. Kredi çekip neredeyse bir ev parası kadar faiz ödemek bana mantıklı gelmiyor 100tl için 170tl geri ödeniyor. Ben faize karşı bir insan olduğum için böyle bir riske girmektense para biriktirmeyi tercih ederim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…