• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl davransam...

balbocee

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Mayıs 2009
102
2
116
39
İzmir
Kızlar herkese merhaba;

ocak ayında nişanladım 1 mayısta düğünüm olucak.benim sorunum nişanlım değil görümcem ve kayınvalidemin kayıtsızlığı...görümcem kasım ayında evlendi.nişanlım kardeşinin düğününden önce yüzük takmak istiyordu birlikte olalım diye bu konuda da çok ısrar etti fakat görümcem tüm ilginin bende olması gerekiyor ben bi evleniyimde sonra siz naparsanız yapın dedi sustum..onun nişanlılık dönemi sorunlu geçti nişanlısıyla hergün küstü..süreli görümcelerinden şikayetçiydi istediklerim olmadı diye sürekli ağlayıp duruyordu o zamanlar hakkaten çok üzülüyodum hemen her gün günde kaç kez arıyodum bilmiyorum..ki ben dışardan birisiydim.onun çeyizi yoktu nişanlım hepsini bi anda yaptı haliyle zor oldu..zaman geçti düğün oldu bitti nişanlım tutturdu yüzük takalım bizde artık bi adım atalım diyordu bende ona kıyamıyodum herşeyi tek başına yapmıştı düğün yeni bitmişti haliyle maddi yönden sıkıntısı vardı bana hissettirmek istemiyodu ama ben en azından bir çeyizin bile nekadara malolduğunu biliyodum...neyse ocak ayında nişanımız oldu nişandan önce sürekli arayıp soran kayınvalidem görümcem sır olmuştu...bu arada ben izmir deyim onlar kuşadasında.zaman içinde neyse düğün günü vs belli oldu bizde hersey yolu yordamına göre yapılır ama onlarda öle bişi yok hadi hoppalaaaa yüzük taktılar evde takıldı saat akşam 9 da sona erdi :)bu zamanlarda bana bişiler garip geliyodu ama nişanlım bambaşkaydı bişileri görmedim göremedim...şimdiki durumsa kızlar gelinlik için hiç istemediğim halde hep birlikte gidildi neymiş efendim 1.500 liraya gelinlikmi olurmuş görümcem gelinliğini 750 liraya almışmış...kına gecesini kendisi bindallıyla geçirmiş bende öle yapçakmışım ayrıca gece kıyafeti alınması gerekmiyomuş..buarada o kasım ayında evlendi yani sezon bitmişti haliyle tüm fiyatlar yarıyarıyaydı...kuaför için izmir de oturanlar bilirler genelde de bu böledir düğünden 1-2 ay önceden randevu alınır...şimdiki gelin başlarından haberiniz vardır.ben kına ve gelin başı için 150 liraya anlaştım en uygunuda buydu..150 lira kuaföremi verilirmiş...ne gereğivarmış kınada o sadece fön çektirmiş:)gelinğin üzerinde çok duruluyomuş bu arada aman damatlık ta unutulmamalıymış...size sorarım gelinlk hallolmadan damatlık alınırmı????kaldıki bizde ya nişanda yada düğünde damat giydirilir biz nişandada yaptıkinşallah düğündede yapıcaz..düğün mevzuu böle..annem evde 1 odasını tamamen benım çeyizime kapatmış durumda geçenlerde geldi odaya girdi burun kıvıra kıvıra amann bunlar ne böle gösterişten başka hiç bişi değil kimbilir ne kadar gereksiz şey vardır...bizde çeyiz gitme diye bişi yoktur.ben çeyizimi akşamdan akşama götürdüm yerleştirdim falan fistan...ya bi kere sanane benım çeyizimden ne var sa var ki ben onları ne özenle ne zorlukla yapmışım böle yorum yapmak sizce yakışır mı?neymiş efendim çeyiz gitmezmiş bizde gider arkadaşlar hemde davulla zurnayla gider çoğu yerdede bu böledir...evi tuttu nişanlım ev çok güzel fakat mutfak küçük size yemin ederim mutfak kocaman bir kombi ve 5 adet dolaptan ibaret...sesimi çıkarmadım babam ben mutfağını yaparım dedi ne zoru var adamın?ha bide iş konusu evlendikten sonra niye çalışacakmışım evde oturmam gerekiyomuş orası küçük yermiş iş bulamazmışım ya çalışana iş yok diye bişi yoktur ki sen aaa bak abimin eşi çalışıcak en azından abime evine yardımı olucak diye düşünmüyorda neden çalışacaksın diyor...buarada aramızda 3 yaş var arkadaslar benden 3 yaş büyük görümcem bunlar hatırlayabıldıklerım ki neler neler var daha...kayınvalidemde çok ama çok kaygısız ağzını açıpta kızının ağzını kapatamıyor hatta dalga geçip gülüyor inanırmısınız?ver sabahtan akşamakadar haberleri tartışma programlarını izlesin kendi yaşıtlarıyla 50 yaş üzerinde komşu vs kişilerle siyaset tartışsın.......nişanlıma hep sustum taki gecen akşama kadar bu kadar anlatmasamda bitakım şeyleri söledim dayanamadım hatam varmı dedim kesinlikle hayır ben kardesımı biliyorum sen sakın canını sıkma ve yerine göre cevabını ver dedi ama ben birini kırıcam ağzımdan ters bişi çıkacakta üzülecek diye içim içimi yer...ona onun gibi davranmak lazım ama işte..nişanlımla iyi olmasam yemin ederim arkama bile bakmam annem de bişileri seziyor yanlış anlamışsın diyorum hep üzülmesin diye ailemden cevremden görmediğim biçok şeyi ben bu insanlarda görüyorum hak etmediğim halde...kusura bakmayın çok uzun yazdım ama kimseyle paylaşamam en azından vaktı olan olur da okursa fikir verirse ok mutlu olurum hepinizi öpüyorum kızlarr....

Başından itibaren tamamını okudum. Okudukça ben sinirlendim. Benim kayınvalidem ve görümcem de dominant karaktere sahip. Ne derlerse "tamam olur" diyip geçiştiriyorum ve kendi yapacağımdan da geri kalmıyorum. Başlarda hiç sesimi çıkarmıyordum dediklerini kabul ediyordum; baktım iş iyice çığrından çıkıyor ipleri ben elime aldım.

Düğün ev masraflarını nişanlınız kendi kazancıyla yapmıyormu???
Tamam onlara sadece konuşup konuşup durmak düşer, bırak istedikleri gibi konuşsunlar
Almak istediklerini yaptırmak istediklerini gönül rahatlığıyla yaptır... Nşanlın sorun etmiyorsa onlara laf söylemek düşmez..
ister 1550e alırsın gelinliği ister 2500e nişanlın ok diyorsa onlara susmak düşer... Hiç ama hiç umursama...

Para konularına hiç kimseyi karıştırmayın derim..
O zaman söz hakları asla olamaz..
Çeyiziniz hakkında söylenenleri takmayın kafanıza..
Herkesin terbiyesi aynı değil ki..
Mutluluklar.
.

ayy benim nişanlılık dönemimde çok berbat geçti anlatamam... i,nsan o dönemde yaşanan herşeyden etkileniyor en ufak bi söz bile allah ım ben yanlış mı yapıyorum dedirtmeye yetiyor aileme yansıtmayayım diye çabalamakta cabası benim sorunum seninkileden farklıoydı ama sorun işte insanı çok yıpratıyor bence tatlım hiç umursama sen onları bizimde mesela çeyzi almak bilmem ne kimse demedi ben dedim eşime şu gün gelip alacaksınız diye o da tamam dedi benim kaynanam idir hoştur bişeye karışmadı ama hiiiç karışmadı yok düğünde ne yapmamız lazım yok ne olacak herşeyi eşimin başına yıktılar maddi manevi bi kere demediler şunu şöyle yapalım diye yol göstermediler onların yapısı öyle işte ama ii oldu paraları filan da geçmediği için bizdende herhangi bişey talep edemediler de karışamadılşar da sen kafana takma onları kapat kulaklarını sadece seni çekemiyolar bunu bil yeter baştan lafını esirgersen sonra çok ezilirsin bırak kırılsınlar sen mi kırılacaksın hep boşver canım keyfini çıkaracağın günlerin zehir olmasına izin verme

Herşeyi nişanlınız yapıyorsa, ikiniz aranızda halledin tüm mevzuları, aranıza mesafe koyun ve madem yapıcı değiller herşeye de karıştırmayın. Kendisi abisine acımışmı çeyizini dizdirirken? Davul zurnayla alınması gerekiyorsa öylede yapın...ıyilikten maraz doğuyor bazen, dediğini yaptıranlarda kıymetli....

aslinda bi yonden sanslisin soyleki balik bastan kokmus yani kayinvaldene ve gorumcene evlendikten sonra ne kadr yakin duracagini nasil davranacagini simdiden ogrenmis olmussun anladigim kadariyla nisanlin mantikli ve oyle ailesine laf soyletecek biri degil bu acidanda cok sanslisin sana kardesimdir ne dese ne yapsa haklidir deseydi dugun felan bunlar elbette gececek bi sekilde onemli olan sonrasindada esinle mutlu olman simdiden tebrik ederim

sizi biraz yumuşak mı görmüş bunlar da herşeye bir laf yetiştiriyorlar..

nişanlının senin yanında olması güzel... ama annesiyle , kardeşiyle de konuşsun. o benim değerlim, herkesin ağzından cıkanı kulağı duysun desin. sizi bu insanlarla yüz göz ettirmemli.. bence...

siz de mesafenizi koyun, bildiğinizi okuyun. yapacağınız hiçbirşeyden geri kalmayın. inanın bana , siz hiç gelinlik bile giymeseniz,niyet kötü ise memnun edemezsiniz..

Kayınvalide fenaymış. Allah kolaylık versin ne diyim. Evlenince daha da zor oluyor, inş nişanlınız evlenince de arkanızda durur. Pek özenmiyorlar anladığım kadarıyla birşeylere, ellerinden gelseler gelinlikte almayacaklar heralde. Tuhaflarmış. Maddi durumları zayıf mı peki?

Kayınvalide fenaymış. Allah kolaylık versin ne diyim. Evlenince daha da zor oluyor, inş nişanlınız evlenince de arkanızda durur. Pek özenmiyorlar anladığım kadarıyla birşeylere, ellerinden gelseler gelinlikte almayacaklar heralde. Tuhaflarmış. Maddi durumları zayıf mı peki?

umarım nişanlımda hep böle gider cnm yaa pek özenmemek ne demek hiiç özenti yok ki hayır tmm ilgilenmiyosun ok ama en azından kızını uyar yada dalga geçme resmen kızı sölüyo o da dalga geçerek onaylıyo...hemde ne tuhaf..herseyı niaşnlım yapıyo durumu da kötü değil çok şükür ama işte tutumları yaklaşımları bitiriyo herşeyi...

aslinda bi yonden sanslisin soyleki balik bastan kokmus yani kayinvaldene ve gorumcene evlendikten sonra ne kadr yakin duracagini nasil davranacagini simdiden ogrenmis olmussun anladigim kadariyla nisanlin mantikli ve oyle ailesine laf soyletecek biri degil bu acidanda cok sanslisin sana kardesimdir ne dese ne yapsa haklidir deseydi dugun felan bunlar elbette gececek bi sekilde onemli olan sonrasindada esinle mutlu olman simdiden tebrik ederim

haklısın çok şanslıyım nişanlım gercekten bambaşka biri Allah ım tabiri caizse herkese öle birini nasip etsin.nişanlım iyi olmasaydı zaten dediğim gibi asla katlanamazdım..

ayy benim nişanlılık dönemimde çok berbat geçti anlatamam... i,nsan o dönemde yaşanan herşeyden etkileniyor en ufak bi söz bile allah ım ben yanlış mı yapıyorum dedirtmeye yetiyor aileme yansıtmayayım diye çabalamakta cabası benim sorunum seninkileden farklıoydı ama sorun işte insanı çok yıpratıyor bence tatlım hiç umursama sen onları bizimde mesela çeyzi almak bilmem ne kimse demedi ben dedim eşime şu gün gelip alacaksınız diye o da tamam dedi benim kaynanam idir hoştur bişeye karışmadı ama hiiiç karışmadı yok düğünde ne yapmamız lazım yok ne olacak herşeyi eşimin başına yıktılar maddi manevi bi kere demediler şunu şöyle yapalım diye yol göstermediler onların yapısı öyle işte ama ii oldu paraları filan da geçmediği için bizdende herhangi bişey talep edemediler de karışamadılşar da sen kafana takma onları kapat kulaklarını sadece seni çekemiyolar bunu bil yeter baştan lafını esirgersen sonra çok ezilirsin bırak kırılsınlar sen mi kırılacaksın hep boşver canım keyfini çıkaracağın günlerin zehir olmasına izin verme

evet ya acaba bende mi bişi var acaba benmi çok şey istiyorum ya da ters bişimi sölüyorum diye kendi kendimi sorgulamaktan alamıyorum..ailem benim yüzümün asılmasına dayanamaz nişanlımıda çok seviyolar öle böle değil..bişileri aksettirmiyim diye çabalamaktan yorulucam diye onları da üzücem diye içim içimi yiyo valla ne diyim beddua asla etmem ama Allah ıma havale ediyorum ne diyim..

bence eşiniz tavrını koymalı yoksa daha çok arada kalır ve seni daha çok üzerler.aynı şeyi siz onlara yapsaydınız eşiniz yine sadece susarmıydı acaba sana hiçbişi demeyip onlara doğru söylüyorsunuz dermıydı acaba .aynı şey sonuçta.

kayınvaliden ilginçmiş, evlenince seni değişik günler bekliyor gibi geldi bana. görümcen klasik görümce gibi eksiği yok ama kayınvalide iyiymiş.

bence eşiniz tavrını koymalı yoksa daha çok arada kalır ve seni daha çok üzerler.aynı şeyi siz onlara yapsaydınız eşiniz yine sadece susarmıydı acaba sana hiçbişi demeyip onlara doğru söylüyorsunuz dermıydı acaba .aynı şey sonuçta.

tavrını koyması gerekli dediğinizde haklısınız ancak beni bildiği için onlara siz haklısınız diyicek bi durumu olduğuna inanmıyorum bakalım zaman ne göstericek genede...

daha az muhatap olun. karıştıklarında ben herkesin fikrine saygı duyarım ama bu benim özel günüm herşey içime sinsin istiyorum. gerekirse benim ailem karşılar ücretlerini eğer onu dert ediyorsanız üzülmeyin de. nasıl olsa utanacaktır.(inşallah)

en güzel gününüzün keyfini çıkarın. kimseyi takmayın. uzak tutmaya çalışın

Back