• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

ben de sizin gibi görebilmeyi isterdim gerçekten. haksızlık olmadığını görebilmeyi. Ama malesef ki evlatların birbirlerinden ayrılmaması gerektiğine inanıyorum. Kendi evlatlarıma böyle bir şey yaptığımı hayal bile edemiyorum
Tabi ki de yapmayın asla yapmayın onları çalışkan ve adaletli yetiştirdiğiniz zaman böyle konular gündeminizde dahi olmaz ilerde.
Ne yazık ki kayın baba bey böyle biri, siz üzüldüğünüzle kalırsınız.

Aldığı kredi borcunu başkasına yüklemesi çok düşük bir hareket.
Adamın parası istediğine verir evet, ilerde benim öyle yapacağımı göstermez bu düşüncem.
Sadece size ne adamın parasında demeye çalışıyoruz çoğumuz.
Oğlu dururken siz dertlenmeyin diye..
Eviniz ve paranız varmış ne güzel işte.
Bakın cidden size zararları dokunmadığı sürece karışamazsınız ne yaptıklarına.

yani karışmak derken hiçbir zaman şöyle yapın böyle yapmayan demedim kimseye parasını nasıl harcaması gerektiğini de anlatmadım. zaten kalkıp bişey söylemeyi düşünmüyorum karşımda söylediklerimi algılayabilecek bir insan olsa zaten bunları yapmazdı. eşimin üzüntüsü beni üzüyo ve ne olursa olsun bunu haksızlık olarak görüyorum. Bir de evim yok kirada oturuyorum olsa da olmasa da farketmez haksızlık haksızlıktır :)

yaa evet bende senin gibi düşünüyorum aynen adaletli olunmalı değil mi para adamın istediğine verir diyenlerin çocuğu olmak istemezdim. asla kendi evlatlarıma böyle bir durum yaşatamam hepsi can nasıl ayırabilirsin. bende durumu kötü olana destek olunması gerektiğini düşünüyorum canım zaten onlara da söyledim durumu kötü olsa bende destek olayım dedim. Ama bu iş durum meselesi değil elinde avcunda yokken kredi çekip ev alıyorsun. sonra yükünü başkasına yüklüyorsun. benim birikmiş param olmasına rağmen kenarda ev almaya cesaret edemiyorum çünkü ev alabilecek kadar kendime ait param yok kirada oturuyorum. Bundan da rahatsız değilim.

adalet, adalet, adalet...
allah bile , mal paylaşımında adaletli olun, hak sahiplerine haklarını verin. der.
mal mülk senin, istediğine verirsin demez.

vicdanen nasıl rahat oluyorlar, anlayamıyorum.

para adamın istediğine verir, karışamazsınız, böyle bir şeyi asla kabul etmiyorum.
hayır efendim istediğine veremez.
bende onun evladıysam, banada vermek zorunda..
ben doğarken kimse sormadı, bu babanın yada annenin evladı olmak istiyormusun diye
nasıl beni dünyaya getirdilerse, anne baba oldularsa ve kardeşlerimde var ise
hepsine adil davranmak zorundalar. etik olan bu,
hee davranmıyorlar, buda onların seçimi, yarın öbürgün herkes hesap verecek, bu kul hakkına girer...

yani karışmak derken hiçbir zaman şöyle yapın böyle yapmayan demedim kimseye parasını nasıl harcaması gerektiğini de anlatmadım. zaten kalkıp bişey söylemeyi düşünmüyorum karşımda söylediklerimi algılayabilecek bir insan olsa zaten bunları yapmazdı. eşimin üzüntüsü beni üzüyo ve ne olursa olsun bunu haksızlık olarak görüyorum. Bir de evim yok kirada oturuyorum olsa da olmasa da farketmez haksızlık haksızlıktır :)
He iyi bari kendi kendinize üzülüyormuşsunuz sadece :)

Duygusal insanların konuşmaları her daim daha etkili olur.
Bu durumda yapmanız gereken sadece eşinizi cesaretlendirmek.
Bunu da doldurur gibi değil, motive eder gibi yapmalısınız.
Eşinizin ailesiyle anne-baba-kız ilişkiniz güzel, bunu diğer konularda elbette devam ettirin, ama para konuları hassas konulardır, eşinizin güzel bir konuşma yapması bana kalırsa en doğru olanı.

çok teşekkür ederim tavsiyeleriniz için. yani böyle birşeyin başıma geleceğini hiç düşünmezdim çok dikkat ederim kimsenin hakkını yememeye çalışırım. Herşeyi az da olsa kendi kazandığım parayla almak isterim. Bi anda böyle şeylerin ortasında buldum kendimi evlendikten sonra. Bu da beni yıprattı.

adalet, adalet, adalet...
allah bile , mal paylaşımında adaletli olun, hak sahiplerine haklarını verin. der.
mal mülk senin, istediğine verirsin demez.

vicdanen nasıl rahat oluyorlar, anlayamıyorum.

para adamın istediğine verir, karışamazsınız, böyle bir şeyi asla kabul etmiyorum.
hayır efendim istediğine veremez.
bende onun evladıysam, banada vermek zorunda..
ben doğarken kimse sormadı, bu babanın yada annenin evladı olmak istiyormusun diye
nasıl beni dünyaya getirdilerse, anne baba oldularsa ve kardeşlerimde var ise
hepsine adil davranmak zorundalar. etik olan bu,
hee davranmıyorlar, buda onların seçimi, yarın öbürgün herkes hesap verecek, bu kul hakkına girer...

duygularıma tercüman olmuşsun gerçekten. o kadar önemli ki evlatlar arasında adaleti sağlamak. şu an eşim abisine ve yengesine tavır aldı bu olaylardan sonra. tabiki neye tavır aldığını anlatmadı çünkü hiç kimseyle tartışmak istemez böyle yapıda bir insan ben açıkça söylemesini tercih ederdim ama. ve onlar da eşimin tavrına kızdı küsler şu an ve biz kayınvalidemlere gidiyoz diye onlar gelmiyo. yani böyle bişey ki kardeşler arasına küslük girdi bi ara babasına küstü falan eşim. konuşmadı yani. Tavrını haklı buluyorum tabiki ama aile arasında böyle şeyler olması da ağrıma gidiyo. üç günlük dünya da şu meselerle boğuşmak hiç istemezdim. Herkes iyi olsun istiyorum olmuyo malesef anne babalara çok iş düşüyo aile arası sevgi saygıyı korumada.

haklısınız benim hatam işlerin içine çok girmek oldu. Eltim çünkü hiç karışmaz kocası gelir parayı alır gider o asla yüz göz olmaz ben kendi annem babam gibi gördüğüm için eşimin ailesini hep olayların içinde buldum kendimi. Kendim teklif ettim borç vermeyi de. Eşim çok sakin bir insan ve çok duygusal kendine yapılan haksızlığı kaldıramıyor çok üzülüyor ama birşey de diyemiyor. Bende onun üzülmesine dayanamıyorum. Kafam hep bu meselelerle dolu malesef ki.

kesinlikle fazla karışmışsınız para vermeniz bile manasız olmuş. birilerinin keyfine borç yapan ödemesini bilmeli. bu işi kendi içlerinde çözmelilerdi sizi ilgilendirmez.
ben kv ile aynı apartmanda oturuyorum ailevi mevzuları oluyor hiç ilgilenmiyorum yorum bile yapmıyorum çünkü kan bağı var onların bugün birbirlerine atarlar yarın birbirlerini tutarlar arada ben kötü olurum neme lazım çözsünler kendi sıkıntılarını diyorum.
eşime de bu mevzu evimizi ilgilendirmez kendi aranızda çözün diyorum.
maddi bir destek gerekiyorsa da eşim kendine kalan harçlığından vermek isterse verir evin kesesinde vermez.

kesinlikle fazla karışmışsınız para vermeniz bile manasız olmuş. birilerinin keyfine borç yapan ödemesini bilmeli. bu işi kendi içlerinde çözmelilerdi sizi ilgilendirmez.
ben kv ile aynı apartmanda oturuyorum ailevi mevzuları oluyor hiç ilgilenmiyorum yorum bile yapmıyorum çünkü kan bağı var onların bugün birbirlerine atarlar yarın birbirlerini tutarlar arada ben kötü olurum neme lazım çözsünler kendi sıkıntılarını diyorum.
eşime de bu mevzu evimizi ilgilendirmez kendi aranızda çözün diyorum.
maddi bir destek gerekiyorsa da eşim kendine kalan harçlığından vermek isterse verir evin kesesinde vermez.

benim annem babamın ailesine karşı hep mesafeliydi. babam da ailesine çok düşkündü. çok üzülürdü bu duruma o zamandan bende kalan bişeydir bu eşimin ailesini kendi annem babam gibi göreceğim diye söz verdim kendime nitekim hep de öyle yaptım. ama olmuyomuş demek ki. acı bir tecrübe oldu diyelim ne diyelim :)

Back