• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

nasıl davranmam gerektiğini bilmiyorum

papaty11

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Mart 2017
12
0
36
Merhaba arkadaşlar
Kayınpederim eşimin abisine ev alırken yardım etti daha önce de farklı sebeplerle verdiği toplu paralar da oldu. Bunun haricinde ev aldıktan sonra 4 sene boyunca kredisi olduğu için para yok diyip ev alışverişlerini kayınpederimin parasıyla yaptılar. Kayınpederim kimseye hesap vermeyen bir insan eşi bile bilmez maaşı nedir borcu ne kadar kaç parası var bu yıllarca böyle gitmiş. Ama en sonunda öğrendik ki 150 milyar kadar borç yapmış. Nereye gittiğini söylemiyor paranın kesinlikle. Kaynım da babasından yana tavır aldı borcu öğrenince işte adam size harcadı falan dedi güya kayınvalidem çok masraf çıkarmış ondan olmuş bu borç Bi evin ne masrafı olur Allah aşkına yeme içme sadece kadının evine bunun harici aldığı yaptığı bişey yok. Ki normalde kazandığı para da bi evi hayli hayli geçindiren bir miktar hani asgari ücretle çalışsa para yetmese analarım. Açıkçası o borcun da kaynımlara gittiğini düşünüyorum hiç birikmiş paraları yokken ev aldılar altınlarını bile yemişlerdi. Neyse dedim bazı borçlarını kapatmalarına yardım bile ettim insanlık namına. borç verdim kayınpederime yani. Daha çok şeyler varda uzatmıyım. Ama eşime yapılan bu haksızlığı yediremiyorum. Eşim de çok üzülüyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım asla haksızlığa gelemeyen bir insanım normalde bunu kendi annem babam yapsa ömür boyu konuşmam belki. Ama şu an kime ne tavır alacağımı şaşırdım bi diyorum üç günlük dünya lanet olsun Allah'tan bulsunlar bide düşününce diyorum ya bizim haklarımız ne olcak gerçi hakkımızı almak için de ne yapabiliriz bu saatten sonra zaten dibine kadar borca batmış adam. Ne yapmam nasıl davranmam ne düşünmem lazım şaşırdım.

Bilakis mutlu olun bu durumdan.
Hayatınıza hiç bir zaman müdehale etme fırsatı bulamayacaklar.
Öyle bişey yapmaya kalkarlarsa da eşiniz olanları yüzlerine vurur.
Ama sakın, siz karışmayın, ne kadar eş de olsanız, eşinizin kendi aile içi meselesi.

Bilakis mutlu olun bu durumdan.
Hayatınıza hiç bir zaman müdehale etme fırsatı bulamayacaklar.
Öyle bişey yapmaya kalkarlarsa da eşiniz olanları yüzlerine vurur.
Ama sakın, siz karışmayın, ne kadar eş de olsanız, eşinizin kendi aile içi meselesi.

haklısınız benim hatam işlerin içine çok girmek oldu. Eltim çünkü hiç karışmaz kocası gelir parayı alır gider o asla yüz göz olmaz ben kendi annem babam gibi gördüğüm için eşimin ailesini hep olayların içinde buldum kendimi. Kendim teklif ettim borç vermeyi de. Eşim çok sakin bir insan ve çok duygusal kendine yapılan haksızlığı kaldıramıyor çok üzülüyor ama birşey de diyemiyor. Bende onun üzülmesine dayanamıyorum. Kafam hep bu meselelerle dolu malesef ki.

Merhaba arkadaşlar
Kayınpederim eşimin abisine ev alırken yardım etti daha önce de farklı sebeplerle verdiği toplu paralar da oldu. Bunun haricinde ev aldıktan sonra 4 sene boyunca kredisi olduğu için para yok diyip ev alışverişlerini kayınpederimin parasıyla yaptılar. Kayınpederim kimseye hesap vermeyen bir insan eşi bile bilmez maaşı nedir borcu ne kadar kaç parası var bu yıllarca böyle gitmiş. Ama en sonunda öğrendik ki 150 milyar kadar borç yapmış. Nereye gittiğini söylemiyor paranın kesinlikle. Kaynım da babasından yana tavır aldı borcu öğrenince işte adam size harcadı falan dedi güya kayınvalidem çok masraf çıkarmış ondan olmuş bu borç Bi evin ne masrafı olur Allah aşkına yeme içme sadece kadının evine bunun harici aldığı yaptığı bişey yok. Ki normalde kazandığı para da bi evi hayli hayli geçindiren bir miktar hani asgari ücretle çalışsa para yetmese analarım. Açıkçası o borcun da kaynımlara gittiğini düşünüyorum hiç birikmiş paraları yokken ev aldılar altınlarını bile yemişlerdi. Neyse dedim bazı borçlarını kapatmalarına yardım bile ettim insanlık namına. borç verdim kayınpederime yani. Daha çok şeyler varda uzatmıyım. Ama eşime yapılan bu haksızlığı yediremiyorum. Eşim de çok üzülüyor. Ben ne yapacağımı şaşırdım asla haksızlığa gelemeyen bir insanım normalde bunu kendi annem babam yapsa ömür boyu konuşmam belki. Ama şu an kime ne tavır alacağımı şaşırdım bi diyorum üç günlük dünya lanet olsun Allah'tan bulsunlar bide düşününce diyorum ya bizim haklarımız ne olcak gerçi hakkımızı almak için de ne yapabiliriz bu saatten sonra zaten dibine kadar borca batmış adam. Ne yapmam nasıl davranmam ne düşünmem lazım şaşırdım.
kredi çekip ödesin kayınpederin.
veya evini satsın.
yapacak bişey yok.
borcu yaparken düşünecekti.
siz de gücünüzü aşan hiçbir yükün altına girmeyin.
yardım yapılır tamam amenna .
ancak bu borç kaynın için yapıldıysa o taşın altına elini sokacak.
ben olsam asla karışmazdım.
nasıl öderse ödesinler.
borç başka bir sebeple olsaydı tavrım değişik olabilirdi o ayrı tabi.

Adamin kendi parasi istedigine verir. Ama sizin borc vermeniz sacma olmus. Hem rahatsizsiniz bu durumdan hem de onlarin borclarini ödüyorsunuz. Size ne onlarin borcundan. Iyilikten maraz dogar. Bunu da ilerde goreceksiniz.

Adamin kendi parasi istedigine verir. Ama sizin borc vermeniz sacma olmus. Hem rahatsizsiniz bu durumdan hem de onlarin borclarini ödüyorsunuz. Size ne onlarin borcundan. Iyilikten maraz dogar. Bunu da ilerde goreceksiniz.

kesinlikle öyle kendi parası ama kardeşler arasında adalet sağlamak gerekmez mi bilmiyorum ben bu adalet meselesine çok önem veriyorum kendi çocuklarım olsa asla onların arasında ayrım yapabileceğimi düşünmüyorum yapamam yani hepsi candan bir parça. Bu benim düşüncem tabi.

paranın, kaynınıza aldıkları eve gittigi kabak gibi ortada,
satsın evi kapatsınlar borçları.
sizinde altınlarınızı geri verirler. ev satılınca.

ohh ne güzel, benm altınlarım gitsin, elti kişisi ev sahibi olsun.
hayatta, bağışlamam. kimse kusura bakmasın.
hakkınızdan vazgeçmeyin.

kesinlikle öyle kendi parası ama kardeşler arasında adalet sağlamak gerekmez mi bilmiyorum ben bu adalet meselesine çok önem veriyorum kendi çocuklarım olsa asla onların arasında ayrım yapabileceğimi düşünmüyorum yapamam yani hepsi candan bir parça. Bu benim düşüncem tabi.
Iyi tamama da hem boyle dusunuyosun hem adamlarin borcunu ödüyorsun sen. Neden? Amacin iyilik etmekse adamin kendi parasinin hesabini da tutmaman lazim. Birak ne halleri varsa gorsunler. Ya da boyle hem düşün düşun icin icini yesin, hem de adamlarin borcunu öde.

Eşinizin hiçbir hakkı yok ki kayın babanızın parasında, söz verip tutmasa anlarım hakkını yemişler derim.
Siz bir daha sakın borç vermeyin teklif dahi etmeyin.
Eltiniz gibi olun hiçbir şeye karışmayın.
Aman dikkat edin de borç size miras kalmasın.

paranın, kaynınıza aldıkları eve gittigi kabak gibi ortada,
satsın evi kapatsınlar borçları.
sizinde altınlarınızı geri verirler. ev satılınca.

ohh ne güzel, benm altınlarım gitsin, elti kişisi ev sahibi olsun.
hayatta, bağışlamam. kimse kusura bakmasın.
hakkınızdan vazgeçmeyin.

ben küçük bir miktar yardım ettim canım tabi ki tüm altınları mı vermedim de :) borç verme sebebim de çok zor durumlardı acil ödenmesi gereken bir miktardı. bende de para varken gözümü kapatmaya içim elvermedi :( zaten ona takılmıyorum anne baba yani borç alırsın verirsin birbirine destek olursun ailesin sonuçta bu normal ama tüm varını yoğunu bir evladına böyle harcamak anormal geliyo bana.

Eşinizin hiçbir hakkı yok ki kayın babanınızın parasında, söz verip tutmasa anlarım hakkını yemişler derim.
Siz bir daha sakın borç vermeyin teklif dahi etmeyin.
Eltiniz gibi olun hiçbir şeye karışmayın.
Aman dikkat edin de borç size miras kalmasın.

benimde korkum da o bu gidişle bize düşen miras borç olacak :)

Iyi tamama da hem boyle dusunuyosun hem adamlarin borcunu ödüyorsun sen. Neden? Amacin iyilik etmekse adamin kendi parasinin hesabini da tutmaman lazim. Birak ne halleri varsa gorsunler. Ya da boyle hem düşün düşun icin icini yesin, hem de adamlarin borcunu öde.

az bir miktar borç verdim. zaten benim derdim verdiğim borç değil yapılan adaletsizlik takıldığım nokta bu yani.

az bir miktar borç verdim. zaten benim derdim verdiğim borç değil yapılan adaletsizlik takıldığım nokta bu yani.
Anlamamakta diretiyorsun. Ortada adaletsizlik varsa, bunu borc vererek herseyi normallestiriyorsun. Sayende haksizlik yaptiklarini hic dusunmeyecekler. Yaptigin sey onlarin yaptigini destekler nitelikte olmus. Bu devirde kocanin ailesine iyilik yapilmaz anlayamamissin hala. Umarim tecrube ederek ogrenmek zorunda kalmazsin.

benimde korkum da o bu gidişle bize düşen miras borç olacak :)
Aman allah korusun :) siz kendinizi ve eşinizi güvenceye alın.
Ortam oluştuğu bir an "herkes kendi hayatından ve borçlarından sorumludur şu hayatta" tarzı ince dokundurmalar yapın fazla göze batmadan..
Ve şunu da anlamalısınız haksızlık yapıldığı filan yok.
Adam parasını istediğine harcar.
Rahatsız oluyorsa eğer eşiniz babasıyla konuşur size düşmez para hesabı sormak.

ben küçük bir miktar yardım ettim canım tabi ki tüm altınları mı vermedim de :) borç verme sebebim de çok zor durumlardı acil ödenmesi gereken bir miktardı. bende de para varken gözümü kapatmaya içim elvermedi :KK43: zaten ona takılmıyorum anne baba yani borç alırsın verirsin birbirine destek olursun ailesin sonuçta bu normal ama tüm varını yoğunu bir evladına böyle harcamak anormal geliyo bana.

hmmm, ufak bir rakamsa, hibe edersiniz.
evlatlar arasında ayrımcılık çok üzücü..
yapılmaması gereken bir davranış.

lakin birinin durumu, diğerlerinden kötü ise, ona daha fazla destek olanması gerektiğini düşünüyorum.

bir de ben şu düşünceye katılmıyorum, para adamın değilmi istediğine verir, sizene..

hayır efendim, para adamın diye istediğine veremez, diğerine harcıyorsa, tüm çocuklarına varsa az çok vermeli.

hmmm, ufak bir rakamsa, hibe edersiniz.
evlatlar arasında ayrımcılık çok üzücü..
yapılmaması gereken bir davranış.

lakin birinin durumu, diğerlerinden kötü ise, ona daha fazla destek olanması gerektiğini düşünüyorum.

bir de ben şu düşünceye katılmıyorum, para adamın değilmi istediğine verir, sizene..

hayır efendim, para adamın diye istediğine veremez, diğerine harcıyorsa, tüm çocuklarına varsa az çok vermeli.

yaa evet bende senin gibi düşünüyorum aynen adaletli olunmalı değil mi para adamın istediğine verir diyenlerin çocuğu olmak istemezdim. asla kendi evlatlarıma böyle bir durum yaşatamam hepsi can nasıl ayırabilirsin. bende durumu kötü olana destek olunması gerektiğini düşünüyorum canım zaten onlara da söyledim durumu kötü olsa bende destek olayım dedim. Ama bu iş durum meselesi değil elinde avcunda yokken kredi çekip ev alıyorsun. sonra yükünü başkasına yüklüyorsun. benim birikmiş param olmasına rağmen kenarda ev almaya cesaret edemiyorum çünkü ev alabilecek kadar kendime ait param yok kirada oturuyorum. Bundan da rahatsız değilim.

Aman allah korusun :) siz kendinizi ve eşinizi güvenceye alın.
Ortam oluştuğu bir an "herkes kendi hayatından ve borçlarından sorumludur şu hayatta" tarzı ince dokundurmalar yapın fazla göze batmadan..
Ve şunu da anlamalısınız haksızlık yapıldığı filan yok.
Adam parasını istediğine harcar.
Rahatsız oluyorsa eğer eşiniz babasıyla konuşur size düşmez para hesabı sormak.

ben de sizin gibi görebilmeyi isterdim gerçekten. haksızlık olmadığını görebilmeyi. Ama malesef ki evlatların birbirlerinden ayrılmaması gerektiğine inanıyorum. Kendi evlatlarıma böyle bir şey yaptığımı hayal bile edemiyorum

Aldığı kredi borcunu başkasına yüklemesi çok düşük bir hareket.
Adamın parası istediğine verir evet, ilerde benim öyle yapacağımı göstermez bu düşüncem.
Sadece size ne adamın parasında demeye çalışıyoruz çoğumuz.
Oğlu dururken siz dertlenmeyin diye..
Eviniz ve paranız varmış ne güzel işte.
Bakın cidden size zararları dokunmadığı sürece karışamazsınız ne yaptıklarına.

haklısınız benim hatam işlerin içine çok girmek oldu. Eltim çünkü hiç karışmaz kocası gelir parayı alır gider o asla yüz göz olmaz ben kendi annem babam gibi gördüğüm için eşimin ailesini hep olayların içinde buldum kendimi. Kendim teklif ettim borç vermeyi de. Eşim çok sakin bir insan ve çok duygusal kendine yapılan haksızlığı kaldıramıyor çok üzülüyor ama birşey de diyemiyor. Bende onun üzülmesine dayanamıyorum. Kafam hep bu meselelerle dolu malesef ki.
Duygusal insanların konuşmaları her daim daha etkili olur.
Bu durumda yapmanız gereken sadece eşinizi cesaretlendirmek.
Bunu da doldurur gibi değil, motive eder gibi yapmalısınız.
Eşinizin ailesiyle anne-baba-kız ilişkiniz güzel, bunu diğer konularda elbette devam ettirin, ama para konuları hassas konulardır, eşinizin güzel bir konuşma yapması bana kalırsa en doğru olanı.

Back