Nasil davranmaliyim?

Bilemedim,ben diger arkadaslardan farkli dusunurum bu tarz konularda
Atanmisim,okumus kadinim. Babam niye benim evime hali alsin masa alsin? Abiniz bu bilincte biri olmadi diye sizin de bir seyler elde etmeniz gerekmez ki babanizdan? Kocaman kadinsiniz. İnsanlar artik universiteyi bile hem calisip hem okuyorlar cunku sorumluluk kazaniyorlar bu sekilde. Hayatta her sey para degil,mal mulk degil. Calisip kendinizin yapabilecegi bir sey icin oturup neden bana almadilar diye dusunmeye degmez

Haklısın. Ev olursa ıyı olur dediğinde babanın sadece gülmesi, her şeyin farkında olduğunu apaçık gösteriyor. Tercihleri bu şekilde. Evlat ayırmak kabul edilemez.
Arsayı ya da yeni alacağı evi sana yapmazsa, bir şekilde söylemelisin. Salağa yatmalarına izin verme hiç bişey yokmuş gibi.

Kırgınlığınızı anlıyorum çok üzücü babam böyle bi şey yapsa çok kırılırım. Oğlunun karısı diye gelini bile kızından fazla düşünen birinden ben halı malı istemezdim. Atanmışsınız mesleğiniz var ben yerinizde olsam onu al bunu al demem araya da mesafe koyarım.

O durum bende de var maalesef babam yok halsm annem birlikte kalıyoruz abim var. Abim evlenirken hala her şeyi yaptı kendi üzerine ne varsa her şeyş abime verdi düşünün babadan kalan 3 daire var 2si abimn 1i benm sıkıntı etmedim hala sürekli ben ve abim arasında ayrımcılık yapardı abim de bş kere bile o da cerkesşn hakkı demedi aldıkça aldı ses etmedi sonradan öğrendim ki evimn kirası için yenge hnm abimi tetiklemiş o da ondan dolayı benmle tartıştı meğersem yıllardır yenge abimi fitilliyomş kulaklarımda da duydum abim tek kelime etmedi ama bu cesareti hep hala dan aldılar . Evlendim isyan çıkardım evimn kirasını aldım sonunda tartışmadan olmuyormuş anladım ama gemileri yakmıştım. Evlenirken hala yatak odası aldı bana laf etti dedim abime yaptıklarına say mal mülk para evlenirken yardım ettin vermiyorum sana yatak odasının parasını dedim.. 2 tane yegenm war şimdi öğrendim ki hala o 2 yegen arasında da ayrımcılık yapıyormuş yenge hnm isyandan susuyırmuş beddua etmedim ama yaşatan yaşamadan ölmesin yalan yok. Ben hala yı aramam abimi aramam onlar beni arıyor, bir tek ger gün annemle konuşurum.. maalesef ataerkil toplum. Hakkımı helal etmiyorum ve bunu da halama söylemiştim..

Babanız çok ayrımcı.
Resmen evlat ayrımı yapıyor.
Babanızı kınıyorum.
Ben sizin yerinizde olsam babama vebal aldığını söylerim.
500 binlik para hibe etmiş abinize.. peki size?
Size para yoggg..

Eee sizde çocuğusunuz.
Yazık günah.
Evlât ayrımı olur mu?
Bu ne biçim vebaldir?

Size sadece şu konuda suç buldum.
Madem gelin hanım hazimsiz neden her yaptığınız yatırımı anlatıyorsunuz???
Ben olsam ASLA paylaşmam.
Her şeyi anlatmayın.
Herkese güvenmeyin.
Gelin çok kıskanç fesat.
Böyle insanlar çok hazimsiz olur.
Ben olsam ASLA söylemem.

Babanızla konuşun.
Evlât ayrımı yapıyorsun. Benimde senin üstüde hakkım var. Madem abime ev aldin ben kirada otururken sürekli ona paraları hibe etmen hak mı reva mı? Bu vebalden çikamazsin deyin. Hemde göz göre göre deyin.
Size hiçbir şey yapmamış.
Ama ileride bir durum olsa kızım var denir.

Allah ayrım yapacak insanlardan herkesi korusun.

abim araya girip bana fısıldadı."Onu da eşinin babası yapacak o ne yaptı" dedi

Keşke abinize bunu söylediğinde abi senin eşinin ailesi ne yaptı? Sana babam bunları aldı, bir masayı çok mu gördün demeniz lazımdı. Abiniz bile hediye alabilirdi.

Alirim siz abinle bahçe vs yaparsınız kullanırsınız dedi.Sonra aklıma geldi. Abimler bunu duyunca büyük ihtimal kendi üzerine alınmasını isteyecekler.

Evlenirken abinizin de sizin de beklentinizin olmaması daha iyi olurdu. Ama eğer bir çocuğa bir şey yapılıyorsa diğer çocuklara da yapılması gerekirdi.

Ekşi sözlükte bir bölüm var. Her şeyi üstüne geçiren dayı gibi bir şey.Sizin abi de o bölüme ilerde bölüm olabilir.

Kısacası sakince anlatın ve isteyin. Çekinmeyin.

Şimdi dert ettikleriniz sizin hayat konforunuzu sağlıyor farkında değilsiniz.

Yıllarca öğrenciyken dahil hep çalıştım, kendi mesleğimle ilgili kurumlarda çalıştım. Üniversiteyi uzattım yine çalıştım.

Ablamla aynı bölüm mezunuyum. O benden hep daha fazla maaşla çalıştı ama daha az süre çalıştı.

Ailemin durumu orta halli ne kimseye muhtaç, ne de yatırım yapalım diyecek kadar fazla.

Ancak bu kişilik yapısı, ablamın çeyizini sürekli bir şeyler aldım anmem ablam talep etti yeri geldi kendime alırken ona da aldım ekledim sepete. Bir çok yerde onun beni düşünmediği zamanlarda düşündüm.
Kendi evliliğimde temel şeyler dahil beyaz eşya vs kendim aldım. Bunun için o kadar huzurluyum ki. Kimseye minnetim yok.
Asalak yapıdaki insanlardan değilim.
Hayatımız tek düze gitmiyor hiç birimizin bazı olumsuzluklar çerçevesinde artık verici olmamayı tercih ediyorum. Ama alıcı da olmayacağım bugüne kadar yaptığım gibi.

Abin de iyi alışmış hep bana hep bana. Kardeşlerde bi tane genelde böyle yiyici olur zaten. O da abinmiş. Ama ona bu hakkı veren baban. Tamam gelin almakla gelin vermek farklı olabilir. Erkek tarafı daha çok şey yapsın diye beklenebilir belki babanda böyle bekledi. Ama herşey duruma göre. Adamın parası yoksa masayı da kayınpederin alsın denmez. İnsan kızkardesim de rahat etsin istemeli

Oyle duymadiysa bence net konusmalisin. Bak baba, bana yardim et dedigimde hep uzaklara baktin duymazdan geldin. KOnu gelin olunca krediyle bliezik aliyorsun, onu aliriz, bunu aliriz diyorsun. Ben senin ozkizinim, gelinin de elbette kizin ama bana tek cop vermemisken gelin gelin diye kredi cekmen sacmalik. Ben biktim kusura bakma. Evlat ayrimi goz gore gore yapiyorsun, senden sogudum gorusmek istemiyorum.

diceksin

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…