Nasil davranmaliyim?

yildiztozuu

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
13 Ağustos 2017
189
380
103
Kızlar ben 4 senedir evliyim abim 1 senedir evli.Ben evlenirken herşeyim yarim yamalak oldu.O zaman çalışmıyordum babamın eline bakıyordum. Hicbir şey için diretmedim. Babamın durumu olmasına rağmen öğrenci kredimi bile kendim işe girip öderim.Abim benim aksime arabasını aldırdı.Suan 80 bin eder. Evlenirken toplasanız 3 bin cebinden çıkmadı.Altınından tut esyasina kadar.Hersey kusursuz oldu.Babam evlerini de aldı 350 bin tl ye.
Isin komik tarafi gelinimiz doğu da öğretmendi.Abim batıda özel de çalışıyordu.Her ay yanına gidiyordu veya gelin geliyordu uçak biletine kadar aldı.Kucuk kardeşimden duydum gelinimiz için ona araba da alırız vs demiş.
Buraya kadar hicbir olana ses etmedim ama içimden cok üzüldüm ve değersiz hissettim.Abime ev almayacaktı ben ısrar etmiştim baba gelini isterken söz verdin yapman lazım diye hatta böyle dedim diye babamla kötü olmuştum.....
Abimin yaşadığı şehirde memuriyet kazandım ve yerleştim.Babam ev halılarımı alacaktı 4 tane hali aldı.Ozaman yemek masam yoktu ona da bakacaktık ki abim araya girip bana fısıldadı."Onu da eşinin babası yapacak o ne yaptı" dedi.Halbuki esimin babasının durumu çok kötü benim babam gibi değil ki.uzuldum ve vazgeçtim birşey aldırmadım.
Geçen kredi çektik bilezik aldık.Eve geç geldik.Abim aradı bizde yeni geldik dedik neredeydiniz diyince söyledim.2 gün sonra bize gelirken 10bin kredi çekip bilezik almışlar:)
Sürekli para muhabbeti.Onun dışında burada herseyime abim koştu yardımcı oldu.Onu çok seviyorum ama bazen de içimde ona karşı kırıldığımi hissediyorum. Küçük kız kardeşim için de aynı şeyler.Hersey fazlası ile oldu. Önceden çok umursamazken artık dokunmaya başladı bilmiyorum..
Babam aradı işte bizim bulunduğumuz ilde arsa bakacakmış.Alirim siz abinle bahçe vs yaparsınız kullanırsınız dedi.Sonra aklıma geldi. Abimler bunu duyunca büyük ihtimal kendi üzerine alınmasını isteyecekler. Biz burada 6 sene duracağız sonra tayin olacağız.Ev yaptirsam beye yarar.1.500 kira veriyorum bana demiyor kızım sana yardımcı olayım ev alalım.Gecen arsa bakarız evde olabilir dedi.Ben de gülerek dedim ki ev olursa gidene kadar otururuz kira vermemiş oluruz dedim ve sadece güldü.
Ben baştan beri birşey beklemedim ama şuan içten içe beklediğimi hissettim.Biz memleketten zeytinlik aldık abimler de gelinle konuşmaya başladılar biz de alalım. Haftasonu özel ders versem şöyle getirir bana vs.Acayip hırslı bir gelinimiz var:)
Onun dışında herkesle çok iyiyim.babam gelip arsa bakarken sizce abimin üstüne yapma durumu olursa diyeyim mi.Beni evlattan sayan yok benim için ne yaptın baba diye...bilmiyorum ailemin bu hareketleri beni de değiştirmeye başladı......

Onu adiniza yapsin hersey abiye verilmesin bi zahmet. Diretin bence evde yapin durumuniz varsa tayininiz ciksa bile kiraya verir gideceginiz yerdeki kirayi odersiniz onunla biraz uyanik olun bence

Çok haklısınız bence babanızla oturup konuşun. Abiniz çok kurnaz biri, belkide eşi onu öyle yönlendiriyordur bilemeyiz. Eğer sesinizi çıkarmazsanız o arsayı da abinizin üstüne yapar

Üzüldüm ya yaşadığın şeye neden böyle bir ayrım yapıyo ,erkek evlat diye mi

Şunu merak ettim. Siz herhangi bir talepte bulundunuz mu şunu istiyorum bunu istiyorum gibi? Çünkü abiniz doğru anladıysam ev istemiş araba istemiş aldırmış bir şekilde. Siz daha çok onlar düşünsün diye beklemişsiniz. Belki beklentinizden haberleri bile yoktur. Eşit davransalardı iyi olurdu tabi ki ama bazen şartları kendimiz oluşurmamız gerekebiliyor. Yine de kırgınsanız anne-babayla konuşmaktan daha doğal bir durum yok bence. Neden içinizde kalsın?

Çok söyledim ben.Artik bana da bir ev alırsın veya biraz yardim edersin diye.Hep duymamazlıktan geldi geçiştirdi.Ileride durum olursa dedi ki zaten durum her zaman var.Yani içinde bana karşı bir düşünce hissetmediğim için daha öteye gitmedi.Mesela abimlerin yanında baskadir.Yok size şöyle yaparız böyle yaparız.Benim yanimda bambaskadir

O zaman ben sizin yerinizde olsam anne babanızdan kiminle daha yakınsanız ya da artık hangisiyle konuşmak istiyorsanız kırgınlığımı dile getirirdim. Bakalım nasıl açıklayacaklar.

Haklısınız. Durumu olup kimseye bişey yapmasa ses çıkarmazdım ama evlat ayrımı var burda. Para babanın istediğine verir diye de bişey yok bana göre. Ben olsam düşüncelerimi abimede babamada söylerdim.

Benim de bir kardeşim var. Arabasını babam aldı, evleniyor şimdi babamın evinde oturacak. Bunlar ona sağlandı ama bana da ailemin maddi destekleri çok oluyor. Olmasaydı ayrımcılığa kırılırdım ama bana da onu yap, bunu yap demezdim. Okumuşsunuz, çalışıyorsunuz da kendiniz yapın ne istiyorsanız. Anne babaya okurken yük olmayı anlıyorum da keyfi olarak evlenince de olmamak lazım. Kimse size ev, arsa vermek zorunda değil. Mal babanızın malı ister oğluna verir, ister size, ister gider bağışlar. Yok benim de emeğim var diyorsanız ayrı tabii emek yoksa karışmaya da hakkınız yok bana göre.

Ailenin mulku uzerinde tum evlatlarin esit hakki vardir abinizi ayirt etmeleri iyi olmamis ama kisileri yonlendirmeyle ilgili de olabilir.
Bence de babanizla bu mevzuyu direkt konusun. Ilerde bu mal mulkle ilgili deseydin uyarsaydin diyebilirler size,uste cikmaya calisabilirler.

Babaniz size ev vermedi mi..cok garip ..babam 7 kizina 1 daire 2 ogluna 3 daire verdi..evet erkege coj veriliyor ama kizida unutmuyorlar..uygun bir dille isteyin..

Sana ne, sen mi alıyorsun sanki babam alıyor diyemediniz mi?

tek çocuğum ailemin hali vakti yerinde sayılır

evlenirken de iş kurarken de tek kuruş beklemedim

yani ben atandım taşındım babam evime halı alsın demeye ben utanırım

adam beni okutmuş etmiş halı ne yani çok mu elzem

bir de atanmışsınız yani işiniz var paranız da

küçük hesaplar bunlar halıydı masaydı

bir de kredi çekip bilezik almak durumunda olan insanların aileden maddi beklentide olması babam arsayı abime mi alır kendine mi alır vs vs endişesi şık değil

ha babam arsayı abime almak isterse sen abime vekalet ver senin adına olsun yarınlarda kime ne olur bilinmez, ölüm var boşanma var, annem ve biz mağdur olmayalım derdim

Babanızla aranız nasıl peki ? Hiç konuştunuz mu babanızla ? Derdinizi anlattınız mı ona da ? Yani aynı durumda ben olsam ben direk babama ‘abime ev aldın zaten. Bi De onunla Ortak arsa neden alacaksın ki? Ben de ev istiyorum’ gibi şeyler söylerdim. Ama bilemiyorum babanızla aranızdaki muhabbeti. Size verebileceğim tek akıl abinizle ortak bir arsaya sahip olmamanız. Dostluk başka alışveriş başka diye boşa dememişler. 1 dönüm de olsa senin yerin ayrı olsun. Bahçe işi zor. Bunun ilerde ekimi biçim toplaması ilacı gübresi sulaması bir sürü derdi olacak. Onu sen yapmadın bunu sen almadın ben daha çok para ödedim gibi bir çok sorunu olacaktır

Hemen hemen aynı şeyleri yaşayan biriyim. Eşinin durumuyla alakalı değil,benim eşimin durumuda çok iyi şansıma allah ordan yüzüme güldü,bu seferde kocası zengin o yapar kafasında oluyorlar.Bir abim var babam annem onun için çırpınıp dururlar.ev aldılar,bir ev parasıda öylece yedirdiler.okurken devlet yurdunda kaldım,geri ödemeli kredi çektim ,abim için yer satılmıştı,Ev tutulmuştu, tek kuruş borcu olmadan Mezun oldu. Malesef her zaman Daha az sevilen bir evlat var.ben kabul ettim,sende kabul et sevmiyorlar önem vermiyorlar bu senin suçun değil. Kalplerinden gelmiyor.Eğer abinin üzerine alırsa,hayırlı olsun abicim güle güle kullan,allah banada nasip etsin ,de Gerçi ben kimsesizim zor alırım de kalk git evine. Ne adım at oraya nede ailenle konuş anlasınlar.hem kırılmazsın,hemde zamanla alışırsın.

faiz ödeniyor da işte altın çok artarsa daha karlı oluyor galiba

tam anlamıyorum ben de, duyduğumu yazdım size

yani 10.000 Tl ye aldığın altın 20.000 Tl oluyor, ama kredi geri ödemesi 13.000 mesela
Anladım. 10 bin de 20 bin olmaz ama. Hayırlısı

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…