Nasıl Davranmalıyım? Ablası Sebebiyle Ayrı Tatiller?

Damatları çovukları ile annecim babacım diyip sürekli saçma esprilerine bile gülerler. Yalaka değilim ben.
Milletin yaptığı esprinin saçma olup olmamasına siz mi karar vereceksiniz? Siz yalaka değilsiniz onlar yalaka mı? Siz ben çat çat söylerim ailemden böyle gördüm diyorsunuz ama başkası çat çat söyleyince sinirli problemli geçimsiz ilan ediyorsunuz.

Eşinizin niye burnunun direği sızlasın, anne babasını görmeye gidiyor. Sadece ablası mı var orada, anne babası diğer kardeşleri yok mu? Karı koca gitmeleri bile sizi rahatsız ediyor, kusura bakmayında millet kocasını alıp ailesini ziyarete giderken size sormayacak.

Cok toksik bir insansiniz. Ben kv evine gitmekten nefret ederim, ama esim arkamda yaninda olduktan sonra ordakilerle yasadigim sorunlar umrumda bile olmaz. Ablasi wsiyle mutluyken esim tek basina olacak diyip bundan esinizi sucluyorsunuz, hayir onun sizi suclamasi laizm. Zaten tatile de gidceeksiniz esiniz icin gitmeliydiniz. Dunyanin en iyi kayinvalide gorumcesine sahip olabilirim, buna ragmen asla sevemiyorum onlari (bu da benim hatam olabilir) ama benim gibi biri bile giderdim yani. Esimi yalniz birakmam onlarla

Arkadaşlar ailesi daha geçen hafta gitti oraya ne aile görmesi eşim oraya aile ziyaretine değil de memleket havası almaya gidiyor.
Sorun yanlış anlamışsınız ben kendi isteğimle gitmiyorum demedim sadece. Hani durum bana kalsa tek tamam ama zaten insanlar kızımıza aynı anda gelme diyemiyorum o zaman çilekperisi gelmesin kafasında olmaları. Gitsem tabii kapıları açık ama istenmeyen olmak. Ve görümce haklı dediniz için mi eşimin babası gelip benim kızım geçimsizdir sinirlidir onu böyle kabul ettik biz sen de et. Evine alma görünce selam ver geç. O sebeple mi çilekperisi sorun çıkarmaz Allah var yukarıda benim kızım sorun çıkartır rahat durmaz diyorum hep der diye mi geldi. Ailedeki herkes kabul ediyor onun sorunlu olmasını ama ailedeki herkes he de geç takma siniri geçince düzelir kafasında. Sorun çıkmasın diye aile kızlarına aynı anda gelmeyin diyemiyor çünkü ortalığı yıkar ama bana ayıp olmuyor kafasındalar. Eşim de ailesinin bu tutumunu bildiği halde gitmesi. Ben eşimle neden ayrıyım ablası sebebiyle ve ablasının yaptıkları bitmiyor ki her şey kanıtlı mesajlarla. Olay benle alakası yok eşimel tartışıyor beni gördüğü yok konuştuğumuz yok birden baya hakaretler ediyor. Ben ne alaka? Sonra eşim konuşmayınca geldi özür diledi senle alakası yoktu gözüm dönünce ne saydığımı bilmiyorum kime saldırdığımı dedi. Eeee ben mi prensesim Allah aşkına biraz kendinize durduk yere sayan görümce düşünsenize muhalefet olmak için muhalefet olmayın.

Olay ego savaşına dönmüş. Sizin sıkıntınız gitmediniz diye görümcenin rahat edeceği eşinizle gülüp eğleneceği, sizinse savaşı kaybedeceğiniz.

Sizi anlamaya çalışıyorum ama biraz sakinleşmeye çalışın kimse ailesini öyle silip atamaz. Ne güzel tatile gidiyorsunuz arkadaşlarla ben arkadaşlarımı bırakıp ta huzursuz olacağım yeri ne yapayım bırakın eşiniz orda mutlu olsun siz de eğlenin gezin tozun

Cok toksik bir insansiniz. Ben kv evine gitmekten nefret ederim, ama esim arkamda yaninda olduktan sonra ordakilerle yasadigim sorunlar umrumda bile olmaz. Ablasi wsiyle mutluyken esim tek basina olacak diyip bundan esinizi sucluyorsunuz, hayir onun sizi suclamasi laizm. Zaten tatile de gidceeksiniz esiniz icin gitmeliydiniz. Dunyanin en iyi kayinvalide gorumcesine sahip olabilirim, buna ragmen asla sevemiyorum onlari (bu da benim hatam olabilir) ama benim gibi biri bile giderdim yani. Esimi yalniz birakmam onlarla
Neden yalnız bırakmıyorsunuz ki sizin tabirinizle “onlarla”

Onlar dediğiniz eşinizin ailesi değil mi? Eşiniz tek gitse ne olacak ?

ben de giderdim diyorum ya nasıl olsa diğer ay tatile gideceğiz otele diyip 1 hafta katlanırdım ya da sadece kendi isteğim olsaydı ama adamlar kızlarına aynı anda gelmeyin demedikleri için üstü kapalı hatta açıkça beni istemediler. Sırf kızları gelecek diye. Ona yok derlerse kıyameti koparır diye. Eşim de bunu bilerek benim istenmediğimi suçum olmadığı halde terbiyesiz saygısız olsam amenna ama sebep bunlar değil ablasının siniri sebebiyle yıpranmamammış. Eşim bunu nasıl kabul edip gidiyor? Bir de ablası bana evliliğime durduk yere gözü dönünce sayıyor ben kimseye bir şey yapmıyorum kaldıramıyorum bunu. Kötülük ben de yapayım o zaman o da bir görsün el mi yaman bey mi yaman sonra kişiliğime yakıştırmıyorum

Olay ego savaşına dönmüş. Sizin sıkıntınız gitmediniz diye görümcenin rahat edeceği eşinizle gülüp eğleneceği, sizinse savaşı kaybedeceğiniz.

Sizi anlamaya çalışıyorum ama biraz sakinleşmeye çalışın kimse ailesini öyle silip atamaz. Ne güzel tatile gidiyorsunuz arkadaşlarla ben arkadaşlarımı bırakıp ta huzursuz olacağım yeri ne yapayım bırakın eşiniz orda mutlu olsun siz de eğlenin gezin tozun
evet itiraf etmek gerekirse öyle oldu. Eşim orada onlar kazanmış gibi eşim aksine böyle düşünmemem gerektiğini hep söylüyor ama o kadar kötülük gördüm ki o ablasından. Mesela diğer ablaları da orada sorun etmiyorum tek onu ediyorum. He diğerleri de melek değil ama bu derece kötü değiller. Ve inanın gerçekten kötü tüm aile biliyor kendi de farkında sinirini.

evet itiraf etmek gerekirse öyle oldu. Eşim orada onlar kazanmış gibi eşim aksine böyle düşünmemem gerektiğini hep söylüyor ama o kadar kötülük gördüm ki o ablasından. Mesela diğer ablaları da orada sorun etmiyorum tek onu ediyorum. He diğerleri de melek değil ama bu derece kötü değiller. Ve inanın gerçekten kötü tüm aile biliyor kendi de farkında sinirini.
siz kotuluk gormemissiniz gormeyin de insallah . lutfen kendinizi ve cevrenizi yormayin

Gerçekten anlamaya çalışıyorum görümceniz fevri kötü biri elbette olabilir. Ama insanlar ne kadar kötü olursa olsun yine de o evlatları. Onlar beş dakika sonra unutur güler eğlenirler. Size hatalı davranışının farkında olsalar bile size sen gel kızım gelmesin demezler ki.

Bence şu anki konumunuz çok güzel arkadaşlarınızla yapacağınız tatili düşünün bol bol eğlenecek güzel anılar biriktireceksiniz.

Kız kıza tatil gibi güzel bir şey var mı 🙃 güzelce dinlenin kafa dinleyin bol bol meditasyon yapın görümcenize artık yokmuş gibi davranın ve eşinizin ailesini artık kafanızdan tamamen atın hiç o konulara girmeyin yenilenmek için güzel bir fırsat gerçekten

Arkadaşlar ailesi daha geçen hafta gitti oraya ne aile görmesi eşim oraya aile ziyaretine değil de memleket havası almaya gidiyor.
Sorun yanlış anlamışsınız ben kendi isteğimle gitmiyorum demedim sadece. Hani durum bana kalsa tek tamam ama zaten insanlar kızımıza aynı anda gelme diyemiyorum o zaman çilekperisi gelmesin kafasında olmaları. Gitsem tabii kapıları açık ama istenmeyen olmak. Ve görümce haklı dediniz için mi eşimin babası gelip benim kızım geçimsizdir sinirlidir onu böyle kabul ettik biz sen de et. Evine alma görünce selam ver geç. O sebeple mi çilekperisi sorun çıkarmaz Allah var yukarıda benim kızım sorun çıkartır rahat durmaz diyorum hep der diye mi geldi. Ailedeki herkes kabul ediyor onun sorunlu olmasını ama ailedeki herkes he de geç takma siniri geçince düzelir kafasında. Sorun çıkmasın diye aile kızlarına aynı anda gelmeyin diyemiyor çünkü ortalığı yıkar ama bana ayıp olmuyor kafasındalar. Eşim de ailesinin bu tutumunu bildiği halde gitmesi. Ben eşimle neden ayrıyım ablası sebebiyle ve ablasının yaptıkları bitmiyor ki her şey kanıtlı mesajlarla. Olay benle alakası yok eşimel tartışıyor beni gördüğü yok konuştuğumuz yok birden baya hakaretler ediyor. Ben ne alaka? Sonra eşim konuşmayınca geldi özür diledi senle alakası yoktu gözüm dönünce ne saydığımı bilmiyorum kime saldırdığımı dedi. Eeee ben mi prensesim Allah aşkına biraz kendinize durduk yere sayan görümce düşünsenize muhalefet olmak için muhalefet olmayın.
Ben şu kısmı anlamdım; ikiniz aynı anda gelince sorun çıkıyor diye biri geleceği zaman diğerine gel diye ısrar edilmiyor. Kendi dogurdup büyüttükleri kızlarına neden gelme desinler ki? Kac senelik kızları yani, siz birkaç senedir hayatlarında olan, Yarın bir gün bi ayrılık olsa hayatlarından çıkacak birisiniz. Size mi öncelik vermelerini bekliyordunuz? Sizin aileniz size kızım sen gelme gelin gelecek der miydi? Nasıl bir beklenti bu hiç anlamadım.

Ha şey deseniz aile haklı, eşim bu durumda girmeseydi iyi olurdu diye. Ona hak veririm, bu hafta gitmez sonraki hafta beraber giderdiniz mesela olabilirdi. Ama yine de ablasını da görmek istediyse yine mantıklı olan tek gitmesi.

Ya ben normalde eş olmadan tatile pek uygun bakmıyordum eşim çok yoğun çalışıyor bu yaz işleri de çok yoğun , tatili sonbaharda yapacağımız için istersen kız arkadaşının yanına git dedi bana (yurtdışında arkadaşım) biz sevgiliyken çok gidiyordum arkadaşımın yanına evlenince de bu konuda çok rahat oldu , bakış açım biraz değişti bence siz de eşinizin üstüne gitmeyin bırakın kendi gitsin siz de arkadaşlarınızla eğlenirsiniz ne güzel

Siz bayramda kayınvalinizi arayıp bayramlaşıp “ ayy anne bizde tatildeyiz kızlarla o yüzden gelemedim eşimle tatil planından önce arkadaşlarıma vakit ayırmak istemedim” dersiniz. Nerden bilecekler kavganızı o yüzden gitmediğinizi

eşimin babası gelip benim kızım geçimsizdir sinirlidir onu böyle kabul ettik biz sen de et. Evine alma görünce selam ver geç. O sebeple mi çilekperisi sorun çıkarmaz Allah var yukarıda benim kızım sorun çıkartır rahat durmaz diyorum hep der diye mi geldi. Ailedeki herkes kabul ediyor onun sorunlu olmasını ama ailedeki herkes he de geç takma siniri geçince düzelir kafasında
Böyle davrandıkları tek kişi abla değil size de aynısını yapıyorlar. Sizden de illallah etmişler. İkisinden biri gelecekse tabiki kızımız gelecek demişler açık açık. Hiç boşuna gitsem giderim demeyin kendiniz de yazdınız istenmiyorum diye. Kızınıza söyleyin geri gitsin ben gelmeye karar verdim deyin de görün kayınpederinizi kayınvalidenizi. Hepsinde değil ama çoğunda hayal dünyasında yaşıyorsunuz. Acımadı ki acımadı ki yapıyorsunuz ama acıyor. Bakın gözünüzü açın biraz diye yazıyorum, yanlış kişiyi karşınıza almışsınız. Sorunlu da olsa onların kızı, kardeşi, ablası. Sizin hükmünüz eşinize geçer, geçmeli. Kimse kızının yerine geçirip oturtmaz sizi. Eşiniz güle oynaya gitmiş işte. Yok burnunun direği sızlasın, yok pişman olsun, yok benim karım niye yok desin...

Neden yalnız bırakmıyorsunuz ki sizin tabirinizle “onlarla”

Onlar dediğiniz eşinizin ailesi değil mi? Eşiniz tek gitse ne olacak ?
Ablasinin kotu haset vs oldugunu iddia ediyor ya ondan dedim. Bir de ablası esiyle falan mutlu mesut iken esim yalniz hissetsin istemem, keske benim esim de gelse der cunku adam. Bir ekstra olarak da ben esimin benden ayri gecirdigi vakti kiskaniyorum ya. Toksik bi kiskanclik duzeyinde degil ama ozluyorum yaninda olmak istiyorum

ben de giderdim diyorum ya nasıl olsa diğer ay tatile gideceğiz otele diyip 1 hafta katlanırdım ya da sadece kendi isteğim olsaydı ama adamlar kızlarına aynı anda gelmeyin demedikleri için üstü kapalı hatta açıkça beni istemediler. Sırf kızları gelecek diye. Ona yok derlerse kıyameti koparır diye. Eşim de bunu bilerek benim istenmediğimi suçum olmadığı halde terbiyesiz saygısız olsam amenna ama sebep bunlar değil ablasının siniri sebebiyle yıpranmamammış. Eşim bunu nasıl kabul edip gidiyor? Bir de ablası bana evliliğime durduk yere gözü dönünce sayıyor ben kimseye bir şey yapmıyorum kaldıramıyorum bunu. Kötülük ben de yapayım o zaman o da bir görsün el mi yaman bey mi yaman sonra kişiliğime yakıştırmıyorum
Onlarin keyfine gore mi hareket edicem. Istemezlerse istemesinler. Ben onlar icin degol esim icin gidiyorum. Rahatsizlik duyuyorlarsa oturup aglayabilirler

X