Nasıl büyüyecek bu bebek

Geçecek:)
O ilk iki ay, bana göre anneliğin en zor dönemi.
İnsan kendini kapana kısılmış hatta kodese atılmış hissediyor.
Hayat akıyor ama kendi yaşamıyor gibi, dışarıdaki arabaları görünce bile ağlayası geliyor insanın.
İnanın hepsi geçecek, birbirinize alışacaksınız.
Şanslısınız ki yaz bebeği, ilk kontrolünden sonra bolca bebek arabasıyla açık alana çıkın, gece gündüz demeden sosyal mesafeli şekilde hayatınıza devam edin.
Bir bakmışsınız yürüyor😊
Derken okullu olmuş, bıdır bıdır kriz dönemleri gelmiş.

Bu yeni bir hayat, eskiyi aramayın çünkü asla aynı olmayacak ama bu da kendi içinde bambaşka tatlara yer verecek.

Lütfen kendinizi toparlayın. Bu düşünceleri atın kafanızdan. Bebeğinizin sağlığı yerinde olsun her şey yoluna giriyor inanın.

10 aylık Bebeğimin kan değerlerinde dengesizlik var günlerdir üzüntüden uyuyamıyorum, dua ediyorum düzelsin diye.

Sağlık olmadı mı hiçbir şey olmuyor.
Cok geçmiş olsun size de. Bebeğiniz nasil? Herhangi bir belirti mi verdi?

Dün doğum yaptım. Bugün eve geçtik ama benim içim çok daralıyor. Nasıl büyür ne zaman büyüyecek. Kendimi eksik yetersiz çaresiz hissediyorum. İçim bir tuhaf. Sanki artık hayatım yok gibi. Geçer mi bu hislerim?
Geçeçek güzel anne hatta yavaş geçsin diye dua edeceksin. 16 aydır doğru düzgün uyumayan bebeğim bir anda üç gündür gece uykusunu aralıksız gibi uyumaya başladı. ilk iki gece oh dinlendim dedim ama bu gece ne çabuk büyüdü diye hüzünlendim. Annelik böyle gel git duygular içeriyor. Sağlıkla büyüt yavrunu

Şu anda böyle hissetmen çok normal bende doğum yapalı 3 ay oldu ilk zamanlar özellikle gece bebeğim çok ağladığında neden ağlıyosun bilerek mi yapıyosun falan diyodum çocuğuma😁Hatta bi keresinde dayanamadım yatağa bıraktım mutfağa gittim o ağlıyo ben hem vicdan azabından hemde sıkıntıdan ağlıyorum. Sonra o beni tanımaya başladı ben onu derken gülümsemeye beni gördükçe heycanlanmaya başladı. Kendince sen benim annemsin diyodu bana😁Sonra yavaş yavaş kendine zaman ayırmayı da öğreniyosun. Aslında önündeki bi ay nisbeten rahat geçecek çünkü daha gaz sancısı falan başlamaz bol bol uyur o zamanlarda dinlen sende. Şimdi daha 3 ay olmuşken kızım yalnız kalmasın kardeşi olsun diye düşünüyorum merak etme değil onsuz hayatını özlemek bebeğin olmadan bi hayatı düşünemeyeceksin artık. Güle güle büyüt bebişini☺️
Resmen beni anlatmışsınız😂 yatağa koyup nutella kavanozunu diplemiştim. Aynı zamanda da ağlıyordum. Sonrasında çikolataya alerjisi olduğunu acı bir şekilde öğrendim😬 2 gün gazdan uyumadan ağladı😂 Bizimde 3 ay oldu ve şimdi çok daha rahatladım çok şükür.

Bende taze anne olarak (3 aylık) bir şeyler yazmak istiyorum.
Doğumum çok kötü ve zor geçti. Hiç beklenmedik şekilde sezaryen oldum. Çok acil bir şekilde hemde. 4 gün hastanede kaldım ve bebeğimi asla benimseyemedim. Kendi ağrılarım yüzünden bebeği kucağıma bile alamadım. Sonrasında ben düzelene kadar annemde kalayım dedim. 40 geçsin evime dönerim dedim:) ama ne mümkün eve gittiğim ilk gece panik atak geçirdim ve koşarak yeniden anneme gittik. Sonrasında biraz daha biraz daha derken bir baktım bebeğim 3 aylık olmak üzere. Hemen evime yeniden döndüm ve bu sefer dibede vursam evimde kalacağım dedim. Şükür 10 gün geçti evde. Nasıl geçti bir de bana sorun gerçi. Ama alıştım. Şu an çok daha rahatladım çok şükür. Yani demem o ki geçiyor çok şükür. Sadece biraz zaman lazım.

Canım hepimiz bunun farklı versiyonlarıni yaşadık. Bende anneme doğum yaptiğimin ertesi günü ;bir daha çocuk doğurursam yüzüme tüm türkiye tükürsün demiştim. simdi ikinci için bekliyorum. Sende bugünleri aşacaksın ve birgün ne çabukta büyüdü diyeceksin. Her anı her haraketi gülümsetecek seni. Kendinide yetersiz görme.onun kahramanı sensin ,ona en iyi sen bakarsın.
Aynen ben de doğum yaptığımda canımın acısından asla başka çocuk istemem diyordum. Bu kadar acıya rağmen 3-4 tane doğuranlar kafayı yemiş olmalı diye düşünüyordum. Sonuç; 3 çocuğum var 😄😄😄

Dün doğum yaptım. Bugün eve geçtik ama benim içim çok daralıyor. Nasıl büyür ne zaman büyüyecek. Kendimi eksik yetersiz çaresiz hissediyorum. İçim bir tuhaf. Sanki artık hayatım yok gibi. Geçer mi bu hislerim?
Şaka mı yapıyorsunuz. Geçecek tabiki. :eğlence: Anne olan herkesin hissettiği duyguları yazmışsınız, eksiği var fazlası yok yazdıklarınızın. Yeni bir hayata alışıyorsunuz, ilk aylar zorlu ve sıkıntılı geçebilir ama hepsi geçip gidecek. Bol bol dinlenmeye, çevrenizde destek olmak isteyen varsa geri çevirmemeye çalışın. Sağlıcakla büyüsün evladınız.

Bende böyle böyle düşünüp ağlardım.Bu artık bana bağlı ömrümce der daralırdım ben buna bakamıyorum (altını vs değiştiremezdim) annemi daha çok sevcek beni tanımıyo bile derdim. Hatta çok vicdan azabı çekiyorum istemiyorum alın götürün bile dedim 🥺 ama geçti şimdi 8 aylık canım o benim dün hasta gibiydim uyudum babası baktı nasıll özlemişim yavrumu ☺️

Hatta öyle büyüyecek ki artık kucağınıza sığmayacak, ayağınızda sallayamayacaksınız, kendi yatağına yatıp uyuyacak. Bitmez gibi gelen uykusuz geceler bitecek. Bir gün diyecek ki “ ben bu gece anneannemin evinde kalacağım” 😄 o gece ev öyle sessiz olacak ki şaşacaksınız. Yani bizde böyle oldu 😄😄

gözyaşım pıt

Aynen ben de doğum yaptığımda canımın acısından asla başka çocuk istemem diyordum. Bu kadar acıya rağmen 3-4 tane doğuranlar kafayı yemiş olmalı diye düşünüyordum. Sonuç; 3 çocuğum var 😄😄😄

😂😂😂... Allah im size bağışlasın evlatlarinizi . 😍

Hem de öyle bir büyüyecek ki şaşıp kalacaksınız :)
hepimizin yaşadığı duygular bunlar hemen hemen
size en önemli önerim kimsenin dediğine kulak asmayıp bebeğinize odaklanın
Allah ım size bağışlasın hayırlı sağlıklı evlat olsun inşallah

Sağlıkla kucağına almışsın ne güzel
Ben daha yeni 26 hafta oldum ve eeken doğum riskim ortaya çıktı
Üstüne bende böbrek büyümesi ve şeker çıktı
Bebeğim erken doğar mı, kaybeder miyim, ne zamana kadar içimde tutabilirim bir sürü şey geçiyor aklımdan
Bundan sonra 3 ay boyunca yatmak zorundayım. O da bebek 3 ay dayanabilirse

Senin adına çok sevindim. Bir şekilde büyür. Dünyaya size gelmiş, hoşgelmiş

Sağlıkla kucağına almışsın ne güzel
Ben daha yeni 26 hafta oldum ve eeken doğum riskim ortaya çıktı
Üstüne bende böbrek büyümesi ve şeker çıktı
Bebeğim erken doğar mı, kaybeder miyim, ne zamana kadar içimde tutabilirim bir sürü şey geçiyor aklımdan
Bundan sonra 3 ay boyunca yatmak zorundayım. O da bebek 3 ay dayanabilirse

Senin adına çok sevindim. Bir şekilde büyür. Dünyaya size gelmiş, hoşgelmiş
Rabbim şifa versin size inşallah. Bebekler çok güçlü oluyor yeter ki siz moralinizi iyi tutun. Benimki de 40. Haftada zorunlu sezaryen ile doğdu. Bizimde çok riskli bir doğum oldu ama Rabbim yardım etti , çok şükür.

Back