Nasıl birikim yapıyorsunuz?

Aslında tam tersini anlatmak istedim 500 TL masraf iki kişi için çok fazla yeni evlendigimzde patatesin kilosu 75kurustu şuanda almış başını gidiyor. Aslına bakarsan asgari ücretle kira ödeyip çocuk büyüten insanlar var benim en az 150 TL atmam normal çünkü atmak zorundayım kimi zaman 5 parasız dimdizlak kalıyoruz bende zor günler için böyle bi çözüm buldum ama birikim için bu bile az 200 TL'nin değeri şuan da 50 TL yine bir güvencemiz yok. Allah yardım etsin hepimize
E sensin işte konu sahibi neden yok diyorsun

Canım şöyle düşün asgari ücretle kira ödeyip borç ödeyen veya çocuk büyüten insanlar var biz 2 kişiyiz kiramiz yok sadece 500 TL borç 200 TL artirmam normal degilmi
İki ayrı üye bire bir aynı borcu ödeyip aynı birikimi mi yapıyor??

Canm şöyle düşün asgari ücretle çocuk büyütüp kira ödeyen insanlar var 200 TL artırmak normal. Tabi buna rahat yaşamak denilmez ama 2kisi için normal bizimde aylık en fazla mutfak masrafimiz 700 tl ailem sağolsun destek çıkıyor

Kendi adınıza mı yazıyorsunuz yani?
Konu sahibine sorulan sorulara özne gibi cevap veriyorsunuz oysa..

Bence normal değil.
Çünkü kusura bakmayın ama bunun adı yaşamak değil. Bu hayat pahalılığında asgari ücretle 200 TL artıranlara şaşırıyorum. Ben öğrenciyim bütün herşeyimi ailem ödüyor yine de aylık 3000 binden aşağı masrafı olmuyor, çünkü yetmiyor. Eli yüzü düzgün bir restorana yemek tabağının fiyatı 40-50'den başlıyor. E bunun beslenmesi var, eti var sütü var organiği var.
Mesela annem haftada 2 gün tavuk, 1 gün balık 1 de kıymalı köfte tarzı şeyler yapar. Her sabah kahvaltıda peynir süt bal eksik olmaz. Küçük çocuk sonuçta gelişimi önemli. Buna rağmen hiçbir extra harcaması olmamasına rağmen market en az 1000 tutuyor, meyvesiyle sebzesini hiç katıyorum bile. Soğanın kilosu olmuş 6 lira, akşama güzel bir yemek yapmak için en aşağı 60 lirayı gözden çıkarmak lazım, salçası yağı ıvırı zıvırı zam üstüne zam geliyor yani.
Bana normal gelmiyor, ha bende yokluktan geldim evde bozuk para aradığımız günleri bilirim ama yien de yok normal gelmiyor.
Tanıdığım bir aile 6 çocuğuyla 1.500 lirayla geçiniyor, şaşırıyorum hergün makarna çorba yiyerek ömür mü geçer.
Ayrıca konu sahibi siz değilsiniz ki bu sizin 2. Üyeliğiniz mi anlamadım?
Sizinki de abartı olms,market nasil 1000 tl ya?
Sabahları hvyar mı yiyorsunuz kahvaltıda?
Ögrenciyken 3000 tl masraf cok fazla.
Bölum ne merak ettm.
İse başlayınca nasıl karsilayacksınz.?
yada ev gecinrdmeye basyayınca.
Etimizi,sebzemizi iyi yemeye calısıyrz ama ayda 1000 tl market buyuk rakam

Kendimden örnek veriyorum canm ilk attığım yoruma bak bence ben olsam konuyu buradan açarım demi
Zaten bu nickle açtığın aktif bir konun var ...bu yüzden karışıklık yasamissin gibi gözüküyor.@Nutellasever0 in konularına da baktım ..bence örtüşüyor

Yok yahu pazar ucuz falan değil. Domates biraz ucuzladı bu hafta fark olarak. 2,5 tan aldım bu hafta. Ama çok çeşitli fiyatlar vardı.

Bir yaz meyvesi alalım desen 10-15 diye gidiyor. Yarım kilo aldık hep bu hafta kirazı çileği..
Ortalama boy bir karpuz 25-30₺ geliyor yahu :KK57:

Semt pazarına yakın bazı marketler o gün müşteri çekmek için indirim yapıyor asıl onları takip etmek lazım..
Pazar ucuz değil markete göre daha ucuz. Pazarda domatesin 4.5 - 5 tl olduğu zaman markette 9 10 tl idi.

kesinlikle algı çalışması,
evimize giren yaklaşık 3 katı, 1 çocuğum var aylardır kendime kıyafet almadım neden, çocuğumun kıyafetleri yıpranıyor, eskiyor küçülüyor dolasıyla kıyafet hep ihtiyaç ama kendime sıra bulamıyorum neden ayda bir aldığım kıymayı da alabilmek için

Aynen bende baktım aynı kişi muhtemelen :KK66: peki neden
Çünkü Nutella seven arkadaşın hikâyesinde ailesi onu destekliyor ve şiddete karşı kızlarının yanında duruyorlar ....ama evlibayan arkadaşımızın hikayesi hiç öyle bitmedi...ailesinin evine gitti ve ailesi kizlarini suçlu görüp yalvaryakar erkek ailesine aracı ile özür dilediler

X