• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir salgın bu ya

Burayı okuyunca yine hafif atlatmışım dedim. Arkadaşlar kötüleşmeyi ağrı sancı içinde sürünmeyi beklemeyin. Benim de aşırı şiddetli boğaz ağrısıyla başladı yani öyle bi ağrıydı ki sanki biri boğazımı kesmiş gibi ağrıyodu. Ertesi gün de ateşim çıktı hemen hastaneye acile gittim iyi ki de gitmişim serum takıldı vitaminler verildi nefes darlığım için de bir şey yaptı doktor hemen topladım hastalık 3-4 güne geçti ama ona rağmen öksürük 1 ay kaldı. Bu hastalık çok ağır kötüleşmeden gidin hastaneye.

Domuz gribine yakalananlar, ilk belirtiler nasıl başlıyor, paylaşabilir misiniz? Boğaz ağrısıyla mı, baş ağrısı mı, ateş mi? Gripte artış var ve yakalanırsam ona göre erkenden davranayım. Öksürüğüm başlayınca aylar sürüyor.

Domuz gribine yakalananlar, ilk belirtiler nasıl başlıyor, paylaşabilir misiniz? Boğaz ağrısıyla mı, baş ağrısı mı, ateş mi? Gripte artış var ve yakalanırsam ona göre erkenden davranayım. Öksürüğüm başlayınca aylar sürüyor.
Ben pandemiden hemen önce geçirmiştim. Halsizlik, ağzımın içinde yanma ve üşümeyşe başladı. Ağır hasta olacağın zaman kendini ilk belli edenler de bunlardır ya zaten. Bende ateş olmadı ama halsizlik gerçekten çok fenaydı, elim kolum kalkmıyordu. Ne olduysa 2 saat içinde oldu. Birden çöküverdim.

Ben de 10 gündür bu hastalikla uğraşıyorum ve tam olarak geçmiş değil, arkadaşlar yazdı mı tüm mesajları okumadım ama öksürük için eczanelerde satılan deniz suları var ben onun sayesinde öksürüğü azalttım baya. Öksürmekten karnımın her yanı acımaya başlamıştı artık, bi deneyin derim

Ya ceviz perdesi çayı öksürüğü kesiyormuş ama hiç içeniniz oldu mu?
Eşimde de öksürük var hala. Yapsam mı yapmasam mı emin olamıyorum.

Ben de 10 gündür bu hastalikla uğraşıyorum ve tam olarak geçmiş değil, arkadaşlar yazdı mı tüm mesajları okumadım ama öksürük için eczanelerde satılan deniz suları var ben onun sayesinde öksürüğü azalttım baya. Öksürmekten karnımın her yanı acımaya başlamıştı artık, bi deneyin derim
Geniz akıntınız öksürtüyordu muhtemelen. Ondan iyi gelmiştir.

Ya ceviz perdesi çayı öksürüğü kesiyormuş ama hiç içeniniz oldu mu?
Eşimde de öksürük var hala. Yapsam mı yapmasam mı emin olamıyorum.
Kolesterol için ben ceviz içindeki o kısmı kullanmıştım. Biraz acılık verirse verir. Bir zararını duymadım. Zencefilli ballı karışık veya zencefil çayını öneririm. Isıtılmış pekmeze tereyağı/zeytinyağı da olabilir. Benim öksürük için kurtarıcılarım bunlardı.

Ben pandemiden hemen önce geçirmiştim. Halsizlik, ağzımın içinde yanma ve üşümeyşe başladı. Ağır hasta olacağın zaman kendini ilk belli edenler de bunlardır ya zaten. Bende ateş olmadı ama halsizlik gerçekten çok fenaydı, elim kolum kalkmıyordu. Ne olduysa 2 saat içinde oldu. Birden çöküverdim.
Grip de covid gibi hızla değişiyor. Covidden daha beter geldi gözüme. Yakalanmadan atlatırsam iyidir. Hiç domuz gribi teşhisi almadım.

Kolesterol için ben ceviz içindeki o kısmı kullanmıştım. Biraz acılık verirse verir. Bir zararını duymadım. Zencefilli ballı karışık veya zencefil çayını öneririm. Isıtılmış pekmeze tereyağı/zeytinyağı da olabilir. Benim öksürük için kurtarıcılarım bunlardı.
Zencefil çayı işe yaramadı. Pekmezle tereyağını deneyeyim. Olmadı cevizi yaparım. Teşekkür ederim.

İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
1bucuk ay önce bende hasta oldum oksurukten dediğiniz raddeye geldim ishal mide bulantısı tam komboydum tam bu aralar iyilestim derken çocuklar hasta oldu antibiyotik kullanmaya rağmen iki haftadır geçmedi hırıltı öksürük burun akma herşey var 🤦🏻‍♀️ covid bile bir haftada geçmişti

bende çok fenayım öksürük yok ama şiddetli boğaz ağrısı boğaz yanması vücut ağrısı perişan oldum yarın nasıl işe gideceğim diye kara kara düşünüyorum bir bebeğim bir çocuğum var bi de
Aynı sikayetlerle bugun acile gittim şiddetli boğaz enfeksiyonu dedi ve ilaç aldığım halde kötüyüm. İlaç almadigim halı dusunemiyorum. Zor ama kalkıp acile gitmelisin bence. Zaten herkes aynı sikayetle orda. Serum iğne vs yapiyolar iyi geliyor biraz.

Grip de covid gibi hızla değişiyor. Covidden daha beter geldi gözüme. Yakalanmadan atlatırsam iyidir. Hiç domuz gribi teşhisi almadım.
Bende hiç öyle bir teşhis almamıştım daha önce Corona dahil hiçbir hastalık geçirmedim ama 30 yıldır yaşıyorum ilk defa böyle bişey görüyorum. Mahvetti beni.

Ay İnşaAllh bebeklere bulaşmıyordur. Dayanamam. Dedesi çok seviyor torununu. Ama çok pis. Ne tuvaletten çıkar yıkanır ne dışarıdan gelir yıkanır. Yerde dikkatini çeken bişey görse alır bakar. Annem abim sürekli uyarıyor. Çocuğu öpme ellerini tutma emmeye başladı diye yok algılayamıyor. Birşey de diyemiyoruz sevemez diye. Ama ödüm kopuyor hasta olacak diye. Evler karşılıklı birde hemen hemen hergün birlikteyiz.

Beta, Rsv ve hatta domuz gribi hastaları olduğunu duydum çevrede..
Özellikle çocuklar hastalık döngüsünden çıkamadılar bir türlü.

Covid gibi bi anda sardı ondan beter resmen 7 aylık bebeğim var
1 ayda iyileşti ne yapicaz bidaha bulaşmaması için daha ne kadar dikkat edicez bilmiyorum
Rabbim bütün hastalara acil kalıcı şifalar versin inşallah 🤲

İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Aynı durumu ben de yaşadım ☹️ 1.5 ay oldu.Kuaförüm gelinim vardı saç yaparken resmen krize girdim.Gecti ama ben de kaşınma diye bir illet bıraktı.Suan hala alerji hapı kullanıyorum.

Daha yeni ben de böyle bir şey geçirdim. 3 Covid testim negatif çıktı Covid olmadığından eminim yani. Covid de geçirdim, asla böyle değildi. 2 gün yatıp iyileşmiştim. 10 gün antibiyotikle zor topladım bunda. Öksürük krizleri, nefes darlığı, ateş… Yıllardır böyle hasta olmamıştım. Etrafta ağır bir influenza salgını olduğu söyleniyor.

Influenzanın testi falan var mı? Çocuklarım çok hasta oldular. Günlerce ateşleri düşmedi. Antibiyotik başladıktan sonra bile devam etti. Test yapılmadığı için ne geçiriyorlar bilemedik. Öksürük, geniz akıntısı, balgam, burun tıkanıklığı. Bunlar normal de ateş sıradışıydı. Küçükte 40ı gördüm. İki şurup arası dört saat beklerken ateşi yükseliyordu. Influenza böyle mi oluyor?
Çok geçmiş olsun.
Benim çocuklar öyleydi 7 gün hastanede yattık.
Ona rağmen ilk 4 gün çok ateşliydiler.
Bir sürü ateş düşürücüye rağmen ateşleri bir türlü düşmüyordu.
İnfluenza testi yapıldı ama negatifti.
Doktorumuz şuan çocuklarda böyle bir salgın olduğunu söyledi hayalet virüs diyorlarmış.
Onlar yatarken bana da bulaştı günlerce ateşli bir şekilde devam ediyor.

Back