• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir salgın bu ya

Çok geçmiş olsun canım, geçen hafta aynı bende böyleydim kulagim agriyor , bogazim ağrıyor, vucud agrisi , çok beter bi hastalik di gerçekten:( bu kış çok zor geçiyor. Ben kendim olmaya razıyım yavrularımız olmasın da:(

İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
evet doktorum söyledi bu yeni virüs süper virüsmüş covidle aynı tepkiler veriyor 1-2 ay sürede iyileşme sağlanıyor ilaçla da tedavi edilmiyor çoğunda kanda enfeksiyon görülüyor ishal bulantı öksürme geniz akıntısı nefes darlığı aşırı halsizlik yaşatıyor direkt bronşlar doluyor . ilk önce okullarda görüldü çocuklardan yayıldı diyor yaklaşık 2-3 haftadır 7 yaşındaki kızım çekiyor ondan bana geçti . babanem 1 aydır yaşıyor babam 1 buçuk aydır. hepimizi resmen sıradayağından geçirdi

Bende yeni atlattım bu hastalığı tam 15 gün çektim özellikle 1 hafta geceleri sabaha kadar öksürük yaşadım. Sağlık ocağı azitro yazdı 3 gün onu kullandım ancak öksürüğüm geçmedi sonra tekrar gittim aferin sinüs yazdı onunla bi gece de öksürüğüm kesildi ekstra olarak her gün 1 tatlı kaşığı keçiboynuzu özü yedim bol meyve ve su tükettim öylelikle atlattım şükür kesinlikle covitten beter bir hastalık.

İyi geceler kızlar.ortalıkta covid den beter bi salgın dolaşıyo sanki yeni bi virüs mü türedi ne anlamıyorum.saat kaç oldu öksürmekten uyuyamıyorum ciğerlerim ağzımdan çıkcak sırtım göğsüm çok ağrıyor.boğazı. Sanki kulak zarıma kadar yırtılmış öyle acıyoki.5 ay önce covid oldum bu kadar ağır geçirmedim ya ne bunun yanında nezle gibi geçirdim covidi bu nasış bişeydir ya.gece uyurken aniden çarpıntıyla nefes nefese kalkıyorum uyumaya korkuyorum ya.
Vallahi korkutmak istemem ama aynı illeti tam 3 hafta çektim ve ısrarla doktora gitmeden geçeceğini düşündüm
En son ateşim düşmeyince acile gittim ciğerde bir şey var diye hemen hastaneye yatırdılar
Ertesi gün göğüs hastalıkları uzmanı gördü zatürre olmuşsun dedi
Bence hiç beklemeden göğüs hastalıklarına bir randevu alın

hepinize geçmiş olsun

küçükken babaannem zeytinyağını hafif ısıtıp pamuğu batırır boğazımıza tülbentle sarardı çok iyi gelirdi

bir de öksürüğü içer içmez şak diye kesen şey eşek sütüdür ama nerden bulcaz bu zamanda

İlaçların işe yaramadığı, aksine yan etki yaptığı bir salgın. Ortaokula çocuklarım var günlerce okula gidemediler. Ateş, ağır grip ve öksürük. Hatta çocuğumun birinde burun kanaması oldu iki kez. Hâlâ öksürük geçmedi. Okulda maskeye dönüş yapıldı.

Boğmaca olabilirmi öksürmekten nefes alamaz hale getirir insanı.Eğer öyleyse çok geçmiş olsun 🤲

Acile gitmek istiyorum ama gidecek dermanım yok. Bir bebeğim bir çocuğum var bulunduğumuz yerde kimsemiz yok arkadaştan başka. Çocukları eşime bırakıp taksi çağırıp gidebilirim ama dermanım yokki kalkayim çok fena bir durum.

Acile gitmek istiyorum ama gidecek dermanım yok. Bir bebeğim bir çocuğum var bulunduğumuz yerde kimsemiz yok arkadaştan başka. Çocukları eşime bırakıp taksi çağırıp gidebilirim ama dermanım yokki kalkayim çok fena bir durum.
Limon kaymatarak eşimi iki günde toparladık. Doktora mutlaka gidin ama onu da deneyin

Vallahi korkutmak istemem ama aynı illeti tam 3 hafta çektim ve ısrarla doktora gitmeden geçeceğini düşündüm
En son ateşim düşmeyince acile gittim ciğerde bir şey var diye hemen hastaneye yatırdılar
Ertesi gün göğüs hastalıkları uzmanı gördü zatürre olmuşsun dedi
Bence hiç beklemeden göğüs hastalıklarına bir randevu alın
Evde soğuk algınlığı ilacını kullanmış miydiniz?

Evet, 1 soğuk algınlığı 1 ağrı kesici alıyordum
Şikayetlerimi kesiyordu ama 3-4 saat sonra ilaçların etkisi geçince bel ağrısı, titreme, ateş geri geliyordu
Cok gecmis olsun bu arada .Bir Dr takip ediyorum da , soğuk algınlığı türlerinde ,soğuk algınlığı ilacını kullanırsan ciğerleri iner,zatürre olursun gibi diyordu.
Yani soğuk algınlığı ilacının faydası yok ,zararı var diyordu.
İlla olacaksın diye bir şey yokta.
Ben yıllardır kullanmıyorum. Görünce sormak istedim.

Cok gecmis olsun bu arada .Bir Dr takip ediyorum da , soğuk algınlığı türlerinde ,soğuk algınlığı ilacını kullanırsan ciğerleri iner,zatürre olursun gibi diyordu.
Yani soğuk algınlığı ilacının faydası yok ,zararı var diyordu.
İlla olacaksın diye bir şey yokta.
Ben yıllardır kullanmıyorum. Görünce sormak istedim.
Yıllarca kullanmadım ben zatürre olduğumda ihtiyaç duymuştum açıkçası
Bi oda spreyi markası vardi ya kötü kokuları gölgelemekten bahseden
Soğuk algınlığı ilacı o dönem sadece sikayetimlerimi gölgeledi hiçbir faydası olmadı
Belki o ilaçları kullanmasaydim bir şeylerin ters gittiğini çok daha erken fark edecektim

Yıllarca kullanmadım ben zatürre olduğumda ihtiyaç duymuştum açıkçası
Bi oda spreyi markası vardi ya kötü kokuları gölgelemekten bahseden
Soğuk algınlığı ilacı o dönem sadece sikayetimlerimi gölgeledi hiçbir faydası olmadı
Belki o ilaçları kullanmasaydim bir şeylerin ters gittiğini çok daha erken fark edecektim
Belki de haklisin bilemiyoruz. Zaten bir ara da okumuştum, pek faydasi yokmus diye.

Influenzanın testi falan var mı? Çocuklarım çok hasta oldular. Günlerce ateşleri düşmedi. Antibiyotik başladıktan sonra bile devam etti. Test yapılmadığı için ne geçiriyorlar bilemedik. Öksürük, geniz akıntısı, balgam, burun tıkanıklığı. Bunlar normal de ateş sıradışıydı. Küçükte 40ı gördüm. İki şurup arası dört saat beklerken ateşi yükseliyordu. Influenza böyle mi oluyor?
Benim kızda aynı böyle oldu bakteriyel mikrop çıktı. Antibiyotik ile ancak geçti

Benim annem de hasta pazartesi gidecek doktora.10 günü geçti öksürmekten duramıyor, halsizlik var.Bu aralar herkes hasta.

Covid yaygınken etrafımda nadirn duyardım, hasta olan ama birka hafta içindeçevremde hasta olmayan kalmadı. Bu, virüs neyse ve nasılsa herkese bulaştı sırayla sanırım. Çok geçmiş olsın

hepinize geçmiş olsun

küçükken babaannem zeytinyağını hafif ısıtıp pamuğu batırır boğazımıza tülbentle sarardı çok iyi gelirdi

bir de öksürüğü içer içmez şak diye kesen şey eşek sütüdür ama nerden bulcaz bu zamanda
Evet di mi ya?

Karpuzlu araba Karpuzlu araba sen daha takma benim soyledigimi, bak ☝️

Hastalık beter ya aşırı derecedeyim yerimden kalkamıyorum her yerim ağrıyor hamileyim die ilacada fazla yonelmiyorum gözlerim bir yandan akıyor burnum bir yandan mide bulantısı da birleşti anca yatıyorum hiç kalkamiyorum oksuruken hapsirirken kasıklarıma fena şekilde ağrı giriyor

Back