- 22 Temmuz 2015
- 190
- 42
- 31
herkesı taktığınızı sizde kabul etmişsiniz, cevre ne der ? kardeşim üzüür mü diye düşünememişsiniz,cidden böyle mutlu olacagınızı sanmıyorum, tamam aılenızın hataları olmuştur. ama bunlara takılıp kalarak bunlara gore hareket ederek baskası ne der kendınızı tuketır ömrunuzu heba edersınızBen düğüne gidecek durumda değildim. güçlü gibi görünüyorum ama çabuk yaralanabiliyorum. İnsanların sözlerine, her görenin, iyi ya da kötü bişey söylemesini kaldırabilecek durumda değildim. Bir olayı anlatayım. Kardeişimin sözünden sonra dayımım düğünü vardı. Ona gittik. Orada daha hayatımda 1- 2 kere gördüğüm kadın bana, kardeşim, sözlüsü ve ben varken, hadsiz şekilde sen de birini bul. diye bir laf etti. Şimdi ben birini mi bulacağım o mu beni bulacak. Ben bulacağım ya da o bulacak. O kadına ne? Hayatımda 2 kere görmüşüm. Bu uzakolan bir kadın. Yakınlarımdan da bişeyler duymuştum. Bunları kaldıracak gücüm yoktu. Ve mutsuzken mutluymuşum gibi davranmak mutsuz olmaktan daha kötü.
Mükemmel...
Şimdi yapman gereken çok basit..
Kardeşinin kendi hatalarını bildiğini söylüyorsun.. Sıra sende o vakit.. Çünkü senin de büyük hataların var..
Belki bir gün, aranızda ki iletişim eksikliği zaten tuz biberken bir de bu büyük uçurumun açılmasına sebep olan sorunla ilgili gerçek nedenlerini kardeşinle paylaşırsın.. Kim ne derse desin, düğüne gitmemiş bir "abla" hakikaten derttir, üzüntüdür, eksikliktir.. Sizin genlerinizi aldıysa, gururundan belli etmiyordur.. Ama derttir, üzüntüdür..
Hatalarını kabul edip, sorumlu tuttuğun tüm bahaneleri silerek, üzerine aldığın vakit, Allah yardım edecektir zaten..
Bu dertleri başına açan biraz da gururun bence.. Belki de gururunun kendisi derttir hatta..
Bilemeyiz.. Hatayı kendinde arayıp bulan insan, başka diğer her şeyin aslında yardımcı oyuncu olduğunu görür..
Benim yazacaklarım bu kadar..
Hayatı kendinize zehir etmeyin..
Allah'a emanet olun.
herkesı taktığınızı sizde kabul etmişsiniz, cevre ne der ? kardeşim üzüür mü diye düşünememişsiniz,cidden böyle mutlu olacagınızı sanmıyorum, tamam aılenızın hataları olmuştur. ama bunlara takılıp kalarak bunlara gore hareket ederek baskası ne der kendınızı tuketır ömrunuzu heba edersınız
Eski konularınızı da okudum. Sürekli olarak ailenize kızıyorsunuz. Haklı olup olmadığınızı söyleyemiyorum ama şu açık ki siz suçlayacak insan arıyorsunuz ve onlar biçilmiş kaftan. Hiçbirimizin ailesi mükemmel değil, eminim herkes daha anlaşabileceği anne yada babası olsun ister. Ama bir yaşta herkes kabullenir. Siz kabullenmiyorsunuz. Hayatınızın kötü gitmesini, sevgilinizin olmamasını yada diğer tüm sorunlarınızı buna bağlamışsınız. İnsanlardan haklısın denmesini bekliyorsun.
Neden birilerini suçlamak yerine hayatınızı değiştirmeyi seçmiyorsunuz? Sizi sadece siz kurtarırsınız. Kendinizi sevin, çevremizdeki insanları affedin ve kendinizi de. Yardım almayı hiç düşündünüz mü? Herkes baş edemediği sorunlar olabilir. Size çok iyi gelecektir. En kötüsü kişisel değişim kitabı okuyabilirsiniz, kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.
aynen bende sızın gıbı düşünüyorum çok iyı özetlemişsiniz. hayat yıne sızın elınızde..Eski konularınızı da okudum. Sürekli olarak ailenize kızıyorsunuz. Haklı olup olmadığınızı söyleyemiyorum ama şu açık ki siz suçlayacak insan arıyorsunuz ve onlar biçilmiş kaftan. Hiçbirimizin ailesi mükemmel değil, eminim herkes daha anlaşabileceği anne yada babası olsun ister. Ama bir yaşta herkes kabullenir. Siz kabullenmiyorsunuz. Hayatınızın kötü gitmesini, sevgilinizin olmamasını yada diğer tüm sorunlarınızı buna bağlamışsınız. İnsanlardan haklısın denmesini bekliyorsun.
Neden birilerini suçlamak yerine hayatınızı değiştirmeyi seçmiyorsunuz? Sizi sadece siz kurtarırsınız. Kendinizi sevin, çevremizdeki insanları affedin ve kendinizi de. Yardım almayı hiç düşündünüz mü? Herkes baş edemediği sorunlar olabilir. Size çok iyi gelecektir. En kötüsü kişisel değişim kitabı okuyabilirsiniz, kendinize daha çok zaman ayırabilirsiniz.
Arkadaşlar derdimi anlatmak istiyorum.. Biz 4 kardeşiz en büyükleri benim.. El kadar çocukluktan beri, sen ablasın örnek olacaksın.. Şu olacaksın örnek olacaksın.. Diye diye çocukluğumu da yaşamadım, gençliğimi de.. İlk çocuk olunca tüm tecrübesizlikler bende denendi .. Hiçbir zaman mutlu bir çocul ve genç olamadım. Ailede bu kadar sorun olunca ve annem de çok genç evlenmiş olunca, bana.. Büyük harflerle EVLENMEYİİNN.. diye söylerdi.. Ben de aşılandım mı yoksa içimde mi yoktu evlenmeye yakın biri olmadım.. Öyle biriyle de karşılaşmadım.. Benden 3 yaş küçük kız kardeşim evlenmeye hep yakın biriydi.. Okuldan biriyle tanıştırmışlar
( eski olayı anlatıyorum) Bunlar 2 yıl filan çıkmışlardı.. O ara da benim de ciddi bişeylerin c harfi bile yoktu. Yaşadığımız yerde görücü usulu adet olarak anneler kız bakarlar.. Buradaki kızların da çok görücüsü olur. Ben de öyle filan evlenirim herhalde diye düşünüyodum.. Bizim okuldaki arkadaşlıklar hiç ciddi bişeylerle sonuçlanmadığından ve evlenmenin öyle kolay bişey olmadığını düşündüğümden, kardeşimin de sevgilisi vardı ya o zaman, bir konusu geçince nasılsa hemen evlenmezler diye, babannem bana evlenmek hakkında mı ne konuşuyordu neydi ( evlenip mutlu olduğumu görmek isterdi) Ben okul bitmeden kılımı da kıpırdatmam, mürüvet istiyorsanız diye kardeşimi gösterdim.. Ama gerçekten de öyle şıp diye evleneceklerini filan hiç zannetmiyordum.. Ben öyle demişim diye sanki benim her dediğimi yaparlarmış gibi işlerine geldi.. Bana ne bir sormadan, ne sen büyüksün sıranı kardeşin alsın mı ya da insan bir haber bile etmeden ben memlekete dönmeeden kardeşimi istemişler, verilmiş bitmiş... Ben otogarden indim eve babam eve getiriyor.. Bana kardeşini de verdik dedi.. Ya.. Ben evlenmeyi o anda düşünmüyordum.. Ama öyle tepeden inme, bana hiç bi telefonda bile söylemeden, bana nezaketen resmi olarak sormadan onu sözlemeleri beni o anda üzdü.. Bu daha sonraki günlerde karşılaşacağım sorunların sadece başlangıcıydı... Kimin kısmeti önceyse o evlenir.. Ama sen bir sor.. Madem ablasın örnek olacaksın diye çocukluktan beri beni kalkan olarak kullan.. İşine gelince de istediğin gibi hareket et... Bununla da bitmedii.. Kardeşim sözlüyken, o zaman msn vardı.. Ortak bilgisayar kullanıyoduk.. Benim de tanıdığım bir arkadaşıyla msn den benim dedikodumu yapmış.. yazdıkları da gerçek olmayan şeyler... Tartışmada saçına filan yapıştım.. Sonradan pişman olup hakkını helal et dedi ama affedilecek bişey değil arkadaşlar.. Esas bu nedenle ve başka nedenlerle de ben bunun düğününe gitmedim.. Ben büyük olduğum için, beni her gören ama her gören iyi ya da kötü bişey söylüyordu. Ve ben herkese bişey söylemek durumunda oluyordum.. Ve bu hareketler beni mutsuz ettiğinden mutsuzken mutluymuşum gibi numara yapmak mutsuz olmaktan daha zordu.. Pişman değilim. Ben o sıkınıtıyı çekecekmişim o da gidip msn den benim gerçek de olmayan dedikodumu yapacakmış.. Hayat böyle işte.. Böyle bişeyi ancak yaşayan bilir.. Çok zor bi şey..
Onların yapacağı şey sadece sormaktı. O kadarını herkes hak eder. Hak etmiyor diyen de bana hiç bakmasın.
Sorun benim onun düğününe gitmemiş olmam değil. Yaşadığım olayı anlatıyorum.
Edit: sorun bana sormamış olmaları.. Sorsalar ben hayırr. olmaz öyle şey demiyecektim tabi ki..
Edit 2. Bu msn olayıyla düğün arasında kısa bir zaman var.. Kardeşm evleneli çok oluyor.. Evlendikten sonra yiğenimin ilk doğum günü diye ilk kez evlerine gidecektik.. Başka şehirde yaşıyorlar. Yiğenimi çok özlüyordum.. Gittiğime pişman etti. Ve bir daha da evlerine gitmek istemiyorum. Aklıma geldi işte..
Teşekkür ederim. Ukalalık olarak addetmeyin ama okuduğum kişisel gelişim kitapları kitaplığımı dolduruyor. Hatta yüksek lisansta bu konuda ödev hazırladım. ben sürekli bu sorunlarla yaşamıyorum. Bazen aklıma geliyor anlatmak istiyorum.
O zaman ne yapmanız gerektiğini çok daha iyi biliyorsunuz ama uygulamakta çok önemli. Bu kadar geçmişe takılmayın. Ailenizi bu kadar suçlamayın. Hangimiz mükemmel anne,baba , kardeş... olabiliyoruz ki. Kendinize değer verin. Bir gün anne ve babanızı kaybettiğinizde çok geç olabilir.
Buraya konu açınca çok sorun ediyorum ya da itiraf ediyorum zannediliyor.. Ben anlatmak istedim. Ben hatalı mıyım, haklı mıyım derdinde değilim. Yazdım zaten suçluluk hissetmiyorum. Sadece anlatmak istedim. Ama öyle zannediliyor..
İnsan neden tanımadığı insanlara unutmadığı şeyleri anlatır hemde ailesiyle ilgili şeyleri bende bunu anlamıyorum. Bende çok büyük sorunlar yaşadım. Anlatsam sorun mu bu dersiniz. Ama ben kendimi sorgulamayı seçtim
8 ay ilaç kullandım takıntımdan kurtulmak için yardım aldım. Bazen yaralanmış olanlar çok daha hırçınlaşabiliyor. Sizi tanımıyorum elbette yazdıklarınızdan yola çıkıyorum. Gerçekten dışarıdan bakıldığında yardıma ihtiyacınız var gibi görünüyor.
Hala büyük beni sıra benim ilkben evlenicem cahilliği kaldı mı yahu
Kardeşinizi ayıpladım, biraz nankörlük etmiş... Ailenizin sizi arayıp söylememesi ayrı ayıp. Benim abim sözlense isteme merasimi bana haber vermeden yapılsa çok üzülürdüm kırılırdım. Bundan sonra yapacağınız şey işinize gücünüze bakmak olmalı. Kendi hayatınıza bakın, ailenizi böyle kabul edin ve umursamayın.
Cahil sensin canım.. Bütün bu yazılanlardan bunu mu anladın.. ablalar ağlasın ama hep gülsün.. Herkesin mutluluğu en büyük çocuğun mutluluğundan çok çok önemli değil mi..
.
Bende bir ablayım
Kardeşim gülecekse hep ağlarım sorun değil yeter ki o gülsün
Ailemdeki herkesin mıtluluğu benim mutluluğumdan önemlidir
Sanırım sorununuzu anladım
Anlattıklarınıza dayanarak tek haklı olduğunuz yer söz merasiminden haberdar edilmemeniz
Onjn dışında msn olayını çok takıp abartmışsınız. Ne var. Birşeye kızmış sinirle yazmıştır. Et tırnaktan ayrılır mı ?
Hele düğüne gitmemek...
Sırf biri sizi görüp aa sen evlenemedin mi demesin diye miysi ?
Ben düğüne gidecek durumda değildim. güçlü gibi görünüyorum ama çabuk yaralanabiliyorum. İnsanların sözlerine, her görenin, iyi ya da kötü bişey söylemesini kaldırabilecek durumda değildim. Bir olayı anlatayım. Kardeişimin sözünden sonra dayımım düğünü vardı. Ona gittik. Orada daha hayatımda 1- 2 kere gördüğüm kadın bana, kardeşim, sözlüsü ve ben varken, hadsiz şekilde sen de birini bul. diye bir laf etti. Şimdi ben birini mi bulacağım o mu beni bulacak. Ben bulacağım ya da o bulacak. O kadına ne? Hayatımda 2 kere görmüşüm. Bu uzakolan bir kadın. Yakınlarımdan da bişeyler duymuştum. Bunları kaldıracak gücüm yoktu. Ve mutsuzken mutluymuşum gibi davranmak mutsuz olmaktan daha kötü.
Nedeni bu.
Herkesin mutluluğunun senin mutluluğundan önemli olduğuna katılmıyorum. Sen de samimi mi söyledin onu bilmiyorum. Seni tanımadığım için.
Samimi söyledim :)
Çok ciddiyim :)
Kardeşin seni iyiki affetmiş