"Derdini sevmek" diye bir söyleyiş var.. Bazen bazı çözümler buradan başlar hatta..
Uyanmak gibidir bu.. Derdinin ne olduğunu bilir ve kabullenirsin.. Takılıp kalmazsın ki, hayatını yönetmesin..
Tüm konularına göz gezdirdim... Kız kardeşinin sözünü sana haber vermemeleri çok çirkin.. Burada bir yanlışlık yoktur umarım. Söz değildi belki, öyle bir tanıştılar, laf arasında oldu bittiye gelindi ve asıl tören nişanda yapıldı? böyle olabilir mi bilemiyorum? Kardeşinle aranız zaten kötü olduğu için haber vermemiş olabilir. Sizin gelişiniz de bir kaç gün sonradır, o zaman haber verilmiştir yüzyüze. İletişim sıklığınızı bilmiyorum ailenizle.. Sanırım çok değilmiş o zamanlar.. Bir konunuzda okudum..
Benim genel algım, sorunları çok fazla büyüttüğünüz ve bazı şeyleri, hayatta kötü gittiğine inandığınız her şey için bahane olarak kullanmanız. Aile sizi kardeşlere örnek göstermiş, örnek olmanızı istemiş olabilir.. Ne var bunda bilemiyorum? Kısıtlamış dahi olabilir.. Farketmeseniz de bazen diğer kardeşlerin de üzerinde o esnada başka baskılar vardır mutlaka.. Ama karakterleri boyun eğmeye müsait olmadığı için dişlerini geçirememişlerdir.. Bunun her zaman aile ile ilgisi yok..
Kız kardeşin düğününe gitmemek için ben herhangi bir bahane bulamıyorum. Bu nasıl fevri ve çirkin bir hareket anlatamam.. üstelik neden, bir yerde MSN konuşmasını yakalamak.. Bir yerde tanıdıkların sizi sıkıştırıp bir şeyler sormasına engel olmak, neden evlenmedin gibi? Karar verin.. Bir konuda bir bahaneye tutunacaksanız, tutarlı olsun.. Ruhunuzu yaralarsınız böyle her şeye sanık ararsanız.. Sorumlulukları üzerine almak, yeni bir yol çizmeniz için yeterli..
Mesela..
Kardeşimi kıskandım... Yaşım ondan büyük olduğu için, insanların gereksiz laf sokmalarını dinlemek istemedim ve düğüne gitmemeyi tercih ettim.. Bu benim seçimimdi.. Yanlış yaptım, hayatta bir kez olan bir şey için kardeşimi yalnız bıraktım.. Bunun sorumluluğunu almalıyım... gibi..
Uzun uzun belki her sorun için yazılabilir ama beni duyabilir misiniz bilmiyorum..
Sosyal bir çevre edinmeye çalışın.. 30 üstü yaş korkunç bir yaş değil.. Gayet de olgun olabilmenin yaşı.. Gayet de doğru kararlar alabilmenin yaşı... Bırakın 10'lu 20'li yaşların çocukça sorun ve takıntılarını.. Hayata yeniden başlayın..