Nasıl anlatsam bilemiyorum..

Düğünden önce söz gibi bişey oldu.. Ben onda vardım.. O zaman ve ondan sonra beni her gören ama her gören.. Sanki ben mutsuzmuşum gibi.. mutsuz olmalıymışım gibi bir hareketleri vardı.. Halbuki ben hiç düşünmüyordum.. Yaşlı teyzeler, patavatsız teyzelerin lüzümsuz hadsiz konuşmaları peşi sıra geldi.. Ben o sözden sonra o msn olayını gördüm. Ve ben bu psikolojik ve ruhsal baskıyla uğraşırken kardeşim de gerçek olmayan şeylerle bir de.. benim de tanıdığım arkadaşıyla benim dedikodumu yapınca değmez buna dedim. Gerçekten de sınırlarımın çok fazlasındaydı bütün olaylar.

Bu olay ne zaman oldu? yillar once olmus basit bi meseleyi dun olmus gibi anlatman sorunlu. Okb falan var mi sende? Ya da tanisi konulmus baska bir psikolojik rahatsizlik?

Hafızam iyidir. Önemsediğim ya da bazen önemsemediğim olayları bazen olay anı görüntüsüyle hatırlarım.

Benim kardeslerim benden önce evlenseydi asla bana sirani veriyor musun diye sorulmasini istemezdim.Cok komik dogrusu..Ama bana haber verilmemesine gücenebilirdim.Ikisi bambaska seyler..
Ayrica bu Kadar kin tutmaya gerek yok. Cünkü kin insanin kendisini hasta eder..Yillar sonra konu acmaniza bakilirsa...

Zaten mesele de sorulmaması, söylenmemesi.

Hafızam iyidir. Önemsediğim ya da bazen önemsemediğim olayları bazen olay anı görüntüsüyle hatırlarım.
Hafizayla alakali bir sey degil. Seni uzen basit bir olay yillardir tazelegini surduruyosa takintidir. Sana acil psikiyatr ziyareti oneriyorum bu tavsiyemi dinle iyi degilsin

Hafizayla alakali bir sey degil. Seni uzen basit bir olay yillardir tazelegini surduruyosa takintidir. Sana acil psikiyatr ziyareti oneriyorum bu tavsiyemi dinle iyi degilsin

Burası bir derdim var mı yoksa bir dert edinebilir myiim yeri mi. Yıllar önceki olayları bile hatırlıyorum diyorum.

Açık sözlülüğünüz için teşekkür ederim. Dürüst bir insan yetiştirmiş aileniz ve bence "örnek olmak" adına bu çok önemli bir kriter.. Bu durumda aileniz gayet öz, merak etmeyin.. Aynısı benim de başıma geldi.. Önemli olan asıl merasimde orada bulunmak.. Hele bizim gibi biraz okumaya hırslı insanların kaybedecek vakitleri yoksa..
Dedikodunun maiyetini paylaşma ihtimaliniz var mı?
Bu düğüne gidip gitmeme durumunuzu hafifletmez.. Ama sarıldığınız bahanenin, ruhunuza neden yeterli gelmediğini ve bu suçluluk duygusu yüzünden aslında sadece "kendinizi" kötü hissettiğinizi anlatır.. Hem bize.. hem size.. Belki o zaman değerli arkadaşlar çok daha fazlasını yapabilir sizin için..

Burası bir derdim var mı yoksa bir dert edinebilir myiim yeri mi. Yıllar önceki olayları bile hatırlıyorum diyorum.
Valla sana burdan yardim edebilecek seyi yaziyorum derdim varin manasi bu yani cozum uretmek. Senin psikiyatr tedavisine ihtiyacin var tum konularini okudum ruh halin anormal

senı mutsuz edıyorsa gorusmee ama bazen sevdıklerımızın kaybedıncee degerını anlıyoruzz ya allah korusun bırsey olsa kardesınee pısman olma 'keskee gorusseydım gıbı gıbı' ..

Suçluluk hissetmiyorum.. O nedenle açmış değilim konuyu. Bu konuyu açma nedenim, ben kardeşim evlendikten sonra yiğenim 1 yaş doğum günü olacağında, farklı şehirde yaşıyorlardı. çok özlediğimden daha ilk kez evlerine gittik.. Beni gittiğime pişman etti. 2 gün sonra bilet alıp dönmeyi filan düşündüm. Şİmdi kendi hatalarını da biliyor.. Beni sne niye gelmedin diye filan suçlamıyor. Şöyle yaptın filan demiyor. Hatalarını biliyor. Ben ilk kez evlerine gittim ve beni pişman etti.. o olay aklıma gelmişti ve bütün bu olaylar. Konuyu o yüzden açtım, anlattım..

Valla sana burdan yardim edebilecek seyi yaziyorum derdimazı varin manasi bu yani cozum uretmek. Senin psikiyatr tedavisine ihtiyacin var tum konularini okudum ruh halin anormal

Sağolasınız bazı arkadaşlar da bi destek olmaktansa sürekli eleştirdiğinizden sağlıklıysak da derdimiz olacak.

Bakın..
Suçluluk hissetmediğinizi söylüyorsunuz.. Söylüyor ama yazmıyorsunuz.. Yazdıklarınızda çünkü şundan, çünkü bundan nedenleri var.. Çünkü'ler, bir hatanın neden yapıldığını söylemek içindir en çok.. Ama gibidir.. Fakat gibidir bazen... Önce şunu bir kabul edelim, siz kız kardeşinizin içini bilemezsiniz... Kesinlikle bilemezsiniz... Şu an fazla empati kuruyor olabilir sizinle ilgili.. Hatta ne kadar yalnız kaldığınızı düşünüp, arada affediyor da olabilir.. Ama siz onu çok özel bir gününde yalnız bıraktınız.. Neden? Saçma sapan insanlar saçma sapan şeyler söyleyecekler diye.. Bu ne gururdur? O sıralar bunu bu kadar takıyor olduğunuza göre bazı tavırlarınızda tuhaf gelmiş olabilir kız kardeşinize.. Bazen "süperim" sandığımız zamanlarda, bazı şeyleri ne çok taktığımızı tavır ve üslubumuz biz istemeden karşı tarafa anlatır.. Aranızda zaten yakınlık yokmuş, kendisine yakın gördüğü birine kuşkularını anlatmış da olabilir.. Çok gururlusunuz.. Çok..
Evinize gittiğinde ne yaptı bilmiyorum.. Ama bu şekilde devam etmemelisiniz..
Hatalarınızın sorumluluğunu aldığınız an, bana inanın her şey çok daha iyiye gidecek....
Yapabilirseniz..

seninle kardeşin arasında düğün durumlarından dolayı bir uçurum olmuş artık isteseniz de kapatamazsınız
bir de yazdıklarınızdan anladığım anne babanıza olan öfkenizi de düğünde ortaya çıkarmışsınız bana hep kısıtladılar hep örnek ol dediler diğerlerine daha iyi davrandılar gibi

kardeşinizin yaptığı yanlış bile olsa senin o düğüne gitmen gerekirdi
birbirinin düğününe gitmeyen kardeşler çok çok büyük olaylar yaşamış artık yüz yüze görüşemeyecek kıvama gelenler de olur
bu bir doğum günü değil seneye kutladığında gideyim diyesin ayrıca doğum gün kutlaması bile olsa aynı evin içinde doğum günüme gelmeyen ablama sinirlenirdim
bir de merak ettim bu düğün olurken annen baban nerdeydi ? barıştırmaya çalışmadılar mı ?

Ben düğüne gidecek durumda değildim. güçlü gibi görünüyorum ama çabuk yaralanabiliyorum. İnsanların sözlerine, her görenin, iyi ya da kötü bişey söylemesini kaldırabilecek durumda değildim. Bir olayı anlatayım. Kardeişimin sözünden sonra dayımım düğünü vardı. Ona gittik. Orada daha hayatımda 1- 2 kere gördüğüm kadın bana, kardeşim, sözlüsü ve ben varken, hadsiz şekilde sen de birini bul. diye bir laf etti. Şimdi ben birini mi bulacağım o mu beni bulacak. Ben bulacağım ya da o bulacak. O kadına ne? Hayatımda 2 kere görmüşüm. Bu uzakolan bir kadın. Yakınlarımdan da bişeyler duymuştum. Bunları kaldıracak gücüm yoktu. Ve mutsuzken mutluymuşum gibi davranmak mutsuz olmaktan daha kötü.

Yo şu andan öyle bitmiş bi ilişkimiz yok. zaten farklı şehirlerde yaşıyoruz.

senın haberın olması gerekırdı evet ama kardesının dugunune gıtmemen cok yalnış, cok fazla dolmuşsun oldukca kafana takıyorsun , unutursam fısılda fılmını kesınlıkle ızle böyle yaparak mutlu olamazsın . geçmişı dusunup durmaman lazım annen baban yanlıs yapmıstır sen yapmazsn kinlenmen yalnış dunyaya kac kere gelıceksın ? filmi kesınlıkle ızlemelısın

Mükemmel...
Şimdi yapman gereken çok basit..
Kardeşinin kendi hatalarını bildiğini söylüyorsun.. Sıra sende o vakit.. Çünkü senin de büyük hataların var..
Belki bir gün, aranızda ki iletişim eksikliği zaten tuz biberken bir de bu büyük uçurumun açılmasına sebep olan sorunla ilgili gerçek nedenlerini kardeşinle paylaşırsın.. Kim ne derse desin, düğüne gitmemiş bir "abla" hakikaten derttir, üzüntüdür, eksikliktir.. Sizin genlerinizi aldıysa, gururundan belli etmiyordur.. Ama derttir, üzüntüdür..
Hatalarını kabul edip, sorumlu tuttuğun tüm bahaneleri silerek, üzerine aldığın vakit, Allah yardım edecektir zaten..
Bu dertleri başına açan biraz da gururun bence.. Belki de gururunun kendisi derttir hatta..
Bilemeyiz.. Hatayı kendinde arayıp bulan insan, başka diğer her şeyin aslında yardımcı oyuncu olduğunu görür..
Benim yazacaklarım bu kadar..
Hayatı kendinize zehir etmeyin..
Allah'a emanet olun.

İzledim o filmi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…