Nasıl açacağım bu çocuğu?

Öğretmeni 3.günde çağırdı beni. '' Çok tepkisiz, kitabınızı çıkarın diyorum, kızınız öyle bakıyor. '' diyordu. Sonra da zaten benim sinirlerim kaldırmadı, babası konuştu hep.
Öğretmeni nasıl biri? Diğer çocuklar içinde rencide eden, aşağılayan biri mi? Çocuklar acımasızdır, dalgaya vuruyorlar güç alıp. Benim ilk öğretmenim öyleydi, tutulup kalırdım, sonra öğretmenimiz değişti; ben biraz kendimin farkına vardım ama baskın karakterli çocuklardan yine de çekinirdim, hani şu öğretmenin pohpohladığı yırtık karakterli olanlar.

Ben 18 yaşında büyük bir depresyon geçirdim. Sosyal fobim var. Sancılı bir dönüşümüm oldu. Benim gibi olsun istemiyorum.
O zaman erkenden destek almalı sanki. Hem kızın için hem de bu süreçte siz nasıl hareket etmelisiniz onun için.

Öğretmeni 3.günde çağırdı beni. '' Çok tepkisiz, kitabınızı çıkarın diyorum, kızınız öyle bakıyor. '' diyordu. Sonra da zaten benim sinirlerim kaldırmadı, babası konuştu hep.
Ciddi şekilde yardım alın, ileri yaşta atlatır demeyin. Öğretmeni bunu sorun olarak çok erken farketmiș ve sizi uyarmış

Bol aktivite iyi gelebilir.
Bir benzeri durum yasiyoruz. Düzelme var ama cok zor bir sürec. Hala canini birsey sIksa, sorsamda zor anlatir. Mimikleri, durgunlugu hemen belli ediyor bizde birsey olduysa.
Ve oglum gibiydim bende.
Beni kim sakinleştirecek?😢Benim kafam çalışırsa sanki başaracağız gibi geliyor. Her olayda ben böyle mi olacağım, kafamı duvara mı sürteceğim? Çocuk uyudu, şimdi odaya kapandım, bağırsam bağıramıyorum, dağlara koşup haykırmak istiyorum.

Katip, ben de öyleydim, ağzım var dilim yoktu, çok ezerlerdi beni. Ama bu insana çok şey katıyor; sonrasında tam tersi biri oldum. Dışa vurdu her şey. İyi mi kötü mü bilmiyorum.
Bence iyi birsey. Hala mobbingleri hatirliyorum 😒 Sonra degisti. Ergenlikde hayatda ezdirmezdim kendimi. Suanda oyle.

Ay bunu deneyeceğim teşekkür ederim.
Yapma bunu bence. Role play tekniği bilinçsiz yapıldığı zaman tehlikeli olabilir, zarar verebilir.

Alıntılayamadım bana yazdığın mesajı. Okula hazır mıydı kızın sence? Öğretmenin söylediklerinden tam hazır değil, uyum sağlayamamış hissiyatı aldım ben. Anasınıfına da gitmediğini göz önüne alırsak sanki formal okul ortamına alışamamış gibi.

Beni kim sakinleştirecek?😢Benim kafam çalışırsa sanki başaracağız gibi geliyor. Her olayda ben böyle mi olacağım, kafamı duvara mı sürteceğim? Çocuk uyudu, şimdi odaya kapandım, bağırsam bağıramıyorum, dağlara koşup haykırmak istiyorum.
Yipratmayin kendizi. Sizde ayni seyleri yasadiginiz icin ,cocugunuza yardimci olmaniz daha kolay olabilir. Ogretmeni ile konusup belki fikir alisverisi yapabilirsiniz ?

Sen yetiştirirken bu tür bir tutum mu sergiledin acaba?
Ben de çok sessiz sakindim. Sıkıntı da çektim bu konuda tabi. Benim ailem beni biraz böyle yaptı.hep aman karışma bişey deme derken... Özgüvensiz yetiştim biraz.

Kızım ise bayağı tersim oldu. Çünkü valla linçlenicem ama benim gibi pısıp kalacağına biraz cazgır olsun dedim. Kendi çıkarına aykırı bir şey olunca tepki gösteriyor. Biraz mizaç sanırım ama siz de bu konuda kızınızı destekleseniz iyi olacak gibi. Üzülmeyin o da kendini korumanın bir yolunu bulacaktır.

Ben 18 yaşında büyük bir depresyon geçirdim. Sosyal fobim var. Sancılı bir dönüşümüm oldu. Benim gibi olsun istemiyorum.
Demek ki kendinin cozebilecegi bir şey değil. Bence çocuğuna nasıl yaklasman gerektiğine dair bir uzmandan yardım al. Belki böyle böyle , gide gele kendi içindeki yaralarını da sarmayı öğrenirsin. Annem, 30 yil kadar önce ablamı psikologa götürmüş. Bir seneye yakın gidip gelmişler. Aslında ablamın bir durumu yokmuş ama böyle böyle seanslarla annemin panikatagi geçmiş:KK66:)
Ablam demişken, o da aynı böyle bir çocuktu . Ergenlikte açıldı. Simdiyse çocuğuna 'olsun canım,bir kerecik yesin" diye paketli gıda vermeye korkuyoruz, annesinin gazabından 😂

Öğretmeni nasıl biri? Diğer çocuklar içinde rencide eden, aşağılayan biri mi? Çocuklar acımasızdır, dalgaya vuruyorlar güç alıp. Benim ilk öğretmenim öyleydi, tutulup kalırdım, sonra öğretmenimiz değişti; ben biraz kendimin farkına vardım ama baskın karakterli çocuklardan yine de çekinirdim, hani şu öğretmenin pohpohladığı yırtık karakterli olanlar.
Okulun 3.gününde farketmiş adam, bana ulaştı. İzleyin demiştik. 1 ay sonra çocuk kekeliyor dedim. Bana kızımın sesini hiç duymadığını söyledi.

Merhaba hanımlar.

Derdim büyük kızım. 1.sınıfa başladı. Pandemiden dolayı anaokuluna göndermemiştik. Bir sıkıntımız var, çocuğum içine kapanık, pısık bir çocuk. Bundan korkuyordum hep, iletişim kuramaz, ezilir, iyice içine kapanır diye. Bugün iki kız arkadaşı gelmiş kalemliğini almış kızımın, gık dememiş. Başka bir arkadaşı ödünç kalem vermiş. Koca gün öğretmenine bile bir şey dememiş, gelmiş akşam evde kalem silgi aranıyor. Sordum nerde diye, öyle öğrendim. Ağzından kerpetenle laf alırız zaten, alabildiğim bu, ya alamadığım? Çok geriliyorum şu an, ben de böyle bir çocuktum, ne kadar unuttuğum, unutmak istediğim, beynimin karanlık dehlizlerine attığım iğrenç anım varsa hepsi çıktı şimdi. Ne yapacağım? Beynim durdu, ne yapacağım?
benım kızım boyle
13 ocakta 6 yasında olacak
aynı bu sekılde tam olarak elıne vur ekmegını al durumunda

bız uzmandan yardım aldık ben gıttım cocugumun bu durumlarını anlattım nasıl yol gostermelıyım dedım
tanıstılar bıraz gozlemledı ve yapısı bu degıl herkesın mızacının farklı oldugunu her cesıt ınsana dunyanın ıhtıyacı oldugunu kendısı gıbı olan da tam aykırı zıt karakterlerınde bır arada yasamayı ogrenmek zorunda oldugunu anlattı ve benı buna ıkna ettı desem yerıdır :D cunku ben hep hakkını savunan kendını ezdırmeyen sesı cıkan bır cocuk hayalı kurarken dunyanın en mınnos eeeeeen ınsancıl bu dunya ıcın fazla ıyı kalplı bır cocugu doguverdı
cok uzulecek yorulacak yıpranacak bılıyorum ama huyu bu degısmez kı

o yuzden bu durumda yapabılecegımız tek sey ne yapabılecegını hatırlatmak ... ogretmenle konusabılırsın senı bu duruma sokan kısılerden uzak durabılırsın bırsey yapamayacagını hıssettıgın ve sıkıstıgını hıssettıgın an uzak dur benden ver esyamı dıye bagırıp sesını duyurabılır dıkkat cekebılırsın sen sesını cıkarırsan cekıneceklerdır bırdahakıne dene bak gor seklınde akıl verıyorum

Ögretmeniyle, varsa okulun psikoloğu ya da rehber öğretmenle mi görüşseniz?

Tenefüste olan olayi farketmeyebilir ama ögretmen kizinizin kalemi olmadigini, arkadasindan ödünc kalemle silgiyle idare ettigini farketmiyor mu🙄

Yapma bunu bence. Role play tekniği bilinçsiz yapıldığı zaman tehlikeli olabilir, zarar verebilir.

Alıntılayamadım bana yazdığın mesajı. Okula hazır mıydı kızın sence? Öğretmenin söylediklerinden tam hazır değil, uyum sağlayamamış hissiyatı aldım ben. Anasınıfına da gitmediğini göz önüne alırsak sanki formal okul ortamına alışamamış gibi.
Ben hazır olduğunu düşünmüyordum. Anasınıfına gitsin rapor alalım dedim. Eşim, '' Tam öğrenme çağında, bırak. Alışır. " dedi '' Kaç gün yanında olacaksın, kaç gün koruyacaksın, alışsın evin dışındaki hayata '' falan dedi. Başımıza geleceği biliyordum ben. Hatam onu dinlemek oldu.

Bence iyi birsey. Hala mobbingleri hatirliyorum 😒 Sonra degisti. Ergenlikde hayatda ezdirmezdim kendimi. Suanda oyle.
O beni ve benim gibileri ezen, aşağılayan, dalga geçen tayfa nasıl buldularsa geçtiğimiz senelerde IG’den buldular. Ben de artık özgüvenli, dikkat çeken, eğitimli, ülkeler arası gezen bir kadınım artık, o ezdikleri gariban değilim tabi. Numaramı istediler, whatsapp grubu kurduk ayağına, sonra beni alaya almaya kalktılar. Tiye almalar laf sokmalar, ben de birkaç bir şey saydırdım, gruptan ayrıldım hepsini engelledim. Bir kere ezdirince kendini 20 sene sonra bile ezmeye kalkıyorlar. O yaşlarda dişimi gösterebilseydim keşke. Bu yüzden bence profesyonel bir destek aldırmalısın Katibin Ruhu Katibin Ruhu

Benim annem engelliydi biraz, bizimle ilgilenemezdi, öğretmenimiz de sağ olsun herkesin içinde rencide ederdi, öğrenci kayırırdı, döverdi. Çok tutuktum, ağzımı açmaya korkardım, okula gitmekten nefret ederdim. İlk 4 senem travmadır, o ilk öğretmenim olacak kadından da nefret ederim bu yaşa geldim. İlkokulda önlüklü ve sınıfça çekilen fotolarımız var ya, ben onu daha çocukken yırtmıştım.

bol bol ortama sokmak gerek kalabalıga her cesıt ınsana alısa alısa gore gore kendıne bır yer bulup daha acılıyor
en cok neyı sever mesela ? o kursa yazdırın sosyal aktıvıde okul dısında bır alan gıtsın kaynassın kendısını ıfade etmeyı ogrensın bu sekılde
okuldan eve evden okula olunca daha zor olur kendısını açması

Ögretmeniyle, varsa okulun psikoloğu ya da rehber öğretmenle mi görüşseniz?

Tenefüste olan olayi farketmeyebilir ama ögretmen kizinizin kalemi olmadigini, arkadasindan ödünc kalemle silgiyle idare ettigini farketmiyor mu🙄
42 çocuk var sınıfta, kaç tanesine bakacak ki öyle dikkatli bir şekilde, bilemedim. Öğretmeni ile bunu konuşacağım, rehber öğretmene yönlendirsin.

Çocuğunuzu hazır olmadan okula başlatmışsınız. Kreşe, oyun grubuna, anaokuluna gidip sonrasında okula başlamalıydı. Sizinki cop diye soğuk suya atlamak olmuş. Drama kursuna yazdırmanızı Öner’lerim çocukların kendini açmalarına yardımcı oluyor. Rehber öğretmenden yardım almanız bence de yararınıza olur

O beni ve benim gibileri ezen, aşağılayan, dalga geçen tayfa nasıl buldularsa geçtiğimiz senelerde IG’den buldular. Ben de artık özgüvenli, dikkat çeken, eğitimli, ülkeler arası gezen bir kadınım artık, o ezdikleri gariban değilim tabi. Numaramı istediler, whatsapp grubu kurduk ayağına, sonra beni alaya almaya kalktılar. Tiye almalar laf sokmalar, ben de birkaç bir şey saydırdım, gruptan ayrıldım hepsini engelledim. Bir kere ezdirince kendini 20 sene sonra bile ezmeye kalkıyorlar. O yaşlarda dişimi gösterebilseydim keşke. Bu yüzden bence profesyonel bir destek aldırmalısın Katibin Ruhu Katibin Ruhu

Benim annem engelliydi biraz, bizimle ilgilenemezdi, öğretmenimiz de sağ olsun herkesin içinde rencide ederdi, öğrenci kayırırdı, döverdi. Çok tutuktum, ağzımı açmaya korkardım, okula gitmekten nefret ederdim. İlk 4 senem travmadır, o ilk öğretmenim olacak kadından da nefret ederim bu yaşa geldim. İlkokulda önlüklü ve sınıfça çekilen fotolarımız var ya, ben onu daha çocukken yırtmıştım.
Bizim ilkokul öğretmenimiz çok iyiydi, ilkokuldaki en son arkadaşımla lisede koptuk, lisedekiler ile zaten görüşmüyorum. Bakasım yok hiç o fotoğraflara. Lisede çok daha iyi arkadaşlıklarım olmuştu, ama nedense hep kötü olayları hatırlarım ben, o yüzden geçmişten nefret ederim.

Back
X