• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nasıl bir devirde yaşıyoruz böyle?

Avicennaa

Kireçtutmayanoda
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
31 Aralık 2022
142
281
23
31
Merhabalar sevgili kk kadınları..
Elbette sadece ben değilim bunu yaşayan ama sizlerin de fikrini almak istedim.

şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?

Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.

Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?

Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sizce:

Orta halli bir apartman dairesi + üst segment bir araba mı?

Lüks sitede yüksek kat bir daire + orta segment bir araba mı?

şu devirde sahiden birikim yapıp ne bileyim ev araba alabilen, toprağa yatıran, rahat rahat geçinebilen insanlar var mı?

Kafamda sürekli bir hesap makinesi açık ve kendimi hep alıp satarken, yetiştirmeye çalışırken buluyorum.

Üstelik evimize aylık kırk bine yakın para girerken bile bu şekilde olmak eksiği kendimizde hissettiriyor. Var mı yalnız değilsin diyen birileri?

Kapatırken de çok değerli fikirlerinizi almak istediğim imkan bulduğumda gerçekleştirmek istediğim bir konu var. Çevremdeki yanıtlar çok değişken olunca birde kk nın akıllı kadınlarına sormak istedim. Şimdiden teşekkür ederim.

Sizce:

Ortalama ev ortalama araba. Artana da gezme yeme icme bence

Sizce:

Apartman dairelerini satın almak için mi soruyorsunuz yoksa kiralık mı oralarda oturup kullanacağınız arabanın segmentini düşünüyorsunuz? Bu Saydıklarınızı satın alıyorsanız lüks siteden bir ev almanızı arabanızı da daha sonra zamanla yükseltmenizi tavsiye ederim

Ben aslında lüks site + orta segment araba derdim sanırım ama bizde durum tam tersi gelişti. Yakın vadede de evimi değiştirmeyi düşünmüyorum zaten bütçem yetmez artık 😐

Apartman dairelerini satın almak için mi soruyorsunuz yoksa kiralık mı oralarda oturup kullanacağınız arabanın segmentini düşünüyorsunuz? Bu Saydıklarınızı satın alıyorsanız lüks siteden bir ev almanızı arabanızı da daha sonra zamanla yükseltmenizi tavsiye ederim
Satın almak maksadıyla sorduğum bir soruydu kira değil.. Araç bütçesinden de eve katmak gerekeceği için segmenti düşürme fikri..
Çok teşekkür ederim

Sizce:

Çocuğunuz varsa, lüks sitede çocuklar için birden fazla alan varsa (havuz, park alanı, kafesi, yürüyüş yerleri,basketbol sahası) tercih edilebilir lüks site. Onun dışında pek artısı yok lüks sitelerin, çünkü aidatlar çok yüksek değecek paralar verilmesi evde çocuk olması lazım bana kalırsa. Araba da orta segment yeterli aslında. Bizim ülkede yolların hali malum, düz yolda araba giderken hasar alıp, çiziliyor, masrafı oluyor. Ben pek üst segment araba alınmasını doğru bulmuyorum bizim ülkede.

Birikim yapiyoruz ve rahat geciniyoruz ama onceden alinmis biseyimiz olmasaydi ve sifirdan ev araba vs almaya kalksak bu fiyatlarla sıkıntı olurdu bize de.

Borcumuz, cocugumuz ve ev araba alma derdimiz yok bu yuzden de sorun olmuyor gecinmek.
Birikimi hangi niyetle yapıyorsunuz peki, ev araba var olduğu için alma derdiniz yok zannediyorum. Yükseltmek için mi bunları yoksa farklı şekillerde mi?

Çocuğunuz varsa, lüks sitede çocuklar için birden fazla alan varsa (havuz, park alanı, kafesi, yürüyüş yerleri,basketbol sahası) tercih edilebilir lüks site. Onun dışında pek artısı yok lüks sitelerin, çünkü aidatlar çok yüksek değecek paralar verilmesi evde çocuk olması lazım bana kalırsa. Araba da orta segment yeterli aslında. Bizim ülkede yolların hali malum, düz yolda araba giderken hasar alıp, çiziliyor, masrafı oluyor. Ben pek üst segment araba alınmasını doğru bulmuyorum bizim ülkede.
Öncelikle teşekkür ederim. Evet bir çocuğum var ve aklımdaki sitelerde bahsettiğiniz alanlar mevcut. Bunun Dışında mantıklı bir yatırım da yapmış olmak için atacağım bir adım olacak bu benim. Genellikle söylenen 'ev sürekli değişmez ve hep daha fazla kazandırır. Ama araç orta segmentten yükseğe taşımak daha kolay.'

Konunun başı ve sonu Bi bana mı Çelişik geldi. 🙄
Konu geçim derdi gibi açılmış birikim yapılamamasından dert yanılmış
Sonra hem araba hem evi aynı anda almak için lüks mü orta mı diye sorulmuş.
Kafamdaki hesap makinesi sürekli aktif derken, hedeflere ulaşma yolunda verdiği uğraş için böyle demek istemiştim.
Hali hazırda yapılacak bir plan değil, sadece imkan oluşturmak için gayret gösterdiğim ve fırsatını bulunca düşünmeden adım atabilmek için danıştığım bir konu.

Ben aslında lüks site + orta segment araba derdim sanırım ama bizde durum tam tersi gelişti. Yakın vadede de evimi değiştirmeyi düşünmüyorum zaten bütçem yetmez artık 😐
İşte aslında bunu yaşamaktan çekiniyorum. Çünkü pişman olduğumda geriye dönüş için uygun rakamlar bulmak zor..

Birikimi hangi niyetle yapıyorsunuz peki, ev araba var olduğu için alma derdiniz yok zannediyorum. Yükseltmek için mi bunları yoksa farklı şekillerde mi?

Birikimi öyle bin tane hesap kitap yapip kisarak yapmiyoruz. Harcamalardan geri kalan birikime gidiyor. Evet, еv araba yukseltme niyetinde degiliz olani yetiyor. Sadece kenarda birikim olmasi gerektigini dusunuyorum her ihtimale karşi zor durumda kalmamak icin.

Sizce:

Ben villa , üst segment araba diyorum. Siz zormu geciniyorsunuz? O şekilde dile getirmişsiniz. Peki alttaki soru ne için? Birikim yapamadığınızdan bahsetmissiniz.

Yuksek katli apartman dairesinde ileride bi kentsel donusum olsa size dusecek pay nedir?aidati nedir o kadar karisik aileler bi arada yasiyor.ben olsam bilindik.bi yerden apartman sakinlerinin modern oldugu orta halli bi apartman dairesi alir arabami yukseltirdim.sebebi ileride arsa payi en azindan kentsel donusum olursa daha cok oluyor diye biliyorum.arabada degerlenir sonra arabayi satip segmentini kucultur aradaki farki pesinat olarak.kullanir 2.eve girmeye calisirdim.

Öncelikle teşekkür ederim. Evet bir çocuğum var ve aklımdaki sitelerde bahsettiğiniz alanlar mevcut. Bunun Dışında mantıklı bir yatırım da yapmış olmak için atacağım bir adım olacak bu benim. Genellikle söylenen 'ev sürekli değişmez ve hep daha fazla kazandırır. Ama araç orta segmentten yükseğe taşımak daha kolay.'

Eğer çocuk varsa, bu saydığımız imkanlar varsa, lüks site sizin için avantajlı. Çünkü çocuk 4 duvar arasında durmuyor. Bir kursu, sporu olması gerekiyor. Ya aylık lüks siteye para ödeyeceksiniz ya kurs, spor masrafı olacak birde buna güvenlik derdi, benzin masrafı eklenecek. Sizin için lüks site daha avantajlı.

Ben hiç evle ilgili ev değişmez diye bir şey duymadım. Her ailenin bütçesi farklı, ama düzenli olarak bir işte maaşlı çalışan insanların 20-25 yıl sonra geldiği nokta aynı oluyor. Ne bir ev fazla ne eksik.

Araç konusu çok masraflı, eskiden araçlar bu kadar masraflı değildi. Evrak işleri, kontrolü, bakımı, benzini, geçiş ücreti, lastiği vs. Çok masrafı. Eski araçlar daha sağlamdı. Şimdi her şey çok değişken.

Şuan araç var mı sizde hangi yıl, marka?

Gıda harcaması ile giyim, konut (kira, elektrik, su, yakıt), ulaşım, eğitim, sağlık ve benzeri ihtiyaçlar için yapılması zorunlu diğer aylık harcamalarının toplam tutarı (yoksulluk sınırı) MART 2023 dönemi için 33.754 TL olarak belirlendi. O yüzden çok da yalnız değilsiniz diyeceğim.

Back
X