Narsist Sevgili ile Ayrılık Süreci

anarşist değilde daha çok paranoyak gibi geldi bana love bombing digeri de haberiniz olsun
Love bombing sanırım çok uyuyor evet. Sonrasında elde edince türlü türlü bahaneler ile yok bu ilişki olmuyor yok sen şöyle yapıyorsun yok böyle kötüsün diyerek ortadan kaybolma sürecine geçiyor kendini çekiyor.

love bombing bi tık ilerisi de ghosting o yüzden üzülmeyi bırakta otur şükret haline uğraşılmaz

Çok geçmiş olsun inşallah daha güzel günler sizinle olsun Haklısınız evlilik çok daha can yakacakti sinyalleri veriyordu zaten. Bana evlenince biz kesin çok mutsuz oluruz ben kesin işim var diye bahane uydurarak eve gelmem senden ve evliligimizden kaçarım, önceden bunu yapan erkeklere kızıyordum şimdi görüyorum ki hepsi haklıymış bile diyordu. Her durumda suçlu ben oluyordum. İnanın daha evlenmeden evlilikle ilgili binbir teori üretip bende öyle travmalar yaşattı ki sanki hepsini yaşamışım gibi çöktüm. Tavsiyeleriniz için çok teşekkür ederim

Okuyunca şok oldum ,sevgilim tam olmamış nasılsı
Yazınızı ve yorumlari tek tek okudum şuan ki iliskim bunun bir tık altı, başta üzerime okadar düşüyordu ki rüya gibiydi, sabah uyanırdım şiirler, sevgisini anlatan upuzun mesajlar .sonra yavaş yavaş kendini çekti işini bahane etti söyle yoğunum anlamıyorsun oturduğum yerden para kazanmiyorum ben ozamanlar çok savaştım tanıştığımızda oturduğun yerdenmi kazaniyordun falan diye ama sürekli haklı asla aşamiyorum bu durumu ,boğazıma kadar doluyken öyle manupule ediyor bir bakıyorum özür dileyen ben olmuşum. Ben iyi olduğum sürece hiç kavga etmiyoruz ,şiddet eğilimi yok fakat kavgada kendinden geçiyor yazdıklarını bazen dönüp birdaha okuyorum ağlayarak nasıl kullanabildi bu kelimeleri diye .şimdi size bir sorum var bu insanların düzelme ihtimali yokmu ?geçmişinde yaşadıkları okadar akıl almaz şekilde bir çocuğun ailede yaşamaması gereken herseyi yaşamış, tek başına hayatını yoluna koymuş ama anne baba sevgisi zerre yok .annesi ve kardeşiyle aynı evde yaşıyorlar fakat ev arkadaşından bile uzaklar samimiyet sıfır, annesiyle ilgili konuşurken bile kin doluyor yüzü ama yinede yalnız kalmasın yaşlı birsey olur aynı evde olmamız onun için iyi diyor ,asla ilerde aynı evde yaşama fikri yok sanki bütün öfkesi annesine ve acısını beni deneyerek çıkarıyor gibi .çok değer veriyorum seviyorum sevgiyle alabileceğimi düşünüyordum burda yazanları okuyana kadar .Bir bakıyorum arabasında çuval çuval köpek maması bulundurup uzun yolda her gördüğü köpeğe durup mama verecek kadar merhametli ,diğer tarafta annesine zerre değer vermeyen başka biri .Çok benzer şeyler yaşamışız özellikle iş ve insanlar konusunda oyuzden düzelir umudum salaklık gibi geliyor şuan

Ben maalesef iş fiziksel şiddete döndükten sonra farkettim. Unutamayacağım bir gece yaşadım. Kafamı dolaplara vurdu. Ağlayarak uyuyakalmışım. Suratımın halini gördüğüm zaman tonlarca okuduğum kitabın eğitimimin kendime yaptığım onca yatırımın boşa gittiğini hissettim. Dünyanın en değersiz insanı gibi aynalara bakamadım. Hala bakamıyorum. İyileşebilir miyim bilemiyorum

Ohoo yaşamaz olur muyum.
Onlar haklı ve mükemmeldir, sen vasat altı ve onun hoşgörüsü, seni kabulü ile ancak var olabilen, bir başkasının dönüp bakmaya dahi tenezzül etmeyeceği birisindir.

Tanıdık/tanımadık herkesin iltifatını alan yüzüm, onun için sıradanmış bunu da bakılmayacak bir tipimin olduğu konusundaki pek değerli yorumuyla anladım.

Herkesin dikkatini çeken ve bir başkasını yönlendirip yol gösterecek düzeyde yetkin olduğum konular onun için çok lüzumsuz boş işlerdi. (Ne olduklarını söylemeyeceğim ancak önemi ve toplum içindeki yeri yoruma açık dahi olmayan konulardı)

Nolur kendini öven insan konumunda görmeyin beni, ama hepimizin iyi kötü yönleri var sonuçta, benim iyi yönlerim ama bana ama başkalarına karşı bunlardı. Ve hep bunları küçümseyerek çalıştı üzerimde.

Çok basit ve genele yayılmış, hemen herkesin sahip olabileceği günlük hayata dair şeylerde ben yetersiz ve geliştirilmesi gereken biriydim ona göre. Ama sadece ona göre.

Bir kez sen ne anlarsın güzel mekandan be diye aşağılandığımı hatırlıyorum. Ama ona göre anlamıyorum:) mekan güzelliği, zevk aldığımız şeyler özneldir, herkes her yerden tat almayabilir ama bunu asla anlatamadım. çünkü her şeyi o anlar ve her şeyin bilirkişisi odur.

Hobilerimiz, tutunduğumuz spor/sanat dalları farklıydı. Ama sadece onun ilgi duyduğu alan ilgi duymaya değer. Benimkini küçümserdi. Oysa ki fazlaca yetenek ve eğitim gerektiren bir dal. Yine söylemeyeyim onun ve benim ilgi alanımın ne olduğunu.

Herkese yaptığı “iyiliği” aklında tutar ve hiiiiç kendini övmek için söylemez, sadece onu tanıyayım diye örnek verir (!) evet öyle insanlar da varmış zaman içinde onu tanırmışım zaten. Tanıdım evet. Ve tanıştığıma hiç memnun olmadım :)

Sen onu yapabiliyor musun ya? Sen bunu biliyor musun ya? Hayretler içinde sorulmuş en basit konuda dahi bilme imkanımın olmadığına dair düşünceleri:)) yorumsuz vallahi ya. Nerden muhattap oldum bilemiyorum.

Kaşa göze bakmıyorum diyip bir başkasının kaşına gözüne bakışıyla nihayet bulmuş kusurlu bir plan:) verilmiş sadakamın muhteşem tezahürü:)

Allah kurtarmış zaten, asla dönmek ya da düzeleceğine inanmak gibi bir gaflette bulunmamanızı diliyorum. Uzmanlar dahi narsistlerin düzelme imkanının olmadığını, bunun sebebininse onların hallerinden memnun olması ve değişme niyetine girmemeleri olduğunu belirtiyormuş.

Dünyada tek o kalmadığına göre işi belkilere ya düzelirselere bırakıp rus ruleti oynamaya gerek yok:)

Yalnız değilsin. Ben de gayet eğitimli bir insanım hatta bana bunu yapan kişinin doktorası var. Ben çok geç fark ettim sadece bazı şeyleri.

Bende ilişki içindryken anlamıyodum ama şimdi böyle yaşanmışlıkları tecrübeleri okudukça anlıyorumki bende narsist biri ile birlikteymişim. En baştan sonsuz sevgi aşırı ilgi güzel sözler yemekler davetler... sonra yavaş yavaş kendini geri.çekme o sırada sazan gibi salak gibi onu kaybetmemek için atlayan ben... çoğu zaman hatta hemen hemen her zaman haklı olduğum halde özür dileyen ben oluyodum. Kendimi ona bağımlı hissediyodum bi tek o var gibi hissediyodum ve hâla da öyleyim düzelmiş deil bu durum. Ve bitirirkende heryerden engelleyip sildi ve ben yine acaba ben ne yaptım ne hata yaptım diyip yine kendimi suçladım. Resmen beni kendine bağladı köle yaptı sonra yarı yolda bıraktı gitti. Bu en az fiziksel şiddet kadar kötü... bende hâla toparlanamadım iş hayatım sosyal hayatım sağlığım psikolojim çok etkilendi. Ama inşallah toparlıcam... toparlıcazz... tek deiliz ne sen ne de ben tek deiliz geçicek inşallah inanıyorım ve sonunda biz mutlu olucaz

ben de birebir sizinle aynı şeyleri yaşadım. 1.5 senelik evliliğe giden bir ilişkiydi.

Burdaki kadın arkadaşlarım gibi ben de neler duymadım ki. Elde ettiğini anladığı anda kendini geri çekti, değersizleştirme evresi başladı.
Kıyafetlerim, ojelerim, oturup kalkmam, sosyal medyamdaki fotoğraflarım, arkadaş çevrem, yaptığım yemekler sürekli eleştiri altındaydı. Kendini benden daha üst konumda gördüğünü hep hissettirirdi. Ben kısa boyluyum, uzun boylu kadınları beğendiğini dile getirmişti. Bunlar apaçık psikolojik şiddettir. Kendimi artık sokaktan geçen her kişiyle kıyaslar vaziyete gelmiştim. Sürekli ona kendimi beğendirmeye çalışıyor haldeydim. Onun yüzünden işyerimden ayrılacak kadar manipüle edildim.

Değersizlik evresinin sonlarında beni terk etti ve ben korkunç bir üzüntü içinde kaldım. O zaman bunları anlamlandırmaya çalışırken onun gizli narsist olduğunu ve düzelmesinin mümkün olmadığını anladım. Ama tam iyileşmediğim için bana tekrar yazdı ve barıştık fakat içinizde bir his olur ya. Yanlış bişeyler var hissi, o hiç gitmedi. Hep huzursuzdum, geceleri uyku problemi yaşıyordum, anladım ki olmayacak ilişki içindeyken kendimi yavaş yavaş ondan kopartmaya başladım. Bi kaç ay sonra ben ayrıldım, ağlamalar aramalar hediyeler tekrar beni ilişkiye çekti. Parazit gibiler. Ama gördü ki bu kız gidebiliyor. O zaman inanılmaz üstüme düşmeye başladı hemen evlenelimler bilmem neler. Fakat bende film kopmuştu, onun ne kadar hastalıklı olduğunu görmüştüm. Geçen hafta bi konuda kavga ettik ve telefonda bana küfürler edince bütün geri dönüş yollarını tıkamak için onun toksik ve sıkıntılı bi tip olduğunu vs söyleyip ayrıldım, sildim engelledim her yerden. Bi gece sonra aradı açmadım. Telefondan da engelledim. Karşıma çıkmasından çekindim ama onu da yapmadı, no contact işe yaradı şuanlık. Bu toksik tiplerden kurtulabilmek için onlar kadar çirkinleşmek eleştirmek lazım yoksa tekrar geri dönüyolar.

Böyle bir ilişki içindekiler bilsinler ki bu insanlar asla ama asla düzelemez. Karşınızdaki insan aşırı kontrolcü, kıskanç, eleştirel, tutarsız, bağımlılık sahibi (alkol,kumar vs) ailesi problemli, öfke sorunları varsa bu insanın narsist olma olasılığı bi hayli yüksek. Bu insanla en yakın sürede iletişimi kesin.

Son düzenleme:
Bu arada bu kişi size dönecek. (tabii yeni kurban bulmadıysa) Onu siz her yerden engellemelisiniz, bütün yollarını tıkayın. Kendi değeriniz, iyileşme süreciniz bitmediği için sözlerinden etkilenme olasılığınız yüksek.

Allah korumuş bence sizi.O insanla görüşmeyi kesin saplantılı şekilde sizi kıskanmiş. Şiddet eğilimi olan birisi.

Olayları çok güzel analiz etmişsin zaten.adam bence de tam olarak bir narsist.moda oldu bugünlerde ama bence bu adam tanıma yüzde yüz uyuyor.ne desem ki. Şahane özetlemişsin zaten.her taşı yerli yerine oturtmuşsun.bana tavsiye verecek fırsat kalmadı.evet benim de buna benzer bir ilişkim olmuştu.hem çok egoluydu hem de benimki maddi açıdan da beni kullanmaya kalktı.ona âşık oldumu çok iyi anlamıştı çünkü.aslında senin de dediğin gibi kimse oskarlık oyuncu değip.illaki bir yerlerden ne mal oldukları ortaya çıkıyor.ama maalesef sevgimiz bizi o kadar iyi niyetli yapıyor ki şimdi şok olduğumuz olayları bile iyiye yorabiliyoruz o derece gözümüz kapanıyor. Haa bir de bu tiplerde bizi çeken şey sanırım özgüven ve kendinden eminlik oluyor.bizi kaybetme korkusu olmadığı için çok özgüvenli ve kararlı oluyorlar.eee bu da kadınları aşık eden en önemli özellikler. Gerçekten insan işin içindeyken anlayamıyor, o büyü bir süre sonra azalınca, eski olayları falan düşünüp, yuhh artık bunu da mı iyiye yormuşum diye sürekli şok oluyor.oysa ki birbirinden skandal olaylar.terbiyesizlikler. ee tabi sadece bizim büyünüzün bozulması değil, o kişilerin bizi avucunun içine aldıkça dozu arttırması da uyanmamızda etkili oluyor.
Kısaca kurtulduğunuza sevindim.bir süre daha anılar, olaylar falan aklına gelecektir.bu konularda yapılabilecek pek birşey yok zamana bırakmaktan başka.eşyalarını, fotoğraflarını falan yakabilirsin, mektup yazıp, hislerini iyice döküp, kağıdı yırtıp atabilirsin ya da yakabilirisin.kafanda dönüp durmasını engelliyor biraz.

evet sormayın, hepimizi allah korusun bu insanlardan inşallah. Ders oldu diyip yola bakmalı.Bu hasta tipler genelde empat kişiliklere ve maalesef özgüveni çabuk kırılabilecek kişileri seçiyolar. Özgüveni yüksek bir kadın ilk değersizlikte haddini bildirip, siliyor çünkü.

Kıyafetinize karışmasına ve işinize engel olmasını nasıl kabul ettiniz onun lafı ile işten çıkmayı ve neden çalışacağın iş bul dediğinde tamam mı dediniz

Benim üç yıllık ilişkim böyle ayrıyız. Kıskanç çok , baskici kontrolcü oğlak burcu ve bende narsist olduğunu düşünüyorum bazen ayrılınca kapıda yatiyo ağlıyor sonra barışınca kin tutuyor kendi ayrılıyor tam bir senedir başka bir kız var sürekli benden ayrılır ayrılmaz ona gidiyor ve bana bunu normallestirtti resmen ruh hastası etti beni. İkisininde babası kanserdi. Yok uzuluyor moral oluyor hop kızdan skilinca bana yeminler edip ağlıyor sonra gene aynı gene beni acimasizca terkdip o kıza gidiyo. En son o kızla bitmişti babası yoğun bakimdaydi. Bana bı ara çok bagimliydi sonra kendi deyimiyle senin yüzünden ittin beni inanmamisim ona barismadim rest çektim ve ağlarken yalandan ağlama hadi dediğim için bana kin tutmuş kıza dönmüş yine ben öğrendim kızın babası vefat etmiş megersem suçlu ben oldum. Mutlu oldun mu ettin mi. Sadece kendi duygusu önemli o an için. Döndürmek istiyor , bitirmek istiyor. Bu kişide gizli narsist olabilir mi ? Yine kapımı çalar mi

Gözlemlediğim kadarıyla aşırı kontrolcü, hayatına aşırı müdahaleci insanlar genelde narsistik özellikler taşıyor. Ve bu gizli narsistler aldatmaya çok meyilliler. Siz büyük ihtimal bu kızı bilmenize rağmen barıştığınız için bunu normalleştirip, kendinde hak görüyor.

Narsist mi bilmiyorum ama ilişki yaşanılacak bi insan olmadığı kesin. Bütün heryerden engelleyin. Kapınızı çalmasından da korkmayın, çalsa bile sizde bi hükmü olmadığından önemi olmayacaktır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…