napıcam ben?

GrapeLady

Biz büyüdük ve kirlendi dünya...
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
23 Ocak 2017
489
482
53
Öncelikle tüm bayanların Anneler gününü kutlarım. :KK200: Günlerdir düşünmekten uyuyamadığım,resmen beynimi kemiren bir sorunum ve çözümü için kararsızlığım var. Öncelikle biraz detay vereceğim ki,kararımda bana yardımcı olabilin kk nın güzel kadınları.. 34 yaşımda kadrolu devlet memuru oldum ve 2 çocuğumu alıp,eşimden 1600 km öteye geldik. Tam 16 ay oldu işe başlayalı... Ancak sorun şu ki, sevemedik burayı... Alışamadık. İş yerim fena değil ama oldukça yoğun,birimin kadrolu tek sabit elemanı ben olduğum için herşey bana bakıyor. Daha önceki konularımdan bilen bilir,birimin başındaki hocayla bitakım sıkıntılar yaşadım acemiliğimden dolayı... Şu an işi kavradım diye oldukça iyi bana karşı ama ben maalesef iyi niyetimi kaybettim ona karşı. Yaptığı hiçbir şeyi unutmuyorum ve bu durum işimden soğumama sebep oldu. işe gitmek istemiyorum artık,ayaklarım geri geri gidiyor. Ki işime aşık bir insanım normalde. Çocuklar babalarını çok özlüyor,o da ayrıca bir vicdani yük bana.. :( Burdan gidelim anne,babamın yanına gideim anne deyip duruyorlar,özellikle 4 yaşındaki oğlum...Oldukça kalabalık bir aileyiz aslında ve burda tamamen yalnız kaldılar. Ne arkadaşları var,ne oynayabilecekeri bir alan... Pandemi de tuz biber ekti bu duruma zaten. Annem covid oldu 1 hafta hastanede yattı.Çocuklarla öyle yalnız hissettim ki... Hatta hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Hastaneye gidemiyorum kendimi göstermeye,çocukları bırakacak kimsem yok. Eşim kapanmadan dolayı gelemedi,sadece vefat veya hastaneye yatış durumunda izin varmış. Kalakaldım ortada... Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemedim. Velhasılı kelam,bu anlattıklarım özetin de özeti olsa da burda iyi şeyler yaşamadık ve gitmek istiyoruz. Ancak çakılı kadroyum. Tayin hakkım yok. Eşim de çakılı kadro. Diyeceksiniz ki bile bile niye gittin? İstisnalar var çünkü... Asaletten sonra mahkeme yoluyla da gidebiliyorsunuz veya sağlam referansla... Asaletime 9 ay var daha,asaletimi alsam mahkeme yoluyla gidebilecğim bir kurum yok çünkü gitmek istediğim kurum şu an için istemedi beni... bi şekilde referansla Asaletimi aldırıp istifa etsem geri dönüş için gitmek istediğim kuruma başvursam imkansıza yakın diyorlar. Kurum beni isteyene kadar bekleyebileceğimi sanmıyorum,hiç istemeyedebilirler. Bana tek çare istifa kalıyor. Burda daha fazla kalmak istemiyorum çünkü ruh sağlığım iyiye gitmiyor. İstifa etsem emeklerim yanacak,etmesem mutsuz olmaya devam edeceğim,çocuklarımın da ayrıca etkileneceğini düşünüyorum. Eşim kararı bana bıraktı bu arada! Ne karar verirsen arkandayım diyır.Söyleyin hanımlar,ne yapiyim ben?

Bu çok kişisel bi karar
Bunda fikir belirtmek doğru olmaz bence şunu yap bunu yap gibi
İki yolunuz var zaten
Ya işe devam edip eşinizden ayrı kalmak
Ki asaletinizi alsanız bile çok ütopik bi ihtimal bence iki çakılı kadronun aynı yere atanması
Ya da işten ayrılıp eski düzene geri dönmeniz

Ben olsam sanırım en baştan ayrı olacağım bi düzen kurmazdım sanırım
Sonuçta tayin alınan bi iş de değilmiş ki sabredeyim de giderim desem

eşiniz bile kararı size bırakmış enine boyuna düşünerek eksileriyle artılarını göz önünde bulundurularak verilmesi gereken bir karar bu :kahve:

Bizim vereceğimiz fikirler sakat olacak bu konuda. Biraz nazik bi konu çünkü . Siz artı eksileri bir kâğıda yazarak karar verin bence.

Ben olsam en başta böyle bir düzen kurmazdım sanırım. Cidden çok bölmüşsünüz ailenizi.

An itibariyle .. insanin sinirlerini bozan bir işte çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum. Hiç hiç kolaydeğil. Ben olsam istifa ederdim.

Ettim de zaten ama benimki devlet memurluğu değildi. Bekardım.

Insan sirf para kazanmak icin sağlığını bu kadar hiç saymamali diye düşünüyorum.

Eşim iyi bir adamsa, ekonomik bir sorunum yoksa ve pişman olmayacagimdan eminsem... istifa ederim

Yani emeklerinize yazık cidden şu zamanda iş bulmak çok çok zor. Sağlığınız hepsinden kıymetli. Eşinizin desteği olması size saygı duyması en büyük artınız .
Bu işler torpille olur ancak. Gerekirse bir mv bulun bakanlığa gidin. Son çareleri tüketin öyle kararınızı verin.
Kurumunuzu bilmediğim için başka da akla bisey gelmiyor.
Allah yardımcın olsun

Bu çok kişisel bi karar
Bunda fikir belirtmek doğru olmaz bence şunu yap bunu yap gibi
İki yolunuz var zaten
Ya işe devam edip eşinizden ayrı kalmak
Ki asaletinizi alsanız bile çok ütopik bi ihtimal bence iki çakılı kadronun aynı yere atanması
Ya da işten ayrılıp eski düzene geri dönmeniz

Ben olsam sanırım en baştan ayrı olacağım bi düzen kurmazdım sanırım
Sonuçta tayin alınan bi iş de değilmiş ki sabredeyim de giderim desem
Düzen kurma konusunda haklısınız ancak böyle olacağını bilseydim asla girişmezdim bu işe... Ne kadar ağır ve yıpratıcı olduğunu deneyimledim. Yerimde olmak isteyen b,nlerce kişi var ama biz burda mutlu değiliz. Ekonomimi düzelteyim derken sağlığımı bozuyorum :(

Yani emeklerinize yazık cidden şu zamanda iş bulmak çok çok zor. Sağlığınız hepsinden kıymetli. Eşinizin desteği olması size saygı duyması en büyük artınız .
Bu işler torpille olur ancak. Gerekirse bir mv bulun bakanlığa gidin. Son çareleri tüketin öyle kararınızı verin.
Kurumunuzu bilmediğim için başka da akla bisey gelmiyor.
Allah yardımcın olsun
üniversite çalışanıyım. Eşim 4d işçi kadrosunda... Evet dediğniz gibi torpil gerekiyor ki keşke olmasa,o kadar mağdur insan tanıdım ki şu zaman diliminde! Zaten son çare olarak girişeceğimiz tek bir yol var. O da olmasa bilemiyorum artık.

üniversite çalışanıyım. Eşim 4d işçi kadrosunda... Evet dediğniz gibi torpil gerekiyor ki keşke olmasa,o kadar mağdur insan tanıdım ki şu zaman diliminde! Zaten son çare olarak girişeceğimiz tek bir yol var. O da olmasa bilemiyorum artık.

Eşinizin orda kadro var mı

Onu kovalayın tabii şimdi olduğunuz yerden de muvafakat gerekiyor

Eşinizin oradaki kabul ederse muvafakat etmeyene dava olabilir ama eşinizin orada kadro cidden yoksa daha zor oluyor

Eşinizin kurumu varsa onun gelmesini deneyim

Kolay gelsin

Asaleti almadan hicbir hareket yapmayin bence.
Tayin işleri değişkenlik gösteren durumlar. Yasa değişiyor kanun değişiyor vb. Ama asaleti almadan istifa ederseniz hicbir hakkınız yok.
Asaleti bekleyin kesinlikle.

Eşinizin orda kadro var mı

Onu kovalayın tabii şimdi olduğunuz yerden de muvafakat gerekiyor

Eşinizin oradaki kabul ederse muvafakat etmeyene dava olabilir ama eşinizin orada kadro cidden yoksa daha zor oluyor

Eşinizin kurumu varsa onun gelmesini deneyim

Kolay gelsin
Ordaki üniversite beni şimdlik istemiyor. Kadro yok anlayacağınız.. Dolayısıyla dava açsam bile boşa... Kaldı ki asaletimi bile almadım henüz,dava açabileyim. Eşimin buraya gelmesini hiç istemiyorum,çünkü çocuklar da ben de burayı sevmiyoruz ve çok mutsuzuz.

Asaleti almadan hicbir hareket yapmayin bence.
Tayin işleri değişkenlik gösteren durumlar. Yasa değişiyor kanun değişiyor vb. Ama asaleti almadan istifa ederseniz hicbir hakkınız yok.
Asaleti bekleyin kesinlikle.
Üniversite tayinleri olmuyor,yıllardır çıkacak diyorlar ama çıkacağını sanmıyorum. Kurumumda öyle insanlar tanıdım ki... 8 yıldır kurum bulmaya çalışanlar mı dersiniz,evliliği sonlanan mı dersiniz... Neler neler!

Öncelikle tüm bayanların Anneler gününü kutlarım. :KK200: Günlerdir düşünmekten uyuyamadığım,resmen beynimi kemiren bir sorunum ve çözümü için kararsızlığım var. Öncelikle biraz detay vereceğim ki,kararımda bana yardımcı olabilin kk nın güzel kadınları.. 34 yaşımda kadrolu devlet memuru oldum ve 2 çocuğumu alıp,eşimden 1600 km öteye geldik. Tam 16 ay oldu işe başlayalı... Ancak sorun şu ki, sevemedik burayı... Alışamadık. İş yerim fena değil ama oldukça yoğun,birimin kadrolu tek sabit elemanı ben olduğum için herşey bana bakıyor. Daha önceki konularımdan bilen bilir,birimin başındaki hocayla bitakım sıkıntılar yaşadım acemiliğimden dolayı... Şu an işi kavradım diye oldukça iyi bana karşı ama ben maalesef iyi niyetimi kaybettim ona karşı. Yaptığı hiçbir şeyi unutmuyorum ve bu durum işimden soğumama sebep oldu. işe gitmek istemiyorum artık,ayaklarım geri geri gidiyor. Ki işime aşık bir insanım normalde. Çocuklar babalarını çok özlüyor,o da ayrıca bir vicdani yük bana.. :KK43: Burdan gidelim anne,babamın yanına gideim anne deyip duruyorlar,özellikle 4 yaşındaki oğlum...Oldukça kalabalık bir aileyiz aslında ve burda tamamen yalnız kaldılar. Ne arkadaşları var,ne oynayabilecekeri bir alan... Pandemi de tuz biber ekti bu duruma zaten. Annem covid oldu 1 hafta hastanede yattı.Çocuklarla öyle yalnız hissettim ki... Hatta hiç bu kadar çaresiz hissetmemiştim. Hastaneye gidemiyorum kendimi göstermeye,çocukları bırakacak kimsem yok. Eşim kapanmadan dolayı gelemedi,sadece vefat veya hastaneye yatış durumunda izin varmış. Kalakaldım ortada... Elimi kolumu nereye koyacağımı bilemedim. Velhasılı kelam,bu anlattıklarım özetin de özeti olsa da burda iyi şeyler yaşamadık ve gitmek istiyoruz. Ancak çakılı kadroyum. Tayin hakkım yok. Eşim de çakılı kadro. Diyeceksiniz ki bile bile niye gittin? İstisnalar var çünkü... Asaletten sonra mahkeme yoluyla da gidebiliyorsunuz veya sağlam referansla... Asaletime 9 ay var daha,asaletimi alsam mahkeme yoluyla gidebilecğim bir kurum yok çünkü gitmek istediğim kurum şu an için istemedi beni... bi şekilde referansla Asaletimi aldırıp istifa etsem geri dönüş için gitmek istediğim kuruma başvursam imkansıza yakın diyorlar. Kurum beni isteyene kadar bekleyebileceğimi sanmıyorum,hiç istemeyedebilirler. Bana tek çare istifa kalıyor. Burda daha fazla kalmak istemiyorum çünkü ruh sağlığım iyiye gitmiyor. İstifa etsem emeklerim yanacak,etmesem mutsuz olmaya devam edeceğim,çocuklarımın da ayrıca etkileneceğini düşünüyorum. Eşim kararı bana bıraktı bu arada! Ne karar verirsen arkandayım diyır.Söyleyin hanımlar,ne yapiyim ben?
Asaletiniz tasdik olduktan sonra eş durumundan tayin olabilirsiniz. Zorunlu hizmet tarzı bir durum varsa eğer mecbur bir süre idare edin, böyle bir zamanda yerinizde olmak isteyecek milyonlar var unutmayın

Ben boyle konularda kesinlikle birakmama taraftariyim ama sizin konu farkli mesela hic umut yok mu hep boyle ayri mi kalacaksiniz.bu sekilde olacaksa istifayi dusunun

Bizim vereceğimiz fikirler sakat olacak bu konuda. Biraz nazik bi konu çünkü . Siz artı eksileri bir kâğıda yazarak karar verin bence.

Ben olsam en başta böyle bir düzen kurmazdım sanırım. Cidden çok bölmüşsünüz ailenizi.

An itibariyle .. insanin sinirlerini bozan bir işte çalışmanın ne demek olduğunu biliyorum. Hiç hiç kolaydeğil. Ben olsam istifa ederdim.

Ettim de zaten ama benimki devlet memurluğu değildi. Bekardım.

Insan sirf para kazanmak icin sağlığını bu kadar hiç saymamali diye düşünüyorum.

Eşim iyi bir adamsa, ekonomik bir sorunum yoksa ve pişman olmayacagimdan eminsem... istifa ederim
+1

Asaletiniz tasdik olduktan sonra eş durumundan tayin olabilirsiniz. Zorunlu hizmet tarzı bir durum varsa eğer mecbur bir süre idare edin, böyle bir zamanda yerinizde olmak isteyecek milyonlar var unutmayın
Eş durumundan evet tayin olabiliyor ama hem gitmek istdiğiniz kurumdan kendinize kadro bulmak,hem de kendi kurumunuzun rektöründen muvafakat almak zorundasınız. Ve bu durum torpil olmadıkça oldukça zor işler(miş). Mahkeme yolu diyeceksiniz,mahkemesi red olunan arkadaşlarım oldu,o da kesin değil. Ki, kendinize kurum bulmadan dava açmak da anlamsız. Belirli bir süresi olsa amenna ama yıllar sürebilir. Bunu bile bile geldim evet ama bu kadar zor olacağını hiç tahmin etmedim atanmamın sevinciyle...

Eğer sizin çalışmamanız maddi açıdan sizi zorlamayacaksa, psikolojik olarak bu kadar yıpranmaya değmez diye düşünüyorum ben. Hem sadece siz değil, çocuklarınız da çok etkileniyor bu durumdan. Asaletiniz onaylandıktan sonra stifa edip eşinizin yanına dönüp birkaç ay evde hem kendinize gelip hem de tekrar kpss ye hazirlanabilirsiniz. Paranız olup da huzurunuz olmadıktan sonra ne önemi var ki?

Back