- 27 Mayıs 2008
- 3.749
- 3
- Konu Sahibi Princess of Rain
yaz ayinin sicak gunlerini yasadigimiz su siralar serinlemek icin harika bir tat hele birde naneli olunca resmen mentol havuzu gibi :)))
afiyet olsun.
Naneli Limon Şurubu
ïcin:
Yaklaşık 2.5 su bardağı şurup için
2 su bardağı nane yaprağı (ben ufak boy bir demeti saplarıyla birlikte kullandım)
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 limonun kabuğu, rendelenmiş
NANELI LIMONATA ICIN:
6 bardak için
Malzemeler
2 su bardağı naneli limon şurubu (tarif ustte)
2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı buz (bardaklar için de ekstra)
1 + 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
naneli limonatanin yapilisi:
Bütün malzemeleri büyük bir sürahide karıştırıp yarısına kadar buz doldurulmuş bardaklarda servis edin.
naneli limon surubunun yapilisi:
Su, şeker ve limon kabuğunu orta boy bir tencerede kaynama noktasına getirip şekerin tamamı eriyene kadar karıştırın.
Ateşten alıp yıkanmış nane demetini içine koyun, kapağını kapayıp soğumaya bırakın (yaklaşık 1 saat).
Bir süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişeleyip buzdolabında saklayın (yaklaşık 5 gün tazeliğini koruyacaktır).
afiyet olsun.
Naneli Limon Şurubu
ïcin:
Yaklaşık 2.5 su bardağı şurup için
2 su bardağı nane yaprağı (ben ufak boy bir demeti saplarıyla birlikte kullandım)
2 su bardağı su
1 su bardağı şeker
3 limonun kabuğu, rendelenmiş
NANELI LIMONATA ICIN:
6 bardak için
Malzemeler
2 su bardağı naneli limon şurubu (tarif ustte)
2 su bardağı soğuk su
2 su bardağı buz (bardaklar için de ekstra)
1 + 1/4 su bardağı taze sıkılmış limon suyu
naneli limonatanin yapilisi:
Bütün malzemeleri büyük bir sürahide karıştırıp yarısına kadar buz doldurulmuş bardaklarda servis edin.
naneli limon surubunun yapilisi:
Su, şeker ve limon kabuğunu orta boy bir tencerede kaynama noktasına getirip şekerin tamamı eriyene kadar karıştırın.
Ateşten alıp yıkanmış nane demetini içine koyun, kapağını kapayıp soğumaya bırakın (yaklaşık 1 saat).
Bir süzgeçten geçirdiğiniz şurubu şişeleyip buzdolabında saklayın (yaklaşık 5 gün tazeliğini koruyacaktır).
Son düzenleme: