Namussuz bir çağ bu.

bombeli

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Mart 2020
176
432
29
Kötülüklerin büsbütün egemen olduğu namussuz bir çağ bu , biliyorsun .. Cemal Süreya

Nerden başlayacağımı bilmiyorum lafa döndürüp dolaşıp yazıp siliyorum ama umarım duygularımı size geçirebilirim. İnanılmaz moralim bozuk şekilde yazıyorum bu yazıyı.
Ben artık çok yoruldum herşeyden ve böyle devam mı edecek ?
Tacizler, tecavüzler, hayvanlara yapılan zulümler, adaletsizlik, ekonomi, mutsuzluk...
Artık şaşırmamaya hatta haberi geçmeye başladık bile. Yüreğimiz kaldırmıyor deyip izlemiyoruz kötü şeyleri.
Yediğin bir çeşit meyveyse ikincisini almak lüks oluyor bazen. Tatlısını , çerezini söylemiyorum bile.
İş desen kimse sabahın köründe kalıp akşama kadar babasının hayrına çalışmıyor, herkes birbirine destek olması gerekirken aksine köstek olup işi daha da zorlaştırıyor birbirine. İşle uğraştığın yetmiyor birde insanların kaprisi ekleniyor üstüne.
Bazen anneanneme diyorum en güzel zamanlarda yaşamışsın gençliğini seksenlerde diye. Anlamı vardı birşeylerin diyorum. O zamanda yokluk vardı diyor. Ee o zaman psikolojisi bozuk insanlar yok muydu ? İnsanlar kayınvalidelerine sinir olmuyor muydu ? Gelinlerine üzülmüyor muydu ? Kavga etmiyorlar mıydı ? En ufak şeyde bence git psikologa görün mü diyorlardı. Ya da psikolog sakız gibi antidepresan mı dağıtıyordu ? Tamam dönemin getirdikleri de var tabiki ama o zaman yaşayan 30 yaşındaki kadın depresyona girmiyor muydu ?
Herkesin bildiği anahtarı komşumuza bırakırdık meselesi de var. Güven vardı yani. Biz küçükken sokakta oynardık. Arkadaşımızın annesine giderdik yemek yapardı. Şimdi birinin çocuğunu sevmeye korkuyorum ki annesi babası ters tepki verebilir diye.
Neden böyle oldu ? Neden basitleşti herşey ? Bu tahammülsüzlük , kötülük önceden de var mıydı bu kadar ? Doyumsuzluk hat safhada artık.
Ekmek aslanın ağzında derlerdi , şimdilerde midesine inmiş.
Yani olayın özü birşeylerin değerinin kalmaması beni çok yıprattı. Seksenler izlerken öyle mutlu oluyorum ki. Televizyon çıkmış diye mutlu oluyor insanlar. Karşısında kestane pişirip dizi izliyorlar ailecek. Bizde de herkesin elinde telefon laptop odamıza çekiliyoruz yalnız kalmak istiyoruz anlamsız yani dizilerin hepsi elimizin altında, bu hafta ne olacak diye beklediğimiz akşamına annemin çayla içeriz diye börek yaptığı adam akıllı dizi kalmadı. Yapılan hobiler bile aynı.
Biz böyle donuk yaşarsak çocuklarımıza nasıl öğreticez hislerini yaşamayı ?
Gerçekten o sıcaklığı arayarak geçiyor ömrüm. Bir radyo görünce diyorum kimbilir başında kimler bekleyip haberleri dinledi , o haberlere üzüldü sevindi diye.
Anneannemin annesi kahve çekirdeğini alır evde kendisi çekermiş. Annem anlatıyor diyor ki çektikçe kokusu çıkardı anlardım ki komşular gelecek. Ben gider anneannem sizi bekliyor gelin derdim gelip otururlardı sohbet ederlerdi diyor. Şimdiye bakınca gidip kafede buluşalım binbir çeşit hazır kahveden içelim sonra kalkıp evimize gidelim. Ne manasız ne boş şeyler..
Zaten sürekli karşımızda cinayetlere , kadınlarımıza , tacizlere , tecavüzlere hiç girmiyorum utanmasak parmak uçlarımızda yürüyeceğiz öyle ki tedirginiz artık..
Geçmişe o yoğun duygulara öyle özlem duyuyorum ki .. Bu özlemle yaşamakta ne kadar doğru bilmiyorum.
Sadece içimi dökmek istedim okuyan herkese çok teşekkür ederim.

Televizyon vardı diye seviniyorduk yazısına kadar okudum özür dilerim. Eskidende vardı belki kötülük ama görünmüyordu. Çok şükür ki teknoloji var herşeyi delilleriyle sunuyor kameralar ses kayıt cihazları vs. Ama çocuk sevme konusunda çok haklısınız aynısını bizzat yaşadım sokakta çocuk sevmeye gercekten korkuyorum

Size katılmıyorum açıkçası.. suan uğraştığımız çoğu dert değişik şekillerde o zaman da vardi.. bence geçmişe ozlem duymak yerine bugununuzu güzelleştirmeye çalışın, telefon laptop alip bir koseye çekilmek yerine mesela aile etkinliği saati yaparak baslayabilirsiniz
ozlem duyduğunuz şeyleri bugune uyarlayin demek istiyorum..

Ama dunya hayati böyle, hicbir zaman her sey mukemmel olmayacak, her zaman afetler felaketler adaletsizlikler vs olacak. imtihan dünyası işte..

Eskiden de vardı bence bilinmiyordu sadeve. Seksenler bazen izliyorum da hiç de hoşuma gitmiyo çoğu yeri. Bütün mahalle meraklı.. biri bir şey diyor hemen dedikodu dönüyor ama aslında olay öyle degol sonra anlaşılıyor falan. Yani herkes her şeyin içinde gibi . O kadarı da fazla degol mı?

eskiden iletişim kısıtlı olduğundan duyulmuyormuş, şimdi elimizde çok fazla imkan var. her haber neredeyse olduğu anda önümüzde geliyor.
kötülüğün arttığını düşünmüyorum sadece bizler haberdar olmaya başladık.
evet eskiden komşu teyze kavramı vardı ama onların içinde de vardı kötüler.

Cehalet mutluluktur sözüne örnek bir yazı olmuş.
Görmemiş ya da duymamış olmamız, kötülük olduğu gerçeğini maalesef değiştirmiyor.

Sevdiğim bir söz vardır tam anımsamıyorum ama ‘kötülüğü ve adaletsizliği değiştiremeyiz ama bunlar karşısındaki tavrımızı değiştirebiliriz’ özünde böyle bir şeydi.

Niceliklerden uzaklaşıp, niteliklere odaklandığınız an bu kadar karamsar olmayacaksınız.
Evet dünyayı kimse kurtaramaz ama kurtarabildiğimiz 1 insan 1 canlı olursa yaşadığımız gezegende emin olun fark yaratır.

Biz de kestane pişirip ya da ceviz kırıp TV izliyoruz. Arada scrabble oynuyoruz çocuklarla dikiş dikiyoruz. Komşuculuk da yapıyoruz. Prensip olarak anahtar alıp bırakmam ama komşuluktaki çoğu seyi uyguluyorum. Bayramda hediye bile hazırladım kapıyı calacak olan cocuklara.
Çağın kötülüklerin gelince taciz tecavüz siddet bence artmadı bilinir oldu. Ama küresel ısınma vs seklinde doğaya dair damlar konusunda haklısınız.

2. dünya savaşında çok mu mutluydu insanlar mesela ? japonlar birim 731 de insanlar üzerinde acımasızca deneyler yaparken mesela ? orada olan hiçbir insanın kurtulamaması ? bu yüzden nazi kampları kadar bilinmiyor ama birim 731 nazi kamplarından daha acımasız bir yerdi nazi kampından kurtulan insanlar oldu ama 731 birimden kurtulan hiçbir insan olmadı ... japonlar hitlerden daha fazla insan öldürmüştür bunuda iliştireyim araya .
Eskidende hiçbirşey güzel değildi sadece bilinmiyordu , bilinmediği için güzel gelmiş insanlara :) Şimdi en azından bişeyler görülmeye duyulmaya başlandı bişeyler artık biliniyor eskiden nasıl zalimse dünya şimdide öyle o yüzden çokta düşünmeyin manyak olursunuz hayatınıza bakın twittirdan haberlerden uzak durun doğru 2020 nin kötü geçtiği katılıyorum ama eskidende böyleydi....

bende hep ikilemde kalıyorum eskiden mi şartlar iyiydi şimdi mi diye ama düşününce o zamanlarında zorluğu varmış diyorum

93 doğumlu olarak 2000li yılları sevdim hep ,ne olduysa bu 2020 de oldu sanki .
2019 da zaman dursaydı iyiydi

Tüy dikmek gibi olmasin ama tiktok u unutmussunuz kuzum
Aynen, eskiden de kötü olaylar vardı deniyor. Mutlaka vardır. Ama bence bu kadar boş bir nesil yoktu. Tabi kendimi de katıyorum bu nesile. Benim anneannem gençken tiyatroya gidermiş düzenli olarak mesela.. Şimdiki nesil tiyatronun kapısından bile geçmiyor. Tiktok vs. gibi saçma sapan şeyler hayatımızı doldurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…