Namaz kılmaktan utanmak?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

herseyicokdusunenbiri

Üye
Kayıtlı Üye
20 Mayıs 2023
116
5
23
Ben namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .Namaz kıyafetlerinden dolayı bu hisse kapıldım. Dış Giyimim halim gayet yerinde. Modern dünyanın modern insanı gorunumundeyim (tesettürlü değilim) ama bu hisse kapıldım.Bu zamana kadar hiç bu hisse kapılmadan namazlarni kilardim ve çok iyi hissederdim . Şuan kilmiyorum çünkü utanıyorum.Benim için önemli olan Allah'ın istediği. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz namaz kılan insan gördüğünüz zaman ne düşünüyorsunuz?

Sen zaten kılma bacım namaz falan...
Aklıma köyde büyümüş cahil kalmış annesinden utanan burnu havada kezbanlar geldi. Tovbe tovbe ya... Insan ibadetinden utanır mı
Ya ne diyorsun ? Bende bu durumdan rahatsızım zaten modern dünyada yaşıyoruz farkındaysan ve günümüzde bu gibi şeyler aşağıda görülüyor o yüzden soruyorum. Bı fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum.

Ben namaz kılan biriydim . Ama son zamanlarda namaz kıldığımi insanların görmesini istememe hissine kapıldım(yurtta kalıyorum (üni). Yani sanki namaz kilinca bana yobaz , ya da gelişmemis Arap gibi bakacaklarini hissettim .Namaz kıyafetlerinden dolayı bu hisse kapıldım. Dış Giyimim halim gayet yerinde. Modern dünyanın modern insanı gorunumundeyim (tesettürlü değilim) ama bu hisse kapıldım.Bu zamana kadar hiç bu hisse kapılmadan namazlarni kilardim ve çok iyi hissederdim . Şuan kilmiyorum çünkü utanıyorum.Benim için önemli olan Allah'ın istediği. Siz ne düşünüyorsunuz? Siz namaz kılan insan gördüğünüz zaman ne düşünüyorsunuz?
Allahın farz kıldığı namazdan mı utaniyorsun kuzum. Şeytanın vesvesesi ele geçirmesin seni sen bu dunyada hakkimda ne dusunurler diye Allahın emrinden dışarı çıkarsan asıl o zaman kendini sorgula Rabbim namazını daim kılsın.

Meditasyon, yoga yapan kişiler bundan utanıyor mu? Yada başka dınlerın ibadetlerini yapanlar. Bu senın inancın. Tabi gerçekten ınanıyorsan bunun utanılacak bişey olmadığını bilmen gerekir. Şuan islamı yaşayan kişiler arap sevici olarak görüldüğünden kafan karışmış olabilir gençsin o yüzden bişey demiyorum. Modern dünyanın insanıyla namazı bir tutamıyorsa için kılma zaten. Ama ınancın gereği yaptıgın ibadetten utanma. İbadet insanlara gösteriş için yapılmadığı gibi onlar görünce ne der diye vazgeçilecek bişey değil.

Bu konuda densiz cevaplar gelecek, hazır ol. Onun dışında ben de başı açık bir kız namaz kılma şaşırırdım. Bir de bu dönemde insanlar belli sebeplerden dinden soğudu.(ben de dahil) o yüzden dini şeyleri göze sokunca rahatsız olabiliyorum. Örneğin bizim üniye kütüphaneden önce camii yapmışlar, gözüme battı.

Ya ne diyorsun ? Bende bu durumdan rahatsızım zaten modern dünyada yaşıyoruz farkındaysan ve günümüzde bu gibi şeyler aşağıda görülüyor o yüzden soruyorum. Bı fikir alışverişi yapmaya çalışıyorum.
Fikir alisverisi yapacak bir sey goremiyorum ben ortada, inancina yonelik ibadet yapmayanlar kendini hic eksik goruyor mu ya da durumundan utanıyor mu gordugum kadariyla sozde muslumansin ancak derdin islamik ibadetle muhtemelen pagan ayini falan yapsan ayni dertlerin olmazdi ahahah kusura bakma dusuncen asiri ezikce oldugu icin saygi duyulacak bir yanı yok, birey olmayi basarmis ozgur dusunceli insanlar ne siyasi gorusunden ne dininden ne irkindan utanir bunu modern dunya ya da insanlarin bakis acilari etkileyemez

Dini konular açmak yasak. Bence istemiyorsun ve kendince sana namaz itici gelmeye başlamış bunu bahane ediyorsun ne dmeek utanıyorum ya usulunle kılarsın ya kılmazsın kimse seni ilgilendirmiyor ben kılarsam kimseyi takmam haralde kimseyi ilgilendirmez kapıyı kitlerim çünkü adaptasyonum bozulabilir özel alan yaratırım kendime, aksine kimse dalga falan geçmiyor bizim bir arkadaşımız vardı herkes ona çok saygı duyardı. Yobaz ibadet edene denmiyor kendi dinini baskılatarak aşağılayarak diğer kişiye empoze etmeye çalışanlara deniyor.
Vah ki ne vah artık insanlar oruçluyum demeye bile utanır olmuş namaz kılıyorum demeye vs.
Sen daha neyin ne olduğunu bilmiyorsun ki. Biraz bilgilenmeni rica edicem.
Ayrıca kapalı değilim modernim ne demek? Tesettürlüler ilkel mi? Bak bende kapalı değilim ama sen şuan baya saçmaladın sekuler yaşıyorum tarzı ifadeler de bizi ilgilendirmiyor bu saplantını anlayamadım doğrusu.!

Sende bunun bir parçası olmuşsun ki zaten zihniyetinle. Annemler de kapalı ne yani ilkel mi görmeliyim?

Hissiniz neden degisti bilmiyorum. Instagramda ayni sizin gibi tesettürsüz olup ama ibadetini ve ders calistigini paylasan bir kiz var (yüzü görünmüyordu). Orda kimse ahhh yobaz arab felan demiyordu. Niye desin. Herkes önce bir dönüp kendine baksin. Samimi bir sekilde ibadetine bagli olan bir insandan ne insana nede topluma zarar gelmez. Onlara yobaz diyen ahlaksizdir net.

Sende bunun bir parçası olmuşsun ki zaten zihniyetinle. Annemler de kapalı ne yani ilkel mi görmeliyim?
Hayır. Ben bu zihniyette değilim sadece dışarıda olanı söylüyorum zaten çok uzun süre ibadet eden bir insanım zihniyetim öyle olsaydı hiç başlamazdım ki. Sadece bazı insanların "ayy namaz mı kılıyor" dediğine şahit oldum

Hissiniz neden degisti bilmiyorum. Instagramda ayni sizin gibi tesettürsüz olup ama ibadetini ve ders calistigini paylasan bir kiz var (yüzü görünmüyordu). Orda kimse ahhh yobaz arab felan demiyordu. Niye desin. Herkes önce bir dönüp kendine baksin. Samimi bir sekilde ibadetine bagli olan bir insandan ne insana nede topluma zarar gelmez. Onlara yobaz diyen ahlaksizdir net.
İşte ben bu yaftadan dolayı şuan bı şey altına girdim

Yıl olmuş 2024, hâla böyle düşünen insanlar var mı, varsa onları takanlar ciddi mi? Müslümanlık bir din, arap olmak ise bir ırktır, bunu ayırt edemeyenlerde ise akıl yoksunluğu vardır.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.