Namaz, dua ve manevi sohbet alanı

Ben de 3-5 gün oluyor başlayalı 🙈 vaktinde kılmaya çok üşensem bile sadece farzını kılıyorum bazen. Benim problemim namaz kılarken aklıma binlerce düşünce gelmesi. Daha kendimi vererek kılmak istiyorum. Siz ne yapıyorsunuz bu konuda?
Allah daim etsin, sevabınızı arttırsın.
Okunan sure, dua, tesbihlerin Türkçesini öğrenip ezberleyip namazda, okuma sırasında Türkçe anlamlarını düşünerek odaklanmaya çalışıyorum ben.

Ben de 3-5 gün oluyor başlayalı 🙈 vaktinde kılmaya çok üşensem bile sadece farzını kılıyorum bazen. Benim problemim namaz kılarken aklıma binlerce düşünce gelmesi. Daha kendimi vererek kılmak istiyorum. Siz ne yapıyorsunuz bu konuda?
Gözlerimi kapatarak kendimi çok huzurlu bi yerde Rabbimin karşısında hayal etmeye çalışıyorum.Gül bahçesi gibi,gök yüzü gibi yoksa beyin o kadar meşgul ki iş,güç bende de aklım kayıyor

Merhaba arkadaşlar.Ramazan ayı boyunca kıldığım namazı ramazan sonunda ,adet dönemlerinde bırakıyorum .takrar başlıyorum tekrar bırakıyorum, sabahı kılıyorsam öğlen kilamiyorum ramazan harici 5 vakit kılabidigim bir düzen oturtamadim.. benim gibi kılmak isteyip düzen olusturamamış arkadaş arkadaşlar arıyorum birbirimizin kılmasina vesile oluruz inşallah 😊
Bende de durumlar aynı cnm. Adetten sonra kontrolden çıkıyor. Allahım ebedi nasip etsin, kalbimizede bedenimizede bağlılık versin inşallah🤲

Konu disi belki ama gecen sene seninle enbiya suresi okumustuk tedavin vardi simdi gununun az kaldigini gorunce huzun basti cok guzel bir duygu insallah sag salim kucagina alirsin rabbim yardimcin olsun zaman su misali
Evet canım cok şükür geçen yıl birbirimize cok güzel dua etmiştik .Hepinizden Allah razı olsun .Rabbim seninde gönlünden gecen ne varsa versin magnim sana da sağlıklı bir bebiş nasip etsin .yine dua edelim birlikte senle olur mu ( : yerin bende ayrı

günaydın kızlar😘🤩

hayırlı haftalar gece sahura kalktım yemeğimi yedim buraya takıldim az biraz abdestini aldım ezana 15 dk vardı ezanı beklerken kuran mi okusam ne yapsam söyle iki dakka uzmanıyım bari dedim yeni kalktım

😊😊
uyumuş kalmışım ne ezanı duydum ne namaz kıldım 😔😔

günaydın kızlar😘🤩

hayırlı haftalar gece sahura kalktım yemeğimi yedim buraya takıldim az biraz abdestini aldım ezana 15 dk vardı ezanı beklerken kuran mi okusam ne yapsam söyle iki dakka uzmanıyım bari dedim yeni kalktım

😊😊
uyumuş kalmışım ne ezanı duydum ne namaz kıldım 😔😔
Günaydın canım nasip değilmiş istiyerek terk etmedin kazasını kılarsin😊😊

Günaydın ibadet ehli arkadaşlarım.
Namaz konusunda namaz kılarken aklımıza dünya mesgaleleri gelmesi ya da bizi rahatsız eden düşüncelerle beynimizin meşgul olması çok normal.
Ama istersek bu durumdan bir nevi kurtulabiliriz.
Namaz sure ve dualarının anlamını ezberlemeye çalışalım.
Onları düşünerek okuduğumuz da daha huzurlu hissederiz.
Kahve __Kokusu Kahve __Kokusu

Cok güzel bir topik bir fikrim var eger açıksan.
Haftada bir gün bir dua ya da sure belirlesen onun anlamını ezberlesek nasıl olur?
Kendi başımıza da yapabiliriz ama burda uyaran biri yapan biri olunca insan daha motive ve istekli oluyor.

Günaydın ibadet ehli arkadaşlarım.
Namaz konusunda namaz kılarken aklımıza dünya mesgaleleri gelmesi ya da bizi rahatsız eden düşüncelerle beynimizin meşgul olması çok normal.
Ama istersek bu durumdan bir nevi kurtulabiliriz.
Namaz sure ve dualarının anlamını ezberlemeye çalışalım.
Onları düşünerek okuduğumuz da daha huzurlu hissederiz.
Kahve __Kokusu Kahve __Kokusu

Cok güzel bir topik bir fikrim var eger açıksan.
Haftada bir gün bir dua ya da sure belirlesen onun anlamını ezberlesek nasıl olur?
Kendi başımıza da yapabiliriz ama burda uyaran biri yapan biri olunca insan daha motive ve istekli oluyor.
Nurcum.. ben bu topikte herkezin aktif olmasini istiyorum çok güzel düşünmüşsün 🤗 bu güzel düşünceyi de senin hayata geçirmeni isterim...her hafta sen bize bir süre seç biz onu ezberleyelim olurmu 😘😘😘

Nurcum.. ben bu topikte herkezin aktif olmasini istiyorum çok güzel düşünmüşsün 🤗 bu güzel düşünceyi de senin hayata geçirmeni isterim...her hafta sen bize bir süre seç biz onu ezberleyelim olurmu 😘😘😘
Sübhaneke den başlayalım.
🥰

Pazartesi günü başlangıç olsun.
Pazara kadar sure tanıyalım.
Ezberledikten sonra o duanin anlamini düşünerek namaz kılalım.
Bir hafta dememin sebebi namazda yeni düzene ve düşünceye alışmak.

Cookiie Cookiie Cemoos Cemoos Magnifiaque Magnifiaque Carinanebulasi Carinanebulasi cevizli tarcinli kek cevizli tarcinli kek MssPARE MssPARE M MaviMabellee Ayca_06 Ayca_06 Niloyatospikk Niloyatospikk Z Zerre Aktif Lora Aktif Lora Hifaa Hifaa Minnosprenses Minnosprenses memurhanim memurhanim NilMeSeKer NilMeSeKer H hanimpazari Drderdimderin Drderdimderin Keira- Keira- clara clara @buralardutluuugu Amazing family Amazing family @Bidar Sultan i p e k i p e k sevgitek sevgitek
Screenshot_20210426-102542~2.jpeg
Screenshot_20210426-102549~2.jpeg
Screenshot_20210426-102701~2.jpeg
Screenshot_20210426-102723~2.jpeg
Screenshot_20210426-102732~2.jpeg
Screenshot_20210426-102607~2.jpeg
Screenshot_20210426-102754~2.jpeg
Screenshot_20210426-102819~2.jpeg

X