• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nafaka arttırım davası

Jameya

Guru
Kayıtlı Üye
30 Mayıs 2015
14.274
13.941
298
Merhaba kızlar, geçen cuma icra için adliyeye gittim avukatım birşey yapmamış ben sorduğumda aklımdan çıktı dedi bende buna istinaden adliyeye gidip kendim açtım icrayı, gitmişken nafaka arttırım davası da açtım.
benim merak ettiğim bu arttırım davası ne kadar sürer? daha önce açanlar vardır bana bilgi verir misiniz? birde olumlu olur mu acaba çok merak ediyorum ben asgari ücret değerinde talepte bulundum.
ilk duruşmada karara bağlanır mı? tecrübe edenler bana bilgi verebilir mı acaba konu ile ilgili?
sanırım ilk önce babanın durumu araştırılıyor, ona istinaden mı sonuçlanır? benim eski eşimin durumu gayet yerinde, durumu iyiyse onaylar mı acaba hakim istediğim tutarı?

Sorunuza cevabim yok ama bir hulukcu olarak tavsiyem var. Avukatinizi değiştirin. Nasil unutmuş? Nafakanizi veya aradaki farki cebinden ödemiyorsa unutamaz
bilmiyorum daha önce de bir sürü hakarete maruz kalmıştım yine eski eşim tarafından dava açalım dediğimde bundan birşey çıkmaz demişti. halbuki orda fazlasıyla hakaret vardı. uğraşmak istemedi sanırım.

Merhaba kızlar, geçen cuma icra için adliyeye gittim avukatım birşey yapmamış ben sorduğumda aklımdan çıktı dedi bende buna istinaden adliyeye gidip kendim açtım icrayı, gitmişken nafaka arttırım davası da açtım.
benim merak ettiğim bu arttırım davası ne kadar sürer? daha önce açanlar vardır bana bilgi verir misiniz? birde olumlu olur mu acaba çok merak ediyorum ben asgari ücret değerinde talepte bulundum.
ilk duruşmada karara bağlanır mı? tecrübe edenler bana bilgi verebilir mı acaba konu ile ilgili?
sanırım ilk önce babanın durumu araştırılıyor, ona istinaden mı sonuçlanır? benim eski eşimin durumu gayet yerinde, durumu iyiyse onaylar mı acaba hakim istediğim tutarı?
Ne kadar kolay öyle unutmak. O avukatı da baroya şikayet edin.

ya tanıdık biri yüz göz olmak istemiyorum çok fazla bende o yüzden adliyeden hallederim dedim. belki de tanıdık olduğu için böyle yaptı
Tanıdıkla iş yapma diye boşuna demiyorlar.
Resmen başından savmış.
Unuttum ne demek ?
Sorunuzun cevabını bilmiyorum fakat size tavsiyem verdiğiniz vekaletnameyi geri alıp başka bir avukat bulun.

Tanıdıkla iş yapma diye boşuna demiyorlar.
Resmen başından savmış.
Unuttum ne demek ?
Sorunuzun cevabını bilmiyorum fakat size tavsiyem verdiğiniz vekaletnameyi geri alıp başka bir avukat bulun.
ya tanıdık varken başka yere gitmiyim dedim ama bu durum baya canımı sıktı :( bende o sinirle gidip adliyede hem nafaka arttırım davası açtım hem icraya verdim. bakalım umarım bilen birileri vardır merak ediyorum

ya tanıdık varken başka yere gitmiyim dedim ama bu durum baya canımı sıktı :KK43: bende o sinirle gidip adliyede hem nafaka arttırım davası açtım hem icraya verdim. bakalım umarım bilen birileri vardır merak ediyorum

Kesinlikle başka bir avukat bulun.
Eşiniz Nafaka neden vermiyor?

Kesinlikle başka bir avukat bulun.
Eşiniz Nafaka neden vermiyor?
kafasına göre kesti kızımın okul ödemesini yapmıştı eylüyde, onu yaptığı için çok düşük miktarda olan nafakayı kesti. çocuğu sanki kendim yaptım ve sanki birtek okul gideri var o çocuğun. halbuki ayrıldığımızda okul ve kıyafetlerini dert etme ben hallederim demişti. biraz dengesiz bir insan sürekli fikir değiştiriyor ne yaptığı belli değil.

kafasına göre kesti kızımın okul ödemesini yapmıştı eylüyde, onu yaptığı için çok düşük miktarda olan nafakayı kesti. çocuğu sanki kendim yaptım ve sanki birtek okul gideri var o çocuğun. halbuki ayrıldığımızda okul ve kıyafetlerini dert etme ben hallederim demişti. biraz dengesiz bir insan sürekli fikir değiştiriyor ne yaptığı belli değil.

Anladim. En uygunu işine hakim bir avukatla ilerlemek.
Bu Adam cocuk oyuncaği yapmiş.

cok avukatlık bir durumunuz yok. biz ablam için acmistik nafaka artırım davasını. iki duruşmada karara çıkmıştı. yanlış hatırlamıyorsam 8 ay falan sürmüştü ama tabi hakim bizim istediğimiz paranın 3 te 1 ini vermişti ama bizde cocuk yoktu. söyle söyleyeyim ablamın nafakasi 200 tl idi o zaman biz 1600 e çıksın demistik hakim 500 vermişti.

İcrayla eski nafakayi alabilir misiniz bilmiyorum ama nafakati asgari ücrete arttirabileceğinizi sanmıyorum. Eşiniz okul ücretini de ödüyordu. Asgari ücret artı okul ücreti Türkiye ortalaması için çok yüksek bir nafaka oranına tekabül ediyor. Eski eşinizin resmi maaşı ne kadar?

cok avukatlık bir durumunuz yok. biz ablam için acmistik nafaka artırım davasını. iki duruşmada karara çıkmıştı. yanlış hatırlamıyorsam 8 ay falan sürmüştü ama tabi hakim bizim istediğimiz paranın 3 te 1 ini vermişti ama bizde cocuk yoktu. söyle söyleyeyim ablamın nafakasi 200 tl idi o zaman biz 1600 e çıksın demistik hakim 500 vermişti.
anladım o durum değişebilir sanırım çocuk olunca. ben kendi nafakamı arttırmak için dava açmadım zaten kızımın nafakasını arttırmak için dava açtım kendi nafakam aynı şekilde kaldı onu almam bile hatta. peki ablanızın eşinin durumu iyi miydi?

İcrayla eski nafakayi alabilir misiniz bilmiyorum ama nafakati asgari ücrete arttirabileceğinizi sanmıyorum. Eşiniz okul ücretini de ödüyordu. Asgari ücret artı okul ücreti Türkiye ortalaması için çok yüksek bir nafaka oranına tekabül ediyor. Eski eşinizin resmi maaşı ne kadar?
hayır okul filan ödemeyecek. devlete ver dedi sana 4500 veririm ama benden başka talebin olmasın demişti en son geldiğinde.sadece 1 sene için 60 k çok net hatırlamıyorum 55 küsür de olabilir onu ödedi. onun dışında yeni yıl kayıtlarını vs yapmayacak sadece nafaka ödeyeceğini söyledi onu da seneye okul açılınca ödeyeceğini söyledi.

anladım o durum değişebilir sanırım çocuk olunca. ben kendi nafakamı arttırmak için dava açmadım zaten kızımın nafakasını arttırmak için dava açtım kendi nafakam aynı şekilde kaldı onu almam bile hatta. peki ablanızın eşinin durumu iyi miydi?
Adam dese ki ben kolejin ücretini toptan ödedim bir daha koleji ödemiyorum al 2-3 bin nafaka her ay dediğinde çocuğu devlet okuluna mı verirsin peki? Ay ödemesine vurunca aslında az bir para olmuyor koleji Ödemiş hiçbir şey yapmamış gibi de değil bence

Adam dese ki ben kolejin ücretini toptan ödedim bir daha koleji ödemiyorum al 2-3 bin nafaka her ay dediğinde çocuğu devlet okuluna mı verirsin peki? Ay ödemesine vurunca aslında az bir para olmuyor koleji Ödemiş hiçbir şey yapmamış gibi de değil bence
kolej dediğiniz ücret 55 60k civarıydı. bu çocuğun tek ihtiyacı okul ödemesi mı? barınması, yemesi, ısınması, ve birçok şey daha var çocuğu tek başıma yapmadığıma göre nafakasını ödemeye devam etmek zorunda. ben okulu ödicem nafakanı da vericem demişti boşanmadan önce. bu zamana kadar sadece 1 dönem okul ödemesi yaptı onun dışında her ihtiyacında küfür hakaret etti.

Back