Selamlar , sözlüm ile evlenmemize henüz daha vakit var hatta 3-4 sene diyebilirim , eğitim askerlik iş güçten dolayı ... Ancak biz şimdiden ufak tefek çeyiz hazırlıklarına başladık , evlenceğimiz dönemde herşeyi bir anda almak maliyetli olur ,çok şey aldık onunda iyisi olmasın bari falan diye düşünceler yerine , şimdi mesela 2 3 ayda bir bişiler alıyoruz , böylece hem kaliteli çeyizlermiz oluyor hemde masrafları bizi pek sarsmıyor , neyse :)
Benim durumumda olan kızlara bi tavsiyem var , kesinlikle evlenmeme daha çok var diyip çeyiz işlerinizi ertelemeyin , benim yaşım 21 evlenmemizede dediğim gibi 3 4 sene var ancak çeyizleri yavaş yavaş yapmak , kesinlikle ilerde çok işinize gelir .
Bir önerim daha , doğum günü yılbaşı gibi özel günlerde aldığımız hediyeler , kıyafet tarzında oluyor genellikle , 1-2 sene giyip ya sıkılıyoruz yada küçük geliyor , sonuçta elbet yok oluyor o kıyafetler , yada başka herhangi bir hediye ... Biz son zamanlarda birbirimize hediye almıyoruz , birleşip 1 çeyrek altın alıyoruz yada , benim doğum günümde o bana altın alıyor , onun doğum gününde ben ona altın alıyorum , sonuçta bütün altınlar bende toplanıyor o ayrı :) Hatta hep özel günlerde de değil, arada paramız oldukça yada para biriktirip de alıyoruz . Evlenmesine uzun zaman olanlar , düşünsenize bu şekilde örneğin 3 yılda kaç altın birikir , Bunuda yapmamızın sebebi , düğün zamanında , herşeyimizi istediğimiz gibi rahatça sıkıntımız olmadan yapabilcek olmamız , örneğin balayını yurtdışında geçirmek hoş olmaz mı ? Neyse ben tavsiyelerimi sundum sizlere , sevgiyle ve aşkla kalın ... :)

[
canım bence çok mantıklı düşüünmüşsünüz.benimde erkek arkadaşım şubatta askere gidicek..bende onun yokluğunda tüm açıklarımı tamamlamayı düşünüyorum.6 yıldır birlikteyiz zaten.gelince çok fazla uzatmayı düşünmüyoruz..o sıkışıklıkta ilk bulduğumu almak istemiyorum,şimdi herşeyimi beğenerek alıyorum..