• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nacizhane bir önerim var kızlar ...

canım benim para biriktirmeniz yok yere para harcamamanız güzel...ama ceyizlerinizi şimdiden almayın derim ben onları alacağınıza yatırım yapın düğünden önce alın bence eksiklerinizi.çünkü hergün herşeyin bir yenisi çıkıyor sonradan aldıkların içine sinmeyebilir.ben mesela para biriktirdim ve herşeyimi nişanlıyken düğüne az kala almıştım..

Bende önceden almaktan yana değilim . Onun yerine bir hesap açılır ve oraya para biriktirebilir ya da her ay belirli bir parayla altın alınıp saklanabilir. Zamanı geldiğinde toptan alınır.

O kadar çabuk değişiyor ki herşey ve her yeni gün yeni bir model daha çıkıyor alınanlardan.

Ama benim kadarda geç kalınmamalı. :) Bu yukarıda dediğim birikimide yapmadım.Üç ay var ve hala başlamadım almaya.

Altın hediyesi güzel fikir, faydalı.

canım benim para biriktirmeniz yok yere para harcamamanız güzel...ama ceyizlerinizi şimdiden almayın derim ben onları alacağınıza yatırım yapın düğünden önce alın bence eksiklerinizi.çünkü hergün herşeyin bir yenisi çıkıyor sonradan aldıkların içine sinmeyebilir.ben mesela para biriktirdim ve herşeyimi nişanlıyken düğüne az kala almıştım..

Bende önceden almaktan yana değilim . Onun yerine bir hesap açılır ve oraya para biriktirebilir ya da her ay belirli bir parayla altın alınıp saklanabilir. Zamanı geldiğinde toptan alınır.

O kadar çabuk değişiyor ki herşey ve her yeni gün yeni bir model daha çıkıyor alınanlardan.

Ama benim kadarda geç kalınmamalı. :) Bu yukarıda dediğim birikimide yapmadım.Üç ay var ve hala başlamadım almaya.

Altın hediyesi güzel fikir, faydalı.

Çeyiz alıyoruz derken o kadarda abartı değil canım mesela şuan aldıklarımızdan aklıma gelenleri söyleyim , bi tane nevresim bitanede pike takımımız var bunlar çiçeli falan değil geometrik şekilli oldukları için modalarının geçeceğini düşünmüyorum , sonra ikea da çok güzel mutfak gereçleri vardı , spatula tutacak vb şeylerden oluşan 5 li set , siyah , teflonlar için çizmeyenlerden ... sonra tabakları renkli olan günlük çay takımı ve dibi renki su bardakları :) bide gene ikeadan kırmızı buzluk silikon ve kalp şeklinde bayılmıştım almadan duramadık :D hani böyle şeyler aldık şimdilik öyle gidip çok büyük şeyler almadık anlatabildim umarım , yoksa bizde çok düşünüyoruz modası geçer mi ne olur , yemek takımları kahvaltı takımları , falan değil aldıklarımız umarım anlatabildim :)))

Altın fikrimizi beğendiğiniz için teşekkür ediyorum :)))

bu para biriktirme olayını karşı tarafa çok da benimsetme derim canım herşeyin fazlası zarar biliyosun;)

evlendikten iki gün sonrada bana neden hediye almıyo neden beni önemsemiyo deme de:D

bu para biriktirme olayını karşı tarafa çok da benimsetme derim canım herşeyin fazlası zarar biliyosun;)

evlendikten iki gün sonrada bana neden hediye almıyo neden beni önemsemiyo deme de:D

biraz eski yorumlarımı okursanız hediye olayınıda açıkladım canım :)

Evet haklısınız ufak tefek, ya da zaten 3-5 tane alınacak eşyalar alınabilir. Çünkü sonradan çok eksik çıkıyormuş.

Hayırlı olsun hepsi. :)

önceden birikime başlamanın faydasını gün yaklaştıkça anlıyorsun canım..
seni özellikle nişanlını takdir ettim canım çünkü genelde erkekler bizim kadar önemsemiyor bu konuyu..
ama benim düşüncem şimdiden almaya başlamayın.. 3-4 sene diyorsun.. uzun bir süre..
o zamana kadar aldıklarının modası geçebilir, sonradan beğenmeyebilirsin ya da daha çok beğendiğin şeyler karşına çıkabilir.
atın bankaya biriksin ya da altına yatırım yapın.
yine de karar sizin canım kolay gelsin size :34:

önceden birikime başlamanın faydasını gün yaklaştıkça anlıyorsun canım..
seni özellikle nişanlını takdir ettim canım çünkü genelde erkekler bizim kadar önemsemiyor bu konuyu..
ama benim düşüncem şimdiden almaya başlamayın.. 3-4 sene diyorsun.. uzun bir süre..
o zamana kadar aldıklarının modası geçebilir, sonradan beğenmeyebilirsin ya da daha çok beğendiğin şeyler karşına çıkabilir.
atın bankaya biriksin ya da altına yatırım yapın.
yine de karar sizin canım kolay gelsin size :34:

teşekürler canım :) az yukarda açıkladım zaten bende , hani aldıklarımız modası geçicek şeyler değil , ufak tefek şeyler heves yapıyoruz bizde işte o yüzden :)) teşekkür ediyorum tekrar :)

valla mantıklı:)
bizim akıl sonra başımıza gelmişti yedik içtik son zaman biriktirdik:)
ama kesinlikle eğerki kesinlikle evlenecekseniz birşeyler alın
tencere tab ak çanak ...
mobilyalar içinde birikim yapın
bu şekilde hiç birşeyi mecburiyetten almıyorsun
herşeyin en iyisini en kullanışlısını alabiliyorsun
ben de böyle yaptım:)

valla mantıklı:)
bizim akıl sonra başımıza gelmişti yedik içtik son zaman biriktirdik:)
ama kesinlikle eğerki kesinlikle evlenecekseniz birşeyler alın
tencere tab ak çanak ...
mobilyalar içinde birikim yapın
bu şekilde hiç birşeyi mecburiyetten almıyorsun
herşeyin en iyisini en kullanışlısını alabiliyorsun
ben de böyle yaptım:)

bizde böyle yapmaya çalışıyoruz zaten teşekkürler canım :)))

Çeyiz durumu mantıklı.Ben ufak tefek şeylerin yanında büyük eşyaları da alıyorum.Yani büyük derken tencere takımı falan.Sizin verdiğiniz örneklerden farklı olarak.Ama bizim önümüzde Allah nasip ederse 3-4 yıldan daha bi kısa süre var.Ki zaten taksitle alındığı için birinin taksiti bitince bir başka şeyin taksitine ancak başlıyorsun.

Birikim yapmak güzel ancak ama birbirine altın verme fikri bana çok hoş gelmedi açıkçası.Yani eğer böyle bir niyet varsa,imkanlarda varsa ben kendim kenara koyarım o kendi kenara koyar gibi düşünüyorum.Tamam doğum günlerinde falan alınan hediyeler ileride yok olacak gibi bir şey söylemişsiniz ama o an ki mutluluk bile yeterli.Gerçi normal zamanlarda hediyeleştiğinizi söylemişsiniz ama ne olursa olsun doğum gününde altın olayı cidden kendi adıma çok sevimsiz geldi.Birikim birikim derken bugünleri de yok saymamak lazım.Şahsi fikrim elbette.Siz bunu uygun görmüşsünüz bunu yapıyorsun.İleride güzelce değerlendirirsiniz inşallah. =)​

Çeyiz durumu mantıklı.Ben ufak tefek şeylerin yanında büyük eşyaları da alıyorum.Yani büyük derken tencere takımı falan.Sizin verdiğiniz örneklerden farklı olarak.Ama bizim önümüzde Allah nasip ederse 3-4 yıldan daha bi kısa süre var.Ki zaten taksitle alındığı için birinin taksiti bitince bir başka şeyin taksitine ancak başlıyorsun.

Birikim yapmak güzel ancak ama birbirine altın verme fikri bana çok hoş gelmedi açıkçası.Yani eğer böyle bir niyet varsa,imkanlarda varsa ben kendim kenara koyarım o kendi kenara koyar gibi düşünüyorum.Tamam doğum günlerinde falan alınan hediyeler ileride yok olacak gibi bir şey söylemişsiniz ama o an ki mutluluk bile yeterli.Gerçi normal zamanlarda hediyeleştiğinizi söylemişsiniz ama ne olursa olsun doğum gününde altın olayı cidden kendi adıma çok sevimsiz geldi.Birikim birikim derken bugünleri de yok saymamak lazım.Şahsi fikrim elbette.Siz bunu uygun görmüşsünüz bunu yapıyorsun.İleride güzelce değerlendirirsiniz inşallah. =)​

Bende sizin fikrinize saygı duyuyorum tabiki , sizede mutluluklar :)

allahhh benn geldimmmmm:52: Valla canım haklısın bizimde askerlk okul dolayısıyla en az 2 sene var evlenmemize bnde almaya başladım yavaş yavaşş ama biizm en çok istediğimiz şey yurtdışında balayıı bunun için baya bi kafa yoruyoruzz:9:inşallah hayallerimiz suya düşmezz:37:

allahhh benn geldimmmmm:52: Valla canım haklısın bizimde askerlk okul dolayısıyla en az 2 sene var evlenmemize bnde almaya başladım yavaş yavaşş ama biizm en çok istediğimiz şey yurtdışında balayıı bunun için baya bi kafa yoruyoruzz:9:inşallah hayallerimiz suya düşmezz:37:

hoşgeldinnnnnnn :66: bakalım belki söylediklerim ufak fikirler verir sizede inş yurt dışında balayı yaparsınız tatlım :54:

Selamlar , sözlüm ile evlenmemize henüz daha vakit var hatta 3-4 sene diyebilirim , eğitim askerlik iş güçten dolayı ... Ancak biz şimdiden ufak tefek çeyiz hazırlıklarına başladık , evlenceğimiz dönemde herşeyi bir anda almak maliyetli olur ,çok şey aldık onunda iyisi olmasın bari falan diye düşünceler yerine , şimdi mesela 2 3 ayda bir bişiler alıyoruz , böylece hem kaliteli çeyizlermiz oluyor hemde masrafları bizi pek sarsmıyor , neyse :)

Benim durumumda olan kızlara bi tavsiyem var , kesinlikle evlenmeme daha çok var diyip çeyiz işlerinizi ertelemeyin , benim yaşım 21 evlenmemizede dediğim gibi 3 4 sene var ancak çeyizleri yavaş yavaş yapmak , kesinlikle ilerde çok işinize gelir .

Bir önerim daha , doğum günü yılbaşı gibi özel günlerde aldığımız hediyeler , kıyafet tarzında oluyor genellikle , 1-2 sene giyip ya sıkılıyoruz yada küçük geliyor , sonuçta elbet yok oluyor o kıyafetler , yada başka herhangi bir hediye ... Biz son zamanlarda birbirimize hediye almıyoruz , birleşip 1 çeyrek altın alıyoruz yada , benim doğum günümde o bana altın alıyor , onun doğum gününde ben ona altın alıyorum , sonuçta bütün altınlar bende toplanıyor o ayrı :) Hatta hep özel günlerde de değil, arada paramız oldukça yada para biriktirip de alıyoruz . Evlenmesine uzun zaman olanlar , düşünsenize bu şekilde örneğin 3 yılda kaç altın birikir , Bunuda yapmamızın sebebi , düğün zamanında , herşeyimizi istediğimiz gibi rahatça sıkıntımız olmadan yapabilcek olmamız , örneğin balayını yurtdışında geçirmek hoş olmaz mı ? Neyse ben tavsiyelerimi sundum sizlere , sevgiyle ve aşkla kalın ... :) :nazar:[

canım bence çok mantıklı düşüünmüşsünüz.benimde erkek arkadaşım şubatta askere gidicek..bende onun yokluğunda tüm açıklarımı tamamlamayı düşünüyorum.6 yıldır birlikteyiz zaten.gelince çok fazla uzatmayı düşünmüyoruz..o sıkışıklıkta ilk bulduğumu almak istemiyorum,şimdi herşeyimi beğenerek alıyorum..

elbette herkes evlenme amacıyladır çeyiz falan herşey güzel ama bu altın olayına bir arkadaşım mahvoldu yani neler geldi başına ayrıldılar sevgililik zamanında dört dörtlük herkesin gıpta ettiği çocuk ayrılınca nasıl değişti herkes hayret etti aslında mesele altın salkım değildi ama altını bahane edip birbirlerini daha da yıprattılar aileler bile duydu öğrendi bir avuç çeyrek yoluna kanlı bıçaklı oldular. böyle çabalar güzel elbette ama giden zaman geri gelmiyor.çeyizini al gönlüne göre paran olursa altınını yap ama sende kalsın. he biz ne yaptık kuveyttürkden bir altın hesabı açtık ortak kim ne kadar parası varsa yatırıyor o çalışıyor daha çok yatırıyor ben öğrenciyim ama tutumluyumdur öğrenim kredim falan da var yetip artıyor çok şükür iki ayda bir yatırabiliyorum ben bu olayı anlattım benim parada pulda gözüm yok ama dedim sen yatırdıklarına xxxx diye ismini yazdır dedim hesaba yatırırken not düşülüyor kabul etmedi başta sonra ben bakalım ne kadar biriktiriyosun anlarız böylece dedim kandırdım:52::52::52::33::33::52::52::52:
bana para lazım değil o benim canım ama insanoğlu sonuçta. burada verdikleri hediyeyi isteyenlerden bile yakınılıyor. sen nişanlıyım ayrılmam deme evliler bile ayrılıyor burada okuyoruz neler neler oluyor kaç yolluk eşlerini hiç tanıyamamış oluyor ablalarımız ben maddi bir konuda karşı karşıya gelmeyi asla istemem. birikime tam gaz devam ama her koşulu göze alarak ama gerekli önlemleri alarak.bu da benim nacizane fikrim. bu arada hediye olayına bende katılmıyorum özel günlerde özel olmalı bende çok hediye alan biriyim yani bir anda bir kazağı görüp bu aşkımın üstünde olmalı deyip alıyorum o anki yüz ifadesi dünyaya değer hele aldığım birşeyi üstünde görmek :16::16: herşey gönlünüzce olsun..

aslında para biriktirebilmek hele hele altın olarak harcamadan kenara atabilmek çok güzel bişey fakat doğumgününde alınan bi kazağın bi pantolonun bütçeyi sarscanı sanmıorum çünkü o kazak her halukarda alıncak yani zaten sevgilinin neye ihtiyacı varsa onu alıosun yani o almasa bi süre sonra sen zaten alcaksın:) yani sen dili kullanıorum ama hepsini kendi adıma düşünüorum şu anda:) biz ayrı şehirlerdeydik şimdiye kadar sırf otele verdimiz paraları biriktirsek halılarımızın paraı çoktan çıkmıştı ama o anda düşünemedim bunları ha yapmayabilirmiydik imkansızdı bi şekilde buluşmamız lazımdı:) harcandı bitti:)ama alınan bi kazagın kotun bi ayakkabının hele hele dogum gününde özel günlerde bütçeyi sarscanı düşünmğorum buda benim nacizane fikrim yapana saygı duyarım büyük fedakarlık bence ama ben bu kadar fedakarlık yapmazdım:) şimd ölüp gitsem hepsi boş diilmi şu anda benim için öenmli tamam yarında önemli ama yarın için şu anımdan fedakarlığında üstünde bişe yapmazdım bu kadar verici bi insan diilim sanırım:)

canım bence çok mantıklı düşüünmüşsünüz.benimde erkek arkadaşım şubatta askere gidicek..bende onun yokluğunda tüm açıklarımı tamamlamayı düşünüyorum.6 yıldır birlikteyiz zaten.gelince çok fazla uzatmayı düşünmüyoruz..o sıkışıklıkta ilk bulduğumu almak istemiyorum,şimdi herşeyimi beğenerek alıyorum..

teşekkürler canım , şimdiden ömür boyu mutluluklar diliyorum size , dilerm yavaş yavaş en beğendiğin şeylere sahip olursun ayrıca hayırlı teskereler şimdiden :))

elbette herkes evlenme amacıyladır çeyiz falan herşey güzel ama bu altın olayına bir arkadaşım mahvoldu yani neler geldi başına ayrıldılar sevgililik zamanında dört dörtlük herkesin gıpta ettiği çocuk ayrılınca nasıl değişti herkes hayret etti aslında mesele altın salkım değildi ama altını bahane edip birbirlerini daha da yıprattılar aileler bile duydu öğrendi bir avuç çeyrek yoluna kanlı bıçaklı oldular. böyle çabalar güzel elbette ama giden zaman geri gelmiyor.çeyizini al gönlüne göre paran olursa altınını yap ama sende kalsın. he biz ne yaptık kuveyttürkden bir altın hesabı açtık ortak kim ne kadar parası varsa yatırıyor o çalışıyor daha çok yatırıyor ben öğrenciyim ama tutumluyumdur öğrenim kredim falan da var yetip artıyor çok şükür iki ayda bir yatırabiliyorum ben bu olayı anlattım benim parada pulda gözüm yok ama dedim sen yatırdıklarına xxxx diye ismini yazdır dedim hesaba yatırırken not düşülüyor kabul etmedi başta sonra ben bakalım ne kadar biriktiriyosun anlarız böylece dedim kandırdım:52::52::52::33::33::52::52::52:
bana para lazım değil o benim canım ama insanoğlu sonuçta. burada verdikleri hediyeyi isteyenlerden bile yakınılıyor. sen nişanlıyım ayrılmam deme evliler bile ayrılıyor burada okuyoruz neler neler oluyor kaç yolluk eşlerini hiç tanıyamamış oluyor ablalarımız ben maddi bir konuda karşı karşıya gelmeyi asla istemem. birikime tam gaz devam ama her koşulu göze alarak ama gerekli önlemleri alarak.bu da benim nacizane fikrim. bu arada hediye olayına bende katılmıyorum özel günlerde özel olmalı bende çok hediye alan biriyim yani bir anda bir kazağı görüp bu aşkımın üstünde olmalı deyip alıyorum o anki yüz ifadesi dünyaya değer hele aldığım birşeyi üstünde görmek :16::16: herşey gönlünüzce olsun..

canım saol tüm söylediklerin için , tabiki dünyada birsürü örnek var iyi kötü , biz şimdi bu yola baş koyduk bakalım ilersini allah gösterir , dilerim herşey gönlümüzce olur , seninde tavsiyelerin için teşekkür ederim tabiki ve düşüncelerine saygı duyarım :)

sizede birrrrrr ömür mutluluklar ve bol bol tasarruflar diliyorum ....

ayrıca bende konumun ilerleyen sayfalarında yazmıştım , bizde normal zamanda mesela durup dururken birşey görür alırız birbirimize , ayrıca konuyuda sanırım 2010 da açmıştım , o günden beride altın almanın yanında hediyelerde alır olduk zaten özel günlerde , senin için demiyorum yanlış anlama sakın ama kimisi sanki paragözmüşüz gibi , assssssssla hediye almıyoruz sadece altın falan alıyoruz sanmış , öyle sanma sende üzülürüm :)

aslında para biriktirebilmek hele hele altın olarak harcamadan kenara atabilmek çok güzel bişey fakat doğumgününde alınan bi kazağın bi pantolonun bütçeyi sarscanı sanmıorum çünkü o kazak her halukarda alıncak yani zaten sevgilinin neye ihtiyacı varsa onu alıosun yani o almasa bi süre sonra sen zaten alcaksın:) yani sen dili kullanıorum ama hepsini kendi adıma düşünüorum şu anda:) biz ayrı şehirlerdeydik şimdiye kadar sırf otele verdimiz paraları biriktirsek halılarımızın paraı çoktan çıkmıştı ama o anda düşünemedim bunları ha yapmayabilirmiydik imkansızdı bi şekilde buluşmamız lazımdı:) harcandı bitti:)ama alınan bi kazagın kotun bi ayakkabının hele hele dogum gününde özel günlerde bütçeyi sarscanı düşünmğorum buda benim nacizane fikrim yapana saygı duyarım büyük fedakarlık bence ama ben bu kadar fedakarlık yapmazdım:) şimd ölüp gitsem hepsi boş diilmi şu anda benim için öenmli tamam yarında önemli ama yarın için şu anımdan fedakarlığında üstünde bişe yapmazdım bu kadar verici bi insan diilim sanırım:)

bizde kenara para koymayı düşündük ilk zamanlar ama , sonra bi 50 lira lazım oldu al ordan 20 lira lazım al ordan , olmaya başlayınca altına çevirmeye karar vermiştik :) bi önceki arkadaşada yazdım , yanlış anlaşılmak istemiyorum birbirmize o gündür bugündür sadece ama sadece altın alan insanlar değiliz tabiki . :)

bi pantalon kazak tabiki bütceyi sarsmaz , sonuçta altına 160 170 lira verebiliyorsak kazak için 40 50 lira hayli hayli veririz :) bizim amacımız özel günlerin vasıtasıyla birikim yapabilmek ,

biz fazla verici insanlarız sanırım :)))

Back
X