Nabzınız kaç?

Kız kalp 120 atınca insan cahana sığmıyor ne diyosun.🥶😁
Kalp 100 oldumu artık daralıyorsun yavaştan ilaç aramaya başlıyorsun rahatlamak için.Kalbin normal ritmi 75 80 aralıkta artık 90 100 yüksek kabul ediliyor doktorda böyle söylüyordu.Ben ameliyata girince yüksek atım var diye dikkat ediyorlar.Ve ne zaman 100 olsa artık ilaç alıyorum çunki nefesim daralıyor kalbim sanki agzımdaymış gibi atıyor.
Sizin yaşınız kaç benim 29
Ben 100 nabzı çok hissetmem bile benim normalim o olduğu için. 120 lere genelde ağır yemek yersem falan çıkar onda da kalbimln hızlı attığını hissederim ama şükür nefes darlığı falan ya da beni zorlayan bi durum yaşamam

Anksiyeteniz yoksa neden durup durup nabzınızı ölçüyosunuz bu normal mi yani? Birde hem ilaç gerekli diyip hem kalbimi durdurursa diye ilacı içmiyosunuz? Ee madem gerekli neden kullanmıyosun o zaman ? İnternette gezinirken gördüğün şeylere inanmak istiyosan inan hepsi “yanlış” . Ayrıca ameliyatta hiçbir doktor 100 nabız görüp önlem alalım falan demez hayatınızda kaç kere yüksek ritime müdahale ettinizde ısrarla iddaa ediyosunuz anlamıyorum.
Ay ne israrla iddia etmesi yahu abartmayın.😁
Ben daha ilk yorumumda ölçmedigimi söylemiştim konu sahibine sadece çok yükselince hiss edip küçük dozda bir ilaç içiyorum doktorumun yazdıĝi yani ben bunu kendime dert etmiyorum ama böyle bir sorunum oldugunu bilyorum bu kadar.120 normal dediginiz için dedim 120 olunca insan baya rahatsız oluyor diye.
Doktorun dikkat etdigini söyledim yani hastasinin küçük büyük ne sorunu varsa bilmeli ekstra bir sey yapmiyor o an.
Size gore 120 normal bana gore degil beni rahatsiz ediyor yani bu kadar büyütecek bir konu değil.

Ben daha ilk yorumumda ölçmedigimi söylemiştim konu sahibine sadece çok yükselince hiss edip küçük dozda bir ilaç içiyorum doktorumun yazdıĝi yani ben bunu kendime dert etmiyorum ama böyle bir sorunum oldugunu bilyorum bu kadar.120 normal dediginiz için dedim 120 olunca insan baya rahatsız oluyor diye.
Doktorun dikkat etdigini söyledim yani hastasinin küçük büyük ne sorunu varsa bilmeli ekstra bir sey yapmiyor o an.
Size gore 120 normal bana gore degil beni rahatsiz ediyor yani bu kadar büyütecek bir konu değil.
Size göre bana göre diye bir şey olabilir mi şaka gibisiniz 😄 normali 60-100 dedim 120+ olduğunda ilaç yada vagal manevralardan destek alınır. Mesela bu şekilde hissettiğiniz zaman kuvvetle öksürür, ıkınırsanız nabzı kırarsanız balon yada poşet şişirmekte işe yarar 140-150 bandında bile kırabililiyor mesela panik atak hastalarının paniğe bağlı taşikardisi çok olur ve bunu çok yaparlar. Ritim ilaçlarını gerçekten ciddi ritim sorunu olmadan kullanırsanız ileride kalp hastası adayı olursunuz Allah korusun ama ritim bozukluğu uzun vadede başka ani sorunlara yol açar bu sefer sürekli doz arttrımı gerekir. Covit geçirdiyseniz özellikle kalp ile ilgili çok daha dikkatli olun

Bu cümle ile ne anlatmaya çalıştınız anlamadım ? Sağlık anksiyetem derken ?
Bu agresif ve sorgulayan tavrınız nedir? Yazılanları siz dikkatli okumuyorsunuz her şeyi karıştırmışsınız. Öfke ile fevri yanıt verdiğinizden belli ki. İlacı korktuğu için kullanmayan benim diğer hanımefendi değil. Sağlık anksiyetesi halk tabiri ile hastalık hastası demektir. Bununla ilgili terapi alıyorum zaten burada bir soru sordum ve yanıtları görüyorum. Anksiyetem var evet ama burada bu konu başlığını da açmak istiyorum.
Bu arada nabzın normal atımının 60-100 arasında olduğu tespitini bir çok bilimsel araştırma artık doğru kabul etmiyor. Kalbin 75-80 civarı atmasının sağlıklı olduğu yönünde araştırmalar var. Ben de konuyu bunun üzerine açtım zaten.Biraz sakin olun lütfen

Sizin yaşınız kaç benim 29
Ben 100 nabzı çok hissetmem bile benim normalim o olduğu için. 120 lere genelde ağır yemek yersem falan çıkar onda da kalbimln hızlı attığını hissederim ama şükür nefes darlığı falan ya da beni zorlayan bi durum yaşamam
Benimle aynı yaştasınız.Benim kalbim 100 geçince belli ediyor kendini insandan insana fark oluyor.120 beni baya rahatsız ediyor ama zaten ara sıra olan bir şey hep değil ben dikkat etmiyorum ölçmuyorum kendimi ilaca filan alıştırmadım daralınca alıyorum ilaç en son anda yani.Sizde takılmayın bu kadar.

Hanım efendi benim yazdıklarımı siz yazmışsınız gibi harmanlamış :) benim normalim 100 civarı olduğundan 120 beni çok zorlamıyor ama sizi zorlayabilir herkesin normali farklı. O nedenle hastalık değil hasta var derler :)

Size göre bana göre diye bir şey olabilir mi şaka gibisiniz 😄 normali 60-100 dedim 120+ olduğunda ilaç yada vagal manevralardan destek alınır. Mesela bu şekilde hissettiğiniz zaman kuvvetle öksürür, ıkınırsanız nabzı kırarsanız balon yada poşet şişirmekte işe yarar 140-150 bandında bile kırabililiyor mesela panik atak hastalarının paniğe bağlı taşikardisi çok olur ve bunu çok yaparlar. Ritim ilaçlarını gerçekten ciddi ritim sorunu olmadan kullanırsanız ileride kalp hastası adayı olursunuz Allah korusun ama ritim bozukluğu uzun vadede başka ani sorunlara yol açar bu sefer sürekli doz arttrımı gerekir. Covit geçirdiyseniz özellikle kalp ile ilgili çok daha dikkatli olun
Size gore dedigimde kastım beni 120 rahatsız ediyor 120 olunca ben çok sıkılıyorum nefesim daralıyor onu anlatmak istedim mesela başka birisi belki rahatsiz olmaz ama ben oluyorum.Zaten doktor taşikardı teşhisi koydu bana kendimden sallamiyorum ki.Ya da kendime gereksiz yere sorun çıkarmıyorum ilac kullanmayida sevmem mecbur kalınca içiyorum.
Ama anksiyetem falan yok yani ona baĝlamayın bu durumu başka bir sorunum yok sadece ara sıra böyle oluyor onada takilmiyorum rahatsiz ederse ilacim var.Zaten yükselince çogu zaman temiz havaya çıkıyorum.

Size gore dedigimde kastım beni 120 rahatsız ediyor 120 olunca ben çok sıkılıyorum nefesim daralıyor onu anlatmak istedim mesela başka birisi belki rahatsiz olmaz ama ben oluyorum.Zaten doktor taşikardı teşhisi koydu bana kendimden sallamiyorum ki.Ya da kendime gereksiz yere sorun çıkarmıyorum ilac kullanmayida sevmem mecbur kalınca içiyorum.
Ama anksiyetem falan yok yani ona baĝlamayın bu durumu başka bir sorunum yok sadece ara sıra böyle oluyor onada takilmiyorum rahatsiz ederse ilacim var.Zaten yükselince çogu zaman temiz havaya çıkıyorum.
Çok haklısınız ben panik atak yaşadığımda 140ları görmüştüm acilde. Panik haldeydim ama nefes darlığı yaşamamıştım şükür.

Bu agresif ve sorgulayan tavrınız nedir? Yazılanları siz dikkatli okumuyorsunuz her şeyi karıştırmışsınız. Öfke ile fevri yanıt verdiğinizden belli ki. İlacı korktuğu için kullanmayan benim diğer hanımefendi değil. Sağlık anksiyetesi halk tabiri ile hastalık hastası demektir. Bununla ilgili terapi alıyorum zaten burada bir soru sordum ve yanıtları görüyorum. Anksiyetem var evet ama burada bu konu başlığını da açmak istiyorum.
Bu arada nabzın normal atımının 60-100 arasında olduğu tespitini bir çok bilimsel araştırma artık doğru kabul etmiyor. Kalbin 75-80 civarı atmasının sağlıklı olduğu yönünde araştırmalar var. Ben de konuyu bunun üzerine açtım zaten.Biraz sakin olun lütfen
Of güzelim ben sakinim zaten, isimlere bakmadan yazdım heralde ama konu özeti aynı yani farklı olan bir şey yok. O bilimsel araştırmaları bizede yollayında bakanlık eğitimlerimize eklesinler madem. Sporcu kalbi 55-60 arası atar çünkü kalpleri büyüktür kalp kendini yormaz siz futbolcu yada atlet değilseniz zaten bu kategoriye girmiyosunuz.

Benim kalbimde herzaman ortalamanın üzerinde atar.
Hatta tansiyonumda hep ortalamaya göre aşırı düşüktür.
Senede bir check up yaptırırım.
Hiçte bi sağlık problemim yok şükür.
Sadece sayılarla olmuyor o iş. Kuruntudan başka birşey değil.
Şükür benimde bir sorunum yok. Ailenizde kalple ilgili sorun yaşayan ya da kalbi ortalamanın üstünde atan başka biri var mı?

Evet anksiyeteyi konu sahibi yazmış özür dilerim ben kendisi cevap yazdı sandım. 120 zaten rahatsız edebilir kalbiniz buna alışmasındansa sizin temiz hava oksijen ile tolere etmeniz çok daha iyi

Of güzelim ben sakinim zaten, isimlere bakmadan yazdım heralde ama konu özeti aynı yani farklı olan bir şey yok. O bilimsel araştırmaları bizede yollayında bakanlık eğitimlerimize eklesinler madem. Sporcu kalbi 55-60 arası atar çünkü kalpleri büyüktür kalp kendini yormaz siz futbolcu yada atlet değilseniz zaten bu kategoriye girmiyosunuz.
Peki size bir soru sormak istiyorum. İlaç kullanmadan nabzımı azaltmak için spor yapmak iyi bir yöntem midir? Ne kadar süre ile hangi sporları yapmak faydalıdır. Bir de bir sağlık problemi yoksa taşikardi neden yaşanır. Bir doktor kalp damarlarının yoğunluğu yapısal olarak taşikardiye neden olabilir demişti. Bununla ilgisi olabilir mi? Bir de gerçekten kalbin maksimum atım sayısı var mıdır? 90 kalp atışı normal bir atış olarak kalbi ilerleyen zamanlarda yorar mı?

Bir zamanlar ben de öyle düşünürdüm ama artık sağlık konusunda çok endişeleniyorum. Bir yandan düşünüyorum ailemizde var böyle kalbi hızlı atam genetik bir şey sanırım ve çok şükür kimsede sorun çıkmadı kalpten yana. Bir sorun olmadan kalp hızlı atıyorsa yapısal bir şeydir gibi geliyor ama merak ettiğim şu benim gibi kalbi hızlı atan kişiler azınlıkta mı?
Kalbin hızlı atması sağlıkla alakalı ipucudur.
Hareket halinde iken 3 haneli olmalı ama dinlenirken 60 80 arası kalp sağlığı için en iyi rakamlar.
Bunu nefes, sağlıklı beslenme, beden kontrolü ile sağlayabilirsiniz.
Kalbin olması gerekenden fazla atışı birçok hastalığı beraberinde getirir ya da ön habercisidir diyeyim.
O sebeple kuruntu olarak algılamayın, önlem alın.

Peki size bir soru sormak istiyorum. İlaç kullanmadan nabzımı azaltmak için spor yapmak iyi bir yöntem midir? Ne kadar süre ile hangi sporları yapmak faydalıdır. Bir de bir sağlık problemi yoksa taşikardi neden yaşanır. Bir doktor kalp damarlarının yoğunluğu yapısal olarak taşikardiye neden olabilir demişti. Bununla ilgisi olabilir mi? Bir de gerçekten kalbin maksimum atım sayısı var mıdır? 90 kalp atışı normal bir atış olarak kalbi ilerleyen zamanlarda yorar mı?
Canım benim eğer kalbini sağlıklı tutmak istiyorsan günlük yürüyüş,koşu yapacaksın koşarken nabzımız kulaklarımızda atar gibi his olur ya güm güm eder sonra durur bekleriz nefesler alarak işte bu kalp kaslarını güçlendiren en güzel şeylerden biri sporcuların kalbinin büyük olma sebebide bu zaten. Margarin kızartma yemezsen kilonu korursan kalbin yükü artmaz, stres çok büyük etken mesela stressiz yaşam çok önemli gamsız olmak lazım bu hayatta biraz. Mesela nabzın yükseldi panik halindesin öksürme ıkınma poşete nefes verip aynı havayı geri soluma bunları ritmik yaparsan nabzın yavaşlar ve rahatlarsın bunlar vagal manevralardır mesela 140-150 nabızlı hasta alsak önce bunları yaptırırz bakalım kırılıyo mu diye zaten stres üzüntüye bağlı ise kırılıyor artarsa ilaç veriyoruz. Kalbi en çok yoran şey stres ve üzüntüdür. Covit geçirdiyseniz aşı olduysanız hergün limonlu su içerek 1 bardak yine kan koyulaşmasının önüne geçersiniz.

Kalbin hızlı atması sağlıkla alakalı ipucudur.
Hareket halinde iken 3 haneli olmalı ama dinlenirken 60 80 arası kalp sağlığı için en iyi rakamlar.
Bunu nefes, sağlıklı beslenme, beden kontrolü ile sağlayabilirsiniz.
Kalbin olması gerekenden fazla atışı birçok hastalığı beraberinde getirir ya da ön habercisidir diyeyim.
O sebeple kuruntu olarak algılamayın, önlem alın.
Ben de bu yönde araştırmalar yaptığımdan konuyu açtım aslında. Nabız düşürücü ilaçlar gibi önlemler mi?

Fakat bir yandan da ailede bu durumu yaşayan ve kalple ilgili sorun yaşamayanlarda var. Yani bir sağlık problemi olmadan kalbin hızlı atması onun o vücut için doğal işleyişi olabilir mi?

Ben de bu yönde araştırmalar yaptığımdan konuyu açtım aslında. Nabız düşürücü ilaçlar gibi önlemler mi?

Fakat bir yandan da ailede bu durumu yaşayan ve kalple ilgili sorun yaşamayanlarda var. Yani bir sağlık problemi olmadan kalbin hızlı atması onun o vücut için doğal işleyişi olabilir mi?
Bir hekim değilim, sağlık sektörüyle yakından uzaktan alakam yok ama profesyonel hastayım ve uzman hasta yakınıyım😂
Biri bir şey bahsetse ya bana ya ailemden birine olmuştur illa ki ahshsh

Babam kalp hastasıdır, 4 mü 5 mi oldu kalp krizi artık saymayı bıraktık. O sebeple bu tür emarelere dikkat eder, doktorları titizlikle dinlerim.
Çocukluğumdan beri 15 sn kalp atışımı takip eder 4 ile çarparım.

Normal kalp atışının yüksek olması diye bir şey bugüne kadar hiç duymadım. Doğru nefes alışı, kanda taşınan oksijen kalitesi, bedenin fizyolojik sağlığı bunlarda en önemli rollerdir. Kalp hastalıklarında genetik önemli olduğundan ailenizde varsa yatkınsınızdır ama bunun için ekstra efor sarfetmeniz gerekir.

Geçtiğimiz 6 ay boyunca yüksek nabız sıkıntısı yaşadım.
Ruhsal problemli dönemlerimdi ve 115 üstü ciddi sıkıntılı benim için, 130 da ise nefessiz hissi ile karşı kaşıya kaldım. Halbuki kalp atışım nabız yok derecesinde düşüktür, uyurken 35 i gördüm, gün içerisinde ise sadece spor aktivitesinde 100 olurdu. Dolayısıyla benim için yorucu bir dönemdiS Bu sürelerde diyafram nefesi, soğuk kompres ile kan akışı hızlandırma, dinlendiren müzikler, sıvı tüketimi gibi şeylerle en azından 100 altına düşürmeyi başarırdım.
Zihin kontrolü ile de nabzı ve yaşantıyı daha kaliteli hale getirebileceğimizi farkettim.
İlaç meselesi bence doğru değil eğer ki kalp damar cerrahisi tarafından verilmemişse.
Yukarıda saydıklarıma dikkat ederek, fiziksel eforla oksijeni daha iyi taşıyarak, aktif bir hayat sürdürüp sağlıklı beslenip bu durumu 90 80 e çekmeniz mümkün bana kalırsa.

Bir hekim değilim, sağlık sektörüyle yakından uzaktan alakam yok ama profesyonel hastayım ve uzman hasta yakınıyım😂

Babam kalp hastasıdır, 4 mü 5 mi oldu kalp krizi artık saymayı bıraktık. O sebeple bu tür emarelere dikkat eder, doktorları titizlikle dinlerim.

Normal kalp atışının yüksek olması diye bir şey bugüne kadar hiç duymadım. Doğru nefes alışı, kanda taşınan oksijen kalitesi, bedenin fizyolojik sağlığı bunlarda en önemli rollerdir. Kalp hastalıklarında genetik önemli olduğundan ailenizde varsa yatkınsınızdır ama bunun için ekstra efor sarfetmeniz gerekir.

Ruhsal problemli dönemlerimdi ve 115 üstü ciddi sıkıntılı benim için, 130 da ise nefessiz hissi ile karşı kaşıya kaldım. Halbuki kalp atışım nabız yok derecesinde düşüktür, uyurken 35 i gördüm, gün içerisinde ise sadece spor aktivitesinde 100 olurdu. Dolayısıyla benim için yorucu bir dönemdiS Bu sürelerde diyafram nefesi, soğuk kompres ile kan akışı hızlandırma, dinlendiren müzikler, sıvı tüketimi gibi şeylerle en azından 100 altına düşürmeyi başarırdım.
Zihin kontrolü ile de nabzı ve yaşantıyı daha kaliteli hale getirebileceğimizi farkettim.
İlaç meselesi bence doğru değil eğer ki kalp damar cerrahisi tarafından verilmemişse.
Yukarıda saydıklarıma dikkat ederek, fiziksel eforla oksijeni daha iyi taşıyarak, aktif bir hayat sürdürüp sağlıklı beslenip bu durumu 90 80 e çekmeniz mümkün bana kalırsa.
Net ve akılcı cevabınız hekim olduğunuzu düşündürdü :) Sağlık anksiyetesi yaşayan biri olarak 15 sn x 4 olayını ben de yapıyorum tabi bu bende işi kontrol altına almaktan ziyade endişeye düşme ve panikleme sonucu yaratıyor. Spor olarak pilates yapıyorum ama yürüyüş koşu belki daha iyi olabilir. Ben de açıkçası ilaç kullanarak nabzı düşürmek yerine başka şekillerde nabzı dengelemek istiyorum. Ben 140 da panik olmuştum ya da panik olduğum için 140ı gördüm çok emin değilim ama nefes alamama kötü olma hissini yalamadım. Sadece paniktim ve titriyordum. Muhtemelen panik atak yaşadım ama ben dinlenirken 90-100 arası atan bir kalbe sahip olduğumdan 120 bana pek işlemiyor :) iki adım attığımda bile 116-118 görüyor kalbim normalim bu yani. Sağlıksak olarak sorun yaşamıyorum ama hızlı atmasından hoşlanmıyorum. İlerleyen yaşlarda sorun yaratmasından korkuyorum.

Bu arada soğuk kompresten kastettiğiniz ayaklara vs su dökmek gibi mi? Ben duştan çıkarken hep bacağım ve ayaklarıma soğuk su dökerim

Bu arada soğuk kompresten kastettiğiniz ayaklara vs su dökmek gibi mi? Ben duştan çıkarken hep bacağım ve ayaklarıma soğuk su dökerim
Ayaklar da olabilir kan akışı hızı için ama ben daha çok şakak, tepe noktası, el bilekleri, boyun şah damarı yerleri tercih ediyorum. Kan akışını en çabuk hızlandıracak yerler olduğundan ve o sersemliği çabuk aldığından. Pilates yerine cardio egzersizleri kalp sağlığı açısından daha fazla öneriliyor. Özellikle düşük tempolu yürüyüş aralarına katılan 3 dk koşu, düşük hız yürüyüş yine yüksek tempo birkaç dakika koşu şeklinde kalbinizi olduğundan daha sağlıklı hale getirmenin en kolay yollarından biri.

Kesin yargı ile konuşmam için kusura bakmayın özellikle belirtmek istedim hekim değilim ama maalesef hayatımın içinde baba örneğim olduğundan 30 küsür senedir kalp sağlığı hakkında edinmediğimiz bilgi de sayılıdır.
Dolayısıyla bedenin yüksek nabız türü diye bir şey olmadığı biliyor ve bunun bir sinyal olduğunu çözebiliyorum. Bitkisel tedaviler bile denedik biz. Yok kekik suları, bilmem ne otu ile anason falan filan ohoo😂
Nacizane sabahları zerdeçal dökülmüş saf sıfır asit zeytinyağı öneririm 1 tatlı kaşığı, nabza etkisi olur mu bilmem lakin kalp sağlığını korumada oldukça etkili.

Ayaklar da olabilir kan akışı hızı için ama ben daha çok şakak, tepe noktası, el bilekleri, boyun şah damarı yerleri tercih ediyorum. Kan akışını en çabuk hızlandıracak yerler olduğundan ve o sersemliği çabuk aldığından. Pilates yerine cardio egzersizleri kalp sağlığı açısından daha fazla öneriliyor. Özellikle yüksek tempolu koşu aralarına katılan 3 dk koşu, düşük hız yürüyüş yine yüksek tempo birkaç dakika koşu şeklinde kalbinizi olduğundan daha sağlıklı hale getirmenin en kolay yollarından biri.

Kesin yargı ile konuşmam için kusura bakmayın özellikle belirtmek istedim hekim değilim ama maalesef hayatımın içinde baba örneğim olduğundan 30 küsür senedir kalp sağlığı hakkında edinmediğimiz bilgi de sayılıdır.
Dolayısıyla bedenin yüksek nabız türü diye bir şey olmadığı biliyor ve bunun bir sinyal olduğunu çözebiliyorum. Bitkisel tedaviler bile denedik biz. Yok kekik suları, bilmem ne otu ile anason falan filan ohoo😂
Nacizane sabahları zerdeçal dökülmüş saf sıfır asit zeytinyağı öneririm 1 tatlı kaşığı, nabza etkisi olur mu bilmem lakin kalp sağlığını korumada oldukça etkili.
Teşekkür ediyorum bu yöndeki hayat tecrübelerinizi benimle paylaştığınız için :)
Soğuk kompresi bir de o şekilde deneyeceğim. Benim ailede kalp sorunu olmadan taşikardi durumu yaşandığından acaba bizim normalimiz mi bu diye düşünmüştüm 😄 ama evet yüksek nabzın normal olduğuna ilişkin ben de bir tespit görmedim. En sağlıklısı 70-80 arası nabız.

X