Bir hekim değilim, sağlık sektörüyle yakından uzaktan alakam yok ama profesyonel hastayım ve uzman hasta yakınıyım
Biri bir şey bahsetse ya bana ya ailemden birine olmuştur illa ki ahshsh
Babam kalp hastasıdır, 4 mü 5 mi oldu kalp krizi artık saymayı bıraktık. O sebeple bu tür emarelere dikkat eder, doktorları titizlikle dinlerim.
Çocukluğumdan beri 15 sn kalp atışımı takip eder 4 ile çarparım.
Normal kalp atışının yüksek olması diye bir şey bugüne kadar hiç duymadım. Doğru nefes alışı, kanda taşınan oksijen kalitesi, bedenin fizyolojik sağlığı bunlarda en önemli rollerdir. Kalp hastalıklarında genetik önemli olduğundan ailenizde varsa yatkınsınızdır ama bunun için ekstra efor sarfetmeniz gerekir.
Geçtiğimiz 6 ay boyunca yüksek nabız sıkıntısı yaşadım.
Ruhsal problemli dönemlerimdi ve 115 üstü ciddi sıkıntılı benim için, 130 da ise nefessiz hissi ile karşı kaşıya kaldım. Halbuki kalp atışım nabız yok derecesinde düşüktür, uyurken 35 i gördüm, gün içerisinde ise sadece spor aktivitesinde 100 olurdu. Dolayısıyla benim için yorucu bir dönemdiS Bu sürelerde diyafram nefesi, soğuk kompres ile kan akışı hızlandırma, dinlendiren müzikler, sıvı tüketimi gibi şeylerle en azından 100 altına düşürmeyi başarırdım.
Zihin kontrolü ile de nabzı ve yaşantıyı daha kaliteli hale getirebileceğimizi farkettim.
İlaç meselesi bence doğru değil eğer ki kalp damar cerrahisi tarafından verilmemişse.
Yukarıda saydıklarıma dikkat ederek, fiziksel eforla oksijeni daha iyi taşıyarak, aktif bir hayat sürdürüp sağlıklı beslenip bu durumu 90 80 e çekmeniz mümkün bana kalırsa.