N95 ve FFP2 maske kullanan arkadaslar bakabilir misiniz?

Thallosofili

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2018
3.628
6.447
158
Merhaba,herkese saglikli günler.N95 ve ffp2 maskeleri kullanan arkadaslardan yardim rica ediyorum.Kapali yerde calisan esim icin aldik ve nasil kullanildigi hakkinda cok bilgimiz yok.Kimi yerlerde dogru kullanildiginda 4_5 kez tekrar kullanilir yaziyor.kimi yerlerde 8 saat yaziyor.Pahali da bir ürün cerrahi maskelere göre.Sizler nasil kullaniyorsunuz? Yardimci olursaniz cok sevinirim 🙏🤗

Şöyle düşünün bir ameliyatta dr. nasıl başladığında eline eldiven takıyor bittiğinde hemen çıkartıp hiçbir yere sürmeden tıbbi atık kutusuna atıyor buda öyle.
Sonuçta elimizi her yere sürüyoruz ve o maskeyede sürüyoruz.
Steril kalmıyor bu neden maskenin günlük takılması uygundur. Öyle düşünüyorum.
Nacizane kendi fikrim. Ki internetten satıcı değil dr. makalelerine veya sağlık bakanlığının sayfasına girdiğinizde bunlar için süre belirtmezler.

Şöyle düşünün bir ameliyatta dr. nasıl başladığında eline eldiven takıyor bittiğinde hemen çıkartıp hiçbir yere sürmeden tıbbi atık kutusuna atıyor buda öyle.
Sonuçta elimizi her yere sürüyoruz ve o maskeyede sürüyoruz.
Steril kalmıyor bu neden maskenin günlük takılması uygundur. Öyle düşünüyorum.
Nacizane kendi fikrim. Ki internetten satıcı değil dr. makalelerine veya sağlık bakanlığının sayfasına girdiğinizde bunlar için süre belirtmezler.
Evet haklisiniz,satin aldigimiz ffp2 maske firmasini aradim telefon ile( buraya konu actiktan sonra aklima geldi ) tek kullanim öneriyoruz dediler.Tesekkur ederim yorumlar icin.

Bunlar tek kullanımlıktır. Eşiniz için, işyeri ve kapalı alanlar için uygundur, cerrahi maskeden daha iyi koruyormuş. Ben insanlar ile bir araya geleceksem kullanıyorum ve sonrasında atıyorum. Eğer herhangi bir insanla karşılaşmadıysam ya da kapıdan öyle bir kaç saniyeliğine kargo vb aldıysam o zaman havalandırıp tekrar kullanıyorum.

Bunlar tek kullanımlıktır. Eşiniz için, işyeri ve kapalı alanlar için uygundur, cerrahi maskeden daha iyi koruyormuş. Ben insanlar ile bir araya geleceksem kullanıyorum ve sonrasında atıyorum. Eğer herhangi bir insanla karşılaşmadıysam ya da kapıdan öyle bir kaç saniyeliğine kargo vb aldıysam o zaman havalandırıp tekrar kullanıyorum.
Tesekkur ederim 🙏

ventilli ise uzerine birde cerrahi maske takmasi gerekir cunku takmazsa sadece eşinizi korur o maske.
bende cok kullanirdim dis dr una gidene kadar.
dis koltugunda yatarken dr konustukca ventilin baya acildigini dr un agzinin icini bile gordum yani emin olamadim o yuzden.
sadece hastaneye falan gideceksem uzerine birde cerrahi maske takip gidiyorum.
koruyuculuguda 8 saat diye biliyorum.

Back
X