- 4 Şubat 2013
- 591
- 523
Inanamiyorum. Bu kadar iyi oldugumuz, her kotu gunumuzde once birbirimize kostugumuz bazi akrabalarimiz ailemle ve bizle gorusmeyi kesti. Sebepse yaptiklari network marketinge girme davetlerini kabul etmememiz. Yani uc bes kurusla da girilmiyor kisi basi 2000 tl parani gomeceksin. Hatir icin olacak sey degil yani. Hani avoncular amwaycilerden iki ruj bir cam spreyi alinca gonulleri aliniyordu ama bu mebla bizim icin gercekten fazla ve ortada urun de yok!
Bunlar surekli egitime seminere falan gidiyor. Takim liderleri surekli "sizinle yola cikmayani yolda birakin", "siz yukselirken asagida kalanlara bakmayin", "en zayif halkayi hayatinizdan cikarin" tarzi telkinlerde bulunuyormus. Zaten facebooklarinda surekli boyle atarli yazilar paylasiyorlar. Yani ihtiyac duyduklari her anlarinda yanlarinda olan bizler, en zayif halka olmusuz.
Yahu miras bolusemesek, arkadan dedikodu yaptigimizi duysak, tavuguna kist dedik diye kavga etsek gam yemeyecegim ama bu sebepten akraba silinir mi ya. Insanlar gittikce manyaklasiyor mu yoksa hep mi boyleydiler karar veremiyorum. Para hirsi insanlari her sekile sokuyor ama daha olmayan para nasil degistirebildi bu insanlari? Parayi bir kazan sonra degis!
Biraz uzun oldu ama bu konuda cok doluyum. Hos, bizimle bu sebepten gorusmeyi kesecek kadar denyo insanlarla gorusmesek daha iyi. Ama sebebi deli ediyor beni...
Inanamiyorum. Bu kadar iyi oldugumuz, her kotu gunumuzde once birbirimize kostugumuz bazi akrabalarimiz ailemle ve bizle gorusmeyi kesti. Sebepse yaptiklari network marketinge girme davetlerini kabul etmememiz. Yani uc bes kurusla da girilmiyor kisi basi 2000 tl parani gomeceksin. Hatir icin olacak sey degil yani. Hani avoncular amwaycilerden iki ruj bir cam spreyi alinca gonulleri aliniyordu ama bu mebla bizim icin gercekten fazla ve ortada urun de yok!
Bunlar surekli egitime seminere falan gidiyor. Takim liderleri surekli "sizinle yola cikmayani yolda birakin", "siz yukselirken asagida kalanlara bakmayin", "en zayif halkayi hayatinizdan cikarin" tarzi telkinlerde bulunuyormus. Zaten facebooklarinda surekli boyle atarli yazilar paylasiyorlar. Yani ihtiyac duyduklari her anlarinda yanlarinda olan bizler, en zayif halka olmusuz.
Yahu miras bolusemesek, arkadan dedikodu yaptigimizi duysak, tavuguna kist dedik diye kavga etsek gam yemeyecegim ama bu sebepten akraba silinir mi ya. Insanlar gittikce manyaklasiyor mu yoksa hep mi boyleydiler karar veremiyorum. Para hirsi insanlari her sekile sokuyor ama daha olmayan para nasil degistirebildi bu insanlari? Parayi bir kazan sonra degis!
Biraz uzun oldu ama bu konuda cok doluyum. Hos, bizimle bu sebepten gorusmeyi kesecek kadar denyo insanlarla gorusmesek daha iyi. Ama sebebi deli ediyor beni...
Ne diyelim, bir musibet bin nasihattan iyidir. Bu da sevgilinize ders olmuş. :)sizin yine akrabalarmış benim sevgilim :)) şu an eski sevgilim tabi kendisi. marketing için ikna edilmeye çalışılıyordu uyardım yapma dedim diye takım lideri beni mimledi :)) sebep oldukları kavga sonrası bi iki ay ayrı kaldık sonra beyimiz 4000 TL kaptırdı haklıydın sen diye bilin bakalım kime dert yandı :))
İkibin yetala mı yuhhh dicem ayıp olucak. Yok anam millet kimi enayi yerine koysam diye pusuya yatmış. Böylesine akraba değil,akbaba derler.
Görüşmesinler ne olucak yani. Orta da kalınca yine ilk size koşarlar.
ahaha kusura bakma cok komiigime gitti :) ne insanlar var allah askina ya. tam bilmiyorum ama galiba oraya yatirdgin para buyuk ihtimalle ucuyo gidiyomus canm yatirmadgn iyi olmus . birak oyle akrabanin varlgi zarar zaten. esinle annenle babanla aran iyiyse gerisi faso fiso .
neymis kiz bunlar ilk defa duydum
Kendi yandığı ateşten kurtulmak için sizi atmak istiyorlar. Ekşiden baya okudum. Sırf 2000 tlyi çıkarmak için 10 kişiyi kazıklamak lazım. Bu mantalitedeki insanlarla uzak olmak emin olun çok daha iyi. Yarın öğrencilerime de anlatacağım ki üniversiteye gidince onları da kazıklamasınlar. Bedavadan kimse sakız bile vermiyor.
bu sizdeki o giden akrabaların arkasından üzülmek değil, ulen böyle insanlar da mı var şaşkınlığı :)
Bu ulkede tasdikli dolandirici jet fadila yine kanip parasini kaptiran var.Akrabalariniz da nasibini alsin.Hic acimam hic te uzulmem.Akil kullanmak icindir.Millet essek gibi calissin 3 5 kurus icin sen havadan milyarlar kazanacagina inan.Yok yiea.
İşte bu yüzden dolandırılan insanlara acımıyorum insan azıcık aklını kullanır
birkaç yıl önce bir amway cıyla tanıştım.ikna etmek için,saatlerce uğraştı.e dedim bu ürünleri kime satacağım ben,herkes amway cı zaten.annenize, kardeşinize satın dediler.yani annemi,kardeşimi kazıklayayım.sosyete pazarlarında bile ürünleri satılan bir oluşumun,para kazanması için annemi,kardeşimi kazıklayacağım....allah vicdan versin.
benim nişanlımda bu işe girdi.birde akıllım parası var gibi 6 milyar kredi çekti verdi oraya.kazandımı yatırdığını hayır bir kısmını kazandı.toplantı ayağına lüks mekanlara para harcaması da cabası.uyarmalarıma rağmen devam etti hiç acınacak durumda değiller.akılsızlıklarını çekiyorlar nişanlımda çekecek
Bas harfi m olan network şirketi mi ? Bırakın kessinler zaten beyinleri yikandigi için hiçbi söylemi kabul etmiyolar çok komikler. En yakın arkadaslarimdan biri borç batağına saplandı 4 ayda tam 7 bin borç ödedi Bi yerlere hala ödüyor. Çünkü sadece satışla bitmiyor is yok gezileri yok etkinlikleri yok zengin gorunmelisiniz baskıları. Hepsi borç içinde yüzüyor gerçekten kazanan sadece başındakiler arkadaş ayrılınca herseylerini anlattı bize
O nedir öyle yaaaabende n. Marketing tarzı bir şey yapıyorum ama hiç üye olurken para ödemedim. İllai sipariş ver diyenim yok. İhtiyacım oldukça oluyor. Birde 2000 nedir yahu sanki 2 lira istemişlerde siz hayır giremeyiz bu işe demişsiniz gibi davranmışlar. Bence sizde en zayıf halkanızı eleyin bu durumda
Eskiden bu tip network yapılarını paket ederlerdi dolandırıcı diye ama memleket dolandırıcıların panayırına döndü.. Allah ilgili kişileri hakkına kavuştursun.
Network Marketing sisteminden para kazanabileni duymadım daha.
Üst tabaka belki bir miktar kazanıyordur ama altta kalanın canı çıksın hesabı bir sistem bu.
Benide yıllardır görmedigim arkadaşım aradı geçen gün, dedim bayram değil seyran değil ne alaka? açtım telefonu kısa bir hal hatır sormadan sonra asıl konu anlaşıldı, tepkim kapat telefonu oldu.
Utanmiyor birde evlenmişim hayırli olsun dememiş, çocuğum olmuş, sağlıkla büyüt dememiş, bu zırvalık için beni aramış.
Sizde boşverin o vadedilen paraları kazanamayınca , toto üstü oturunca akılları baslarına gelir.
Benı hıc aramayan bı arkadasım, gunde 10 posta arardı bu network tarzı yerlerın urunlerınden satıs yapmak ıcın.. Ne meneem bıseymıs bu ıste arkadas... Sizinkiler ayrı bı boyuttaymıs ama..
Eğer ortada ürün yoksa, "saadet zinciri" olabilir. Uzak durmakla en iyisiniz yapmışsınız. maddi çıkarları için sizinle görüşmeyeceklerse de görüşmesinler daha iyi bence.
sizin yine akrabalarmış benim sevgilim :)) şu an eski sevgilim tabi kendisi. marketing için ikna edilmeye çalışılıyordu uyardım yapma dedim diye takım lideri beni mimledi :)) sebep oldukları kavga sonrası bi iki ay ayrı kaldık sonra beyimiz 4000 TL kaptırdı haklıydın sen diye bilin bakalım kime dert yandı :))
Benim de bir anım gözümde canlandı. Çok çok çok çok samimi bir arkadaşım bu zincir gibi olan şeylerden yapıyordu. Sizinki ile aynı mı bilmiyorum. Atıyorum ben 1000TL verip uyduruk bir ürün alıyorum. (1000 TLye ne bileyim ney enerjisi veren bardak altlığı mesela..) Sonra ben kendi altıma 10 kişi alıyorum.. Sonra onlarda altlarına 10 kişi alıyor vs vs bir olay.. Bu olaya katılmadığım için aramız bozuldu. Sonuç artık konuşmuyoruz. Çok kötü birşey bu.. Ben inanmıyorum yanı...
Artık market önlerinde satılıyor bir marka.Yollarda çeviriyorlar,al diye nerdeyse yakana yapışıyorlar.Ve iş kadını olduklarını falan sanıyolar sanırım.Bir hanım anlattı:Bir üstü kendinden habersiz adına 450 liralık sipariş yollamış adına.Yani bu işi yapan insanlar dar gelirli insanlar.450 liralık tutar ciddi bir tutarbirkaç yıl önce bir amway cıyla tanıştım.ikna etmek için,saatlerce uğraştı.e dedim bu ürünleri kime satacağım ben,herkes amway cı zaten.annenize, kardeşinize satın dediler.yani annemi,kardeşimi kazıklayayım.sosyete pazarlarında bile ürünleri satılan bir oluşumun,para kazanması için annemi,kardeşimi kazıklayacağım....allah vicdan versin.
iyi de ne karsiliginda parami yatiriyorum sisteme.AnlamadimSisteme para yatiriyorsun ve baska para yatiracak adamlar buluyorsun. Baskalari para yatirdikca ufak ufak para kazaniyorsun. Her kisiden 150 tl kazansan verdigin 2000 tl yi kurtarmak icin kac kisi bulman gerekir sen hesapla. Ha zengin olmak icin kac kisi gerekir onu sorma bile.
iyi de ne karsiliginda parami yatiriyorum sisteme.Anlamadim
Üniversitede öğrenciyken arkadaşım kullanmıştı bu ürünü. Bizde bir seminerine gitmiştik ama ücretsizdi katılım (yani bizyok katılamayız öğğrenciyiz paramız yok diyince ücretsiz yaptılar bize) Birisi çıkıyor anlatıyor, herkes pür dikkat dinliyor,salonda çıt yok.Sonra aniden araya müzik giriyor milllet deli gibi kalkıp deli gibi hareketler yapıyor. Sonra geri oturup yine pür dikkat dinliyorlar. Tabii biz şüphelendik, kullandıkları ürünler bu hale getiriyor sanırım diyeBende öğrenciyken h..rbalife tuzağına düştüm sevdicemle,bir gün sevgilimin malum yerde çalışan arkadaşı demişki ben bu işten çok para kazanıyorum gel hesabıma yatan parayı göstereyim, göstermiş erkek arkadaşım da etkilenmiş,zamanlar paraya çok ihtiyacımız vardı,deneyelim dedi sadece 110 liralık bi set alıyosun,üye oluyorsun,neyse tamam deneyelim dedik ben de katıldım.
Sonra seminerlerinde eğitim veriliyor o kadar dersin arasında gittim defter filan aldım not alıyorum ürünleri tanıttılar,sonra 1000 puan çekmek gerektiğini ancak o zaman başarılı olacağımızı söylediler hiç istemedğim halde bi şekilde ikna ettiler ve ikimizde 1000 er puan çektik(4000tl ooldu toplam),çevre oluşturmaya çalıştık bunları satmak için,erkek arkadaşımın çevresinde zayıflamak isteyen çok kişi vardı o az çok satış yapıyordu,bir kaç da alt distributoru oldu.
Ben,ben hiç bi satış filan yapamadım kimseyi de ikna edemedim,adamlara diyorum bu iş bana göre değil,herkesin yapabileceği basit iş olduğunu söyleseler de(basit filan değil,sürekli birilerini aramak gerekiyor,car car ikna edeceksin,
ebebin nenesinin torunun teyzesinin kızını bile ara diyorlar,yolda geçerken birini gör konuş filan) ben yapamadım arkadaş ! ve bıraktım.
Kaldı ki o seminerlere gitmeden bu iş devam edemez her seminer kişi başı 200-400 tl harcama demek,iki haftada bir ayda bir oluyor.yükselseniz bile aylık belli miktar satış yapmanız gerekiyor 5000tl lik,eğer bunu yapamazsanız alt distributorlerden kazanç sağlayamazsınız.
Sıralamakla bitmez yani. Sonuç 4000tl çektik 1500-2000 kazandık onlarda seminerlere gitti,bıraktık,
bir de borç ödedik.
O çok kazanıyorum diyenlere de inanmayın ayda 10.000 kazanıyorum diyorsa eline kalan en fazla 2000 dir bu da en az 5 yıl deli gibi çalışmak,kazıklancak birileri bulmak demek.
Ayda 2000 kazanıyorum diyen 200-500 arası kazanır o da seminerlere gider,yani hiç bir kazancı yok,kazanan varsa en üsttekiler gerisi hikaye.En üsttekilerde network kurulumun en başında katılmışlardır 10 -15 yıllık.
Hepsini geçtim o seminerlerdeki insanların samimiyetsiz davranışları beni çok rahatsız etti,kimin eli kimin cebinde belli değil,bir de insanlara çıkar amaçlı yaklaşmayı amaç edindiren bir sistem
..Seminerlerde nasıl gaz veriliyor ama, bu işi yapmazsam adam değilim diye çıkarsınız
Artık market önlerinde satılıyor bir marka.Yollarda çeviriyorlar,al diye nerdeyse yakana yapışıyorlar.Ve iş kadını olduklarını falan sanıyolar sanırım.Bir hanım anlattı:Bir üstü kendinden habersiz adına 450 liralık sipariş yollamış adına.Yani bu işi yapan insanlar dar gelirli insanlar.450 liralık tutar ciddi bir tutar
Gecen senelerde yeni tanistigimiz bir arkadas vardi. Bize geldi,komsulari da cagirtti. Sonra baska bir bayan daha geldi. Onu da tanistirdi bizimle,ogretmenmis.O bayan beyaz bi tahta acti. Cin ali gibi insanlar cizdi. Okla birlestirdi. Gulen suratlar yapti.
Annemle gulmemek.icin zor tutuyoruz kendimizi. Komsularsa "wayyy,wooo" havalarinda dinliyor.
En son annem "yaw bu delidir nedir?cay ver icsin gitsin"dedi.
Insan yerlere yatiyor yahu o motivasyon konusmalarina. Inananlara inanamiyorum.
Bende öğrenciyken h..rbalife tuzağına düştüm sevdicemle,bir gün sevgilimin malum yerde çalışan arkadaşı demişki ben bu işten çok para kazanıyorum gel hesabıma yatan parayı göstereyim, göstermiş erkek arkadaşım da etkilenmiş,zamanlar paraya çok ihtiyacımız vardı,deneyelim dedi sadece 110 liralık bi set alıyosun,üye oluyorsun,neyse tamam deneyelim dedik ben de katıldım.
Sonra seminerlerinde eğitim veriliyor o kadar dersin arasında gittim defter filan aldım not alıyorum ürünleri tanıttılar,sonra 1000 puan çekmek gerektiğini ancak o zaman başarılı olacağımızı söylediler hiç istemedğim halde bi şekilde ikna ettiler ve ikimizde 1000 er puan çektik(4000tl ooldu toplam),çevre oluşturmaya çalıştık bunları satmak için,erkek arkadaşımın çevresinde zayıflamak isteyen çok kişi vardı o az çok satış yapıyordu,bir kaç da alt distributoru oldu.
Ben,ben hiç bi satış filan yapamadım kimseyi de ikna edemedim,adamlara diyorum bu iş bana göre değil,herkesin yapabileceği basit iş olduğunu söyleseler de(basit filan değil,sürekli birilerini aramak gerekiyor,car car ikna edeceksin,
ebebin nenesinin torunun teyzesinin kızını bile ara diyorlar,yolda geçerken birini gör konuş filan) ben yapamadım arkadaş ! ve bıraktım.
Kaldı ki o seminerlere gitmeden bu iş devam edemez her seminer kişi başı 200-400 tl harcama demek,iki haftada bir ayda bir oluyor.yükselseniz bile aylık belli miktar satış yapmanız gerekiyor 5000tl lik,eğer bunu yapamazsanız alt distributorlerden kazanç sağlayamazsınız.
Sıralamakla bitmez yani. Sonuç 4000tl çektik 1500-2000 kazandık onlarda seminerlere gitti,bıraktık,
bir de borç ödedik.
O çok kazanıyorum diyenlere de inanmayın ayda 10.000 kazanıyorum diyorsa eline kalan en fazla 2000 dir bu da en az 5 yıl deli gibi çalışmak,kazıklancak birileri bulmak demek.
Ayda 2000 kazanıyorum diyen 200-500 arası kazanır o da seminerlere gider,yani hiç bir kazancı yok,kazanan varsa en üsttekiler gerisi hikaye.En üsttekilerde network kurulumun en başında katılmışlardır 10 -15 yıllık.
Hepsini geçtim o seminerlerdeki insanların samimiyetsiz davranışları beni çok rahatsız etti,kimin eli kimin cebinde belli değil,bir de insanlara çıkar amaçlı yaklaşmayı amaç edindiren bir sistem
..Seminerlerde nasıl gaz veriliyor ama, bu işi yapmazsam adam değilim diye çıkarsınız
Ayyy öyle akraba olmaz olsun
.
Bu ben çocukken çıkmışdı bi ara çok ocaklar söndü adamların siyah beyaz çizgili takımları vardı titancılardı bunlar Saadet zinciride olabilir hala itibar varmı ya hiççç ders almıyoruz.
Aptallığına doymasın.Kredi ile araba alıp firma sayesinde almış gibi göstericem.Benim çektiğin sıkıntıdan firma nemalanacakYa bir akrabam oyle gaza gelmis ki kendi iki kere karisi da bir kere girmis. Yani toplamda 6000 tl ediyor! Ve bu insanlar maasla calisan insanlar. Ayrica is sadece verilen para degil. Neredeyse her hafta seminerleri ve toplantilari var ve hep luks otellerde ve sehre uzak. Cocugunun ihtiyaclari icin iki kere dusunen insanlar luks otellerde bir de oda parasi seminere katilma parasi falan veriyor. Vitrin olsun diye kendi arabasiyla gidiyor ve dunyanin yakitina para veriyor. Ayrica gecenlerde kredi cekip altin satarak aldigi arabasini sanki bu firma sayesinde almis gibi facebookta paylasti!
Aptallığına doymasın.Kredi ile araba alıp firma sayesinde almış gibi göstericem.Benim çektiğin sıkıntıdan firma nemalanacak
Ben bir toplantılarına katıldım da parfümeri firmasınnı.Baş olan hanım diyoki:İndirimli alın indirimsiz satın.Milletde enayi sanki birkaç aya bir indirime giren şeyleri indirimsiz alacak