N. Marketinge girmeyince gorusmeyi kesen akrabalar

Aman uzak durun. Kredi almak icin geliyolar bana. Resmen zorla imza attiriyo kenarda konusuyorlar duyuyorum ya odeyemezsem diye . lider dedikleri kiside cok basarili olucaksin baskalarinin emrinin altinda calismayacaksin falan filan. Yazik gunah insanlari kandiriyorlar kolay yoldan para kazanmak ugruna.

Bu tur meseleler insani cok hayal kirikligina ugratsa da en azindan bir sey sanip deger verdigin insanlarin esas yuzunu gosteriyor. Kimi nereye koyman gerektigini anliyorsun. Zararin neresinden donulse kardir diyerek boyle bozuk insanlardan uzaklasabiliyorsun. Akraba bile olsa. Ben buna bu sekilde bakiyorum, beklemedigim bir kisi tarafindan hayal kirikligina ugrayinca.

Konuyu görünce hemen yazmak istedim neresi olduğunu söylemeyeyim; ama hatrı sayılır zenginlerin olduğu bi ilçede bu Saadet Zincirine (ya da adı her neyse) yakın geçmiş zamanda parasını kaptıran çok oldu. Başta bir kaç büyük patron var alttakiler de kraldan çok kralcı zaten. Bahsettiğim ilçede ne kadar esnaf, kenarda köşede parası olan ne kadar yatırımcı varsa -hatta ev hanımlarını bile duyduk- hepsi parasını kaptırdı. Esnafların çoğu iflas etti patronu oldukları iş yerlerinde işçi olarak çalışmaya başladılar. Baştaki patron da kimseye batan paralarını ödeyemeyince aynı gün intihar etti.
Şimdi bu işin para aklama olduğu biliniyor. Yani bu oluşum, bugün sen bana 5.000 ver ben bu parayı işleteyim (nerede ne şekilde olduğu bu insanları ilgilendirmiyor; ya da anlatılanlara inanmayı seçiyorlar) ben sana şu kadar zaman sonra üzerine de şu kadar ekleyip vereyim mantığıyla çalışan bir sistem. Bir sefer bu mantıkla oturdukları yerden paralarının arttığını görenler de haliyle bi sonraki sefere daha büyük meblalar yatırıyorlar. Sonu hazin.
Kesinlikle en doğru kararı vermişsiniz

Insan selam vermeye korkuyor bunlara... annemin eski komşusu istanbula tasindigimizda kahvaltıya cağirmisti gitmiştim amwayciydi kendisi karşıma beyaz okul tahtasiyla geçip anlattılar analı kızlı birdaha da ne gittim ne de çağırdım yeminle başım ağrıdı çağırma amaçları resmen beni üye yapıp ürün satmak ve sattirmakmis tey Allah'im :)

arkadasim, 20 tl de olsa mecbur degilsiniz ki.. hem gonul isidir bu, hem de maddiyat olunca sozkonusu; herkesin imkanina durumuna saygi duymak zorundalar.. bu sebepten tavir alan zaten deger vermiyodur.. insan sasirir, biraz uzulur ummadigi icin ama sakinlesince boyle insanlarla guvenilir bi yakinlik olmayacagini idrak eder ve rahatlar.. bosver..

K...i işi ise oradakiler komple dengesiz oluyor hıyar bi akraba da babamı soktu rezik rüsva olup çıktılar bide böyle altın pazarlıyor gibi de giderliler

bu sistemlerde hep kasa kazanıyor. siz satıştan pay alıyorsunuz ama hep en büyük pay en tepeye gidiyor. üye yapıyorsunuz üyenin parası en tepeye gidiyor. yıllar önce adı saadet zinciriydi şimdi network marketing e kadar geldi. bizim üniversitede de vardı bu. ama bir şey satılmayan modeli. güya kulüp.. katılmak için para veriliyordu üye yaptıkça para alınıyordu.. güya sadece en iyi eğitimli seçkin aile çocuklarına sunulan bir teklifti:) bildiğiniz saf avı..şekli, ismi değişsede mantık aynı. herkes kazıklanıyor bir kişi kazanıyor. akrabalarınız bir kere parayı vermişya şimdi kurtarabilmek için çırpınıyorlar çaresizce.. boşverin gerek yok öyle akrabaya.

manyağa bak!!!

Bu saadet zinnciri stili şeylere bulaşan insanlarda cidden hiç kafa yok, havadan para kazanmak nasıl mümkün olabilir ki?
düşünsenize koç sabancı falan boşa fabrika kuruyorlar halbuki üyle olup 5 ayda altına spor araba çekeceğin bir iş imkanın var:)

Ben bir kac videosunu izledim de inanamadim nasil gazliyorlar insanlari. Cok zengin olacaksiniz patronlariniz sizin onunuzde diz cokecek falan.

Valla karakterleri ortada tatlım. Demek ki çıkarcı insanlar, sen de onların gerçek yüzünü görmüş oldun ve kurtuldun böylece.

Eskiden hic boyle degillerdi ya. Degil para, paranin uzaktan goruntusu yetti.

Devir menfaat devri oldu Wolfrog

Oyle maalesef.

Sattiklari sey kimsenin isine yaramayan ama insanlara o olmadan nasil yasiyorsunuz dedikleri bir sey. Bir de diyor ki en sevdiginiz iki kisi. Icimden diyorum ki kafalayabildiginiz iki kisi.

Onu anlattim ama anlamadilar ki. Olumsuz yonlerini anlattim diye dusman oldum.

Aynen oyle. Zaten bir akrabam bize sunum yaparken sesi titriyordu. Zenginligi iki katina ciksin diye karisi da kendisi de ikiser defa girmisler. Yani 8.000 tl.

Mega Holdings mi o network işi? Bildiğin saadet zinciri o oluşum. Böyle bir teklifle geldiklerinde siz bozuk atsanız yeridir.

Evet o sirket. Kibarca reddettik ama anlamadilar maalesef.

En kotusu de o zaten yabanciyi degil hep akrabalari arkadaslari falan kazikliyorsun.

Haha, bu işe bulaşan kimi tanıdıysam dımdızlak ortada kaldı zaten tilkinin dönüp dolaşacağı yer kürkçü dükkanı misali.

Yok onlara gore o kadar zengin olacaklar ki biz pisman olacagiz. Allah akil fikir versin.

Girenler de hep ya krediyle ya telefonunu altinini satiyor yada isyerinde daha calismadigi aylarim parasini pesin cekip aylarca bes parasiz kaliyor.

Haklisiniz.

Iste hepsi para hirsindan. Kimse az olsun helalinden olsun demiyor.

Mide bulandiran seyler bunlar. Insan buz gibi soguyor.

Vayyyy beeee dünyada neler varmış... Hangi uyanik insanlar icat ediyo boyle seyleri yaaa.

Uyanik cook...

Bosverdim zaten.

K...i işi ise oradakiler komple dengesiz oluyor hıyar bi akraba da babamı soktu rezik rüsva olup çıktılar bide böyle altın pazarlıyor gibi de giderliler

O dediginden degil ama mantik ayni yani.

manyağa bak!!!

Bu saadet zinnciri stili şeylere bulaşan insanlarda cidden hiç kafa yok, havadan para kazanmak nasıl mümkün olabilir ki?

Kolay yoldan cok zengin olma hirsinin gozleri or etme gibi bir etkisi var.

düşünsenize koç sabancı falan boşa fabrika kuruyorlar halbuki üyle olup 5 ayda altına spor araba çekeceğin bir iş imkanın var:)

Isin tuhafi hic dusunmuyorlar bu iste urun yok uretim yok ne kazanci?

Kuzenim bu ise girdi. Beni de davet ettiler tabi. Giremeyeceğini vs söyledim. Hepsi aslında iyi çocuklar ama su anda kuzenim ailesinden gizli fabrikada çalışıyor. Onun bir arkadaşı da şoförlük yapmaya başlamış. Sırf kaptirdiklari parayı ailelerinden saklamak için. En azından ellerine biraz para geçmeye başladı. Kafelerde insanlara ismarladiklari çay, yemek, tatlı vs de cabası. Yazık valla.

mega holdıng sacmalıkları
yakın arkadasım cok ısrar ettı ama gırmedım nolduuuu şu an koydugu parayla ortada kaldı yok kredı cekecekmısımde bılmem ne de bılmem ne

ayyy benı cagırdılar kafeye 1 cay bıle ısmarlamadılar dıycektımkı cok zengınsınız bı cay ısmarlayın barı gencler o kadar oturduk kendılerıde bısey ıcemedı

Bizim akrabalarda da amway zimbirtisina girenler oldu. Amcamin karisi gumustu altin mi olmus ne en son. Kadin her hafta turkiye de bir yerlerde, kah hollanda da bir yerlerde. Valla cocuklarindan haberdar degil. Bana da citlatmisti hayir demistim. Ablami da sikmak istemislerdi sonra enistemle kotu oldular. Bu sefer siz boyle kocanizin agzina bakin durun gibi laflar cikti agizlardan. Bu tipler cok baslarina buyruk oluyolar ve dominantligin dibine vuruyorlar guyaaa

Ben cevremde herkesi uyariyorum sakin girmeyin bu islere diye. Bastakiler kaymagini yiyor sadece. Internet pismanlik hikayeleri ile dolu zaten.

ayyy benı cagırdılar kafeye 1 cay bıle ısmarlamadılar dıycektımkı cok zengınsınız bı cay ısmarlayın barı gencler o kadar oturduk kendılerıde bısey ıcemedı
Bir de araba takıntısı var bunlarda sorma gitsin. Benim arabamı begenmiyorlar. Herkes birbirini gazliyor felan. Hıı mesleğin o mu felan, biz daha fazla kazanıyoruz diyeni bile çıktı. Arabalar da hep kiralık. Eş dost kaziklama diyorum ben bu ise.

o arabaların hepsı bankalar tarafından hacızlı eheheehhehe

Bu ise giren akrabalarim da iyi insanlardi yani ben oyle biliyordum. Ama bu kadar cabuk degismelerine hala anlam veremiyorum.

Simdi verdikleri parayla kalmiyorlar. Luks otellerde seminerler veriliyor ve oraya katilmak mecburiyetindeler. Yol parasi, otel parasi, yeme icme parasi... Cimriliginden hayatinda tatil yuzu gormemis akrabam seminer derdine gunlerce luks otellere para vermek zorunda kaldi.

mega holdıng sacmalıkları
yakın arkadasım cok ısrar ettı ama gırmedım nolduuuu şu an koydugu parayla ortada kaldı yok kredı cekecekmısımde bılmem ne de bılmem ne

Onlar kaptirdiklar parayi cikarsin diye baskalari kaziklanacak! Ne mantik ama...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…