- 2 Eylül 2022
- 288
- 351
- 34
Benimki içinde aslında canım ama işte yeri ve büyüklüğü çok önemli sanırımCanım selam bir tane myom ve rahim dışındaysa demekki olabilir benim 4 tane ve uterusu baskılıyor. 6 aydır olmadı daha fazla beklemenin anlamı yok diyerek ameliyat olmayı düşünüyorum. Benimdr hiç bi belirtim yok ama gebelik oluşmadı
Peki ne kadar denedin oldu canımBenimki içinde aslında canım ama işte yeri ve büyüklüğü çok önemli sanırım
Tabiki canımm kesinlikle öyleAnladim , herseyde vardır bir hayir.Allahin dediği olur .Daha doğru zamanla en sağlıklı şekilde gelir bebis
Canım ben Mayıs ayında denemeye başladım ama yumurta takibi falan yapmadım, akışına bıraktım yani. Temmuzda kimyasal gebelik oldu, tutmadı. Sonra ağustosta sağlıklı gebelik oldu işte. Ama ağustosta yumurtlama dönemini tam değerlendirdik.Peki ne kadar denedin oldu canım
Seninki kaç cm di peki ,birde tam olarak neredeydi ultrason goruntum var benim atayım size ,buna benzer bir yani var miydiBenimki içinde aslında canım ama işte yeri ve büyüklüğü çok önemli sanırım
Bekarken 1 tane portakal büyüklüğünde denilmişti aldılar.iki sene sonra gebelikte 3 tane ceviz findık büyüklüğünde:))dr tabiriyle yazıyorum vardı gebelikte görünmeyen diğer miyomlarda gebelikte büyüdülerCanım nası hamile kaldın demekki küçüktü senin hamile kalmadan önce
Merhaba. Miyom olduğunu nasıl anladılar acaba ya?Yok ben aldirdim. Cocugum da oldu
Benim rahim ağzında miyomum vardı bu dediginizi yaşıyordum ilişki sırasında canım acıyordu, afedersiniz her pozisyona giremiyordum. Meğersem miyomdanmış, aldırınca rahat ilişkiye girebildim.Birde sorması ayıp iliski esnasında herhangi bir acı olmadi mi hiç? Ya da ara kanama ve adet düzensizliği bende var çünkü. Bu aşamada acaba doktor adet düzenleyici verebilir mi ? Birde o adet duzenleyici ilaçlar gebe kalmayı engelliyor mu
Merhabalar bende sizin durumdayım miyom içerde çocuğun tutacağı yerde büyük değil ama alınması gerek dedi doktor siz ameliyat oldunuz muYa birde tekrarliyor alınsa da ne illet bisey
Eğer submukoz miyomsa ve rahmin içindeyse doktorlar alalım diyor, anladığım kadariyla sadece rahmin disinda olanlara ellemiyorlar diğerleri hep risk.Ama bazı kadinlarda 6 7 miyomla dogum yapiyorMerhabalar bende sizin durumdayım miyom içerde çocuğun tutacağı yerde büyük değil ama alınması gerek dedi doktor siz ameliyat oldunuz mu
K
Benim rahim ağzında miyomum vardı bu dediginizi yaşıyordum ilişki sırasında canım acıyordu, afedersiniz her pozisyona giremiyordum. Meğersem miyomdanmış, aldırınca rahat ilişkiye girebildim.
Once karnjmin disindan yapilan ultrasonda rahkin bir tarafa kaymis gorunuyordu. Sonra icerden baktilar. O zaman gorunduMerhaba. Miyom olduğunu nasıl anladılar acaba ya?
Merhaba bende 7 cm miyomla sürpriz hamile kaldım.Simdi daha 6 haftalık oldum.Sonraki aylarda agrilariniz oldu mu?Bende korkuyorum.Miyom rahim içindeymiş.Normal doğum yapamazsın dedi doktor sezeryan olurmuş.Ben 2021 Ekim ayında evlendim. Kasım ayında gebelik için bir devlet hastanesinde muayene oldum. Genel bir muayene yani. Hiçbir problemim olmadığını söylediler. Bir daha da kontrole falan gitmedim.
Mayısta denemeye başladık. Temmuzda kimyasal gebelik geçirdim ve hemen ardından ağustosta hamile olduğumu öğrendim. Keseyi görmek için ultrasona girdiğimizde bir de ne görelim, rahimde 6 cmlik koca bir miyom varmış. Ama benim hiçbir belirtim yoktu. Adetim düzenliydi, ağrı sızı vs. hiçbir şey yoktu. Biz 3 doktor gezdik. Burda dediğiniz gibi üçü de başta düşük olabilir, düşecekse şimdi düşsün, riskli gebelik vs. dediler. Düşmezse de ileride ağrın çok olur, zor bir gebelik olacak vs. dediler. Düşük önleyici Progestan kullandım, hala da kullanıyorum. Şimdi 32. haftadayız. Kistim 20. haftada 12 cm olmuştu, o zamandan sonra durdu büyümesi. Bu forumda okuduğum, aynı haftada olduğumuz çoğu anne adayından iyi durumdayım. Ne onların söylediği kadar ağrım var ne başka bir şey. Gayet normal hayatıma devam ediyorum. Sadece ilişki sıradında ağrı oluyordu, onu da bıraktık artık.Yalnız doğum şekli ile doktor hala bir şey diyemedi. Normal de olabilirmiş sezeryan da. Ama sezeryan olsa bile kanamanın fazla olup rahime zarar vermesi ihtimalinden dolayı miyomu alamayabilirmiş. Onu daha sonra ameliyat etme ihtimali de var. Artık gün sayıp bekliyoruz. Biraz uzun yazdım ama miyomlu olan anne adaylarımıza umut olurum belki.