Myom la hamile kalanlar var mı?

merveis

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
Kayıtlı Üye
24 Kasım 2022
538
193
Merhaba arkadaşlar cevap verin lütfen…
Çok sayıda myomlarım var 6cm 4cm bir doktor myomların içerde dedi diğer 4 doktor myomların dışarda dedi hiç bi kanama sorunum yok myomları içerde olanların genelde ara kanaması kanamada artışları adet düzensizliği filan olurmuş ama bende öylembi sorun yok myomlarım içerde değildir diye düşünüyorum bu konuda fikri olan varmı … hsg çektirdim sorun yok yumurtlamamda da sıkıntı yok ama 6 aydır gebe kalamadım. T rahim dedi bi doktor diğer 4 doktor öyle bişi demedi. Böyle sıkıntılar yaşayan var mı fikir verinn

Benim de 5,5 cm lik miyomum vardi onun disinda kucuk bir suru varmiş. rahim duvarinda disarda. Ama doktor gebelik için risk dedi aldi. Kapali ameliytala. Kanamam falan da olmazdı. Ama aldirmakta fayda var. 2017 de aldirdim. Zaten sonrasinda gebelik olustu 1 yil sonra falan. Daha da miyom olmadi.

Bendede 5 cm miyom var henüz gebelik geçirmedim. Miyomu aldırmak gebelige engel oluyor mu acaba

Bende uc tane var ama sizinkinden kucuk ve rahmin disinda. Suan 20 haftalık hamileyim.
6 ay, cok erken bir sure. Yurddisinda en az 1 yıl doğalar yollardan denenmediyse tedaviye baslamiyolar bile.
Ayrıca esinize bakildimi? Bazen sorun erkektende kaynaklı olabiliyor.

Öncelikle hayırlı olsun bi çok şeye bakıldı myom dışında bi sorun yok gibi tshım 4tü o düşürüldü eşimdede sorun yok 4 ay klomen kullandım yumurtalarım 18/22 cm e kadarda büyüyor buda normal. Kafama takılan şu banada önce 3 doktor myom rahmin dışında dedi ama bi doktor rahmin içinde dedi rahmin içinde olda bi kanama bi agrı bi belirti olmazmıydı adetim düzenli çok kanamam yok agrım yok. Erken olabilir ama sorun myomsa beklemek gereksiz

Teşekkür ederiz, Rabbim isteyen herkese nasip etsin.
Rahmin icinde ama tam olarak neresinde. Agzindaysa sorunlar cok olabilir, diye anlatmisti doktorum miyomlarin yerini gösterirken. Klomeni neden verdiler? PCOS mu var mi? Bende var. Ilk oglumda iki ay klomid kullandım. Suanki hamileliğimi sanırım daha az karbonitrat tüketmeye borçluyum.

Yo hayır pcos yok. Adetlerim 23 günde bir oluyordu yumurtlamayı bulamıyordum klomenle düzenledi kendince bi işe yaramadı. Klomenle ve klomensiz 21. Gün progesteron baktırdım 20 filan çıktı yumurtlaman iyi dediler. Bilmiyorum canım ne yapsam bilemedim ameliyat olunca kaç ay bekleniyor

Ameliati bilmiyorum ama, gun asiri iliskiye girmekte fayda var, denedinmi bilmiyorum.

Evet haklısınız, bende sonunda daha iyi bir doktora gittim muayene oldum, ameliyat olmam gerekiyor, bursa ya da İstanbul da tavsiye edebileceğiniz doktor var mi ?

Yani ortasında miyom olupta sağlıklı bir gebelik mümkün degil mi

Yani kesenin oluşacağı yerin orda miydi sizinkide?peki doktor alınmasi lazim gibi bisey demedi mi

Yani kesenin oluşacağı yerin orda miydi sizinkide?peki doktor alınmasi lazim gibi bisey demedi mi
Canım aylardır deniyorum olmadı 4 tane myomum var ve bugün en son bi doktora gittim alalım dedi beklemekte riske girmekte anlamsız dedi keşke en başında ameliyatımı olup bekleseydim diyorum. Sonraki süreci anlatırım sanada

Yeri nerede sizinkinin? Rahim ici mi?Allah kolaylık versin ..kapali ameliyat mı düşünüyorsunuz peki

Ben 2021 Ekim ayında evlendim. Kasım ayında gebelik için bir devlet hastanesinde muayene oldum. Genel bir muayene yani. Hiçbir problemim olmadığını söylediler. Bir daha da kontrole falan gitmedim.
Mayısta denemeye başladık. Temmuzda kimyasal gebelik geçirdim ve hemen ardından ağustosta hamile olduğumu öğrendim. Keseyi görmek için ultrasona girdiğimizde bir de ne görelim, rahimde 6 cmlik koca bir miyom varmış. Ama benim hiçbir belirtim yoktu. Adetim düzenliydi, ağrı sızı vs. hiçbir şey yoktu. Biz 3 doktor gezdik. Burda dediğiniz gibi üçü de başta düşük olabilir, düşecekse şimdi düşsün, riskli gebelik vs. dediler. Düşmezse de ileride ağrın çok olur, zor bir gebelik olacak vs. dediler. Düşük önleyici Progestan kullandım, hala da kullanıyorum. Şimdi 32. haftadayız. Kistim 20. haftada 12 cm olmuştu, o zamandan sonra durdu büyümesi. Bu forumda okuduğum, aynı haftada olduğumuz çoğu anne adayından iyi durumdayım. Ne onların söylediği kadar ağrım var ne başka bir şey. Gayet normal hayatıma devam ediyorum. Sadece ilişki sıradında ağrı oluyordu, onu da bıraktık artık. Yalnız doğum şekli ile doktor hala bir şey diyemedi. Normal de olabilirmiş sezeryan da. Ama sezeryan olsa bile kanamanın fazla olup rahime zarar vermesi ihtimalinden dolayı miyomu alamayabilirmiş. Onu daha sonra ameliyat etme ihtimali de var. Artık gün sayıp bekliyoruz. Biraz uzun yazdım ama miyomlu olan anne adaylarımıza umut olurum belki.

E sizinde rahmin ortasinda miydi yani benim ultrason goruntumde tamamen bebeğin yerleşecegi yerdeydi miyom , birtek kenarları boştu şaka gibi...benimde sadece adet düzensizliğim var onun dışında bende kontrol amaçlı gitmiştim doktora.yani rahim olduğu icin bicak altına yatmak tedirgin ediyor çok.Bu arada çok teşekkür ederim ilginiz ve cevabınız için. İnanın ne yapacağımı bilemiyorum. Birde sizin miyomunuzda benim gibi miydi acaba

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…