Ben 2021 Ekim ayında evlendim. Kasım ayında gebelik için bir devlet hastanesinde muayene oldum. Genel bir muayene yani. Hiçbir problemim olmadığını söylediler. Bir daha da kontrole falan gitmedim.
Mayısta denemeye başladık. Temmuzda kimyasal gebelik geçirdim ve hemen ardından ağustosta hamile olduğumu öğrendim. Keseyi görmek için ultrasona girdiğimizde bir de ne görelim, rahimde 6 cmlik koca bir miyom varmış. Ama benim hiçbir belirtim yoktu. Adetim düzenliydi, ağrı sızı vs. hiçbir şey yoktu. Biz 3 doktor gezdik. Burda dediğiniz gibi üçü de başta düşük olabilir, düşecekse şimdi düşsün, riskli gebelik vs. dediler. Düşmezse de ileride ağrın çok olur, zor bir gebelik olacak vs. dediler. Düşük önleyici Progestan kullandım, hala da kullanıyorum. Şimdi 32. haftadayız. Kistim 20. haftada 12 cm olmuştu, o zamandan sonra durdu büyümesi. Bu forumda okuduğum, aynı haftada olduğumuz çoğu anne adayından iyi durumdayım. Ne onların söylediği kadar ağrım var ne başka bir şey. Gayet normal hayatıma devam ediyorum. Sadece ilişki sıradında ağrı oluyordu, onu da bıraktık artık.
Yalnız doğum şekli ile doktor hala bir şey diyemedi. Normal de olabilirmiş sezeryan da. Ama sezeryan olsa bile kanamanın fazla olup rahime zarar vermesi ihtimalinden dolayı miyomu alamayabilirmiş. Onu daha sonra ameliyat etme ihtimali de var. Artık gün sayıp bekliyoruz. Biraz uzun yazdım ama miyomlu olan anne adaylarımıza umut olurum belki.