Myom, kist ya da polip vs. ameliyatı sırasında regli olursak nolur?

Sorcha

Bir arkadaşa bakıp çıkıcam.
Kayıtlı Üye
9 Haziran 2009
8.682
3.212
448
Merhabalar herkese,

Uzun zaman sonra ilk konum keşke bu olmasaydı. Aralık sonu açık myom ameliyatı olucam. Myomum büyük olduğu için. Bu tip kist olsun myom olsun ne bileyim polip olsun bu ameliyatlara girerken regl olanlar var mıydı aranızda n'aptınız? Çünkü iç çamaşırsız giriliyor. Ya da fikri olan var mıdır?

Adet bitiminden 1 hafta sonra ameliyat gunu vermelerı lazım adetlı hastaya amelıyat yapılamaz cunku. Yanı sızın benım adetım bıttı demenız lazım doktor gununu oyle koyuyor

Adet bitiminden 1 hafta sonra ameliyat gunu vermelerı lazım adetlı hastaya amelıyat yapılamaz cunku. Yanı sızın benım adetım bıttı demenız lazım doktor gununu oyle koyuyor

Ama şöyle bir durum var myomu olan hastanın sürekli kanaması da olabiliyor ya yani kanamasız güne denk gelmesi de zor. Benim bitiyor ama ya uzarsa diye korkuyorum.

Ama şöyle bir durum var myomu olan hastanın sürekli kanaması da olabiliyor ya yani kanamasız güne denk gelmesi de zor. ☹ Benim bitiyor ama ya uzarsa diye korkuyorum.
Kanama bozuklugu sık rastlanan bır durum 20gun boyunca adet olup temızlendıkten 1hafta sonra kanaması baslayanlar da var. O zaman o hastalara ılac verıyorlar kuzenımde oldu polıbı vardı. Kanaması hıc durmuyordu. Sureklı kahverengı gelıyordu sonra adete donuyordu. Sıze gun tayin etmeden once adet olup olmadıgınızı zaten sormaları lazım. Sonucta amelıyat rahımden oluyor şakır şakır kanarken nasıl o aletle goruntu alabılırler baska turlu.

Evet işte ben de bilemiyorum, benim arkadaşım ben adetliydim girdiğimde dedi. Ondan kafam karıştı. Ne düşünceğimi şaşırdım, hani böyle bir durumu yaşamış olan var mı yok mu ondan bi fikir almak istedim hem deneyim olarak hem de sizin gibi mantıklı birilerinden Teşekkür ederim yorumunuz için

Rıca ederım ınsallah saglıgına kavusursun. Bebek dusunuyorsan eger polıp mıyom da engelmıs ya bende duydugumda sasırdım. Gebelıgın olusmasını engellıyormus olussa bıle dusuge neden oluyormus. Insallah kotu bırsey yoktur. Kuzenımden 2cm polıp alıp rahıme cızık attılar gebe kalabılmesı ıcın

Yok ben bekarım daha ama ileride bakalım durumlar ne gösterecek. Şimdi myomum büyük aml olucam bakalım. Doktora sorucam olmadı regl olursak diye de. Benim son gününün denk gelme ihtimali var o yüzden kafam karıştı

Iste normalde doktorun yada asıstanının yada amelıyat kaydı tutan hemsırenın sızden ıletısım bılgısı alıp ıste falanca hanım sızı atıyorum kasım ayına yazmıstık ama adetınız ne durumda bıttı mı gelecek mı yada ne zaman olacaksınız gıbı bır soru yoneltmelerı lazım. Prosedur budur Sıra alınan amelıyatlarda. Atıyorum adet döngüsü gerceklesen hastaya kafasına gore mısal kasımın 30unda gel amelıyat edelım dıyemezler yanı

Ne gibi rahatsızlıklar veriyordu miyom size

Bana direkt prof tarih söyledi ben de olur dedim ama sorcam asistana gidip.

Ne gibi rahatsızlıklar veriyordu miyom size

İdrara çabuk ve çok sıkışıyorum. Adet dönemim ağrılı oluyor, her zaman bi bel ağrım var. Ve büyüyor. Büyüdükçe kanama bozukluğu yapmaya başladı

İdrara çabuk ve çok sıkışıyorum. Adet dönemim ağrılı oluyor, her zaman bi bel ağrım var. Ve büyüyor. Büyüdükçe kanama bozukluğu yapmaya başladı
Ne kadar büyüklüğü acaba?1 tanemi yoksa çoklumu.Bendede varda subseröz diyor son 1 aydır koşturuyorum ameliayt dediler.8 cm büyük olan.Nerde yaşıyorsunuz?ameliyat nasıl olacak,açıkmı kapalımı nerde kime yaptırmayı düşünüyorsunuz.Çok soru oldu ama bende aynı dertten müzdaribim,bende bekarım ondan :)

Benim 9 cm myomum, rahim dış duvarda. Açık ameliyat olucam 9 Eylül üniversite araştırma hastanesinde Prof doktor ömer erbil doğan'a. Olsun sorun tabi ki Açık olma sebebi myom büyük ve benim acık kilom var. Bi de kistim var yumurtalığımda

Son düzenleme:
Kist mi sizinkisi. Belirtileri nelerdi rahatsızlık verdiği durumlar

Benimkide büyül 8 cm birkaç tanede 2-3 cm lik var.Ankaradayım bende hacettepese bir prof açık ameliyat dedi.özel hastanede bir profta laporoskopi dedi.Bendede kilo var :)açıkcası kararsız kaldım.ameliyat kesinde hangisi olsa diye.çok geçmiş olsun size.siz kaç doktorla görüştünüz?kararı nasıl verdiniz?laporoskopiyi öneren oldumu yada olmaz şundan dolayı diyen?benim miyomda rahim dışında.

Bu benim üçüncü doktor. İlk doktor, myom küçükken kapalı demişti. İkincisi 6 ya8 ken kapalı demişti. İkisi de özeldeydi. Bu sonuncusu devlette ama prof olduğu için para ödeyeceğiz yine. Açık diyor çünkü myom büyük ve 3 4 saat sürer kapalıda, çok kan kaybedersin, boşuna rahim zarar görür dedi.
Geçen gittiğimde de rahimin daha az zarar görmesi için açık olman gerekiyor dedi, ki bu prof kapalı aml yanlısı bir doktor. Bana açık deyince ben çok şaşırmıştım ama bir bildiği var bence. Açıkta 1 saatte alırım myomunu ve kistini, kapalıda da alınır ama çok zor bir aml olur dedi. Açıkta başka myomlar var mı yok mu daha net görüyorlar bir de. Ben daha sonra özeldeki doktora da söyledim evet açıkta daha iyi oluyor aslında dedi. Bu arada kapalı yaparım diyorlar ama sen baygınken açığa döndürüyorlar. Bu benim doktor da kapalı diyip açık yapabilirdi. Ama tak diye net bir şekilde söyledi.. Bir de ben bu prof a çok güvendim, birkaç sağlam referansım da olduğu için

Çok teşekkür ederim tam duymak istediklerimi yazmışsınız :) açıkcası mr ı inceledi baya özel hastanedeki prof kapalı dedi.hatta sordum açık ameliyata dönme ihtimali varmı diye,düşük bir ihtimal yüzde 1 gibi dedi.uzun süreceğini ve kan değerlerimin biraz düşeceğini söyledi.Ikiside prof olunca güven verem şekilde konuşunca kararsız kaldım.Sanırım en az bir doktora daha gideceğim.siz nerde yaşıyorsunuz?ankaradaysanız özelden hangi doktor olduğunu bana iletebilirmisiniz?

en önemli konu rahmin ve diğer organların korunması ve zarar görmemesi bence.yoksa izide,iyileşme sürecide ikinci planda benim için.birde tekrarlama olayı olduğu için kararsızım tekniklerde.Kafam çok karışık eminim beni anlıyorsunuzdur aynı süreci geçirdiğiniz için

Evet anlıyorum kesinlikle. Benim içinde iyileşme sürecinin pek önemi yok. Tekrarladığı zaman kapalı olabilirsiniz? Onu da açık olcaksınız diye bir kural yok diye biliyorum?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…