bi de ben bu pastanın hamur malzemelerini hazırlayıp yuvarlak tepside pişirdim, enlemesine kesip her kata şekerli su, üstüne de muzlu puding , en üste yine puding snracığıma efendim hindistan cevizi serptim, bi de pasta süsüyle süsledim, anammmm pek güzel oldu leynnnncokacimcoook
uffff eline sağlık canım bi denesem mi ki şimdi ama fırınım daha kurulmadı kiii((
nehircim eline emeğine sağlık canım .çok güzel anlatmışsın ayrıntılarını ve en kısa zamanda deniyecem tadını merak ettim birde pastanedekinden farkı yok demişsin ya kesin denerim .bendeki rulo tarifinde 3 malzemeden başka bişey yok .eminim bu tarif görüntüsü gibi güzeldir
canım tarifi yapacam ama bişey danışayım kremşanti yerine kendim krema yapsam aynı tadı yakalarmıyım acaba yoksa tadında değişiklik olur mu :uhm:
paylaşımın için ayrıca teşekkürler a.s.
Kullandıgınız fırın tepsısı mını fırınları ıcın olanı mı?
tepsının olculerı nedır?
yafrim denemessen ayıp edersin, valla bunun hamuruyla herşey yapılır diyorum ben, nehircim bana çok güzel fikir verdi aklıma geldi öyle bişiy denedim, zaten deneye deneye 100 kilo olcem kaydirigubbakcemile3
cokacimcoook Ayy banada fikir oldu. Bizde ablamla merak ediyorduk. Muzlu pudingle nasıl olur diye. Ablamın salı günü günü var. Ve Muzlu pudingle deneyecek bu sefer. Ama artık şüphem kalmadı. Çok güzel olacaktır inşallah.
Teşekkür ederim efem..Dene dene gerçekten çok güzel oluyor.
Sen nerlerdesin yaaa... İyice unuttun haa bizi. Bak kızarım sonra sanaaa. Topiğede arada gel tamam mı?
Bu arada rici ederim ne demek . Ben tarifi verdim. Arkadaşlar harikalar yaptılar.
Normal kremaylada olur. Hani muhallebi gibi yapılan ev kreması varya, onunlada çok güzel olur. Öylede gönül rahatlığıyla deneyebilirsin.
Ama niye krem şantiyi sevmiyorsunuzkiiidelikafadulden
Yok canım mini fırın tepsisi değil. Normal fırınlı aygaz tepsisi. Turbo fırın tepsisi.
Benim kullandığım tepsinin iç ölçüleri 41 X 33 cm. Zaten yağşı kağıdı içine göre kesip, öyle hamuru döküyoruz. Bu tarifteki ölçü bu tepsiye göre. Küçük tepsiye hamur fazla gelebilir. İnşallah yardımcı olabilmişimdir.
Yaw sen yeni doğum yaptın zaten. Bütün kiloları verdin galibaa. Kendine yapma bari misafir geldiğinde yapta sen yeme hepsini:roflol:
Gerçekten tezim doğrulandı. Demekki talnızca rulo pasta hamuru değil, tam bir pandispanya hamuru oluyormuş.
Aaaa şekerim ne dedik, yumurtalar ayrı ayrı çır`pılacak. Özellikle sarısı şekerle iyiye çırpılmalıki koku olmasın. Beyazlarda çırpılmalıki kabarık olsun .. Yaaa.. Bir musibet bin nasihat olmuş demi :)))
Teşekkür ederim azelcim. Sende yapta koy resmini bakalım olur mu :))
bende geçen gün denedim bu tarifi aniden misafir bastırdı:çok üzgünüm:kendime incecik bir dilim zor ayırdım...harika olmuştu herkes bayıldı...cokacimcoookteşekkürler...
bir daha yaparsam kimseye göstermicem zaten kendim yicemkötükedihüso
Ben bunun çikolatalı versiyonunuda yaptım. 4 yemek kaşığı un yerine 3 yemek kaşığı un ve 1 yemek kaşığı kakako koyup kakaolu bir kek yapmıştım.
İçinede sade krem şanti, gerçek çikolata parçacıkları koyup, üzerinede kakaolu krem şanti sürüp çikolata sosu dökmüştüm.
Oda çok harika oluyor ancak içinde muz olmadığı için rulo pek dik durmamıştı.
Ama tadı harikaydı. Tarifi o şekildede yapabilirsin yengeçablam :))
Oyy oyy hanımlar beni şımartıyorsunuz. Niye şımarıyorsam :)) Sanki tarifi ilk ben bulmuşum gibi :))
Ellerinize sağlık hepinizin. Ablam bahsettiğim gibi son yaptığında içine muzlu pudinhg koydu dışınada krem şanti sürdü gene. Ama harikaa olduu harikaa. Daha yoğun bir muz tadı gelmiş oldu. Çok güzeldi. Buda tavsiye edilir yani :))
Kakaolusuda bencede çok güzel olmuştur elifçim ellerine sağlık.
Siz hamaratsınız anacım ben ne yaptımki.