Kekler - Pastalar Muzlu Rulo Pasta ( Resimli Anlatımlı )

ben burdan aldım bu tarifi 3-4 kere yaptım yiyen bayıldı yiyen bayıldı hemde çok kolay yapımı ilk seferden sonra eliniz alışıyo pratiğe. yan komşumuz da yedi oda çok beceriklidir allah allah ben bu pandispanyayı katlarken hep kırıyorum çok güzel şekil almış bu dedi.
mutlaka deneyip bi köşeye yazmanız gereken bir tarif bence. çok kolay yapılıyo 20 dakikada. benim kekimin pişmesi 5 dakika sürüyo. of süper süper:)

ben burdan aldım bu tarifi 3-4 kere yaptım yiyen bayıldı yiyen bayıldı hemde çok kolay yapımı ilk seferden sonra eliniz alışıyo pratiğe. yan komşumuz da yedi oda çok beceriklidir allah allah ben bu pandispanyayı katlarken hep kırıyorum çok güzel şekil almış bu dedi.
mutlaka deneyip bi köşeye yazmanız gereken bir tarif bence. çok kolay yapılıyo 20 dakikada. benim kekimin pişmesi 5 dakika sürüyo. of süper süper:)

Aaayyy ellerine sağlıkkkkcokacimcoook
Hatun becerikli olunca oluyor işte:lepi:

şu anda kekim fırında pişiyor, muzlarım soyulmayı bekliyor, kremşantim de dolapta soğuyor kaydirigubbakcemile3

Canımm tuçemm bekliyorum haberlerinizemuszemus Bakalım nasıl olacak:hulya:

Canım şimdi hazır pastam, dolaba koymadan önce tadına da baktım :kedi: kekine bayıldım, üstünü de çikolata sosu ile süsledim ama sonradan aklıma geldi; içine krema hazırlanıp konulabilir bunun kremşanti yerine. Sonuç olarak çok şık görünen, tadı da çok güzel bir pastam oldu ve buzdolabında afiyetle yenmeyi bekliyor opuyorumnanaktan

Tekrar teşekkür ederim tatlım, bu arada rulo yapmaktan korkmuştum ama çok kolay oldu Şeniz

Canım şimdi hazır pastam, dolaba koymadan önce tadına da baktım :kedi: kekine bayıldım, üstünü de çikolata sosu ile süsledim ama sonradan aklıma geldi; içine krema hazırlanıp konulabilir bunun kremşanti yerine. Sonuç olarak çok şık görünen, tadı da çok güzel bir pastam oldu ve buzdolabında afiyetle yenmeyi bekliyor opuyorumnanaktan

Tekrar teşekkür ederim tatlım, bu arada rulo yapmaktan korkmuştum ama çok kolay oldu Şeniz

Çok sevindim tuçem güzel olmasına çookopuyorumnanaktan
Afiyet olsuncokacimcoook

Bu arada çok haklısın normal evde yapılan muhallebi tarzında kremaylada güzel oluyor. Onuda denedik. Birde kremayı yaptıktan sonra içine muz rendeledik. Daha yoğun muz tadı geliyor.
Tabi krem şantiyle biraz pratik oluyor:kedi:

Çok sevindim tuçem güzel olmasına çookopuyorumnanaktan
Afiyet olsuncokacimcoook

Bu arada çok haklısın normal evde yapılan muhallebi tarzında kremaylada güzel oluyor. Onuda denedik. Birde kremayı yaptıktan sonra içine muz rendeledik. Daha yoğun muz tadı geliyor.
Tabi krem şantiyle biraz pratik oluyor:kedi:

aaaa, kremaya muz rendeleme fikrini akıl edemezdim bak, bunu da öğrenmiş oldum, bir dahakini öyle yapayım ben, tekrar sağol canım :kedi:Şeniza.s.

Nehircim pastan evimizi neredeyse haftada bir şenlendiriyor.Gerçekten çok pratik vede leziz.
Aylardır kaçıncı kez yapışım bilmiyorum hiç resim çekmek nasip olmadı,eşim fotoğraf makinesini işyerinde unutmazsa bugün çekeceğim inşallah.

Evde sade krem şanti kalmamış,orman meyve aromalılar vardı onuda eşim sevmiyor ne yapsam diye düşünürken gözüm beyaz ve bitter çikolata sosa takıldı bu kez onlarla deniyorum bakalım tadında değişiklik olacak mı...

Tekrar tekrar teşekkür ederim cnm.

arkadaşım
tarifin için teşekkürler ..yarın kızımın arkadaşları geliyor tatlı olarak neyapayım diye düşünürken
burayı gördüm ay süper oldu birazdan yapmaya başlıcam ..çok teşekkür ederim..

Nehircim eşim çikolata soslu halinide çok beğendi işte sonuç;
rulopasta.jpg
[/URL][/IMG]

pastadilim.jpg
[/URL][/IMG]

Son düzenleme:
rulopasta.jpg
[/URL][/IMG]

pastadilim.jpg
[/URL][/IMG]

cokacimcoookmüthis görünüyo hemserimcokacimcoook
:kedi:üzerini nasil yaptigini ögreneblirmiyim lütfen:kedi:
opuyorumnanaktansimdiden tskleropuyorumnanaktan

ıncicim pastanın içinde beyaz çikolata sos vardı ondan birkaç kaşık üzeri için ayırmıştım.
Planım beyaz çikolatadan laleler ve papatyalar yapmaktı nasıl yapılıyor dersende ebru sanatı yapıyorum orada böyle bir teknik var.
Anlatayım ama anlaşılması güç olabilir.Örneğin lale mi yapacaksın çikolatayı pastanın üzerine damlatıyorsun ,kürdanla önce ortasını çiziyorsun,sonra üstteki iki köşeyi yine kürdanla sağdakini sağa doğru kaldırıp kıvırıyorsun,soldakinide sola.
Ancakkkkkkkk yapamadım sanırım beyaz çikolatanın sos olmasından kaynaklı şekillenmedi.Gerçek çikolatayla yapılabiliyor canım.

Yukarda gördüğünde mecburiyetten ortaya çıkmış bir şekil.Beyaz çikolata sosunu üzerlerine küçük bir kaşıkla koydum,sonra kürdanla akıtarak çizgi yaptım.

Bana çok uyduruk gelmişti beğenmene sevindim cnm.

Nehircim pastan evimizi neredeyse haftada bir şenlendiriyor.Gerçekten çok pratik vede leziz.
Aylardır kaçıncı kez yapışım bilmiyorum hiç resim çekmek nasip olmadı,eşim fotoğraf makinesini işyerinde unutmazsa bugün çekeceğim inşallah.

Evde sade krem şanti kalmamış,orman meyve aromalılar vardı onuda eşim sevmiyor ne yapsam diye düşünürken gözüm beyaz ve bitter çikolata sosa takıldı bu kez onlarla deniyorum bakalım tadında değişiklik olacak mı...

Tekrar tekrar teşekkür ederim cnm.

arkadaşım
tarifin için teşekkürler ..yarın kızımın arkadaşları geliyor tatlı olarak neyapayım diye düşünürken
burayı gördüm ay süper oldu birazdan yapmaya başlıcam ..çok teşekkür ederim..

Rica ederim beğenirseniz çoook daha sevinirimmopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

rulopasta.jpg
[/URL][/IMG]

pastadilim.jpg
[/URL][/IMG]

İncicim pastanın içinde beyaz çikolata sos vardı ondan birkaç kaşık üzeri için ayırmıştım.
Planım beyaz çikolatadan laleler ve papatyalar yapmaktı nasıl yapılıyor dersende ebru sanatı yapıyorum orada böyle bir teknik var.
Anlatayım ama anlaşılması güç olabilir.Örneğin lale mi yapacaksın çikolatayı pastanın üzerine damlatıyorsun ,kürdanla önce ortasını çiziyorsun,sonra üstteki iki köşeyi yine kürdanla sağdakini sağa doğru kaldırıp kıvırıyorsun,soldakinide sola.
Ancakkkkkkkk yapamadım sanırım beyaz çikolatanın sos olmasından kaynaklı şekillenmedi.Gerçek çikolatayla yapılabiliyor canım.

Yukarda gördüğünde mecburiyetten ortaya çıkmış bir şekil.Beyaz çikolata sosunu üzerlerine küçük bir kaşıkla koydum,sonra kürdanla akıtarak çizgi yaptım.

Bana çok uyduruk gelmişti beğenmene sevindim cnm.

Yaa nasıl uyduruk ne kadar güzel olmuşşşopuyorumnanaktan
Ayy bende böyle yapmak istiyorum..
Bir daha en başından detaylı anlat lütfen nasıl yaptığını mısracım:gitme:

Haftaya cumartesi aşkımın ailesi tanışmaya gelecekler bu pastayı yapacağım inşallah..
Ama üzerini öyle yapmak istiyoruuuuum çok güzel olmuş.
Normal hazır çikolata sosuyla mı yaptın?
Beyaz sos mu kullandın?
Nasıl yapayım?
Çikolata mı eriteyim?
Ayy çok soru sordum ama çok beğendim ellerine sağlık canımmŞeniz

cokacimcoookmüthis görünüyo hemserimcokacimcoook
:kedi:üzerini nasil yaptigini ögreneblirmiyim lütfen:kedi:
opuyorumnanaktansimdiden tskleropuyorumnanaktan

Bencede incitanem çok güzel olmuş yaaopuyorumnanaktan
Ayy yeni bir pasta tarifi bulmuş kadar sevindimkaydirigubbakcemile3

arkadaşım ellerine sağlık çok lezzetli görünüyor hımm çok güzel aldım bır dılım.cokacimcoook

pcye format attım herşey silindi. tarif de silindi. şimdi tekrar kaydedeyim bareee.
yada kalkıp yapsammı.:)

X