• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi muzlu kayısılı muhallebi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

innuk

Guru
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2009
3.901
2.785
448
İstanbul
Arkadaşlar bu tarifi ben genelde kahvaltıda kullanıyorum ve oğlum çok severek yiyor. İsterseniz akşam üstü ara öğün olarakta verebilirsinzi özellikle bebeği iştahsız ve kilo almayan anneler mutlaka deneyin..

kayısılar haşlanır
muhallebi hazırlanır

* 2 kuru kayısı (gün kurusu olanlar daha iyi oluyor)
*1 muz
* 3 yemek kaşığı irmik ( pirinç unu yada kaşık mamasıda tercih edilebilir)
*yarım bardak süt ( bizim süt alerjimiz olduğu için yerine özel devam maması kullanıyorum. 1 yaş altındakiler için aptamil vs. kullanılabilir.)

1.Kayısıları yarım cezve suda şişene kadar haşlayın. Muzu bir kaba doğrayın ve haşlanmış kayısılar ile beraber blandırdan geçirin ya da çatalla ezin.
2. Ayrı bir yerde yarım bardak süte 3 yemek kaşığı irmik ve yarım bardak kayısıları haşladığımız su eklenip yavaş yavaş ocakta karıştırarak pişirin.
(Eğer kaşık maması yada devam sütü kullanacaksanız direk kayısının haşlama suyuna hazırlayabilirsiniz.)
3. Pişen muhallebiyi kayısı ve muz karışımına ilave edip iyice karıştırın.
4. isteğe göre tarife ceviz, badem vs. de eklenebilir (bebiş yiyebiliyorsa)

Afiyet olsun..

Back