Müzik bağımlılığı

Müzik türü seçiminiz psikolojinizle doğru orantılı, sizin müzik dinleme bağımlılığınız yok bence, depresif ruh hali bağımlılığınız var, sizi mutlu edecek şeylerden hemen sıkılıyorsunuz, mutlu hissetmeyi reddeder bir haliniz var gibi, bu müzik türü psikolojinizle bütünleşmiş, sizin ruh halinizi anlattığı için bağımlısı olmuşsunuz bana kalırsa.
Arabesk dinleyenlerden özür dilerim müzikte de diğer her şeyde olduğu gibi herkesin zevki farklıdır, zevkler tartışılmaz lakin gerçekten insanı karamsarlığa umutsuzluğa iten bir tür, arkadaşlarımızdan biri yazmış sanırım, burada takılın, geyik bölümümüz var, orada günlük sıradan hatta çoğunlukla komik ve eğlenceli sohbetlere katılın iyi gelir belki, tabii psikolojik destek almayı da ihmal etmeyin.

Herseyimin miktarı önemli olduğu için hayatımızda bağımlılık bugün bugün olmasa yarın bize bir şekilde zarar verebiliyor.
Ne mutlu size farkındasınız.
Yalnız hayatımıza giren bağımlılıkları, korkularımızdan kaçıştan dolayı korkuya karşı direnç olarak sığındığımız liman olarak görürüz.
Müzik özellikle dış dünyaya kapanmak, olası sorunları gözardı etme isteği ve bazı sorun yaşadığımız konular hakkında artık birseyler duymama isteğimizden meydana çıkar bağımlılık aşaması. (Tabi ki sevdiği için günde 4-5 saat dinleyenler var onları tenzih ediyorum.)
Yalnız sizin söylediğiniz süre çok uzun altında dediğim gibi belirli bir korku yada soruna karşı alınmış bir önlem olabilir bilinçaltınız tarafından.
Önerimin ne kadar faydası olur bilmiyorum ama artık aynı şarkıları sadece siz söyleyin.
Yada kendinize şu işi yaparken şu müziği açayım ama işim bitince kapatayım diye ödül olarak gösterin bilinçaltınıza onu.
Birden olacak şey değil alışkanlıklar zor değişen davranışlarımızdır. Yavaş yavaş müziğin sizin hayatınızdaki yerini değiştirmeye çalışın.
Kendinize yeni seyler bulun.
Çocuğunuz varsa onunla ilgilenin.
Eğer yoksa eşiniz için birseyler yapın.

Ben ezelden beri çok duygusalimdir zaten olaylar karşısında ağlar tutamam kendimi ve ağladıkça rahatlarim ama böyle ağla geç değil sonuna kadar içimde nevarsa dokerim.o an mesela biseye üzüldüm diyelim ağladım ama rahatlayamadim içimde hala biseyler var ve benim elimden o sorunu çözecek bişey gelmiyorsa ki zaten çoğu zaman böyle olur.cunku insanların fikirleri hep sabit ve kimse sizin düşündüğünüz gibi düşünmediği için bı çözüm bulmak çok zorlaşıyor.Bida hayatın bı parçası zaten insanlar genelde öyle.Bende Müzik dinleyip dibine kadar ağlayıp rahatlıyorum.

Çocuğum var fakat ya nasıl soyleyim pek ilgilenmiyorum gibi kendimi eksik gördüğüm çok nokta var bu aynı şekilde eşim için de geçerli.Hicbir zaman doğru dürüst bı anne ve eş olamadım ve bu aralar bunun eksikliğini de hissediyorum benim asıl bı problemim var aile eş ile alakalı değil kendimle alakali.Psikolojim yiprandigi için bu şekilde düşünüyor olabilirim 6 yıllık evliyim.Bazen baktığımda evlilik bana göre değil hicbirseyi tam yapamıyorum diyorum ama bazense kim tam yapıyor ki başında nasildin şimdi nasılsın diyorum.Zsmanla oturuyor zamana bırak diyorum ama dediğim gibi asıl problemimi çözmem lazım bu artık benim elimde değil elimden geleni yaptım eşimden arkadaslarimdan destek de aldım ama bazı şeyler sizin elinizde olmuyor ve cozemiyorum.Bu yüzden artık bı psikeatriye gidicem.Kimse bana git demedi gitme de demiyor kendim istiyorum.Mantikli düşünmeye çalışıyorum çözüm ariyorum.Bunun çözümü de yine aynı şekilde şarkılara sığınıyorum.Yani o müzikle daha çok düşünüp en son hüngür hüngür ağlayıp rahatlıyorum.Ama müzik hayatımda çok yer alıyor sagligima ve ruhuma zarar veriyor hissediyorum.Bu yüzden başka çözüm arayışlarına giriyorum sanırım en iyisi yine psikeatri.Belki biraz sakinleştirici ile rahatlarim.Cunku artık okadar çok sinir krizi geçiriyorum ki ellerim de hep kırık cam izleri var.Kimseye belli etmiyorum ne çocuğuma ne eşime.Hele ki çocuğuma asla dah 5 yaşında ve psikolojisinin bozulmasını istemem o yüzden napiyorsam kendime yapıyorum.Yine en büyük zararı kendime veriyorum ama çocuğuma vermektense (psikolojik olarak) kendime vereyim daha iyi.

kış günü en güzel hobi örgü veya örgü bataniye yapmak,etamin işlemek.

Olabilir.bilmiyorum yazıları okuyorum bazen üye olmadan öncede okuyordum takip ettiğim bi sayfa ama zaten okurkende müzikle okuyorum müziksiz denerim

Ben de tam aksine son 1 yıldır filan müzik dinlemekten hiç hoşlanmıyorum.
Keşke bende öyle olsam ama müziksiz hayat sıkıcı gibi geliyor artık liseden beri müzik dinlerdim hep yeni doğum yaptığımda bile eşim gelse de kulaklığı taksam diye düşünüyordum ama o zamanlar bu kadar çok dinlemiyordum yani 1 saat yeterdi şimdi hiç birakamiyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…