Mutluluun iinde mutsuzluu yaamak

DUYGUCIKMAZI

maskeli balo ve shte yüzü
Kayıtlı Üye
5 Ağustos 2008
9.240
20
öyle insanlar vardır ki etrafımızda yada cok yakınımızda...
bir turlu mutlu olamazlar..o kadar zordur ki bu insanları güldürmek..
yüzlerinde bir ufacık tebessümu görmek...
oysa mutlu olucakları pek çok sebeb vardır...
o kişiler mutsuz yaşamaya alıştıkları için....
mutlulugun içinden bile adeta cımbızla mutsuz olucakları..bir şeyi çeker çıkarırlar...
mutlulugun içinde mutsuzlugu yaşarlar...
hem kendilerine hemde etrafına zarar verirler...üzerler...
konuşursunuz anlamazlar....ve kırıcı olup hayatını zehrederler...
sizinde etrafınızda böyle mutsuz olan varmıdır....eger varsa ne yapmak gerekir ki mutlu olmayı başara bilsinler...yada sizdemi mutsuz yaşayanlardansınız...

Canım bu bence kişilik meselesi. Mutluluğun içinde mutsuzluğu yaşamak. Çok güzel tarif ettin. ne yaparsan yap mutlu olmaz onlar. Çünkü değer yargıları daha farklıdır. havadan nem kapmak gibi hani öyle derler ya. Eskiden bende bu kadar olmasa bile kapris yapardım beni sevenlere, nazımı çekebileceklere... .Ama artık şükretmesini ve herşeyden mutluluk hissesi çıkarmayı öğrendim.

canim son zamanlarda bende mutsuz yasayanlardanim su üstüste gelen olaylar cok kötüyüm yani birini toparlamadan digeri cikiyo ortaya ne yapacagimi bilemiyorum hah gülerim ama yinede kendimi mutsuz hissediyorum

bencok mutluyum şükretmyı bılmek mutluluğun anahtarı bence herzmn keske demektense ıyıkı demeyı bılen ınsan mutludur bunların hepsının farkına varmak ılla güneşı aramak deıl yağmurdada mutlu olmayı bılmek gerekır sengözlerimebaksanab
hee cevremdekı mutsuz ınsan varsa mutlu etmeye uğrasırımm ama baktım olmadı benı mutsz etmelerıne asla ızın vermem a.s

bende son zamanlarda mutsuz olanlardanım ama sebebleri var
mutluluk içinde mutsuzluk yasamıyom yani elle tutulur gözle görülür gecerli sebeblerim var ((

mutsuz olmak için aslında çok sebep var hayatta...
ve insanın kendini mutsuz etmesi çok ama çok kolay...
önemli olan ,bazı olumsuzlukları görmemek ve duymamak gerekiyor herhalde...
mutlu olmayı başarmak,ufak şeylerden mutlu olmak,
bütün olumsuzluklara rağmen o minicik mutluluğu cımbızla bulup çıkarmak
ve hayatın tadına varmak...herhalde hayat böyle daha güzel geçer değil mi???
günümüz şartlarında,ağırlıkla maddi olarak sıkıntı çektiğimiz için
pek mutlu olmayı ya da bu oyunu oynamayı düşünemiyoruz belki...ama,
olacak oluyor,yaşanılacak yaşanıyor...
lütfen mutlu olmak için elimizden geleni yapalım,
ben genelde olumlu düşünürüm,kafama da taktıklarım olur ama
hep gülerim...
sizlerde hayata gülün lütfen...
çünkü zaman geçiyor ve yaşadığımız anı iyi değerlendirmeliyiz
diye düşünüyorum...
sevgiler...

benim çok yakınımda birinı tarif ettin sanki..
Mutludur ama görmez görmek istemez.İşine gelmez çünkü.
Hep kafasında sorun yaratır.
Haline şükretmez.
Dediğin gibi cımbızla bulup çıkarır.Nerden bulursa artık... onu mutsuz yapacak bir şeyi..
Ama bilir yapmaz.Çünkü işine gelmez..
Hem kendine hemde etrafına zarar veriyor..
Birgün çok geç kalacak ama farkında değil..

duygucum valla içimden ne fırtınalar kopuyor bi bilsen ama yine gülebiliyorum..yine ümitliyim yine pozitifim.çok şükrediyorum..dost kazığı,akraba kazığı yedim daha neler neler.ama kendim için herşeyi göz ardı ediyorum..biliyorum her kötü günün ardından güzel günler gelecek...

canım anlıyorum bende aynı ne kazıklar ne uzucu seyler yasadım yasıyorumda ama hala
umutluyum hayata karşı...sadece deger verdıgım ınsanların anlayışsız olmaları ve kırıcı olmaları benım cok uzuyor...
yapacak bır sey yok alışmaktan ve sıkı sıkı hayata sarılmaktan baska...

valla duyguşum alışıyor insan...içinden merhamet olanlar unutuyor..herşeyi herkesi allaha havale ediyorum ben.benden değilde yüce rabbim versin cezalarını...

insanın elindedir mutluluk derler evet en doğrusu bu,
ama ne yazıkki kalbimiz bi kere kırıldımı,yaralandımı işte ozaman,
kıran kişilere karşı öyle düşünemiyorsun,pollyannacılık oynayamıyorsun,
gözüne gözüne giriyorsa,yapılanlar pozitif düşünemiyorsun...
ömür kısa,kimsenin bizi üzmesine izin vermemeliyiz:1closedeyes:
bence asıl mutsuzluluk içinde mutsuzluk yaşayanlara,
hiç aklım ermiyor zaten,neden harşeyden bişey çıkarıp kendilerini ve çevresindekileri üzerler ki?

Son düzenleme:
ben oyle kaprıslı hıc bıseyden zevk almayan bırı degılım herzaman sanslısın sen dıyorum kendıme
bazen tabıkıde sınırı asan seyler yasıyorum kendımı soyutluyorum bazen ama cok surmuyo bakıyorum etrafıma neler goruyorum ve halıme sukredıp gulmeyı bılıyorum
ınsan neler yasıyo ama hep oyle devam etmemelı
herkez bıze ıstedıgımız gıbımı davranıyo ..HAYIR
onemlı olan kendı kendımıze motıve olmak hayata sarılmak gercekten bıcok sebebımız var uzuldugumuz seyler gercekten son derece yıkıcı uzucu olsada umudumuzu ve tebessumu bırakmayıalım elımızden
mutluluk elımızde
varsın uzsunler

yorumuna saglık canım...evet hersey elımızde ama ıstıyorum kı ben mutluysam mutlu olunacak bır sebeb varsa herkeste mutlu olsun..
kendıne cevresı hayatı zehır etmesın...

tabıkı herkez mutlu olsun ama bazıları dedıgın gıbı kendını etrafınıda etkılıyo o mutsuzken sende mutlu olamıyosun
dıyosunkı oda gorsun su guzellıklerı mutlu olsun
ama o oyle soyutlanmıskı gormez ımkansızdır gormesı
pekte yapılcak bıse kalmıyo oylelerı ıcın sadece uzulebılıyoruz
bu bazen bızım ıcınde gecerlı ....bızımde ıyı yonlerını gormeden uzulup karamsar oldugumuz zamanlar oldu cok nasıhat ttıler ozanan anlamadık belkı ama zamanla hak verdık..
yanı ınsan kendısının gormesı lazım senın benım gozumle gorulen dogrular guzellıkler onun gozune gozukmuyo malesef..

Hayataki mutlulugmuz Beklentilermize bagli bence....

Bazimiz evine 5 milyonluk bir alisveris yapsa mutlu olur, bunada sükür der lakin bazimizda 500 milyonluk bile yapsa mutlu olmaz gözü doymaz, sükretmez....bu tip insanlari mutlu etmek gercektende cok zordur, ve bir zaman sonra zaten herkez onlardan uzaklasir cünkü cevrelerine verdikleri negatifligi insanlar kaldiramaz....:1closedeyes:

Insanoglu farkli farkli oldugu gibi beklentileride farklidir, kücük seylerden mutlu olamayan insan büyük seylerdende mutlu olamaz...aslinda mutluluk cokta zor bulunan birsey degil,
Güzel bakan güzel görür, mutluluk icimizde sadece bazen biraz gölgeleniyor buda isin tuzu biberi galiba....

Rabbim herkezin gönlüne göre versin insallah:Saruboceq:

en kotusu mutlu oldugun zamanlarda kendini mutsuz sanip
o mutlu oldugun gunleri bitirdiginde ve esas mutsuzlugu gordugun zaman
ben daha once mutluymusum aslinda demek...

Bunu yasamamaya calisin lutfen , o kadar kotu ki....

Canım benim,sözünü ettiğin kişi senin yakınında biriyse,belki onun adına üzülüyorsun.:çok üzgünüm:Ama senin mutsuz olmana neden olmuyorsa,onu kabullenmekten başka yapacak bir şey yok.Değiştirmek çok zor,bazı şeyleri.:1no2:Bense tam tersiyim.Öylesine sıkıntılar yaşadığım halde,hep pozitif baktım hayata,asla umudumu yitirmedim ve en önemlisi şükretmeyi bildim.:Saruboceq:Ne yazıkki bazı insanlar,dediğin gibi sanki mutsuz olmak için çaba sarfediyorlar.:dilcikar:Sonuçta hem kendilerini,hemde çevrelerini mutsuz ediyorlar.Aslında tam olarak ,kimden bahsettiğinide anlayamadım.:sm_confused:Bide bazan insan sıkıntılarını söylemez,ketum olur.Gerçektede bi derdi olabilir,içinde saklıyo olabilir.Seni etkilemediği sürece,yapılacak en doğru şey,gerçekten bi sorunu yoksa,fazla üzerinde durmayıp,olduğu gibi kabullenmek.kaydirigubbakcemile5Yoksa sonuçta sen,dert sahibi olabilirsin.Kendinide düşünmek zorundasın.:1hug:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…