• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutluluk Nerede???

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Kaç gündür açıyuorum sayfayı tam bütün yorumlara tek tek cevap vericem bişe oluyor ve hep yarım kalıyor... Umarım bu sefer tamamlayabilirim yorumları cevaplamayı...

Öncelikle hepinize sonsuz teşekkür etmek istiyorum. Beni yalnız bırakmayıp yazımı okuyup yorumladığınız için. Yorum yazmayan ama vakit ayırıp okuyan tüm arkadaşlara da sonsuz teşekkürler... a.s a.s. a.s.

Sevgili 13use ablam ; Umarım tadıcağımız tüm meyveleri hep birlikte birbirimizle de paylaşarak tadabiliriz. Söz vermiyeyim ama bundan sonraher sabah kalktığımda 2 kere gülümsemeye çalışıcam biri kendim biri senin için olucak inşallah

Sevgili Mihrimah ; inan bana yazımın sadece birinin hayatında yapıcağı küçük bir değişiklik bile beni öyle çok mutlu edicek ki. Umarım bu olur. Sadece bir insanın bile yüreğine dokunabilirim umarım...Beni yalnız bırakmadığın için teşekkür ediyorum.

Sevgili Delphin ablam; ben de umarım hepimiz hayatımız boyunca hep mutluluklar yaşarız. Ama aslolan bence hayatta herşeyi yaşamak. Mutsuzluğu yaşamadan mutluluğun kıymetini bilemeyiz sanırım. Tıpkı tatlının güzel olduğunu zarar vermediğini acıyı tatmadan anlayamadığımız gibi... İlgin için ve yalnız bırakmadığın için sonsuz teşekkürler..

Sevgili zuzuuummmmm; ahhhh yaa yüreğindekileri aktarmışsın. Ve okurken içim gitti gerçekten. O küçük umut kırıntılarını bulup çıkarmak için elimden geleni yapıcam. Umarım sen de bu yolda beni yalnız bırakmazsın.. Kocaman öpüyorum. Yüreğimdesinn...

Sevgili Ceyhan ablam; Aramaz uzaklarda insan bilse,
Mutluluk hicbir yerede degildir,
Bizde degilse.

çok çok doğru bu. Yüreğine sağlık. Beni yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ediyorum

Sevgili pinandtoys ablam ; tek bir atımı dahi kalmış olsa yüreğinin o tek atımı için bile ayakta kalmaktır mutluluk...

anahtarı kendisindedir insanın... mutsuzluğun da mutluluğunda....

çok haklısın ama biz bazen belki de yanlış anahtarı yanlış kapıda deniyoruz. Ne dersin?? Yorumun gerçekten çok hoşuma gitti teşekkür ederim

Sevgili Merdiyet; inşallah hepimiz hep dolu kuyularla karşılaşırız hayat boyu... Allah hepimizin yar ve yardımcı olsun inşallah. İlgin ve yorumun için çok çok teşekkür ederim. Demin de dedim yaa umarım tek bir kişinin bile olsa yüreğinde küçücük bir ışık yakabilir bu yazım.

Sevgili tulpummm ; Çok haklısın bitanem hep haklısın zaten. Hayatta ne kadar kalabalığın içinde olsak ta, en sevdiklerimizle yanyana olsakta bizler sadece yürepğimizi açtığımız kadar yanımızdakiyle yakın olabiliriz. Ve doğarken de yaşarken de ölürken de hep ama hep TEK olucağız...Umarım birgün ben de gerçekten güçlü olduğumu hissedebilirim. Çok çok teşekkür ederim. Her zaman yanımda olduğun için...

Whitemmm çok sağol bitanemmmm.. Öpüyorum kocaman seniii

Sevgili emcan01 ; demişsin ki "ben o ağaca çıkıyorum ama hep ağaç uzuyor ve bir türlü o meyvayı alamıyorum." o meyveyi sadece bir tane olarak düşünme. Aslında ağaca tırmanmaya karar verdiğin anda küçük meyveleri toplamaya başlıyorsun. Tabiki o ağaç sadece senin hayatında değil hepimizin hayatında son nefesimizi verene kadar uzayacak. Düşünsene o meyveyi aldığın anda bir anda hayattan koparsın. Amaç meyveyi alıp almamak değil almak için çaba sarfetmek. Eğer o ağacı tırmanıyorsan küçük meyveleri gerçekten topluyorsun emin ol sadece görmesini öğrenmek lazım sanırım. Yani dur ve hayatına bak ağaca tırmanırken kaybettiklerine ve kazandıklarına bak. Emin kazandıkların çok çok daha fazladır. Öpüyorum seni kocaman. Çok sağol yalnız bırakmadığın için...

Sevgili çitlenbik; söylediklerine şöyle bir ekleme yapmak istiyorum. Mutluluğu bir meyve olarak tanımladım ama şöyle de bişe var. Mutluluk hemen eldi edilen bişe değil. Eğer bir meyveyse mutluluk onu ne hamken ne de çürümüşken elde etemnin bir anlamı yok. Aslına bakarsan herşey bir süreç. Tüm güzelliklere ulaşmak için belli bir süreçten geçmek lazım. Ve hepimiz şuan hayatın farklı yerlerinde farklı süreçlerindeyiz. Ama ben biliyorum ki hepimiz o meyveyi tam zamanında koparacağız... (Aklım dağınık biraz tam söylemek istediklerimi aktaramadım ama umarım anlaşılmıştır) İlgin için çok çok teşekkür ederim.

Sevgili minasera ablam; hayattta herşey hepimizin gönlünce ve yüreğinin güzelliğince olsun inşallah... İlgin için çok teşekkür ederim.

Joniorum Cadım çok çok teşekkür ederim hayatım...

Bonusum çok çok çok haklısın şeker.. Çıkıcam o ağaca topluycam meyveleri sonra da hepinizin kapısına gizlice birer birer bırakıcam

Sevgili Yaban Gülüm ; demişsin ki "Hep o ağaca çıkıyorum ama her dalından küçükte olsa bir meyve alarak... daha çıkacak çok dalım toplanacak çok meyvem var " işte demin sevgili emcan01'e demek istediğim de buydu :)) Ben o kadar yazdım kısa ve öz olarak budur işteee

Sevgili Newlife ablam ; yazıyı edebi açıdan inceleyen tek kişi olduğun için teşekkür ediyorum sana. Aslında ben bu yazıyı yazarken en çok bunu istiyordum. Yani yazdığım bir yazının imla kurallarıyla, türkçe doğru kullanıp kullanmamamla ilgili yorumları daha çok bekliyordum :))) Ayrıca yüreğinde olduğumu çok ama çok iyi biliyorum ablam aynı şekilde sen de benim yüreğim de ve her zaman dualarımdasın..

Sevgili realist; çok haklısın mutluluk kolay yakalanmıyor ama yakalandığında da bence onu yakalayana kadar yaşadığımız tüm zorlulukları unuturuyor... İlgin için sonsuz teşekkürler

Sevgili husel; çok teşekkür ederim ilgin için...

(Acil bir işim çıktı diğer yorumlara cevabımı en kısa zamanda yazıcam. Hepinize sonsuz teşekkürler)

çok güzel bi yazıydı yüreğine sağlık.Ama hemen hemen hepimiz öyle yapmıyormuyuz iki kuyuya bakıyoz aradığımızı bulamayınca üçüncüye bakmaya bile korkuyoz.Ben bu yüzden çok şeyler kaybettim ama şimdi daha iyiyim üçüncüye hatta dördüncü kuyuya bile bakıyorum.Çok daha mutluyum.

nurum çok güzel ya şu dr.yeri nerde benimde ihtiyacım var tabiki kendimize güvenmek yarı yarıya başarmaktır canım ama şu koşullarda ben bile güvenimi yitirdim malesef ama bu yazı benide cesaretlendirdi.paylaşımın için teşekkürler

canımın canı nurum eline sağlık tüm insanlar o ağaca tırmanmayı denemeliler bence:)

MUTLULUK NERDE??

“ Kupkuru bir çölde yapayalnız kaldığını hayal et. Güneş inanılmaz derece de yakıyor bütün vücudunu. Adeta başından dumanlar çıkıyor. Dayanamayacak durumdasın ama hala dayanıyorsun. Ümitsizce su bulabileceğin bir yer ararken birden bir kuyuya rastlıyorsun. Heyecanla yanındaki kovayı kuyuya atılıyorsun ama bir de bakıyorsun ki kurmuş kuyu. Büyük bir pişmanlık yaşıyorsun. Yoluna devam ediyorsun dakikalar geçtikçe az önceki halinden daha beter oluyorsun. Sürünmeye başlıyorsun artık. Derken yine bir kuyu buluyorsun yine atıyorsun kovayı ve yine kurumuş bir kuyu. Defalarca aynı şeyi yaşıyorsun. Ve artık içindeki şevk yok oluyor. Artık bilinç altında bütün kuyuların kurumuş olduğuna inanmaya başlıyorsun. Ölmek istiyorsun. Kurtulmak adına. Önüne bir kuyu daha çıkıyor ama sen olduğun yerde öylece ölmeyi bekliyorsun. Kuyuyu görüyorsun ama gitmiyorsun yanına. Nasıl olsa tıpkı diğerleri gibi düşünüyorsun. Ama gitsen belki de bu senin kurtuluşun olacak. Fakat sen denemek bile istemiyorsun. Oracıkta öylece ölümü bekliyorsun. “ Genç kız adeta büyülenmiş gibi doktorun söylediklerini dinliyordu. Belli ki aklında yüzlerce şimşek çakıyordu. Doktor bunu anlar anlamaz hemen sözüne devam etti. “ Mutluluğu bir meyve olarak düşün. Ama öyle her meyve gibi rahatça koparabileceğin bir dalda değil. En uzun ağacın en üst dalında. Ona ulaşmak hem çok kolay hem de çok zordur. Bunu zor yada kolay yapmakta sadece senin elindedir. O dala çıkmak, çıkmayı göze almak demek bir sürü riski göze almak demektir. Çıkarken ayağın takılacak düşeceksin belki, yada vücudun çizilecek ağacın dallarından, yada ne bilim tam ulaşmışken o dala küt diye yere yapışacaksın sıfır noktasına geleceksin belki. Ama ne olursa olsun o meyveyi almaya çalışmalısın. Hayattaki en büyük hedefin bu olmalı.”
Genç kız odadan çıkarken aklında hala yüzlerce soru vardı ama bu soruları nasıl çözeceğini de biliyordu artık. Yapması gereken tek şey korkmadan o ağaca tırmanmaktı. Ve bunu yapacaktı. Çünkü hiç tatmadığı bir meyvenin tadını bilemezdi insan ve bu meyveyi tatmadan da gitmek istemiyordu bu dünyadan…

………………………………………………………..
nur1835​

Nurum,bitanem tek kelimeyle mükemmel,ancak bu kadar güzel ifade edilebilirdi,gercekten cok etkilendim.Ellerine,yüreğine sağlık tatlım.

Ama gitsen belki de bu senin kurtuluşun olacak.

gitsem belki bu benim de kurtuluşum olacak... ama kendimden gitmem lazım kurtulmak zorunda olduklarım için...

hayat bazen sadece size bağımlı ve muhtaç olanlar için var olmaktır...

mutluluk kırıntılarıyla saraylar yaratmaktır...

sızılarını dolurup bavula, takıp hüznünü koluna, savurup umutlarını başka baharlara amaaa hep savaşmaktır...

savaşmak öyle topla tüfekle de değil... yaşamaman için neden yaratanlara inat yüreğinle yürek için savaşmaktır...

tek bir atımı dahi kalmış olsa yüreğinin o tek atımı için bile ayakta kalmaktır mutluluk...

anahtarı kendisindedir insanın... mutsuzluğun da mutluluğunda....

bu da benden olsun...

inan ne yazdım bilmiyorum bile dirayetimden dumanlar tütüyor...

iyiyim dedim ama rezaletim...

neyse sevgiyle kal tatlım... yaşamak her anlamıyla bize nimettir... acısıyla tatlısıyla...

canım geçekten güzel olmuş kendimden de birşeyler buldum :1hug::enbuyukkk::nazar:

Nurcum çok güzel ifade etmişsin duygularını .Mutluluğu bulmak kolay ama gerçek mutluluğu bulmak için güçlü olmalı ve sabırla mücadele etmelisin .Mutluluk bir papatya falı gibi, yaşamın sayfalarını mutluyum ..mutsuzum diyerek koparırken,değerli zamanlarıda arada kaçırıyoruz ne yazıkki .Dilerim falının sonunda mutluluğu bulursun .Sevgiler .

Canım kardeşim bu o kadar zor bir yol ki ilaaki doktorun dediği gibi ....
Düşecen, yorulacan,çizilecen , kırılacan, bunları şu dünyada gördüğün her canlı yaşıyor....
Yeterki çevrene biraz daha dikkat et her şeyi görürsün....
Seni çok ama çok seviyom hiç bir zaman pes etme lütfen ...
seni seven kocaman bir dünya var bunu unutma sende bu dünyayı sev emiiiii..
:içelim:( bu gecenin anısına)yerimseniben

Hayatla röportaj yaptığımı gördüm rüyamda.

"Benimle röportaj mı yapmak istiyorsun?" diye sordu Hayat.

"Zamanın var mı?" diye sordum.

Gülümsedi.

"Benim zamanım Sonsuzluk" dedi Hayat. "Ne sorular var yüreğinde?"

"İnsanlarla ilgili en çok neye şaşıyorsun?" diye sordum.

Hayat yanıt verdi.

"Çocukluktan sıkılıp büyümek için acele ediyorlar, sonra yine çocuk olmanın özlemini duyuyorlar. Para kazanmak için sağlıklarını kaybediyorlar, sonra sağlıklarını kazanmak için paralarını kaybediyorlar. Gelecekle ilgili edişelenmaekten şimdiyi unutuyorlar. Sonra da ne şimdiyi ne geleceği yaşayabiliyorlar. Deneyim iyi bir öğretmendir diyorlar ama deneyimin faturasını ödemek istemiyorlar. Hayatlarını kazanmak için eğitim alıyorlar ama yaşam ustası olmayı bilmiyorlar. Bu nedenle de, hiç ölmeyecekmiş gibi yaşıyorlar, hiç yaşamamış gibi ölüyorlar."

Hayat elimi tuttu. Bir süre sessiz kaldık.Derin bir nefes aldım. Ona, insanların neleri öğrenmelerini istediğini sordum.

Hayat yanıtladı.

"Hiç kimseyi seni sevmeye zorlayamayacağını, yapabileceğin tek şeyin seni sevmelerine izin vermelerini isterdim. Affetmenin affederek öğrenilebileceğini öğrenmelerini isterdim. Başkalarıyla kendilerini kıyaslamamayı öğrenmelerini isterdim. İki insanın aynı şeye bakıp farklı şeyleri görebileceğini öğrenmelerini isterdim."

"Zengin insanın en çok şeye sahip olan değil, en az şeye ihtiyaç duyan insan olduğunu öğrenmelerini isterdim. Bir sevecen yüreği derinden yaralamanın bir anda olduğunu; ama iyileştirmenin çok uzun sürdüğünü öğrenmelerini isterdim. Seni seven insanların duygularınmı nasıl ifade edebileceklerini bilmedikleri için seni sevmediklerini sanmak yerine onların sevgisini hissetmeyi öğrenmelerini isterdim."

Hayat derin bir nefes verdi. Hayatın nefesi kelimelere dönüştü.

"Söylediklerimi yüreğine kaydet" dedi. Söylediği cümleyi yüreğime kaydettim.

"Başkalarını affetmek yeterli değil, kendini de affetmeyi öğren".

Yüreğim kuş gibi hafiflemişti.

"Son bir soru daha, Hayat" dedim. "Benden ne istiyorsun?"

Bütün odayı beyaz bir ışık kapladı ve Hayat yanıtladı.

"Senin kendin olmanı istiyorum, yoksa başkası olurdun. Sana bugün ihtiyacım olduğunu bil, yoksa bugün benimle olmazdın. Kendi eşsizliğini ve biricikliğini bil; çünkü ben kendimi tekrar etmeyecek kadar yaratıcı ve zenginim. ve gerçekten TEK değerli olanım. Değerimi bil."

nurcugum ablacim guzel bir paylasim olmus yuregine saglik.dj ligin gibi hayata bakis acinda guzel bir okadarda yureklisin bu yaziyi paylasman demek sen zaten mutlulugun nasil ve nerde yakalayacagini bildigin demektir sevgiyle kal.a.s.:dance::dance:

eylül, hayatla ropörtajın süper. kutlarım.

bir süre ağaçlara tırmanmadan geçiyor hayatlarımız.sonra dizlerimiz parçalana parçalanaağır aksak tırmanmaya çalışıyoruz.ama mücadelemizi ne sıyrıklar ne de kanamalar bölüyor.ama en önemliside yaralarımızı üfüren birilerinin olması.umarım herkesin vardır!sağolasın nurum çok güzeldi emeğine sağlık

Back
X