• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutlu olmak bu kadar mı imkansız

yorgunn____annee

Dünya, ahiretin tarlasıdır...
Kayıtlı Üye
3 Haziran 2017
129
127
103
35
Berbat bir çocukluğum geçti annem çalıştığı için halamdan dayak yiye yiye büyüdüm 1. Sınıfa giderken ders çalışmak istemediğim için saç kurutma makinesi ile ağzımdan burnumdan kan getirirdi örneğin babam sessizdi bişey deyemezdi annemse çalıştığı için çok fazla sahip çıkamazdı.
Halamdan gördüğüm fiziksel ve psikolojik şiddet evlenene kadar sürdü.

Dersaneye gidiyordum deneme sınavlarında derece yapıyodum hocalarım hep Marmara edebiyat kazanacaksın sen diyolardı ki erkek arkadaşımla birlikte olduk ve korunduğumuzu zannediyordum ama hamile kaldım tek birliktelikte ve bu nedenle kaçarak evlendim.
Kızım 7-8 aylıkken eşimin madde kullandığını öğrendim kaçarak evlendiğim için ayrılamazdım halam babaannem buna müsaade etmezdi derken 4 tane evladım oldu hap kullandım hamile kaldım kaza olunca ertesi gün hapı hiçbiri korumadı iğne kullandım tüm ay regl oldum spiralinde bu yüzden takmadılar. Aslında hepsinde de korunduk ama nasıl hamile kaldığıma hala şaşkınım bir kez de bu ay acaba hamile kalacakmıyım diye birşey yaşamadım.

Burada babamı kaybettim eşim çok çok içmeye daha da bağımlı olmaya başladı ben çalışmak zorunda kaldım 4 tane yavrumla.

Eşim hem içiyo hem eve bakmıyo hem de aldatmaya başladı kızkardeşim evlendi halam evlendi babaannem vefat etti derken annem yalnız kaldı kendide emekli olunca bu yaz ev aldı artık kendi de yalnız kaldığı içinn artık bana sahip çıkmaya karar verdi ve artık annemin yanındayım 4 kuzucuğumla burası küçük bir yer iş yok dedikodu çok 4 çocuğu evde susturabilmek zor annemin çenesi hiç susmuyo çocuklar hiç durmuyo gelirim hiç yok ve 31 yaşımda yalnız kaldım bu en doğrusu ama ne babam ne abim ne de iyi bir eşim yok yavrularımın babası yok zaten hiçte olmamıştı

Çevremde herkes çok mutlu Allah daha da mutlu etsin. Ne okuyabildim ne güzel bir evlilik yapabildim ne de evlatlarıma güzel bir hayat sunabildim. Mutluluk bu kadar mı zor yoksa ben neden bu kadar mutsuzum imtihan biliyorum ama sanki bunlar çok ağır

Yani sizin olaylar çok üst üste gelmiş. Neden doğurdunuz diyecek falan değilim. O çocukların kaderini yazan rabbim bilir sebebini.

Yalnız çok üzülmeyin çünkü en azından ana evine sığınmışsınız bizler onu da bulamadık şu hayatta iki işte birden çalışıp okudum hem kira hem yurt parası aynı anda ödedim. Çektiğim zor günleri bir ben bir allah bilir. Ama zamanla herşey bitiyor emin olun sizin ki de bitecek. Dua edin ki sokakta ya da kadın sığınma evinde değilsiniz. Ağır bir hastalıkla imtihan da edilmiyorsunuz. O yüzden emin olun sizin ki en kötüsü değil

Berbat bir çocukluğum geçti annem çalıştığı için halamdan dayak yiye yiye büyüdüm 1. Sınıfa giderken ders çalışmak istemediğim için saç kurutma makinesi ile ağzımdan burnumdan kan getirirdi örneğin babam sessizdi bişey deyemezdi annemse çalıştığı için çok fazla sahip çıkamazdı.

Dersaneye gidiyordum deneme sınavlarında derece yapıyodum hocalarım hep Marmara edebiyat kazanacaksın sen diyolardı ki erkek arkadaşımla birlikte olduk ve korunduğumuzu zannediyordum ama hamile kaldım tek birliktelikte ve bu nedenle kaçarak evlendim.
Kızım 7-8 aylıkken eşimin madde kullandığını öğrendim kaçarak evlendiğim için ayrılamazdım halam babaannem buna müsaade etmezdi derken 4 tane evladım oldu hap kullandım hamile kaldım kaza olunca ertesi gün hapı hiçbiri korumadı iğne kullandım tüm ay regl oldum spiralinde bu yüzden takmadılar. Aslında hepsinde de korunduk ama nasıl hamile kaldığıma hala şaşkınım bir kez de bu ay acaba hamile kalacakmıyım diye birşey yaşamadım.

Burada babamı kaybettim eşim çok çok içmeye daha da bağımlı olmaya başladı ben çalışmak zorunda kaldım 4 tane yavrumla.

Eşim hem içiyo hem eve bakmıyo hem de aldatmaya başladı kızkardeşim evlendi halam evlendi babaannem vefat etti derken annem yalnız kaldı kendide emekli olunca bu yaz ev aldı artık kendi de yalnız kaldığı içinn artık bana sahip çıkmaya karar verdi ve artık annemin yanındayım 4 kuzucuğumla burası küçük bir yer iş yok dedikodu çok 4 çocuğu evde susturabilmek zor annemin çenesi hiç susmuyo çocuklar hiç durmuyo gelirim hiç yok ve 31 yaşımda yalnız kaldım bu en doğrusu ama ne babam ne abim ne de iyi bir eşim yok yavrularımın babası yok zaten hiçte olmamıştı

Çevremde herkes çok mutlu Allah daha da mutlu etsin. Ne okuyabildim ne güzel bir evlilik yapabildim ne de evlatlarıma güzel bir hayat sunabildim. Mutluluk bu kadar mı zor yoksa ben neden bu kadar mutsuzum imtihan biliyorum ama sanki bunlar çok ağır
Ayrilmak hayatinizda verdiginiz en dogru karar olmus. Sancili bir süreç bu etkileneceksiniz tabi ki. Hayatiniz bundan sonra daha güzel olacak buna inaniyorum. 4 çocukla bu cesareti gösteren bir kadin her zorlugu aşabilir.

Tamam çok sıkıntı cekmissiniz büyürken ama sanki biraz da herşeyi kaderin ustine atmışsınız .bence önce kendinizi bir yargilayin yargilayin ki aynı hataları tekrar yapmayın.artik bundan sonra yapılacak şey ayakta durmak çocuklarınızı büyütmek .iş arayin çalışın.anneniz çocuklarınızla ilgilensin ama sizde elinizi çocuklarınızın üstünden çekmeyin.bubsaatten sonra temkinli hareketler yapın yapacak bişey yok mutsuzlugunuz ömür boyu sürmez sabır edeceksiniz

Yani sizin olaylar çok üst üste gelmiş. Neden doğurdunuz diyecek falan değilim. O çocukların kaderini yazan rabbim bilir sebebini.

Yalnız çok üzülmeyin çünkü en azından ana evine sığınmışsınız bizler onu da bulamadık şu hayatta iki işte birden çalışıp okudum hem kira hem yurt parası aynı anda ödedim. Çektiğim zor günleri bir ben bir allah bilir. Ama zamanla herşey bitiyor emin olun sizin ki de bitecek. Dua edin ki sokakta ya da kadın sığınma evinde değilsiniz. Ağır bir hastalıkla imtihan da edilmiyorsunuz. O yüzden emin olun sizin ki en kötüsü değil
İncitmeden yorum yaptığınız için teşekkür ederim. Astım ve ankilozan spondilit hastasıyım her işe giremiyorum zaten bulunduğum şehirde de tekstilden başka işte yok ama tüm çevreme haber verdim olmadı yine tekstile gireceğim

Tamam artık bugün dönüm noktası de. Kendi kararlarını ver. Sürekli hayat sorunlu hayat sorunlu demek problemi çağırır. Evet hayat zor fakat bugunumuz geri gelmiyor. Bir işiniz ve başınızı sokacak bir eviniz var çok şükür
Annenizi alın karşınıza tatlılıkla anlatin. Artık birlik olmalıyız deyin. Yaşlılar arada sabırsız olabilir idare edin .

Bi işe gir eninde sonunda uygun bisey çıkar elbet.ayrica annenin dır dır etmesi çocuklarının bağımlı bir babayla yasamasindan daha kötü değil emin ol
En doğru kararı verdim bu konuda netim sadece üzülüyorum babaları o şekilde oomasaydı babaları tarafından sevilen ilgi gören çocuklar olabilirlerdi diye

En doğru kararı verdim bu konuda netim sadece üzülüyorum babaları o şekilde oomasaydı babaları tarafından sevilen ilgi gören çocuklar olabilirlerdi diye
Sizi çok iyi anlıyorum fakat söyle düşünün hayatta hepimizin bir imtihanı var. Çocuklarınızın ki de bu.

Bunlar hayat içerisinde değiştiremeyeceğimiz şeyler bunlara odaklamayın artık daha güzel ne yapabilirim nasıl onları mutlu ederim diye düşünün

Zor şeyler yaşamışsınız evet.
4 çocukla bir müddet daha zorlanacaksiniz o kesin.
Ama aynı zamanda evlâtlarınızdan güç alacaksınız.
Anneler nasıl bu kadar güçlü, kolay yorulmuyorlar diye şaşardım.
Kızım olduktan sonra anladım ki evlat veriyor sana o gücü.
Bir işte çalışın ve annenizle sık sık dertleşin.
Uzanın dizlerine ağlayın. Başınızı okşatın.
Destek isteyin. Omuz omuza vereceğiz artık huzurlu yaşayacağız diye inanin, inandirın.
Kolaylıklar diliyorum.

Zor şeyler yaşamışsınız evet.
4 çocukla bir müddet daha zorlanacaksiniz o kesin.
Ama aynı zamanda evlâtlarınızdan güç alacaksınız.
Anneler nasıl bu kadar güçlü, kolay yorulmuyorlar diye şaşardım.
Kızım olduktan sonra anladım ki evlat veriyor sana o gücü.
Bir işte çalışın ve annenizle sık sık dertleşin.
Uzanın dizlerine ağlayın. Başınızı okşatın.
Destek isteyin. Omuz omuza vereceğiz artık huzurlu yaşayacağız diye inanin, inandirın.
Kolaylıklar diliyorum.
Teşekkür ederim

Öncelikle siz yalnız değilsiniz, 4 tane evladınız var, onlar için güçllüuolmak zorundasınız.. kendinize gelin, neler yapabileceğinizi düşünün.. hayatınızı elinize alın, çalışın, çocuklarınıza sahip çıkın.. anneniz de ne güzel yanınızda, konuşsun duymayın, sarılın öpün herşey çok güzel olacak deyin ona, siz de inanın..

şu an yapabileceğiniz en kötü şey yeni bir adam ile evlenip mutlu olmaya çalışmak olur bana göre..

Olan olmus ,artik seni yargilasak ya da sen kendini suclasan da birsey degismeyecek.onune bak o zaman,calis ,cocuklarini okut,kaymakamligin yardim kurumlari var onlara basvur.bazen bakici dahi ayarliyorlar.calis,didin,disaridan okuyabilirsin istersen,benim esim 40 yasinda 3.okulunu okuyor su an,fakirlikten okuyamamis.

Öncelikle siz yalnız değilsiniz, 4 tane evladınız var, onlar için güçllüuolmak zorundasınız.. kendinize gelin, neler yapabileceğinizi düşünün.. hayatınızı elinize alın, çalışın, çocuklarınıza sahip çıkın.. anneniz de ne güzel yanınızda, konuşsun duymayın, sarılın öpün herşey çok güzel olacak deyin ona, siz de inanın..

şu an yapabileceğiniz en kötü şey yeni bir adam ile evlenip mutlu olmaya çalışmak olur bana göre..
4 tane evladımm var ne evlenmesi ne yeni biri zaten onlara iyi bir baba seçmş olamamanın hüznü içinde olduğumdan gözlerinin içine bakıyorum yıllardır onları mutlu etmek için elimden gelenin fazlasını yapıyorum bu konuda gönlüm rahat ama onlar için çok üzülüyorum çevremdeki herkes çocuklarına düşkün ister istemez o çocukları görünce üzülüyorlar o zaman bende yıkılıyorum.

Sakin cocuklarimin babasi olsun diye evlenmeyin,cocuklariniza sahip cikin
Öyle bir düşüncem asla yok herkes için geçerli değil ama elin iyisi olmaz diye bir söz var. Çocuklarımı kimseye muhtaç olmadan büyütsem iyi hayırlı bir evlat olsunlar okusunlar tek istediğim bunlar

Baba elbette onemli ama çocuğun asil ihtiyacı olan saglam bir sekilde ayakta duran annedir
Bakin siz anneniz size sahip cikmadi diye neler yasamissiniz cocukken , artik dik durma vaktiniz gelmis , dik ve guclu durun cocuklariniza bakin , o zaman hicbir erkege ihtiyaclari olmaz

Benim esim vefat ettiginde benden yasli bir komsum demisti ki , ben bebekken annem öldü keske babam ölseydi de annem baksaydi bana , babasiz cocuk buyuyor da annesiz cok zor büyüyor demisti , o yuzden silkelenip kalkin ayaga cocuklarinizin bir annesi var

Back