Bu düzen seni mutsuz ediyorsa değiştirmek için şikayet etmekten farklı bir şey yap.Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Bahsettikleri rutin bu değil işte. Konu sahibinin eşinin yaptığı gibi davranmaya diyorlar genelde. Tamamen kendini salıp bu evlilikte yok olmasından rahatsızlar. O zaman bunun adı rutin değil .Yoksa dediğin gibi rutin iyidir.Aslına bakarsan evlilikte rutin iyi bişey bence. Hatta bence rutin için evleniyoruz. Karşımdaki adamın ne zaman ne yapacağını bilmek, hayatımın belli bir düzende olması benim hoşuma gidiyor. Hatta rutinim bozulunca rahatsız oluyorum. Bu rutinden niye bu kadar rahatsız olunuyor anlamıyorum ben. Konu sahibinin yaşadığı gibi bir hayat değil bahsettiğim tabi ki, ama dengeleri oturmuş bir hayat iyidir.
deseniz ya bigünO hafta ben "dırdır" ettiğim için dediğim oluyor.ve sırf ben istediğim için oraya gidildiği belli ediliyor.Diğer hafta yine kvye gitme muhabbeti oluyor.İçimden "yahu daha geçen hafta anlattım" deyip pes ediyorum,aynı şeyleri konuşmaktan çok sıkıldım.
Nasıl erkekler ve neyi kurmuyorum?Asıl ben sizin adınıza üzülüyorum sizin karşınıza böyle erkekler çıktığı için duvar örmüşsünüz önünüze ve kurmuyorsunuz.
Mesela alıyor çocuğu yanına ama bakmıyor neyi nasıl yaptığına.Elinde telefon sen oku ben dinliyorum oğlum diyor.Bi bakıyorum ödev yanlış düzeltmesi yine bana ve oğluma kalıyor.Ya da kızı alıyor kızım daha 3 harf öğrendi okuma alıştırmaları var.oku sen diyor.Olmaz öyle takip et yanlışını düzelt ne bilsin çocuk ne okuduğunu diyorum.Bir iki yapıyor sonra hop yine kopuyor.İstemediği bir şeyi tövbe yaptıramıyorum.Biriyle ben biriyle sen ilgileneceğiz dediğinizde ne diyor?
Ya zaten bu yönlendirme/yönetme olayı kadar büyük bi saçmalık hayatımda duymadım. Yani galiba benim hayatımda hiç yönetilmesi gereken gerizekalı bir erkek olmadı.güzel toparlamışsın canım.
sonra bu adam kadını aldatır, çocuklarla ilgilendi beni boşladı der, benzer zihniyettekiler de bir de adama hak verir.
kadın adama adar kendini çocuklar perişan olur, kadına bak çocuklarıyla ilgilenmiyor ana gibi ana olamadı derler.
adamın hiç hatası yoktur çünkü, adam iyi "yönlendirilmemiş"tir.
nlaşmazlıklar ara sıra yaşansa da bir noktada çözümü bulup (bak katlanıp-tahammül edip demiyorum dikkat), mutlu olmaya devam eden çiftler çok var yani.
neyi kurmuyoruz?Asıl ben sizin adınıza üzülüyorum sizin karşınıza böyle erkekler çıktığı için duvar örmüşsünüz önünüze ve kurmuyorsunuz.
Benim karışmam çıkan erkeklerlerden çıkmış karşınıza duvarı kırmıyorsunuz.Nasıl erkekler ve neyi kurmuyorum?
Yo öyle demedim, konuyu da okumadım zaten başlığa ithafen en mutlu sandığım evlilik bile böyleyse evliliğe inancım falan kalmadı. Yorumumu yaptim sadece. Konu sahibi aldatiliyorsa bilgim yok. Yorumundan boylebir anlam çıkarmanıza uzuldumBurdan eşine ailesine düşkün adamlar karısını aldatır sonucunu mu çıkarmalıyız? Konu sahibine sus otur aldatılmıyorsun fazlasını bekleme mesajı mı?
eşimin gerçekten müzik zevkine tahammül edemiyorum. çözümsüz mesela
Ben okurken kanser oldum adamı boğazlayasım geliyor. Aşırı eril oldum yine testosterone yüksek hep ondanMesela alıyor çocuğu yanına ama bakmıyor neyi nasıl yaptığına.Elinde telefon sen oku ben dinliyorum oğlum diyor.Bi bakıyorum ödev yanlış düzeltmesi yine bana ve oğluma kalıyor.Ya da kızı alıyor kızım daha 3 harf öğrendi okuma alıştırmaları var.oku sen diyor.Olmaz öyle takip et yanlışını düzelt ne bilsin çocuk ne okuduğunu diyorum.Bir iki yapıyor sonra hop yine kopuyor.İstemediği bir şeyi tövbe yaptıramıyorum.
Kadın durumdan şikayetçi ama bunu dile getiriyor susmuyor ayrıca kadın da çalışıyor o da der ben çalışıyorum evde iş yapmayacağım diyebilir. İşler görülüyor ama evde tartışma bitmiyor para getirmek yetmiyor da diyebilir değil mi düşünme yetisini kaybetmediyse adamTamam benim anlatmak istediğim de bu fakat erkeğin gözünden bakarsanız da kadın çocukla ödev yapıyor, yemek yapıyor, bulaşık yıkıyor bunları zaten ben olmasam da yapıyor işler bir şekilde bitiyor. Öyleyse benim görevim de sadece çalışmak diye düşünür geçer. Erkek kendi kendine sorumluluk almaz ki zaten maalesef çalışmayı sorumluluk olarak görüyor.
Bu kadar kıt zekalı erkeği nereden buluyorsunuz? Robot gibi düğmeye basmazsan düşünemeyen biri gibi yazıyorsunuz. Bu erkekleri kukla gibi aciz görem bakışa da şaşıyorum.Tamam benim anlatmak istediğim de bu fakat erkeğin gözünden bakarsanız da kadın çocukla ödev yapıyor, yemek yapıyor, bulaşık yıkıyor bunları zaten ben olmasam da yapıyor işler bir şekilde bitiyor. Öyleyse benim görevim de sadece çalışmak diye düşünür geçer. Erkek kendi kendine sorumluluk almaz ki zaten maalesef çalışmayı sorumluluk olarak görüyor.
Bu konuya eş, baba güzellemesi yapmak iştemiyorum ama öyle entrikalara, hesaba girmeden sorumluluk sahibi, eşine, çocuklarına gerekli kıymeti veren erkekler var.Erkeklerin beyni kadınlar gibi çalışmıyor. İnsanlar yüz yıllardır erkek ve kadın beyni üzerine çalıyor. Kitaplar yazılıyor araştırmalar yapılıyor. Uzmanlar konuşuyor.Dizi film kitap ama gerçek. Kadın ve erkek her konu da eşit değil maalesef. Kadınlar daha duygusal iki işi bir anda yapabilir falan filan. Eşitiz diyen arkadaşlar iş hayatında sosyal hayatta kadınım diye ayrıcalık istemeyen insandır ki sanmıyorum eşitip deyipte şurda bir konu açılsa poşetlerle otobüse bindim adamın biri bana yer vermedi diye adama hemen söversiniz işinize gelince eşitiz işinize gelmeyince değiliz. Erkeği yönlendireceksin söyleyeceksin susup oturup anlamasını beklerden zaman kaybedersin. Komutla çalışıyor erkekler. Yönetmeyi bilirsen adam çocuğada bakar eve de bakar sana da bakar sende iş ben sosyal hayatında başarılı olursun.
Size kurduğum bir cümle değileşimin gerçekten müzik zevkine tahammül edemiyorum. çözümsüz mesela
neyi kurmuyoruz?
Sorumluluğu paylaşmadığınız için bunalıyorsunuz çok haklısınız.Eşinizle öncelikle bunu konuşun size yardımcı olsun.İkisinde çalışıyorsunuz bir zahmet elini taşın altına koysun.Yükünüz azaldıkça stresiniz azalacak.Pazar günleri ayrı bir olay zaten çözülmesi gerekiyor.Her hafta kayınvaliye kahvaltıya gitmek olmaz .Birlikte ailecrk yapın kahvaltınızı..Sorunların çözümünde iletişim çok önemli..Hoşlanmadığınız sizi mutsuz eden üzen her davranışı oturun konuşun ..Elbet orta yol bulunacaktır..Evet gerçekten merak ediyorum.Eşiyle arkadaş gibi olabilen,ortak zevkleri olan,hayatın müşterek olduğu,birbirlerinin hayallerine,isteklerine değer veren evlilik var mı? Ben kendi evliliğimden sonra inancımı kaybettim.Sorunlu bir ailede büyüdüm.Erken yaşta karşıma çıkan,beni sevdiğine inandığım ilk kişiyle evlendim.10 senedir evliyiz.2 çocuğumuz var.Aynı evde kendi halinde yaşayan insanlarız.O işten gelir bilgisayarının başına oturur takılır.Ben de işten gelirim yemek,çamaşır,bulaşık,çocukların ödevleri derken yatma saati.Eşim Cumartesi günleri çalışıyor ben evdeyim.Çocuklarımla vakit geçirirm birlikte gezeriz bazen yalnız da çıkarım arkadaşlarımla ya da kardeşlerimle.Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.Sonra pazar ,market alışverişi ve hafta içi için hazırlık.Çoğu zaman daraldığımı hissediyorum.Hep ayrılsam nasıl olur acaba diye düşünürken buluyorum kendimi.Ben istiyorum ki akşamları ailecek vakit geçirelim.Çocukların birinin ödevlerine de o yardım etsin.Her şeyi ben yapıyorum çok yoruluyorum ve sabrım kalmıyor.O zaman da sesim yükseliyor ve tartışıyoruz.Hep aynı döngü.Hayat bu mu,hayatı paylaşmak bu mu? Ayrıntıya girmediğim, zaman içerisinde beni yıpratan bir sürü şey oldu.Genel olarak bahsetmek istedim.Kıymetli yorumlarınızı bekliyorum.
Okuyan, yorum yapan herkese çok teşekkür ederim şimdiden.
Benzerlerini yazmıştım ama burda plan yapamayan adam değil de yapılan şeylerden keyif almayan zorla orda görev gibi bulunan biri varBu düzen seni mutsuz ediyorsa değiştirmek için şikayet etmekten farklı bir şey yap.
Misal bir hafta sonu ailece kahvaltıya bir yer seç ve oraya gidin.
Hafta içinden ailece vakit geçirmeyi özlediğini, pazar günü için sürprizin olduğunu söyle
Eşine onunla vakit geçirmeyi özlediğini söyle
işe akşam çocukları uyutup bir şeyler içmeyi yada film izlemeyi teklif ederek başla
atıyorum "ben çamaşırları hallederken sen X in ödevlerine hallet, " de
Neden yapmıyorsun, bana destek olmuyorsun şikayetleri sorun çıkaracaktır
Ben diliyle konuşmaya çalış
"Neden benimle ilgilenmiyorsun, " yerine "ikimize vakit ayırmadığında kendimi sevilmiyor ve değersiz hissediyorum" demek sorgulamasına sebep olacaktır
Kv ye kahvaltıya gittiğin bir pazar öğleden sonrası için sinema yada başka bir etkinlik için bilet al
Çocukları bırakıp çıkın
Özel bir gününüzde yada eşinin doğum gününde hediyen küçük bir hafta sonu kaçamağı olsun
Uçak bileti al, otel ayarla
Bir süre sonra kendisi kafa dinlemek için talep edecektir, tecrübeyle sabit
Sizin bahsettiğiniz türde erkekler benim yanımdan geçtiğinde gözümü kapatıyorum görmemek için değil ki hayatıma gireceklerBenim karışmam çıkan erkeklerlerden çıkmış karşınıza duvarı kırmıyorsunuz.
Ay niye sorumluluk alamasın. Erkekler böyle zaten diyerek bunları normalleştirmek doğru değil ki? erkek onu düşünemez bunu düşünemez diye diye bu hale getirdik adamlarıTamam benim anlatmak istediğim de bu fakat erkeğin gözünden bakarsanız da kadın çocukla ödev yapıyor, yemek yapıyor, bulaşık yıkıyor bunları zaten ben olmasam da yapıyor işler bir şekilde bitiyor. Öyleyse benim görevim de sadece çalışmak diye düşünür geçer. Erkek kendi kendine sorumluluk almaz ki zaten maalesef çalışmayı sorumluluk olarak görüyor.
Mesela alıyor çocuğu yanına ama bakmıyor neyi nasıl yaptığına.Elinde telefon sen oku ben dinliyorum oğlum diyor.Bi bakıyorum ödev yanlış düzeltmesi yine bana ve oğluma kalıyor.Ya da kızı alıyor kızım daha 3 harf öğrendi okuma alıştırmaları var.oku sen diyor.Olmaz öyle takip et yanlışını düzelt ne bilsin çocuk ne okuduğunu diyorum.Bir iki yapıyor sonra hop yine kopuyor.İstemediği bir şeyi tövbe yaptıramıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?