MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Bu düzen seni mutsuz ediyorsa değiştirmek için şikayet etmekten farklı bir şey yap.
Misal bir hafta sonu ailece kahvaltıya bir yer seç ve oraya gidin.
Hafta içinden ailece vakit geçirmeyi özlediğini, pazar günü için sürprizin olduğunu söyle

Eşine onunla vakit geçirmeyi özlediğini söyle
işe akşam çocukları uyutup bir şeyler içmeyi yada film izlemeyi teklif ederek başla
atıyorum "ben çamaşırları hallederken sen X in ödevlerine hallet, " de
Neden yapmıyorsun, bana destek olmuyorsun şikayetleri sorun çıkaracaktır
Ben diliyle konuşmaya çalış
"Neden benimle ilgilenmiyorsun, " yerine "ikimize vakit ayırmadığında kendimi sevilmiyor ve değersiz hissediyorum" demek sorgulamasına sebep olacaktır

Kv ye kahvaltıya gittiğin bir pazar öğleden sonrası için sinema yada başka bir etkinlik için bilet al
Çocukları bırakıp çıkın

Özel bir gününüzde yada eşinin doğum gününde hediyen küçük bir hafta sonu kaçamağı olsun
Uçak bileti al, otel ayarla
Bir süre sonra kendisi kafa dinlemek için talep edecektir, tecrübeyle sabit

Bahsettikleri rutin bu değil işte. Konu sahibinin eşinin yaptığı gibi davranmaya diyorlar genelde. Tamamen kendini salıp bu evlilikte yok olmasından rahatsızlar. O zaman bunun adı rutin değil .Yoksa dediğin gibi rutin iyidir.

deseniz ya bigün
canım sen al çocukları al git
ben evde kalacağım biraz vakit geçireceğim dinleneceğim vs
itiraz da kabul etmeyin
çocuklarla tek gitsin annesine biraz zorluğunu çeksin

Biriyle ben biriyle sen ilgileneceğiz dediğinizde ne diyor?
Mesela alıyor çocuğu yanına ama bakmıyor neyi nasıl yaptığına.Elinde telefon sen oku ben dinliyorum oğlum diyor.Bi bakıyorum ödev yanlış düzeltmesi yine bana ve oğluma kalıyor.Ya da kızı alıyor kızım daha 3 harf öğrendi okuma alıştırmaları var.oku sen diyor.Olmaz öyle takip et yanlışını düzelt ne bilsin çocuk ne okuduğunu diyorum.Bir iki yapıyor sonra hop yine kopuyor.İstemediği bir şeyi tövbe yaptıramıyorum.

Ya zaten bu yönlendirme/yönetme olayı kadar büyük bi saçmalık hayatımda duymadım. Yani galiba benim hayatımda hiç yönetilmesi gereken gerizekalı bir erkek olmadı.

nlaşmazlıklar ara sıra yaşansa da bir noktada çözümü bulup (bak katlanıp-tahammül edip demiyorum dikkat), mutlu olmaya devam eden çiftler çok var yani.

eşimin gerçekten müzik zevkine tahammül edemiyorum. çözümsüz mesela

Asıl ben sizin adınıza üzülüyorum sizin karşınıza böyle erkekler çıktığı için duvar örmüşsünüz önünüze ve kurmuyorsunuz.
neyi kurmuyoruz?

Burdan eşine ailesine düşkün adamlar karısını aldatır sonucunu mu çıkarmalıyız? Konu sahibine sus otur aldatılmıyorsun fazlasını bekleme mesajı mı?
Yo öyle demedim, konuyu da okumadım zaten başlığa ithafen en mutlu sandığım evlilik bile böyleyse evliliğe inancım falan kalmadı. Yorumumu yaptim sadece. Konu sahibi aldatiliyorsa bilgim yok. Yorumundan boylebir anlam çıkarmanıza uzuldum

Ben okurken kanser oldum adamı boğazlayasım geliyor. Aşırı eril oldum yine testosterone yüksek hep ondan

Kadın durumdan şikayetçi ama bunu dile getiriyor susmuyor ayrıca kadın da çalışıyor o da der ben çalışıyorum evde iş yapmayacağım diyebilir. İşler görülüyor ama evde tartışma bitmiyor para getirmek yetmiyor da diyebilir değil mi düşünme yetisini kaybetmediyse adam

Son düzenleme:
Bu kadar kıt zekalı erkeği nereden buluyorsunuz? Robot gibi düğmeye basmazsan düşünemeyen biri gibi yazıyorsunuz. Bu erkekleri kukla gibi aciz görem bakışa da şaşıyorum.
Ve siz genelleyerek onları evin hafif ebleh çocuğu gibi kenarda oturmasına müsaade ettiğiniz için de bu düzen devam ediyor.
Benim babam mesela kendimi bildim bileli mutfağa girerdi. Pilavı annemden güzel olurdu. Annem de çalıştığı için pazarları toplu temizlik olurdu babam süpürgeyi tutardı annem toz alır silerdi. Bu döngüyü görerek büyüdüğümüz için abim de şu an bekar ve kendi yaşadığı ev benim evimden temiz. Dışardan sağlıksız şeyler söylemez kuru fasulyesinden ekşili köftesine canı ne çekerse pişirir. Hatta bize geldiğinde de bizden beklemez yeni tarifleri denetir bize.
Ütopik değil bu erkekler varlar, düşünen komut almadan da sorumluluk alan erkekler var. Sanki bunlar yokmuş gibi erkekleri köşe yastığı kıvamına getirmek çok saçma.
Benim eşim ataerkil bir aileden geldi. Ama bizim ailenin erkeklerini de biliyor. Benim beklentilerimi de biliyor ve ayak uydurdu. Aman görmemiş ben yapayım demedim. Kavgaysa kavga ettik ama evin sorumluluklarını da beraber yapıyoruz yapmayında öğrendi.
Yapmayın Allah aşkına yaaa

Bu konuya eş, baba güzellemesi yapmak iştemiyorum ama öyle entrikalara, hesaba girmeden sorumluluk sahibi, eşine, çocuklarına gerekli kıymeti veren erkekler var.

Kızım bu sene birinci sınıfa başladı, ben çalışmıyorum dersleriyle, ödevleriyle ilgileniyorum, eşim işten gelene kadar hallolmuş oluyor. Kızım laf arasında ödevler annelerle yapılır gibi birşey söyledi, eşim üzülmüş buna. Haftasonu ödevlerinde iki haftadır eşim duruyor kızımın yanında. Çocuğun kafasinda baba ödev yaptırmaz, derslerle ilgilenmez diye bir profil oluşmasın diye. Bakın ben bu adama zorla yaptıramam bunu. Zorla otursa, çocuğun bir iki mızmızlanıp ödev yapmak istememesine darlanip masadan kalkar muhtemelen.

Erkek öyle, kadın böyle diye diye basit şeyler için hesap kitap yapan, sürekli mücadele eden eşler çıkıyor ortaya. Sorumluluk, anne baba,eş olmanın gereklilikleri cinsiyet üzerinden değil insan üzerinden bakılacak meseleler.

eşimin gerçekten müzik zevkine tahammül edemiyorum. çözümsüz mesela

neyi kurmuyoruz?
Size kurduğum bir cümle değil neden alındınız ki bu kadar alınganlık size zarar verirdi bu hastalıklı düşünceden vazgeçin klavyenin azizliğine uğradım kırmıyorsunuz olacaktı.

Sorumluluğu paylaşmadığınız için bunalıyorsunuz çok haklısınız.Eşinizle öncelikle bunu konuşun size yardımcı olsun.İkisinde çalışıyorsunuz bir zahmet elini taşın altına koysun.Yükünüz azaldıkça stresiniz azalacak.Pazar günleri ayrı bir olay zaten çözülmesi gerekiyor.Her hafta kayınvaliye kahvaltıya gitmek olmaz .Birlikte ailecrk yapın kahvaltınızı..Sorunların çözümünde iletişim çok önemli..Hoşlanmadığınız sizi mutsuz eden üzen her davranışı oturun konuşun ..Elbet orta yol bulunacaktır..

Benzerlerini yazmıştım ama burda plan yapamayan adam değil de yapılan şeylerden keyif almayan zorla orda görev gibi bulunan biri var

Üzgünüm ama konu sahibinin eşinde, eşine karşı sevgi azalmış gibi
Kaybetme korkusu yok bu söylenenler boşa çıkıyor o yüzden
Ben olsaydım maddi olanakları sağlayıp boşanırdım
Tek yapması gereken azıcık ilgi göstermesi onu da esirgeyen adamla ömür çürütemem
Evcilim bile daha sevgi dolu daha hayat dolu

Ay niye sorumluluk alamasın. Erkekler böyle zaten diyerek bunları normalleştirmek doğru değil ki? erkek onu düşünemez bunu düşünemez diye diye bu hale getirdik adamları

ay nasıl sinirlendim yine
her mesaj beni daha da çılgına çeviriyor
ama boşansanız da şöyle olacak adam 1000 lira nafaka verip çocuklarını daha da görmeyecek
yine bütün yük omuzlarda bir de o parayla idare etmek var.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…