• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

MUTLU EVLİLİK VAR MI?

Çok mutlu evlilik her şeyi eşle yapmak değil ki
Aksine mutlu evliliğin olayı ayrı hobilerin olması bence

Çok mutlu olmak diyince hiç tartismamak ya da herseyi birlikte yapmak olarak algilayanlar var. Cok mutlu olmak boyle birsey olsa bu dunyada benim mutlu olacagim hic kimse olmazdi ne aile, ne arkadas ne eş. 😁😁😁

İlla ki tartişiliyor ya da farkli hobiler yapilabiliyor.
Ama bunlar genel mutlulugu baltalayan şeyler olmuyor bence. 7 senemizin tamamini şöyle bir duşunup genele vurursam ben mutluyum derim gayet.

Konunuzu okuyunca çok şaşırdım çünkü tam şuanda yaklaşık 1 saattir evliliğimi sorguluyorum pişmanlık duygusu gelip gidiyor, yorgun ve mutsuzum. O kadar aynıyız ki. Bir yaşında kıpır kıpır bir bebeğim var ev her zaman dağınık eşimin çok da yardımcı olduğunu söyleyemem üstelik 1 yıldır ekonomik özgürlüğüm de yok. Çok ama çok zorlanıyorum her gece sabaha çıkarma beni Allahım diyorum ama alacak nefesim varmış ki uyanıyorum. Ben artık evlilik denen şeyde mutluluk ve huzurun olduğuna inanmıyorum sadece bazıları sorunları daha iyi saklıyor...
Hayır ne olursa olsun böyle dua etmeyin.Çocuğunuz küçük çok bunalıyorsunuz tahmin edebiliyorum.Büyüyecek,bu kadar zor olmayacak bunu bilin.Ev işi vs.halloluyor fakat insan hayatı paylaşmak,iki çift laf etmek istiyor.Her şeyden önemlisi bu.Sizi çok iyi anlıyorum.

Uftade ne demek bilmiyorum bir üye mi öyleyse değil im. Hepiniz bir erkekle yaşıyorsunuz sizlerle evlendiklerine göre veya berberlik yaşıyorlar diye gerizekalı neden olsunlar ki. Sadece düzler. Biz kadınlar gibi anlamadan dinlemeden kendi kafamızda kurup adamın önüne sununca adam kadının karşısına geçip gerizekalı diye bakıyor
3 yaşındaki oğlum sepetin kapağını kaldırıp, kirli kıyafetini öyle atacağını akıl edebiliyor biliyor musunuz?

Oğlum tam bir deha. Sayenizde bunu farketmiş oldum, sağolun.

Özel eğitime göndermeliler hatta. Aile ihmal etmiş. Belki gerekli eğitimi alsa yaşıtlarına yetişebilirdi 😔

valla ben ilkokuldayken 72 yaşındaki dedem gayet evde toz alırdı, çay demlerdi, masa hazırlardı.
1917 doğumluydu adam !
teyzemin eşi her pazar alınan sebzeleri, salata malzemelerini ayıklar buzdolabında saklayacak şekilde hazırlardı haftaiçi karısı rahat etsin diye.
sene 1995 !
yapan "insan" yapıyor.
adamlıkla, erkeklikle alakası yok.
karısını seven, karısı az iş yapsın beraber oturmaya zamanları olsun isteyen adam yapıyor işte.

Özel eğitime göndermeliler hatta. Aile ihmal etmiş. Belki gerekli eğitimi alsa yaşıtlarına yetişebilirdi 😔
Bence burada özel eğitime gönderilmesi gereken bir arkadaş daha var da neyse artık.. Böyle birisi gelip konuyu sabote etmiyor mu saçmalıklarıyla çok ayar oluyorum :işsiz: :işsiz:

acaba çalışmıyorken öyle alıştı ve öyle devam etsin mi istiyor?

çalışmıyorken de erkeğin evde elini hiçbir işe sürmemesi güzel bir şey değil. ama türkiye'de çalışma süreleri genel olarak uzun erkekler de genel olarak daha fazla çalışıyor, işine gelmiştir ve öyle alışmış olabilir.

gel gelelim artık çalışıyorsunuz. üstelik çocuklar büyüdükçe evde annenin herşeye yetişmeye çalışıp mutsuz ömür geçirmeye mahkum olduğunu babanın tek işininse "kumandanın yerini bulmak" bir de "telefonunu şarja takmak" olduğunu sanacak...böyle çocuk yetiştirmek istiyor musunuz?
Asla istemiyorum.

11.yilimiza girdik Allah'a şükür mutluyuz
Babamın annemin yanindayken yasayamadigim alamadığım gezemedigim yerleri eşimle gezdik yaptık şikayetim yok eminim ki eşimde benden memnun şikayeti yoktur

egemn egemn tatlım anlıyorlar seni eleştirmiyorlar. Mikser gibi ortalığı velveleye veriyorlar ay ben ne dedim şimdi diyorlar. Bunların hiç biri gerçek değil sakın gaza gelme önce konuş eşinle. Susarak küserek olmaz bu iş. Çekip gitmeyle de adamında aklı başına gelmez
Ay kadın on sene nasıl düşünememiş konuşmayı. İyi ki geldiniz de konuşması konusunda akıl verdiniz. Sizden başka kimse düşünemezdi bunu 😂😂😂

valla ben ilkokuldayken 72 yaşındaki dedem gayet evde toz alırdı, çay demlerdi, masa hazırlardı.
1917 doğumluydu adam !
teyzemin eşi her pazar alınan sebzeleri, salata malzemelerini ayıklar buzdolabında saklayacak şekilde hazırlardı haftaiçi karısı rahat etsin diye.
sene 1995 !
yapan "insan" yapıyor.
karısını seven, karısı az iş yapsın beraber oturmaya zamanları olsun isteyen adam yapıyor işte.
Ben 1 yıl dedemle yaşadım 19-20 yaşındayken.. Kahvaltıma yemeğime kadar yapar önüme koyardı, okuyordum,çalışıyordum yemeye bile fırsat bulamıyordum o dönem, zorla yemek yedirirdi falan bana.. 68-70 yaşındaydı o zamanlar zaten 72 yaşında da vefat etti rahmetli :KK200:

işte bunu nasıl başardığını anlatması lazım. Yapılmış aldım diyor. Ayol hangi erkek aslan oğlum kaplan oğlum paşa oğlum kızlar sana kurban olsun diye büyütülmüyor. Sen otur annem ben çayını koyarım yemeğini getiririm hangi anne demiyor.( şimdiki anneler hariç)
Benim kayınvalidem. 2 oğlu var ellerinden her iş gelir. Her işin ucundan tutturmuş. Üstelik kayınpederim tam zıttı bi adamken ona da karşı durarak evlatlarını kendi başlarına yaşayabilecek yeterlilikte yetiştirmiş. Hele kaynım bekar yalnız yaşıyor evine gittim allahım nasıl temiz nasıl düzenli.

Geçen bayramdan önce aradım kaynımla bayram için sarma sarıyorlardı.

Hahhahahhahs ay bu ne. Kocanız size geri zekalı muamelesi yaptığı için üzgünüm. Bizimkiler düz değil tam donanımlı böyle tricklere ihtiyaç yok yani. Size kolay gelsinjsjdkdl
Vay be adam hangi okul mezunu hangi şirketin başında CEO. Adam cidden zekidir de sizinle evlendiği için zekası upperdan beginnere inmiş olabilir.

1917 doğumluydu adam !
sene 1995 !
yapan "insan" yapıyor.

Benim dedemin ciddi saglik sorunlari var suan ama eskiden dedem bazen aksam yemeklerini kendisi hazirlardi. Babannem uyurken sobayi yakardi sicak odaya uyansin diye her zaman. Ev işlerinde vs babannemi yordugunu, devamli kendine hizmet bekledigini hic gormedim.

Babam çok iyi bir koca degildi ama en azindan o da kendi yemegini yapan, ev işine el atmayi bilen biridir.

Ailemizin erkeklerini boyle gorerek buyudum ben aksi birini koca diye secip bunu kabullenemezdim.

Benim kayınvalidem. 2 oğlu var ellerinden her iş gelir. Her işin ucundan tutturmuş. Üstelik kayınpederim tam zıttı bi adamken ona da karşı durarak evlatlarını kendi başlarına yaşayabilecek yeterlilikte yetiştirmiş. Hele kaynım bekar yalnız yaşıyor evine gittim allahım nasıl temiz nasıl düzenli.

Geçen bayramdan önce aradım kaynımla bayram için sarma sarıyorlardı.
Erkeklerin zekası sarma sarmaya yetmez, yanılıyor olmanız lazım 🥴

Ben 1 yıl dedemle yaşadım 19-20 yaşındayken.. Kahvaltıma yemeğime kadar yapar önüme koyardı, okuyordum,çalışıyordum yemeye bile fırsat bulamıyordum o dönem, zorla yemek yedirirdi falan bana.. 68-70 yaşındaydı o zamanlar zaten 72 yaşında da vefat etti rahmetli :KK200:

benimki de 74 yaşında vefat etti..
annem çalıştığı için ben anneannem ve dedemle büyüdüm.
adam her sabah evden çıkmadan çeşitli yerlere para saklardı, bulmaca gibi arardık sabahları falan.
dışarıda birşey yese gelirken getirirdi.
anneannem öğlen yemek hazırlamakla uğraşmasın diye her öğlen arasında okuldan beni alır bir lokantaya götürürdü falan.
yani demek istediğim güya eski adamlar ama bak dememişler kadın uğraşsnı diye.

Pazar günleri klasik her hafta kayınvalideye kahvaltıya.
herkes yazmış ama şurayı özellikle alıntılamak istedim..
buna gerçekten tamam mısınız, rahatsız olmuyor musunuz? eğer cevabınız evetse siz zaten baştan kabullenmişsiniz mutsuz evliliği...

eşimin ablaları inatla her pazar günü bize gelmek istiyorlardı, eşimi sadece bir kez uyardım, sonra bir daha teklif etmediler.

eşinizle iletişime geçmeyi deneyin, pişman olmazsınız.

Ah ah sen kendi dersine yan pasif bi adamla hayat çok mu kolay. Nedir bu kadar kabadayı olma hevesi
Pasif mi bir adam 😂 Ablacım evlenmişsin yontulmamış keresteyle kendini ikna etmeye çalışıyorsun iyi bir adam olduğuna ve bütün kocaların seninki gibi olduğuna anlıyorum ama üzgünüm değil.

Eşleriyle hayatı paylaşan adamlar da pasif değil, insan diyoruz o modellere.

Benim dedemin ciddi saglik sorunlari var suan ama eskiden dedem bazen aksam yemeklerini kendisi hazirlardi. Babannem uyurken sobayi yakardi sicak odaya uyansin diye her zaman. Ev işlerinde vs babannemi yordugunu, devamli kendine hizmet bekledigini hic gormedim.

Babam çok iyi bir koca degildi ama en azindan o da kendi yemegini yapan, ev işine el atmayi bilen biridir.

Ailemizin erkeklerini boyle gorerek buyudum ben aksi birini koca diye secip bunu kabullenemezdim.

ben daha babamın kirli çamaşırını dağınık bıraktığını görmedim. adam çıkardıklarını katlayıp üst üste koyup öyle koyuyor sepete.
yatağı toplar mutlaka, bulaşık varsa yıkar, buzdolabında eksik birşey varsa farkeder söylenmeden alır. sevdiğimiz şeyleri bilir, arada alır getirir seversin ye-iç diye.
evet başka sorunlar oldu annemle ilişkilerinde ama bunları da yaptı yani.

Pasif mi bir adam 😂 Ablacım evlenmişsin yontulmamış keresteyle kendini ikna etmeye çalışıyorsun iyi bir adam olduğuna ve bütün kocaların seninki gibi olduğuna ama üzgünüm değil.

Eşleriyle hayatı paylaşan adamlar da pasif değil, insan diyoruz o modellere.
Kız bütün herşeyi adam yapıyor sen süs bebeği gibi oturuyormuşsun neresi paylaşmak bizi mi kendini mi kandırıyorsun aklınla zorun mu var hayal alemindemisin kuruyormusun şizofrenler gibi.

Back