Tabiki huzur olmayınca hepsi boş . Yengem dayıma resmen saray sofraları hazırlar hergün ama yüzünü güldüremiyorum der.O işleri haftalık yemek programı ve derin dondurucu kısmen çözüyor :) Endişe etme, bende çalışıyorum ilk zamanlar düzen oturtana kadar çok zorlandım, şimdi zor gelmiyor çok şükür. Yoğurt mayalamaktan, kışlık hazırlıklara, konservelere kadar her şeyin bir intizamı olunca zorlanmıyorsun. Tabi ki askeri nizam her akşam davet sofrası kurmuyoruz ama bir düzen var işte. En büyük derdin bu olsun, her şeyden huzurun olsun inşallah :)
Dert etmek değil de küçükken yaşadığı sevgi eksikliğini, sürekli ekmek arasıyla falan karın doyurmasını yaşamak istemiyor galiba. Benle tanışmadan önce ev yemeği bilmezdi resmen, fast food demek yemek demekti onun için."Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçseydi erkeklerin odasındaki duvarları Jenifır Lopez değil,Emine Bedel süslerdi" bu cümleye çok inanırım.
Bence adam şaka yapıyordur,gerçekten karısını seven bir adamın yemeği,ev işini dert edeceğini hiç sanmıyorum.
Peynir ekmek de olsa karın doyar,el birliğiyle ev toparlanır bence.
Tamam o zaman internetten yemek tariflerine bakıp bakıp beraber yaparsınız.Dert etmek değil de küçükken yaşadığı sevgi eksikliğini, sürekli ekmek arasıyla falan karın doyurmasını yaşamak istemiyor galiba. Benle tanışmadan önce ev yemeği bilmezdi resmen, fast food demek yemek demekti onun için.
O mutlu olunca ben de mutlu oluyorum bu kesinlikle doğru :) ben de zevk alıyorum mutfak işlerinden hem de onu mutlu etmek isterim ama çalışacağım için endişeleniyorum işteBenim eşim boğa burcu..Bayılır yemeğe , tatlıya.. Bende severek yaparım ama hastalık olunca vs yapamadım derim çıkarırız kahvaltılıkları..Hamilelikte çok oldu kahvaltı masamız:) Hizmetçilikle ilgisi yok bence sevdiğim adama severek yapıyorum.. Çalışırken de yaptım Evdeykende yaptım.. O mutlu olunca sende mutlu oluyorsun; )
Tabiki huzur olmayınca hepsi boş . Yengem dayıma resmen saray sofraları hazırlar hergün ama yüzünü güldüremiyorum der.
"Erkeğin kalbine giden yol midesinden geçseydi erkeklerin odasındaki duvarları Jenifır Lopez değil,Emine Bedel süslerdi" bu cümleye çok inanırım.
Bence adam şaka yapıyordur,gerçekten karısını seven bir adamın yemeği,ev işini dert edeceğini hiç sanmıyorum.
Peynir ekmek de olsa karın doyar,el birliğiyle ev toparlanır bence.
Çok güzel açıklamışsınız teşekkür ederim. Ben de elimden geleni yapmak istiyorum zaten şimdiye kadar çekmiş benle mutlu olsun istiyorum ve kesinlikle katılıyorum size erkek ne kadar yardım ederse etsin evde kadının elini değdiği herşey farklı olur, kadın evi ev yapandır bence. Benim korkum çalışmaya başlayınca onu hayal kırıklığına uğratmak aslında çünkü neyi ne kadar yapacağımı ben de bilemem ilk kez evleneceğim.Güzel arkadaşım, hayatın bir düzeni var, bazı gerçekleri var; biz çalışan hanımların yükü ağır, bir çok insan severek evleniyor, hayat müşterektir deniliyor ancak sana şunu söyleyeyim zaman zaman eşinden yardım alsan da evin kontrolü senin olsun, yakınma, kendini hizmetçilik ediyormuş gibi hissetme. Zaman zaman bu hataya bende düştüm, hele benim eşim hiç yardım etmez. Ancak şu var ki bu yakınmalar, yetişemiyorumlar, hayat müşterektirler zamanla sevgiyi törpülüyor. Ben eşimin ağzından kendimi sana yük hissediyorum lafını duydum, bana çok kırıldığını, cidden canının yandığını hissettim , ben 2. evliliğiyim eşimin, yıllarca böyle bir eve hasret yaşadım ama bu demek ki kısa süreli bir hayalmiş, sen evinde iş yapmaktan mutsuzsun dedi bana, o zaman anladım ki, eskilerin tabiri ile dumanı tüten bir ev, sağlam bir birliktelik getiriyor, sevgiyi pekiştiriyor. 35 yaşıma kadar bende çalışıyorum diye başlayan cümlelerim vardı, ta ki geçen haftaya kadar, ne zaman ki eşim öyle dedi içim cız etti, canı sağolsun diyorum artık, sende evini yük görme, tabi ki her şey elden gelen kadar, süpermen olamazsın ama yaptığını da mutlulukla yap, sevgilerimle.
Benimki de aynıydı bekarken, evlenince tersine döndü :) Hep laftaymışın diye dalga geçiyor şimdi benimle. Ev temizlemem, asla yemek yapmam, asla bulaşık yıkamam, senin işin diyordu. Şimdi benden çok yapıyor hepsini :) Evlenince değişir belki. Benim eşim bu konuda çok katıydı çünkü. Amaaan canım yapmak istemiyo deyince zorla yaptıracak değil ya :)İyi giden bir ilişkim var anlayışlı huzuru seven sakin saygılı kafa yapısı olarak da uyuştuğum bir insan sevgilim. Ama iki üç ayda bir ayarını yapmayınca cozutuyor kendileri. Biz 5 sene yanyanaydık çok iyiydik şimdi uzaktayız ama yaza nişan düşünüyoruz. Uzakta zor olur mu değişir mi diye korkarken şükür korktuklarım başıma gelmedi ama bu uzaklık ve onun ortam şartları sebebiyle ben ona kıyamıyordum.Yurtta çok yakın arkadaşı yok nerdeyse yalnız ve annesiz büyüdüğü için gerçekten sevgi ihtiyacını hissediyorum güzel konuşuyorum ilgi gösteriyorum sıkıcı yurt ortamı kötü yemekler derslerin bunaltısı falan üzülüyorum onun için. Evlilikle ilgili konuşurken özellikle sevdiği yemekleri yapacağımı duymak çok mutlu ediyor onu. Evlilikle ilgili konuşunca ben güzel bi hayat istiyorum kavgasız dövüşsüz mutlu olalım, mutlu olucaz demi falan der sürekli. Ben de ona beraber mutlu olacağımızı, anlayışlı olursak iletişimi koparmazsak kavga etmemize gerek kalmadan sorunları çözeceğimizi, (yemeye içmeye düşkündür) tabiki sevdiği yemekleri yapacağımı falan söyledim birkaç kere. İçimden huzurlu aile ortamına hasret bu yüzden benimle de kendi aile ortamı gibi olmak istemediği için bunları konuşuyor diyordum. Ama beyefendi bunları bana görev gibi görmeye başladı, şaka yollu laflarla kendimi hizmetçi gibi hissetmeye başladım. Önceden böyle tek kelime etmezken benim karnımı aç bırakmazsan çok iyi anlaşırız falan diyorhem komik geliyor hem de ne diyo bu adam yahu diyorum kızlar vallahi coşturdum kendi ellerimle. Şimdiden aşçı tutmuş gibi hissediyor galiba. Hani sevgisinden falan şüphem yok herşey gayet iyi ama kafasından bu düşünceyi silmek için nasıl davransam? (böyle bir konu okusam kahkahalarla gülerdim herhalde ama oluyormuş demekki bunlar da sıkıntı)
Ben de yapmak istiyorum düzenli bi ev düzenli yemek falan olsun istiyorum ama onun bunu bi keyif kaynağına dönüştürmesinden ve çalışmaya başladığımda yetememekten korkuyorum sadeceBenimki de aynıydı bekarken, evlenince tersine döndü :) Hep laftaymışın diye dalga geçiyor şimdi benimle. Ev temizlemem, asla yemek yapmam, asla bulaşık yıkamam, senin işin diyordu. Şimdi benden çok yapıyor hepsini :) Evlenince değişir belki. Benim eşim bu konuda çok katıydı çünkü. Amaaan canım yapmak istemiyo deyince zorla yaptıracak değil ya :)
Valla eşin ne kadar iyi olursa olsun bir kadın evlendimi işi gücü yemek bulaşık ev toplama çamaşır oluyor.benim eşim çok yardımcı herşeyi yapmaya çalışır ama koca ev el atmasam iki günde dandini.mecburen oktay usta olduk evlenince. açmı kalalım yapmış bana kremalı lapa makarna nasıl yeyim çirkin desem olmaz en iyisi kendin yapmak.ahh canım daha şimdiden kendini öyle hissetme çünkü evlenince o demesede sen mecburen yapcaksın.ki ben gezip tozan bulaşık bile yıkamamış tek makarna bilen ben.kuru fasulye bile yaptım evlilik çok başka çokkk.bide yemek yaptınmı sevinceksin oh akşama yemek var diye.birde ne yapcam derdi yokmu.ha bide bazen evde malzeme olmasa onu kocan alıp geldimi daha bi hevesle yaparsın.ve düşün bunu hergün yapcaksın.İyi giden bir ilişkim var anlayışlı huzuru seveoluyorsaygılı kafa yapısı olarak da uyuştuğum bir insan sevgilim. Ama iki üç ayda bir ayarını yapmayınca cozutuyor kendileri. Biz 5 sene yanyanaydık çok iyiydik şimdi uzaktayız ama yaza nişan düşünüyoruz. Uzakta zor olur mu değişir mi diye korkarken şükür korktuklarım başıma gelmedi ama bu uzaklık ve onun ortam şartları sebebiyle ben ona kıyamıyordum.Yurtta çok yakın arkadaşı yok nerdeyse yalnız ve annesiz büyüdüğü için gerçekten sevgi ihtiyacını hissediyorum güzel konuşuyorum ilgi gösteriyorum sıkıcı yurt ortamı kötü yemekler derslerin bunaltısı falan üzülüyorum onun için. Evlilikle ilgili konuşurken özellikle sevdiği yemekleri yapacağımı duymak çok mutlu ediyor onu. Evlilikle ilgili konuşunca ben güzel bi hayat istiyorum kavgasız dövüşsüz mutlu olalım, mutlu olucaz demi falan der sürekli. Ben de ona beraber mutlu olacağımızı, anlayışlı olursak iletişimi koparmazsak kavga etmemize gerek kalmadan sorunları çözeceğimizi, (yemeye içmeye düşkündür) tabiki sevdiği yemekleri yapacağımı falan söyledim birkaç kere. İçimden huzurlu aile ortamına hasret bu yüzden benimle de kendi aile ortamı gibi olmak istemediği için bunları konuşuyor diyordum. Ama beyefendi bunları bana görev gibi görmeye başladı, şaka yollu laflarla kendimi hizmetçi gibi hissetmeye başladım. Önceden böyle tek kelime etmezken benim karnımı aç bırakmazsan çok iyi anlaşırız falan diyorhem komik geliyor hem de ne diyo bu adam yahu diyorum kızlar vallahi coşturdum kendi ellerimle. Şimdiden aşçı tutmuş gibi hissediyor galiba. Hani sevgisinden falan şüphem yok herşey gayet iyi ama kafasından bu düşünceyi silmek için nasıl davransam? (böyle bir konu okusam kahkahalarla gülerdim herhalde ama oluyormuş demekki bunlar da sıkıntı)
bence eşine yada sevgiline yemek yapmak hizmetcilik değildir.Onu kaldır şunu koy bunu boyle yapma of şunu beğenmedim gibi tepkiler verirse evet hizmetçi gibi hissetmeye başlayabilirsin.İyi giden bir ilişkim var anlayışlı huzuru seven sakin saygılı kafa yapısı olarak da uyuştuğum bir insan sevgilim. Ama iki üç ayda bir ayarını yapmayınca cozutuyor kendileri. Biz 5 sene yanyanaydık çok iyiydik şimdi uzaktayız ama yaza nişan düşünüyoruz. Uzakta zor olur mu değişir mi diye korkarken şükür korktuklarım başıma gelmedi ama bu uzaklık ve onun ortam şartları sebebiyle ben ona kıyamıyordum.Yurtta çok yakın arkadaşı yok nerdeyse yalnız ve annesiz büyüdüğü için gerçekten sevgi ihtiyacını hissediyorum güzel konuşuyorum ilgi gösteriyorum sıkıcı yurt ortamı kötü yemekler derslerin bunaltısı falan üzülüyorum onun için. Evlilikle ilgili konuşurken özellikle sevdiği yemekleri yapacağımı duymak çok mutlu ediyor onu. Evlilikle ilgili konuşunca ben güzel bi hayat istiyorum kavgasız dövüşsüz mutlu olalım, mutlu olucaz demi falan der sürekli. Ben de ona beraber mutlu olacağımızı, anlayışlı olursak iletişimi koparmazsak kavga etmemize gerek kalmadan sorunları çözeceğimizi, (yemeye içmeye düşkündür) tabiki sevdiği yemekleri yapacağımı falan söyledim birkaç kere. İçimden huzurlu aile ortamına hasret bu yüzden benimle de kendi aile ortamı gibi olmak istemediği için bunları konuşuyor diyordum. Ama beyefendi bunları bana görev gibi görmeye başladı, şaka yollu laflarla kendimi hizmetçi gibi hissetmeye başladım. Önceden böyle tek kelime etmezken benim karnımı aç bırakmazsan çok iyi anlaşırız falan diyorhem komik geliyor hem de ne diyo bu adam yahu diyorum kızlar vallahi coşturdum kendi ellerimle. Şimdiden aşçı tutmuş gibi hissediyor galiba. Hani sevgisinden falan şüphem yok herşey gayet iyi ama kafasından bu düşünceyi silmek için nasıl davransam? (böyle bir konu okusam kahkahalarla gülerdim herhalde ama oluyormuş demekki bunlar da sıkıntı)
Amaaan korkulacak bir şey yok tatlım. Ben sabah akşam yatıyorum valla. Bir gün söyledi iki gün söyledi üçüncü gün kendi temizledi eviBen de yapmak istiyorum düzenli bi ev düzenli yemek falan olsun istiyorum ama onun bunu bi keyif kaynağına dönüştürmesinden ve çalışmaya başladığımda yetememekten korkuyorum sadece