MUTLAKA OKUYUN ...SSK dan rapor çıkaran tüp bebek yolcuları ..

NilKoksal

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Ocak 2008
245
10
Eminim konudan herkes haberdardır, fakat bugün görüştüğüm bir kaç arkadaşımın henüz öğrenmediklerini görünce en azından buradan ulaşabildiğim kadarıyla tüp bebek yolcularına yardımcı olmak istedim.(bilmeyenlere elbette)

SGK' da (emekli sandığı,bağkur,ssk) , 01.07.08 tarihi itibariyle bildiğiniz gibi tüp bebek uygulamaları 2' ye indirildi ve SGK anlaşması olan tüm kurumlara 1.deneme için % 30,
2.deneme için %25 fark almayı öngördü.Buna uymayanlar içinde şikayet ile tespit edildiği takdirde hasta başına 30.000 ytl.(otuzmilyar) ceza uygulaması olacağı belirtildi.
Bundan özel hastaneler ve merkezler elbette hoşnut olmadılar ve SGK anlaşmasını iptal etmek istiyor bir çoğu. Devlet bununda önüne geçmek için 40 gün yasağı getirdi.Yani 01.07.08 tarihinden itibaren en az 40 gün boyunca kimse sözleşmesini fesh edemiyecek. Buna göre 40 gün boyunca(10 ağustos a kadar) istediğiniz anlaşmalı olan tüp bebek merkezinde işleminizi yasa kapsamında yaptırabilirsiniz.
Buna göre:
devlet bir deneme için kuruma 1.250 ytl. ödeme yapıyor.
Kurum bizden 1.250 x % 30= 375,00 ytl. 1.deneme için.
1.250 x % 25= 312,50 ytl 2.deneme için fark ücreti alabilecek.
Önemli not:
Konudan haberdar olmayan hastalar özel kurumlar tarafından,hiç uyandırılmayacak ve normal ücreti tahsil edicekler.Konudan haberdar olduğunuzu lütfen belirtmeyi unutmayın.
Neredenmi biliyorum, özel bir hastanede mali işler müdürüyüm ve tüm toplantılara katıldım. Piyası emin olun bu anlamda çok iyi tanıyor ve biliyorum.
Gözümüz aydın arkadaşlar.

teşekkürler aradaşım bu aralar bu olmsuzlğu bilakis yaşadım yarın rapor çıkartacağm önce bana raporun verilmediğini söylediler tuhaf heryerde bir oyun

tşk edrım arkadsım paylaşım için bızlerı bılgılendrgın için cok saol hakkımızda hayrlısı olur umarım

rica ederim..... tüp bebek kardeşliği :lepi:

fakat arkadaşlar bir detay daha var, rapor çıkardığınız ünv.veya devlet hastanelerinin muhakkak tüp bebek ünitelerinin olması gerekiyor. yoksa tüp bebek merkezleri raporu kabul etmiyor. bilginize.

Evet arkadaşlar tüp bebekte yeni uygulamalar değişiklikler oldu.Aşılamada da fiatlar düşmüş ben ilk aşılamada140 ytl ödemiştim.2.aşılamam( 7 temmuzda yapıldı) sadece 18 ytl ödedik yanlışlık mı oldu diye düşündük fakat yeni uygulama olduğunu söylediler tabiki sevindik.Özel klinikleri bilmiyorum nasıl uygulama var.Ben üniv.hastanesinde yaptırdım.

SEVGİLİ NİL KÖKSAL;Şunu da sormak istiyorum tam olarak anlayamadım 10 agustostan sonra özel hastaneler isterlerse sgk anlaşmalarını iptal edebilecek mi?böyle olursa tedavisi yarıda kalanlar ne olacak?Lüften bana bi açıklama yaparsan memnun olurum!!!

O güne kadar eğer provizyonunuzu almışlar , yani raporunuzu işleme aldılar ise tedavinize devam etmek zorundalar.Fakat henüz işleme alınmadı ve özellikle o günü bekletiyorlarsa evet o tarihten sonra maduruz. Ama şikayet hakkımız var bunu unutmayalm lütfen.
Özellikle raporunuzu sunduğunuz andan itibaren işleminiz başlamış demektir ve provizyonunuzu alması için kesinlikle baskı yapın ve konu hakkında son derece bilgili olduğunuzu hissettirin. Yoksa zaafları kullanıyorlar.

bu çok iyi bir haber.biz 8 temmuzda transfer günü parayı ödedik.raporumuz vardı ama kabul etmediler.şimdi hakkımızı arıyabiliyor muyuz.
bir de nereye başvurmak gerekir bunun için.bu paylaşımınız için çok teşekkürler.süper oldu

Bir kere kesinlikle rapor aldığınız hastanenin tüp bebek merkezi olması gerekiyor.Aksi halde raporunuz geçerli değil.Raporunuzun geçerli olması halinde şayet para talep ediliyor yada tahsil edildiyse aşağıda verdiğim numarayı arayarak ihbarda bulunup bir dilekçe veriyorsunuz. Kurum hem paranızı geri ödemek zorunda kalıyor, hemde hasta başına 30.000 ytl ceza alıyor.Bence onları ihbarla önce korkutun, sonra hala sonuç alamadıysanız ihbarda bulunun. Fakat rapor tarihiniz ve içeri verdiğiniz işlem tarihiniz önemli. Şayet 01.07.08 den önce içeri verdiniz ve provizyon aldılarsa sonuç alamazsınız. Hayırlısıyla güzel haberlerinizi alırız inşallah.

0212 631 78 50 SGK İSTANBUL BÖLGE MÜDÜRLÜĞÜ

bizim raporumuzu yasa kalktı deyip tedavi olduğumuz hastanede hiç işleme sokmadılar.rapor çapa tıp fak.den 19 haziranda onaylandı.benim transferim 8 temmuzda ist.cerrahide yapıldı.ama raporu işleme sokmadılar şimdi benim şikayet hakkım var mı.heycanlandım valla ne diyim allah sizin gibi insanlardan razı olsun

Sagol arkadasim
Benim heyetten yararlanma hakkim kanun yururluge girdigi icin bitti.iki kere kullandim.Bizler icin durum ne olacak.Ben ozel hastanede tedavi goruyorum.Onlar bizden ne isteyebilecekler.Bizim gibiler icin yani heyet hakki kalmayanlar icin durum nedir.Guvencemiz emekli sandigi.Birde eger devlet tedaviye bizim gibiler ícin hak vermiyorsa tup bebek ilaclarindaki katki payini odeyecekmi.Cunku nerdeyse bizim ilac masrafimiz tedavi kadar.Ilac masrafina katkisi olacak mi.Lutfen cok acil bilgi verirsen cok sevinirim.Mesela bana birde laproskopi uygulanacagi soyleniyor.Bunun icinde bu 40 gun olayi gecerli mi.

NİLKÖKSAL kardeşim, gerçekten de paylaşımın için çok teşekkür ederiz. Ben SSK dan deneme yaptırmadım ve ilk defa önümüzdeki aylarda yaptırıcam. Yazdıklarından anladığım şu mudur?

1. deneme için örn.: Bir üniversite hastanesine gidip tedavi ve ilaç raporumu çıkartıcam. Tercih ettiğim özel merkeze gidicem, raporumu gösterdiğimde benden sadece 1250+375=1625 YTL para mı alabilecek? Yani bunu mu savunucaz? Ya da bilmem gereken başka bişey var mı? Yardımcı olursan çok sevinirim. Şimdiden çok teşekükrler...

Son düzenleme:

Hayır canım, 1250 bizim adımıza sgk merkeze ödüyor zaten biz sadece 1250 nin % 30 unu yani 375 ytl 1 .deneme için ödüyoruz.2.deneme için ise %25 ini ödüyoruz. Kesinlikle tüp bebek merkezi olan hastanenin raporu geçerli.Aksi halde raporunuz kabul edilmiyor.İki nüsha alıyoruz raporu biri ilaç için biri merkez için. Son denemelerimiz olur inşallah.

benim sorumu da cevaplar mısınız sizden alacağım habere göre hast.gideceğim.(bir kaç msj.önceki soru)

sevgili nilköksal 3. deneme için bir bilgin var mı?raporunu önceden almış olanların hakkı devam ediyor mu acaba???ben şu an 3. denememi yapıyorum yarın ücret ödiycem.bazı merkezler 3. hak bitti diyor bazı yerlerde kesin bilgi yok diyor............

canım kanun 01.07.08 tarihi itibariyle geçerli olduğu için bu tarihten sonraki provizyon işlemleri için geçerli.senin 19.06.08 tarihli. Provizyon temmuz öncesi alındıysa (onu öğren mutlaka.)yapıcak birşey yok. Fakat o zamanda eski kanundan işleme almaları lazım. Yani senden alıcakları paradan raporun karşıladığı tutarı düşmeleri lazımdı.Tabi gittiğin kurumun SGK anlaşması var ise eğer.Bence şansını dene derim.Önce merkezinle görüşüp net bilgi al istersen.Asıl olan tedavinin başladığı tarih.

Devlet yeni yasayla sadece iki denemeyi karşılıyor. Onun dışında ki denemeleri herşeyiyle biz karşılıyoruz maalesef canım. İnşallah son denemeniz olur.

Tşekkürler Nilköksal,vermiş olduğun bilgiler gerçekten çok önemli bizler için.Ben aranıza yeni katıldım psikolojim son derece kötü.gelecek aylarda micro düşünüyorum.10 ağustostan sonra yasa kesin değişecekmi bir bilgin varmı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…