Mutlaka Duymuşsunuzdur Fikirleri Alabilir Miyim

Aytoldu_xx

A ❣️
Kayıtlı Üye
31 Mart 2020
61
5
3
İyi akşamlar hanımlar. :)
Buradaki dertlere bakınca benimki de dert mi diye düşünmedim değil. Ama herkesin kendisine göre dertleri var değil mi?. Benim de aklımı kurcalayan bazı şeyler var.

1. Yaklaşık 2.5 aydır evliyim. Ve çocuk istemiyorduk. 1 sene sonra yapacaktık. Ama bu sıralar karşıma hep bebekle alakalı şeyler çıkıyordu ve bir şekilde bebek fikri kafamda oluştu. 25 yaşındayım bu arada. Arkadaşlarımdan göre göre sanırım :)
Ayrıca adetlerim 2 3 ayda bir oluyor. Doktora gittim elbette, sorun yok dedi. Ya çocuğum olmazsa diye düşünmeden edemiyorum ve sonra tedavisi zor olursa..
Böyle olup hamile kalan var mı, duydunuz mu?

2. Youtube kanalı açmak istiyorum hem maddi hem de can sıkıntısı. Ama eşim benim görünmemi istemiyor. Sizce içerik ne olabilir videolarımda?

Şimdiden teşekkür ederim herkese... Sevgiler canlarım.

Buradaki dertlere bakınca benimki de dert mi diye düşünmedim değil. Ama herkesin kendisine göre dertleri var değil mi?. Benim de aklımı kurcalayan bazı şeyler var.

1. Yaklaşık 2.5 aydır evliyim. Ve çocuk istemiyorduk. 1 sene sonra yapacaktık. Ama bu sıralar karşıma hep bebekle alakalı şeyler çıkıyordu ve bir şekilde bebek fikri kafamda oluştu. 25 yaşındayım bu arada. Arkadaşlarımdan göre göre sanırım :)
Ayrıca adetlerim 2 3 ayda bir oluyor. Doktora gittim elbette, sorun yok dedi. Ya çocuğum olmazsa diye düşünmeden edemiyorum ve sonra tedavisi zor olursa..

2. Youtube kanalı açmak istiyorum hem maddi hem de can sıkıntısı. Ama eşim benim görünmemi istemiyor. Sizce içerik ne olabilir videolarımda?

Görünmeden yemek tarifi verebilirsiniz mutfakta iyiyseniz.. el işi olabilir. Hangi konuda iyisiniz?

Bebek konusunda da acele etmeyin. İnanın evliliğin oturması maddi manevi sorunları çözmek daha önemli. Bir sene iki sene sonra kucağında bebekle boşanmak veya eşinizle sorunlar yaşamak ister misiniz.. olgunlaşmak varsa sorunları çözmek ve bebeğe daha sağlıklı huzurlu ortam hazırlamak daha önemli.

Etrafın gazına gelmeyin. Her evlilik kendi dinamiğinde.. benim maddi sorunum yoktu. Ama evliliğin oturması gerekiyordu. Şimdi eşime bakıyorum olgunlaştı, ne isterim ne istemem anladı. Birbirimizi tanıdık.. iyiki ilk yıllar o ortama bebek gelmemiş diyorum. Şimdi ikimizde hazırız Allah izin verirse.

Kendiniz ne istediğinizi bilin. 2-3 ay çok çok yeni. Uzmanlar bir iki seneden önce bebek yapmayın diyor.

Cinsellik oturmadan gebelik girecek devreye. Sonra kocam p.no izliyor diye konular açılıyor. Bir birbirinize doyun cinselliği yaşayın güzelce.. adamın iştahı açıkken gebelik sokmayın bence araya.. önce size doysun.

Nacizane fikrim. Herkes doğru bulmayabilir. Siz de biraz hayatınızı evliliğinizi yaşayın. Bebek çok ciddi sorumluluk gerçekten.

1- evet duydum hem de ilk denemede. Bu işler biraz kader biraz da sakin olmaya bağlı gibi geliyor. 10 tüp bebek denemesi oluyor bırakınca boşverince hamile kalıyorsun takma bu kadar kafana aşırı gençsin zaten bence çocuk için
2- bence kafanda belirmis bi konun yoksa sırf açmış olmak için acacaksan pek bir şey bekleme youtube bir derya artık. Ne yaparsan yap daha iyisi daha popüleri olacak ve bu işler öyle evin salonunda telefonla olmuyor maalesef ciddi yatırım gerekiyor büyümek için. Ha ben bunları para kazanma reklam alma amacın vardır diye söylüyorum. 100-150 kisi yeter ben kendim oyalanmak icin açıyorum diyorsan lafım yok tabii ki :)

daha çok yeni evlisiniz ve yaşınız küçük, evliliğiniz oturmadan ilk 1-1,5 sene (hatta bence 2) çocuk düşünmeyin başbaşa birbirinize zaman ayırın.
doktor sorun yok dediyse yoktur.olabilir neden olmasın.
youtube'u maddi gelir açısından düşünüyorsanız bi duygu özaslan kadar takipçi, arkadaş çevresi ve görüntülenmeniz yoksa hiç bulaşmayın çünkü kazanamazsınız.hem öyle yüksek ücretler de olmuyor aslında, çok cüzi cent'ler şeklinde veriyorlar karşılığı.zaten çoooook özgün aşırı ilgi çekici bir içeriğiniz yoksa da izlenmez kanal.

Evliliğiniz çok yeni. Bence oturmasını bekleyin ve bebek fikrini öyle düşünün. Eşinizle yapmak istediğiniz şeyleri yapın. Bebek olunca daha zor olacaktır. Virüs olmasaydı gezin tozun derdim ama virüsten sonraya artık. :)
Youtube konusunda da yemek tarifleri, el işine yatkınsanız el işi gibi şeyler olabilir. Hobi amaçlı yapmak istiyorsanız elbette. Çünkü mesleki açıdan düşünüyorsanız YouTube artık tam anlamıyla oturdu. Yeni kanalların şansı çok düşük maalesef sıyrılmak için.

adetlerim 2 3 ayda bir oluyor. Doktora gittim elbette, sorun yok dedi
Uzman olduğumu düşünmüyorum. Uzman değilim ancak az çok tecrübem var. 2 3 ayda bir regl olmak normal değil. Yumurtlama bozukluğu olabilir mi? Yanlış anlamayın ama bana doktorum 35 günden uzun süren regl döngüleri normal değil demişti. Bir de nacizane tavsiyem birbirinizi tanımanız.

Uzman olduğumu düşünmüyorum. Uzman değilim ancak az çok tecrübem var. 2 3 ayda bir regl olmak normal değil. Yumurtlama bozukluğu olabilir mi? Yanlış anlamayın ama bana doktorum 35 günden uzun süren regl döngüleri normal değil demişti. Bir de nacizane tavsiyem birbirinizi tanımanız.
Doktor bana yumuralar çok sağlıklı dedi. Senin yapın bu şekilde dedi

1- evet duydum hem de ilk denemede. Bu işler biraz kader biraz da sakin olmaya bağlı gibi geliyor. 10 tüp bebek denemesi oluyor bırakınca boşverince hamile kalıyorsun takma bu kadar kafana aşırı gençsin zaten bence çocuk için
2- bence kafanda belirmis bi konun yoksa sırf açmış olmak için acacaksan pek bir şey bekleme youtube bir derya artık. Ne yaparsan yap daha iyisi daha popüleri olacak ve bu işler öyle evin salonunda telefonla olmuyor maalesef ciddi yatırım gerekiyor büyümek için. Ha ben bunları para kazanma reklam alma amacın vardır diye söylüyorum. 100-150 kisi yeter ben kendim oyalanmak icin açıyorum diyorsan lafım yok tabii ki :)
O kişinin adetleri nasıldı peki

Doktor bana yumuralar çok sağlıklı dedi. Senin yapın bu şekilde dedi
Anladım, bana da doktorum normal değil demişti. Herkesin yapısı farklı demek. Ki ben 28 günde bir oluyorum. Bilemedim, geçmiş olsun yine de.

O kişinin adetleri nasıldı peki

10 deneme sonrası boş verince hamile kalanı burada okumustum😂 ötekinin de valla tam bilmiyorum ama genelde “yine 50 gün oldu şiştim iyice adet olamadım” falan derdi. Bi defa son adetinden beri 3 ay geçtiğinden bahsetmisti. Kıllanması çoktu mesela. Arada doğum kontrol hapı kullanırdı o zaman her ay olurdu. Evlenmeden doktora gitti doğum kontrol hapına başladı 1 sene kadar kullandu hapları her ay oldu o şekilde bıraktıgı ay da hamile kaldı

Yumurtaların sağlıklı da olsa her ay yumurtlayamayabilirsin. 2-3 ay olmaman o anlama geliyor zaten. Arada akıntın olur kahverengi. Bu arada her ay düzenli adet olan insan da yumurtlamadan ay geçirebilir. Yani yumurtladıgın aya denk gelirse hamile kalırsın gayet de

2-3 ayda bir adet olmak pek normal gelmedi bana. Genelde pko lularda boyle oluyor. Ovulasyon testi kullanirsaniz yumurtlama gununu belirlemis olursunuz

Daha çok yeni evlisin. Eşini iyice bir tanı bakmalım evliliğin bi yerine otursun. Kendine güveniyormusun?
Cocugun bütün ihtiyaçlarını karsılarım maddi manevi diye biliyormusun kendi kendine? Çok kolay birsey değil çünkü?

Başka bir dr a görünün. 31 gün bile döngü için çok normal olamıyor. Ben pco luyum yıllardırrr. Senin yaşlarında senede 3 ya da 4 adet olurfum.

HakkınıZda hayırlısı nolsın

Daha çok yeni evlisin. Eşini iyice bir tanı bakmalım evliliğin bi yerine otursun. Kendine güveniyormusun?
Cocugun bütün ihtiyaçlarını karsılarım maddi manevi diye biliyormusun kendi kendine? Çok kolay birsey değil çünkü?
İnanın1 2 sene bekleyip yine boşanan da gördüm. Ve kötüsü gidip iyisi gelmez ben böyle bakıyorum belki doğru belki yanlış

Back
X