• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfaktaki ceset kokusu

hanımlar tiksindirici bir derdim var.. Dört beş gün evde yoktum. Buzlugun kapısını açık unutmuşuz aceleyle evden çıkarken. Buzlukta da kıyma rt filan vardı. Onlar erimişler. Buzdolabının neresine girdiyse artık sular , buzdolabı ve mutfağım ceset kokuyu resmen buzdolabının içini temizledim ,çekip altını temizledim ama koku geçmedi.. Aranızda benzer durum başına gelen var mı? Bu iğrenç koku geçmiyor hala :KK43:
sana kesin çözümü anlatıyorum. 2 ay kadar önce aynı durumu ben yaşadım tatile gittim memlekete sartel atmış. Bütün ev kokmustu benim abim 20 senelik beyaz eşya servis ustası hemen onu aradım. Önce buzdolabı nin fişini çekin buzluk kısmında boru kısmını kapatan plastik bir parça var vidali vidalari çıkarıp onu sokun onu açınca bir de aliminyum folyo yapistirilmis köpük gibi bir parça Daha var oda çıkıyor zaten tüm borular açıkta kalıyor. Arka alt kısmında da plastik büyük kase şeklinde parça var onu söküp yıkayın tekrar yerine takın sonra sprey deterjan kutusuna biraz güzel kokulu deterjan ve üstüne su koyun Buzlugun içine açıkta kalan boru kısmına iyice puskurtun. Amaç borulardaki kanlı suyu temizlemek. Deterjanli su arkadaki plastik kaba bosalacak bosaldiktan sonra plastik kabı çıkarıp boşaltın ve tekrar takın sonra sprey kutuya sadece su koyup tekrar puskurtun boruları durulama amaçlı ve plastik kabı son kez bosaltip arkayi kapatın. Sonra Buzlugun iç plastik parçalarını tekrar yerine vidalayin (sokme takma işlerinde eşinize ihtiyaç duyabilirsiniz ) son işlem can alıcı nokta mangal komurunu iyice un gibi dovun içine Türk Kahvesi karıştırıp bir kaba yayın buzluga koyun bir hafta bekletin geçmezse tazeleyin. Koku tamamen gidiyor ve dolap tertemiz oluyo tecrübeyle sabit. Yok ugrasamam diyorsanizda servis çağırıp parayla yaptırabilirsiniz

Ayni sey benim de basima gelmisti. Buzdolabini bosaltip sirkeli su ile silmistim gecmemisti. Tek cozum mangal komuru aldim ve piknikte kullanilan hazir tabaklar var ya, o plastik tabaklardan birine mangal komurunu koyup buz dolabinin no frost kismina koydum. Diger tabaga da ayni sekilde mangal komuru koyup alt kismina koydum. Dolabin kapagini kapattim. Iki gun sonra koku tamamen gecmisti. Komurleri tabaklariyla attim. Internette de var.
Kolay gelsin.
Bu arada bir parca limon koy diyenler de olmustu bir de bir bardak sut koy diyenler de olmustu. Ben komurle gecirdim kokuyu.

Bol çamaşır suyu. Arkasından sirkeli su. Dolabın içine 1 kap sirke bir kap karbonat koyup bekletin. Benim değil ama aynısı arkadaşımın başına gelmiş. Böyle çözmüştü

bir plastik bardağa sirke koy o kokuyu alır. hatta sirkeli su ile de sil canım. geçmiş olsun. başlık beni korkuttu ama ne yalan söyleyeyim :KK17::KK17::KK17:

Back