• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Mutfak perdesi sorunsalı...

LolaBunnyy

Üye
Kayıtlı Üye
7 Ocak 2014
933
110
23
35
Diğer
Kızlar evimle ilgili eksikleri tamamlıyorum bu sıralar sıkça çıkacağım karşınıza :)

Taşındığım evime ilk evimin mutfak perdeleri uymadı.

Hem ebat olarak hemde kullanım kolaylığı açısından, ilk perdem zebraydı.

Şimdi yeni perde yaptırmam gerekiyor ama tekrar zebra yaptırmayı düşünmüyorum.

Hem temizliği kolay hemde şık birşeyler olsun istiyorum.

Tül perde yaptırsam altına güneşlik gerekecek içerisi görünmemesi için, çok kararsızım.

Mutfağım kırmızı siyah ağırlıkta, ekteki gibi ip perde var şuan sadece aklımda ama başka alternatifler arıyorum.

Cam modelim aşağıdaki gibi yani yanında kapı var örnek olsun diye ekliyorum.

Sizce ip perde mi yada başka ne olabilir?

Bu arada ip perde fiyat olarak ortalama ne tutar sizce?

Son düzenleme:
Cam modelim ve ip perde örneği

Eklentiler

• $pvc_kapi_pencere_sistemleri_172.webp
    $pvc_kapi_pencere_sistemleri_172.webp
    21,8 KB · Görüntüleme: 568
  • $7buyuk.webp
    $7buyuk.webp
    11,4 KB · Görüntüleme: 2.262
ılk evlendıgım sene cıkmıstı bu ıpler..salonuma ve mutfağıma onlardan aldım ve cok pısmanım..

sureklı dolanıyorlar..zaten yıkaması ayrı dert..

ama farklı malzemeden yapılıp dolanmayanları var,onlardan tavsıye ederım..

cok sık duruyor onlar..dolanmadığı ıcınde tok duruyor..

bılmıyorumda ben mutfağıma tekrardan aldığımda cıceklı bıseyler alcam..

cok sevıyorum country tarzını..

ılk evlendıgım sene cıkmıstı bu ıpler..salonuma ve mutfağıma onlardan aldım ve cok pısmanım..

Mutfak dolaplarım her nekadar yeni model olmasaya beyaz eşyalarım, mutfak masam halım oldukça modern. Oyüzden çiçekli bişeylerin gideceğini sanmıyorum.

Buzdolabım Bulaşık makinem siyah, masamda siyah üzerine cam.

Normal bi perde alırsam bide altına güneşlik koymam gerekecek.

Firmalarda elindekini satmak için eminim ki işte bu o dolanmayanlardan diye kakalayacaklardır, o yüzden marka bilmek lazım kalitelisini bulmak için.

Yıkaması ayrı dert olsada en azından kiri belli etmez diye tahmin ediyorum ama...?

Mutfak dolaplarım her nekadar yeni model olmasaya beyaz eşyalarım, mutfak masam halım oldukça modern. Oyüzden çiçekli bişeylerin gideceğini sanmıyorum.

Buzdolabım Bulaşık makinem siyah, masamda siyah üzerine cam.

Normal bi perde alırsam bide altına güneşlik koymam gerekecek.

Firmalarda elindekini satmak için eminim ki işte bu o dolanmayanlardan diye kakalayacaklardır, o yüzden marka bilmek lazım kalitelisini bulmak için.

Yıkaması ayrı dert olsada en azından kiri belli etmez diye tahmin ediyorum ama...?

yıkaması dert derken dolanıyor dıye dedım..örup yıkıyorum ben..gercı mutfagınkını sıyah aldım..
ama bunlarda ıcerıyı gosterıyor..benım karsımda bına yok dıye sadece ıplı perde asılı,ama bına olsaydı rahatça gorunur..
evet sana modern bıse lazım..

yıkaması dert derken dolanıyor dıye dedım..örup yıkıyorum ben..gercı mutfagınkını sıyah aldım..
ama bunlarda ıcerıyı gosterıyor..benım karsımda bına yok dıye sadece ıplı perde asılı,ama bına olsaydı rahatça gorunur..
evet sana modern bıse lazım..

Bizim camımız bahçeye bakıyor. Önündede balkon var. Uzak mesefeden bakılırsa içerisinin görünme durumu var. Yani hemen karşımda bi bina yok.

Peki bunu yaptırısam yere kadarmı yaptırmalıyım yoksa camın bittiği yerde bitmelimi? Bide ortalama bi fiyat söylemeniz mümkün mü? Uygun oluyorlar diye duydum ama ?

Bizim camımız bahçeye bakıyor. Önündede balkon var. Uzak mesefeden bakılırsa içerisinin görünme durumu var. Yani hemen karşımda bi bina yok.

Peki bunu yaptırısam yere kadarmı yaptırmalıyım yoksa camın bittiği yerde bitmelimi? Bide ortalama bi fiyat söylemeniz mümkün mü? Uygun oluyorlar diye duydum ama ?

bunlar yere kadar oluyor zaten..dıger turlusu cırkın durur..zaten hıc gormedım kısasını..

suan ıplılerın fıyatını bılmıyorum da,ucuz oluyor evet..

tul olup ıplı gıbı kesılmıs olanları mesela 20 lıraya satıyolar,2 metresını..

ıplıler en fazla 50 tutar herhalde senın mutfağına..

googledan bakım dedım ama hıc güzel bıse yok..

sadece ıcerının görünme durumu olduğunda su mor güzel seçenek olmuş..

ama sende de o sorun yokmuş..

$perde-modelleri[1].webp

bunlar yere kadar oluyor zaten..dıger turlusu cırkın durur..zaten hıc gormedım kısasını..

suan ıplılerın fıyatını bılmıyorum da,ucuz oluyor evet..

tul olup ıplı gıbı kesılmıs olanları mesela 20 lıraya satıyolar,2 metresını..

ıplıler en fazla 50 tutar herhalde senın mutfağına..

googledan bakım dedım ama hıc güzel bıse yok..

sadece ıcerının görünme durumu olduğunda su mor güzel seçenek olmuş..

ama sende de o sorun yokmuş..

Eki Görüntüle 978331

Ben kırmızı siyah düşünüyorum ama çokta karanlık olmamalı uygun bi renk karışımı yaparlar heralde. Aralarınada uzun uzun boncuklu aksesuarlardan olabilir. Aydınlık olmasını istediğim zaman ortadan ayırıp iki yana bağlarım falan diye düşündüm :)

Mutfak perdeside hiç araştırmamıştım daha önce başka nasıl alternatif olabilir bilmiyorum ama ip perde ideal sanırım :)

Ben kırmızı siyah düşünüyorum ama çokta karanlık olmamalı uygun bi renk karışımı yaparlar heralde. Aralarınada uzun uzun boncuklu aksesuarlardan olabilir. Aydınlık olmasını istediğim zaman ortadan ayırıp iki yana bağlarım falan diye düşündüm :)

Mutfak perdeside hiç araştırmamıştım daha önce başka nasıl alternatif olabilir bilmiyorum ama ip perde ideal sanırım :)

bende gunduzlerı ıkı yanda bağlıyorum..tatlı oluyor oyle..

ortada da cıceklerım cok sırın görunuyor

bnce tekrar zebra kullan derim çok kullanışlı ben de kendi mutfağıma zebra yaptırcam....

Son düzenleme:
Evet evet kararımı verdim sanırım :) Teşekkür ederim.

Bu arada benim siyat demişsiniz içerisini çok karanlık tutyormu. Benim zebralar bile karanlık yapıyor çünkü.

yooo karanlık olmuyor..aralardan ışık gırıyor..

ıkı yana bağlamasam kımse ay ne karanlık ac su perdelerı demez..gun ısıgı rahat gırıyor..

ben goz zevkım ıcın bağlıyorum..

ekleme yapım;benım mutfakta ıkı kat var..bırı mor,bırı sıyah..moru annemden aldım..ıkısını bır taktım..
yınede karanlık degıl acıkken

Son düzenleme:
Bende mutfağıma zebra yaptırdım hiç karanlık olmuyor aralardan yeteri kadar ışık giriyor çok kullanışlı.

$FotoÄŸraf0120[1].webp$FotoÄŸraf0119[1].webpbak bu benim mutfak perdem camın şekli aynı seninkinden ben 30 tl ye pazardan stor aldım 20 tl yede tülü aldım eşimde montajını yaptı sen bir kırmızı birde siyah al üst üste tak müthiş olur
not:resimler yan oldu düz yüklemeyi beceremedim

Son düzenleme:
ip perdeyi kesinlikle tavsiye etmem. yıkama torbasında yıkadğım halde birbirine girdi. makinadan çıkardığım gibi çöpe attım. üstelik ilk çıktığı zamanda almıştım dünyanın parasına. şimdi zebra kullanıyorum sooooon derece memnunum. bana kalırsa daha iyisi çıkana kadar en modern perde zebra. tül perde de çok demode artık..

Mutfak perdesinin diğer odalardan daha sık yıkanması gerekiyor.
O yüzden kumaş perde öneririm.Mis gibi yıka yıka kullan.
Pop art desenli perde ile modern,kalın bir tül güzel olabilir.
Ama İstanbul desenli olmasın derim :)

Örnek olarak eski konulardan pavli'nin mutfak perdesinin linkini buldum.
Gazete deseni,kırmızı siyah mutfakta çok şık ve modern duruyor :

http://www.kadinlarkulubu.com/showthread.php?t=587247

Mrb millan
2 yere sordum ip perde, en uygununu metresi 40 tl dediler :53: 60-70 diyede devam ediyor.
Üstelik sorduğum 2 yerde tek renk olabilir dedi.
Şimdi müsayit bi zamanda çarşıya gidip bakıcam.
Eğer uygun bişeyler bulamazsam napıcam bilmiyorum duruma göre tekrar değerlendiricem artık :26:

Back
X